zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenEconomieAdhin: '100 miljoen gebruikt om ondermeer aardappelen en uien te kopen'

Adhin: ‘100 miljoen gebruikt om ondermeer aardappelen en uien te kopen’

-

De Nationale Carrierebeurs

Het verhaal rondom de verdwenen 100 miljoen US dollar kasreserve van lokale banken in Suriname, wordt steeds gekker; volgens de Surinaamse vice-president Adhin is het geld gebruikt om onder andere aardappelen, uien en andere basisgoederen mee te bekostigen. Dat schrijft de Surinaamse krant De Ware Tijd.

Ook zijn er niet nader genoemde investeringen gedaan en interventies gepleegd op de valutamarkt, aldus vp Adhin gisteren. Hij gaf aan overleg gevoerd te hebben met de minister van Financiën en vraagt de mensen rustig te wachten op de regering, die vandaag (zaterdag 1 februari) met een verklaring komt.

De vp noemde de berichten over de verdwenen 100 miljoen US dollar kasreserve ‘nepnieuws’. Hij trok fel van leer tegen de oppositie en andere critici die volgens hem een andere draai geven aan de kwestie.

“Laten we rustig de regering afwachten voor de officiële berichten” aldus Adhin die vroeg om waardering op te brengen voor het harde werk dat de regering doet en vooral de dagelijkse inzet van president Desi Bouterse.

UPDATE: Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) zegt tegenover Starnieuws dat de uitspraken van Adhin over het mogen gebruiken van de kasreserve door de regering, een openlijke verkondiging van leugens is naar de samenleving toe. “Hier is sprake van misleiding of verstandsverlies en met zijn uitspraken heeft Adhin de regering voor aap gezet”, vindt de politicus.

Lees ook: DSB topman Coutinho noemt uitspraken vp Adhin ‘nonsense’.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

131 REACTIES
 1. Ok heb nooit iets zinnig van deze mini ster gehoord. Vandaag is ook geen uitzondering.


  gemodereerd
 2. Ja,junkie staat
  Suriname is echt failliet. Luistert Adhin wel naar zichzelf?
  Dit kan en mag nooit goed gepraat worden


  gemodereerd
 3. Adhin speekt zichtzelf tegen.

  1) Volgens de Surinaamse vice-president Adhin is het geld gebruikt om onder andere aardappelen, uien en andere basisgoederen mee te bekostigen

  2) De vp noemde de berichten over de verdwenen 100 miljoen US dollar kasreserve ‘nepnieuws’

  ZOEK DE VERSCHILLEN !

  Julie dieven moeten vandaag nog achter tralies worden gezet.


  Maak melding
 4. Wat stelt deze joker voor, met zijn onsamenhangend gezeik. Graaien, verdraaien en naaoen, dat is waar paars goed is. Deze nietsnut is zelfs daarvoor niet capabel. Weg met deze rotsapen!


  Maak melding
 5. Kijk hoe verziekt SU is geworden onder leiding v.d. paarse boevenbende.

  Tegoeden v.d. burgers en bedrijven bij de banken in de vorm van kasreserves worden met medewerking v.d. CBvS en de bankiers GESTOLEN door de corrupte roverheid.

  Mensen die nog hun spaargeld in valuta hebben staan bij de banken moeten wakker worden en beseffen dat hun geld duidelijk NIET veilig is bij de banken. Haal het z.s.m. weg.

  Wat betreft die londa ke naach tranny Adhin, laat die clown maar z’n rokje aantrekken en gaan dansen voor z’n meester bouta. Dat is het enigste.waar hij voor geschikt is. Als hij er niet eentje heeft dan kan hij nog altijd het rokje van Sharmilla lenen.


  Maak melding
 6. Hahaha. Her moet niet gekker worden. Eerst verkondigen dat we bijna of meer dan 3 maanden importen kunnen dekken. En nu geld v d burger gebruiken om te importeren. Rarara. Hoge school belazerij.


  Maak melding
 7. Zie en dit bedoel ik precies als deze verklaringen op waarheid danwel waarheden berustten waarom was vanaf het eerste moment toen de alarm afging over het tekort van 100miljoen us dollar, had je de Governor niet hoeven te vervangen zouden de secundaire banken geen moeite moeten hebben dat hun liquide verkbruikt zijn geworden en zo gaan we maar verder… Gelukkig maar zijn wij Surinamers de zwaktste natie ter wereld je kan ons een ezel voor een BMW verkopen en we kopen het ook nog..
  Het enige dat ik hieraan wil toevoegen is dat ook ik het zwaar heb en gezien Suriname vanwege onze geschiedenis en het feit dat we zo dunbevolkt zijn,ik gemakshalve zal zeggen dat Suriname een boedel is… Nu overheid bij deze ik heb nieteens een stuk land waar kan ik wezen om mijn deel te halen.. Ik denk aan al die leningen,aan alle goud,wil ik hiermee refereren naar de zogenaamde goud ordening die meer een soort reshuffeling was want de lokale gemeenschap van de goudvelden werden verwijderd onder het mum van goudordening en vervangen door familie en vrienden van de zogenaamde top,die Afobaka lening,straks volgt nog die 500miljoen $ voor de ontdekte olie… Het is gebleken dat wij als volk niets te zeggen hebben.. Ik wil ook niets zeggen maar doe middels deze het verzoek op mijn deel, mijn cut uit die boedel want mijn voorouders hebben ook de dehumane omstandigheden moeten doorstaan zodat wij allen gezamenlijk Suriname konden erfen dus de top zie ik simpel als de oudere broers en zussen kan die boedel eerlijk verdeeld worden, want jullie staan niet bij stil over de gevolgen die kunnen intreden van die oneerlijke boedel deling… jullie zijn bezig een grove kloof tussen arm en rijk te graven en dat is een ongezonde zaak.. Maarja zoals ik eerder aangaf wij als volk kunnen niets zeggen nog doen, ik doe slechts middels deze het verzoek op mijn cut…


  Maak melding
 8. Waar was deze nietsnut met een gezelschap van 40 man op zijn verjaardag vorige jaar. Israel, India, Servië, Kroatië en daarna New York. Was hij in die landen uien, aardappelen en knoffelook gaan kopen. Hij kan beter markt venter worden en proberen zijn aanhang uit te leggen dat 100.0000.0000 dollar geen kattenpis is. Wat about al de leningen van zoveel miljard SrD. Moest de zogeheten paarse pakketten van het geld van het volk komen? In dat geval heeft de nationale dieven partij haar achterban samen met Ingrid zwaar geboeld.


  Maak melding
 9. Het is een begin,wat nog allemaal bovenwater gaat komen.k hou mijn hart vast stelletje boeven.ga naar huis eerst stiekem geld van burger weghalen en als bovenwater komt dan zeggen geld is gebruik voor aardappel en uien.


  Maak melding
 10. Gewoon staat deze man zonder enige schaamte met droge ogen te liegen voor het volk.

  De oppositie moet nu optreden, gewoon hard tegen hard. Als men dit soort zaken nog langer tolereert in het land komt het nooit meer goed. De NDP is al langer bezig een dictatuur in het land te vestigen. Er moet nu afgerekend worden met deze jongens.

  Schandalig!


  Maak melding
 11. A sopie mang di kos you ma a mang di ap liti. You na wang moro lagi saka saka di moerschont. Geloof jezelf in je leugens ? Je bent alleen maar een schoothondje van Bouta. Mag jij als gelovige Hindoe die zijn duizenden goden iedere ochtend aanbidt zo liegen Adhin ? Waar is jou vrees voor jou Bhagwan ? You lagi dagoe


  Maak melding
 12. Oohw deze billelikker..heeft nu pas iets te vertellen mt de 100 millioen…Trik had gelykt om de president te vragen vnwaar de chotelal dollar komt…..en mt de porrie zachte knoflook en vuile ryst uit de pakketten….wil de VP ht volk voeden…aller laatste kwaliteit afgekeurd ryst di aan een kant wordt gebezemd dat geeft de VP om ons te voeden


  Maak melding
 13. Adhin heeft lef om te zeggen dat er aardappelen en uien onder ander is gekocht met het geld dat aan burgers toebehoort.

  Ik hoorde hem zeggen dat het geld zal worden teruggestort. Hoe dan????

  Het geld uit de Kasreserves mocht voor andere doeleinden worden aangewend. Alleen heeft de Staat verzuimd afstemming te plegen met de banken volgens Adhin.

  Er zit 200 miljard USD aan bodemschatten onder de grond volgens deze meneer.

  Het wordt met de dag gekker met deze K-regering.


  Maak melding
 14. Lulkoek of treiteren?
  1. Zegt deze man nou, dat de regering heeft gegraaid in de kas van de centrale bank?
  Zo ja, dan ben je een dief
  Zo nee, dan heb je het geleend, (ZONDER toestemming) en is er dus weer!! sprake van monetaire financiering.
  Weer want ergens in maart is er schatkistpapier geplaatst bij de centrale bank. Hier is nooit met een woord over gerept. Ook niet door de VES
  Bovendien zou er een boeking moeten zijn gedaan, die kan ik niet terugvinden op de balans.
  Ook bij valutainterventie zou er een boeking op de weekbalans, die tot 27 dember is bijgewerkt moeten zijn geweest.
  Aangezien de vreemde valuta zijn “verdwenen” zou de boeking moeten zijn
  Bankbiljetten in omloop +
  Deviezen –
  Immers de centrale bank verkoopt de deviezen en ontvangt hiervoor bankbiljetten.
  Daarmee moet het aantal bankbiljetten in omloop afnemen.

  Dit lenen is toch niet nodig? Zo’n rijk land, met zoveel investeerders die in de rij staan.
  En de Staat had nog voldoende middelen op haar rekening.

  Nee, ik hou het op treiteren van de oppositie.
  Wij hebben het geld genomen, we weten dat we de verkiezingen kansloos zullen verliezen, dus alles wat we kunnen pakken pakken we.
  De governor(s?) dacht(en) er net zo over


  Maak melding
 15. Als je alleen maar loopt te feesten en gratis eten en drinken krijgt, nou ja, dan gaat het reilen en zeilen van de banken en zakkenvullers je voorbij. Als je een te goed heb van USD 100 miljoen kasreserve, hoort men het alvorens uit te geven kenbaar te maken en zo kan het volk, geinteresseerden dan, een optelsom bijhouden.
  Je kan niet komen aankakken met indianen verhalen. Je houdt een LOGBOEK bij en je kan het zo eruit halen en niet wachten tot dat je met je toverhoed van alles uittrek wat niet te achter halen is.
  De regering moet maar goed gaan onderzoeken hoe familie´s aan mooie huizen, auto´s en bepaalde investeringen zijn gekomen.
  Struisvogelpolitiek is allang dood, hoop ik.


  gemodereerd
 16. Zelfs de hele Caricom heeft nooit voor $ 100.000.000 aan uien en aardappels gekocht. Wat VP Adhin zegt en beweert laat precies zien waarom Suriname als failed state betiteld wordt. Het Surinaamse volk moet in het vervolg minder snel boos worden want het is natuurlijk de harde waarheid wat over Suriname gezegd wordt. De mensen die geloven dat ze hun geld terugkrijgen moeten zich morgen aan de Gravenweg melden. Neemt u uw natje en droogje mee.


  Maak melding
 17. Ik bleef me onthouden van commentaar tot er van officiële zijde een verklaring werd uitgegeven. De verklaring is er nu en die is mijn inziens begrijpelijk. Er moet voor valuta beschikbaar zijn voor o.a. de import van uien, aardappels, medicijnen,enz. Door het tekort aan dollars heeft de overheid toestemming gegeven om een deel van deze tegoeden ASN te wenden. De overheid is de importeurs bijgesprongen om door toestemming te geven om hen van de benodigde valuta te voorzien.

  Maar een ding is nu duidelijk. De overheid moet haast maken met de implementatie van de importvervangende landbouw. Met name de teelt van eigen uien en aardappelen moet haast gemaakt worden. Het kan op het tropische Cuba, Nigeria, enz. Dit zal de oppositie niet leuk vinden omdat importeurs die met hen sympathiseren nadeel hiervan zullen ondervinden.


  Maak melding
 18. De uiennotering is ongeveer 13,00 euro voor 100 kg uien. Dan kun je voor 100 miljoen wel heel veel uien kopen, ongeveer 770.000.000 kg uien dus. Vraag me af waar ze die berg opgeslagen hebben. Als dat gaat rotten stinkt heel suriname.


  Maak melding
 19. @ROBG, neem nog een hijs. Je bent beter in het verwoorden van onzin dan Adhin, Bouterse, Misikana, Hoefdraad, Abdoel en al de andere geletterde ezels van paars. Ga voor Limbo werken en neem zijn functie over. Verander Bakana Tori in Bakana Bullshit, en bombadeer jezelf tot directeur. Zo kom beter bij de nuayn pattoe of heet je Sharmila Mansaram?


  Maak melding
 20. De aandacht verplaats zich nu van diefstal naar inkopen met geld van het volk zonder toestemming. Paars is niet alleen sluw maar ook dom. Soso dombo’s met lege zakken die van het begin de criminelen van 25 februari 1980 ondersteunen. Nu lopen ze allemaal met een dikke beurs, grote bezittingen en gepantserde auto’s. Vergeet de heli’s niet waarin ze zich verplaatsen.


  Maak melding
 21. Het meest beangstigends is dst er nog mensen zijn die dit goedpraten. 100 miljoen +++ is verdwenen. Het geld van staatsburgers. En NOG wordt het goedgepraat. Ik heb alles meegemaakt onafhankelijkheid. Coup. Tegen coups. Moorden. Burgeroorlog. In de rij staan om geld te wisselen bij de cbvsu toen het geld binnen 24 uut in een weekend werd veranderd. Er is toen ook geroofd. Goedschalk heeft ook geplunderd. Ggen toiletpapier om je mars te vegen. Geen zeep. Toen wijdenbosch. Daarna vene telting en de zwijger
  Misschien geen aardige mensen .maar geen rovers. De pot was vol..en toen…aaaiiii. er is geroofd.gerost geplunderd. En nu dit. Ik weet niet wat ik nog ga meemaken. God helpe ons.


  Maak melding
 22. @ RobG
  Voor deze importen is er een kredietfaciliteit met de IsDB zie bureau voor staatsschuld.

  Een regering die toestemming geeft om iets te gebruiken wat niet van haar is, zonder toestemming van de eigenaren STEELT en zijn dus Bankrovers die toevallig de sleutel van de Kluis hadden.
  De vereniging van Surinaamse Bankiers is heel duidelijk over de afspraken die gemaakt zijn. De CEO van de DSB was meer dan duidelijk. Bousiad en Moison hebben hier voor gewaarschuwd.

  Het verhaal van Adhin is duidelijk gespind voor een niet al te slimme achterban.
  De President is de controle geheel kwijt als dit soort onzin geroepen wordt.

  Nu het geld dan zoals Adhin zegt gevonden is. Kan het niet anders dan een lening verwerkt worden ofwel de staat heeft er weer $ 100.000.000 schuld bij voor consumptieve doeleinden.

  beste RobG u gelooft het zelf natuurlijk ook niet. Er wordt creatief boek gehouden en deze girale dollars zijn naar de FED gegaan en zijn met verlies via Chotalal gebruikt om de Koers te steunen.
  Het gevolg is de echte koers is nu 9 geworden en het buitenland weet dat Boefdraad een dief is.


  Maak melding
 23. Wat een gelul de aardappelen en uien zaten in NDP pakketten de gratis porties op Colakreek waren niet voor de algehele bevolking maar voor de horige aanhang van de NDP. De uien waren gratis vanwege een productieoverschot in Nederland. Men mocht ze gratis ophalen anders werden ze over het land uitgereden. Konden Bouterse Abrahams Graanoogst en Boefdraad de ontbrekende valuta niet uit hun eigen middelen aanvullen voordat ze hun fikken aan het banktegoed van de burgers gingen verheerlijken? Dit is pure diefstal en ik vraag mij af of er geen instantie is buiten Suriname die de arme en weerloze burgerij van Suriname te hulp kan komen om ze van deze boevenbende te verlossen? Als er niet gauw wordt ingegrepen zal het volk nog voor de verkiezingen weer in angst leven want deze schurken gaan niet uit zichzelf gaan en zullen wild om zich heen maaien.


  Maak melding
 24. De minister van Financiën moet toch wel de verklaring geven. Vicepresident Adhin functioneert nu alvast als ijsbreker. Het lijkt erop dat lanti een bepaalde boro heeft genomen in samenspraak met CBvS zonder de rest te verwittigen. Men zegt vaak dat nood wetten breekt. Aangezien het geld teruggestort zal worden, kun je niet praten over diefstal. Het is meer een vorm van bruikleen zonder dat betrokkenen op de hoogte waren. Daarmee druist het wel in tegen de voorschriften. But then again ; nood breekt wetten. Men heeft zeer creatief gehandeld. Niet voor herhaling vatbaar.


  Maak melding
 25. Rob,
  Stel stel dat jij gelijk hebt, dan is dit handelen toch geregistreerd in de boeken van de centrale bank?
  Kan je mij aangeven waar dit staat? Plus de weekstaten maar na tot en met 27 december 2019.
  Als je niets te verbergen hebt staat alles gedocumenteerd. Nietwaar?

  Maar een ding is nu duidelijk. De overheid moet haast maken met opstappen en de gestolen gelden terug geven


  Maak melding
 26. Bruikleen
  Zo spreekt de kassamedewerker van een schoenenzaak ook, als hij of zij geld heeft geleend uit de kas.
  Het zal worden terug betaald.
  Maar los hiervan
  als de centrale bank en de overheid (zonder toestemming van de eigenaren van dit geld!!, dus met toestemming van de houder zijnde de CBVS ) een deal hebben gemaakt dan staat dit gedocumenteerd.
  Waar is het bewijs hiervan?
  In de bankwet staat trouwens vermeld dat als een instelling en ook de overheid geld leent van de centrale bank, hier altijd onderpand moet zijn gegeven.
  Welk onderpand heeft de Staat verstrekt?
  Schatkistpapier? Bewijs? waar kan ik dit terug vinden op de weekstaat
  Feiten, cijfers alleen dan telt het als bewijs
  Daarenboven,


  Maak melding
 27. Suriname, is helemaal naar de klote. Incompetente regering, narcisten en criminelen zijn het.
  Maar neks no fout wo stem baka op deze idioten die alleen maar bezig zijn zich te verrijken terwijl het overgrote deel van het volk e ka. Ik vraag me alleen af of men het zelf realiseert ?


  Maak melding
 28. Hoe kan een regering AARDAPPELEN EN UIEN gaan kopen met het SPAARGELD VAN BURGERS.

  Waarom hebben de regering toppers niet met hun eigen GELD AARDAPPELEN EN UIEN gekocht.

  Cambio Chotelal heeft USDollars gekregen uit dit SPAARGELD.

  DOE DIT TOCH UIT JULLIE EIGEN VERMOGEN: JULLIE ZIJN STINKEND RIJK GEWORDEN OVER DE RUGGEN VAN DEZE SAMENLEVING.

  Maar jullie zijn natuurlijk niet zo gek. Jullie houden meer van jezelf dan van Suriname.


  Maak melding
 29. 100 miljoen vreemd valuta is opeens weg… Was in een enveloppe.. waar kasreserve op stond.. . Het volk loopt letterlijk te schreeuwen van waar is mijn geld…het ging om privé geld heb ik gelezen .. Adhin zegt.,, .. We hebben denk ik uien en aardappelen gekocht..,, maar no spang,, ik ga je helpen zoeken om het te vinden ,,..vraag mij nu geen geld meer maar vraag uien en aardappelen.. Denk aan een heerlijke kopje uiensoep .,,, Steven coutinho.. een surinaams bankdirecteur… vertelt,,,.. Mensen vertrouw deze gasten niet.. ik slaap in de bank,,,..,, de bankrovers zijn ook snacht’s actief… Nu gaan in het dagelijks leven gesprekken in Suriname over vroeger.. Het Surinaamse volk loopt letterlijk nog.. gebukt over het terreurverleden… EEN Militair bewind.. . een avondklok.. die onnodig was.. ..In de rij staan voor rijst…vele moorden… Mensen verdwenen….Een paar duizend die naar Nederland zijn gevlucht.. Nog nóóit heeft de onzekerheid zo lang over een volk geregeerd.. .


  Maak melding
 30. Wat een lafbek is deze man. Hij denkt nog steeds dat hij met oer olie domme Surinamers te maken heeft.
  Weet je hoeveel aardappelen en uien en bruine bonen kunt kopen? Zoveel dat je geheel Suriname een heel jaar lang kunt voeden met deze producten.
  Aardappel € 19,20 per 100 kilo
  Uien € 12 per 100 kilo
  Bedenk dat 100 miljoen US$ ongeveer 92 miljoen euro, € 92.000.000, dus reken maar zelf uit hoeveel aardappelen en uien je kunt kopen.
  Adhin is een oplichter geworden en een hele grote ook. Wat een onzin

  Dan nog mag je niet ongevraagd aan het geld komen wat een lulkoek verkondigd deze Adhin nu


  Maak melding
 31. Het is jammer dat politieke partijen munt uit deze situatie willen slaan. Links en rechts wordt er met vuil gesmeten. Het doel is de bevolking proberen op te hitsen. Wacht maar rustig op de verkiezingen. Dit is de zoveelste sibi busi . Ook deze storm gaat voorbij. Deze regering heeft genoeg stormen getrotseerd om hiermee te laten zien dat ze daar is om te blijven. Tot de verkiezingen. En dan mag het volk bepalen. De uitdaging ligt erin CBvS weer gezond te maken. Dat het vertrouwen terugkomt. Dat op zich is al een hels karwei.


  Maak melding
 32. RobG en pakiratigri
  Je eigent jezelf datgene wat van een ander is. Fysiek is er een wet dat je dieven mag neerknallen als ze je willen beroven in je eigen huis.
  Welnu beroven betekend dus dat je iets meeneemt dat niet van jou is en een ander toebehoort en dit zonder toestemming meeneemt.
  In dit geval is de regering niets anders dan ordinaire boeven schurken en rovers.
  En dan komt Adhin en die beweert “het geld is niet gestolen want het is gebruikt voor basisgoederen etc.”
  Wat een onzin. Ze moeten gelijk voor de rechter worden gesleept.
  .Ben benieuwd als van Trikt ook zal gaan fluiten als een twatwa want hij zal zichzelf wel vrij willen pleiten tenzij hij een goede deal kan maken met Adhin en Bouterse en Hoefdraad.
  Afkoopsom 50 miljoen US$ om te zwijgen


  Maak melding
 33. Jaaaaa Gajadien suku steng jere iedereen weet dat t ophitserij is jullie hebben ook zoveel gevreten jullie weten altijd heel veel broko oeng neh broko wi waaai waai wooiiii we hebben jullie al door hoor mi no sabi oteng koelie beng lobi blakamang so…tjoerie je bent fake


  Maak melding
 34. Met deze uitspraak laat hij in principe de wereld vertellen dat de partij vanwaar hij komt eigenlijk niet voor nationale democratische partij staat/heet, maar staat wel voor NATIONALE DIEVEN PARTIJ!!!!


  Maak melding
 35. Is toch juist goed wat de regering gedaan heeft. Valuta van de rijke lui lenen en aan de totale bevolking geven in de vorm van goedkope dollars (voor betalen van huur etc) en daarnaast voor de import van betaalbare levensmiddelen en medicijnen. Een soort Robin Hood! En de verhuurders van woningen zijn weer de rijke lui! Zij krijgen hun dollars weer! Dus zoveel medelijden hoef je met hun niet te hebben. Politiek maakt een hele drama van!

  Dat spaargeld van de Nederlanders gebruiken de banken toch ook voor het verstrekken van hypotheken. Zij maken daar woekerwinsten mee en de spaarder krijgt geen cent rente.

  Dus ik snap die hele drama in Suriname niet!


  Maak melding
 36. pakiratigri

  1 februari 2020 At 16:05

  Het is jammer dat politieke partijen munt uit deze situatie willen slaan. Links en rechts wordt er met vuil gesmeten. Het doel is de bevolking proberen op te hitsen. Wacht maar rustig op de verkiezingen. Dit is de zoveelste sibi busi . Ook deze storm gaat voorbij. Deze regering heeft genoeg stormen getrotseerd om hiermee te laten zien dat ze daar is om te blijven. Tot de verkiezingen. En dan mag het volk bepalen. De uitdaging ligt erin CBvS weer gezond te maken. Dat het vertrouwen terugkomt. Dat op zich is al een hels karwei.

  =================================

  Ik kan je uit je droom helpen, het vertrouwen komt niet meer terug. Sterker nog met deze domme actie zullen de koersen stijgen op de valutamarkt met als gevolg dat de winkelprijzen toenemen. Vakbonden zullen salarisverhogingen eisen als gevolg van een zware afname van de koopkracht en bedrijven gaan hun deuren sluiten. Ongebegrijpelijk dat jij het handelen van deze regering goedkeurt. Het gestolen geld komt nooit meer terug en dat weet jij ook wel.


  Maak melding
 37. Andermans goed/spullen ZONDER toestemming is NOGSTEEDS DIESTAL,DIEFSTAL, DIEFSTAL ADHIN. Met deze uitspraak maak jij jezelve belachelijk, zie je dat soms niet.

  Sommige mensen maken zichzelf belachelijk!!!


  Maak melding
 38. Je vraagt je soms af, Wat er met die hersenen van Adhin is gebeurd, sinds deze loopjongen vice-president is geworden, het paarse virus, heeft echt zijn werk gedaan in zijn schedel, waardoor het steeds moeilijker word, om helder te denken.


  Maak melding
 39. It goes like this: Een mati komt langs en vraagt me of ik honderd euro voor hem kan bewaren. Eind van de maand komt hij zijn geld halen. Eind van de maand weet ik dus dat hij die honderd euro terug moet hebben. Het kwam uiterst gelegen want mi skeer. Ik gebruik die honderd in de tussentijd. Eind van de maand krijg ik mijn salaris en krijgt hij zijn honderd euro terug. Ik had hem kunnen zeggen wat ik van plan was. Hij is mijn mati. Maar ik heb het toch niet gedaan omdat hij misschien er niet mee eens zou zijn. Eindstand, hij heeft zijn honderd terug. Iets dergelijks heeft de regering gedaan. Natuurlijk veel complexer maar het gaat om het idee. Het volk blij ,de regering minder blij want a tori leki. 🤣🤣🤣🤣👍


  Maak melding
 40. pakiratigri

  1 februari 2020 At 16:37

  It goes like this: Een mati komt langs en vraagt me of ik honderd euro voor hem kan bewaren. Eind van de maand komt hij zijn geld halen. Eind van de maand weet ik dus dat hij die honderd euro terug moet hebben. Het kwam uiterst gelegen want mi skeer. Ik gebruik die honderd in de tussentijd. Eind van de maand krijg ik mijn salaris en krijgt hij zijn honderd euro terug. Ik had hem kunnen zeggen wat ik van plan was. Hij is mijn mati. Maar ik heb het toch niet gedaan omdat hij misschien er niet mee eens zou zijn. Eindstand, hij heeft zijn honderd terug. Iets dergelijks heeft de regering gedaan. Natuurlijk veel complexer maar het gaat om het idee. Het volk blij ,de regering minder blij want a tori leki. 🤣🤣🤣🤣👍

  ================================

  Domme vergelijking want de regering heeft het geld gebruikt om de valutamarkt te beinvloeden. Nu ze dit gedaan hebben komt het als een boomerang terug namelijk dat de koersen als een gek gaan stijgen, winkelprijzen gaan omhoog en legio ontslagen omdat bedrijven hun deuren moeten sluiten.


  Maak melding
 41. Dan ben je een dief pakiri.
  Je handelt tegen zijn wil in.
  Ik heb ooit eens voor een mevrouw een stapel papieren en xxx moeten bewaren.
  Toen ik ging opruimen, kwam ik het tegen. Ik vroeg aan haar wanneer ze het terug wilde.
  Ze vroeg me wat het was. Ik zei dat ik daar geen antwoord op kon geven, omdat het in een zak met een elastiek erom heen zat.
  Ze vroeg: heb je niet gekeken.
  Mijn antwoord luidde: neen.
  Oh, nou gooi het dan maar weg. Zo lang. Ik gooide het weg.

  Maar om bij jouw voorbeeld te blijven, als die mati van je plotseling, heel hard zijn geld nodig had. Wat dan? Dan had jij het niet en kon hij misschien de bak in draaien.
  Goede vriend ben je.


  Maak melding
 42. Domme kes kesi paki-rat blinkt weer uit in het maken van achterlijke vergelijkingen maar dat mag verwacht worden van een corrupte paarsr bermrat.

  Als je matti z’n geld bij jou in bewaring geeft dan heb je niet het recht om het in de tussentijd op te maken zonder zijn toestemming want dan gedraag je je gewoon als een dief.

  Niemand moet dus geld in bewaring geven aan paki-rat want op grond van z’n eigen uitlatingen zal die zich gedragen als een dief.


  Maak melding
 43. Worden er zoveel aardappelen gegeten in Suriname ? Ik at voor het eerst aardappelen toen ik naar Holland kwam. Ik had toen nog nooit een aardappel gezien. Ik was toen 15 jaar.


  Maak melding
 44. Alles gebeurd onder regie van Bouta
  Hij schrijft deze scenario’s zoals hij in de Assemblee aangaf

  Hij is de grootste A nationalist van Suriname is gebleken een vloek !!

  Eerst eigen volk vermoord inclusief vrouwen en kinderen

  Eigen volk in armoede gedumpt

  Van eigen volk stelen

  Die van Trikt is een zwarteschaap die wordt opgeofferd. Hij mocht stelen op voorwaarde voor uitvoeren scenario’s Bouta , Hoefdraad en Adhin, Kirpalani ook mede verantwoordelijk voor deze diefstal van het volk ook laag gezonken

  Ik was NDP maar dit kan echt niet meer! Sorry !!


  Maak melding
 45. Het wordt met de dag erger.
  Normbesef is kwijt.
  Zelfs de opositie speelt mee.
  Denk je dat je in Duitsland effe 100miljoen gaat stelen van spaarders?
  Want dit want dat?
  All3maal met tig titels en diploma’s. En toch geen egards geen cachet geen geweten.
  Maar als je 200miljoen onderling hebt verdeeld.
  Stoor je je aan God nog Gebod.
  De enige die Su kan helpen is de Almachtige.
  En dieven let op: God’s molen maalt langzaam maar ZEKER

  Oppositie we zijne benieuwd wat jullie nu zullen doen.
  Brunswijk hoor ik niet.
  Steelt ook.
  Santhokie stuurt Gajadien.
  Waarom.
  Steel je ook?
  Wat een rommel.


  Maak melding
 46. Beste surinamers aub…stem niet op deze ezels…mi gado ..ze zyn top leugenaars mt alle scenario’$…ze xyn gud in stelen..en ze xyn gecertificeerd in leugens…wy gaan zeker afrekenen mt deze maffia’$


  Maak melding
 47. Waar is onze poppetje Ann sadi?en waar is Djojobesarie?en ik zie ht bord nit meer vn djojobedryven op meerzorg…vermoedelyk kom er een nieuwe bord genaamd DJOJOKLARIE…whaaaaa….haahaaa….


  Maak melding
 48. En toch blijven ndprs deze dieven en rovers steunen..niet te begrijpen.!!!.al worden ze bestolen …en half dood geboeld door deze regering….ze blijven het roepen…weee wanttt boutaaa…triest gewoon!!


  Maak melding
 49. Hahaha….
  Iemand beweert hier…nemen zonder te vragen is normaal…..Ik lach me in een deuk. Mpp..dit is pure diefstal. Ik zit niet in de oppositie maar leugens vertellen kan echt niet. Dit mag niet straffeloos blijven.


  Maak melding
 50. Al zou dit nep nieuws zijn. Al de vorige schandalen waren ook nep nieuws toch, want daarin geloven alle Surinamers toch in. Blijven geloven maar dan komt de zegen vanzelf.


  Maak melding
 51. @ pakiratigri 1 februari 2020 At 16:05

  “Het is jammer dat politieke partijen munt uit deze situatie willen slaan. Links en rechts wordt er met vuil gesmeten. Het doel is de bevolking proberen op te hitsen. Wacht maar rustig op de verkiezingen. Dit is de zoveelste sibi busi . Ook deze storm gaat voorbij.”

  beste Pakiratigri, iedereen moet de regering ter verantwoording roepen. Omdat het gaat hier om VERTROUWEN in de systemen die het functioneren van het land mogelijk maken.

  Het is niet niets wat er kon gebeuren zonder dat er iemand uit de CBvS alarm geslagen heeft. De kern van het bancaire systeem functioneert niet. Dit disfunctioneren kan niet alleen door een einzelganger plaatsvinden. De governor verwees niet voor niets naar de president toen hij steeds de vraag kreeg waar komen de Chotalal dollars vandaan. Na die actie was de carriere van van Trikt snel voorbij.
  Of er nu Chotalal dollars met de $ 100.000.000 gefinancierd zijn of 540.000 ton aardappels en uien doet er niet toe.
  De VP dekt een misdrijf toe als hij het gebruik, zonder eenduidig papierwerk geen probleem vindt.
  Het is dan niet meer dan logisch dat heel het land in rep en roer komt om deze regering naar huis te jagen


  Maak melding
 52. Het wordt steeds gekker met die lui van de oppositie, ze zijn helemaal radeloos. Wie de reactie van een gajadien serieus neemt is nog gekker dan een deur. De vhp’ers zijn nou eenmaal onbetrouwbare lui.

  Eerst zou Suriname failliet zijn, schreeuwden ze en massa, niets van waar natuurlijk want zolang je je schulden keurig betaald kan niemand je failliet betalen. Alleen voor de a-nationalistische vhp is Suriname failliet, tenminste dat hopen ze.

  Nu zou de regering 100miljoen hebben gestolen, enne gajadien waar is het bewijs van diefstal, nada niets natuurlijk. De vhp is duidelijk obstructie aan het plegen, Suriname een slechte naam bezorgen is het ultieme doel, al hun brieven naar het buitenland mocht niet baten. Ook de onzin van de betaalde vhp’ers op waterkant.net helpt niet.

  Er zijn dus afspraken gemaakt dat de kasreserve gebruikt mag worden, dat bevestigd zelf de bankiersvereniging, alleen in zo’n geval zou er overleg vooraf plaatsvinden. Hooguit kan je de minister van financiën van onbehoorlijk bestuur beschuldigen, maar diefstal is het niet. Tenzij overduidelijk bewijs er is dat de minister het geld achterover heeft gedrukt.

  Ze denken hiermee het volk op te hitsen, met leuzen dat het geld van het volk is. Die ezels weten niet eens dat het volk geen US dollars heeft bij cbvs. Het grootse gedeelte van het geld zijn van bedrijven en banken. Het gewone volk als ze al sparen is het in SRD’s.


  Maak melding
 53. Heel het land komt in rep en roer om de regering naar huis te sturen beweert de grapjas jojo vanuit zijn flatje in Nederland.

  Deze vhp’ers missen elke realiteitszin,.


  Maak melding
 54. Laat de douane de documenten na gaan wat waarde was van de Import van aardappelen en Uien .

  Wanneer hebben de bejaarde huizen aardappelen gekregen en gegeten .

  Die Japi Japi van Ocer NDP hebben als door verkocht en de SRD in hun zak gestopt.

  Hoogie dagoe ging met een busje aardappelen verkopen 70 SRD een pakket .


  Maak melding
 55. @pakiratigri en RobG

  Adhin moet niet op het podium van de NDP uitleg geven en zeggen dat het fakenieuws is.
  Wij hebben een DNA waar hij en/of Bouta een verklaring moeten afleggen aan het volk.
  DAT IS PAS DEMOCRATIE.
  Het totale Surinaams volk heeft recht op de WAARHEID en niet alleen de achterban van de NDP. Het insituut DNA staat niet voor niets daar. Adhin en Bouta zijn bang om daar te verschijnen. Hiermee bewijzen ze dat ze lak hebben aan dit instituut.
  Ik snap ook niet waarom het volk nu niet de straat op gaat. Waarop wachten ze? Straks is het te laat.


  Maak melding
 56. NDP Leent Ongevraag van bedrijven lenen en later vertellen dat zij geleend hebben .

  Bejaarde huizen hebben nooit Aardappelen gekregen .

  Wij gaan onder zoeken hoeveel ton aan Aardappelen op de Haven is aan gekomen .


  Maak melding
 57. Zelf Japi Japi zijn slimmer dan de Hoogopgeleide schurken van NDP .

  Zelf Geiten zijn slimmer dan de onderdrukkers van NDP

  Zelf Kippen zijn slimmer dan Abrahams Graanoost Boereveen en Bokasa Bouterse .


  Maak melding
 58. @Waldo 1 februari 2020 At 16:22
  Is toch juist goed wat de regering gedaan heeft. Valuta van de rijke lui lenen en aan de totale bevolking geven in de vorm van goedkope dollars (voor betalen van huur etc) en daarnaast voor de import van betaalbare levensmiddelen en medicijnen. Een soort Robin Hood! En de verhuurders van woningen zijn weer de rijke lui! Zij krijgen hun dollars weer! Dus zoveel medelijden hoef je met hun niet te hebben. Politiek maakt een hele drama van!

  Dat spaargeld van de Nederlanders gebruiken de banken toch ook voor het verstrekken van hypotheken. Zij maken daar woekerwinsten mee en de spaarder krijgt geen cent rente.

  Dus ik snap die hele drama in Suriname niet!

  Ongelooflijk wat een domme vergelijking die jij maakt! Gebruiken de Nederlandse banken het spaargeld voor aankoop van uien en aardappelen ? En je vergeet 1 ding; de Nederlandse banken zijn stabiel en hebben een banktegoeden. Bovendien staat de Nederlandse Bank garant in het geval van een crisis dan wel dat spaarders hun spaargeld kwijt dreigen te raken. Heeft Suriname ook een dergelijk banksysteem? Als je van zaken verstand hebt dan weet je dat wat jij schrijft alles onzin en dom is.


  Maak melding
 59. Adhin waarom hebben Boterse en Abrams hun geld niet gebruikt om te investeren? Je praat recht wat krom is er is 2 grote leeghoofd en dat ben ji VP van de LEEGGEROOFDE REPUBLIEK SURINAME. De Handelsbanken hadden hun geld niet bij de CBvS gestald om te gebruiken maar om te stallen. Een vos verliest zijn haren maar niet zijn streken! Jullie roven het land leeg om daarna als dieven in de nacht te vluchten naar het buitenland.


  Maak melding
 60. De Oppositie partijen hebben allemaal een President kandidaat op 25 mei 2020 .

  Bouterse wat is jou beroep ,mijn beroep is President .

  Nee mijn beroep is Sport Instructeur voor Militairen .

  Wij van de Oppositie gaan deze fout niet meer maken om Bokasa Bouterse alleen voor President te gaan .

  Doehkie vice President van Nickerie wanneer ga je jou verhaal bij limbo vertellen over stellen van 100 miljoen SRD of USD ja USD .

  Shamila Masala moest jij zoveel Roti maken wanneer kom je weer bij Limbo de snuiver Alcohol drinker .


  Maak melding
 61. Met welke schip zijn de Aardappelen aan gekomen op de Haven .

  Zijn er documenten bij de douane om de juiste beeld te geven ,wanneer de Aardappelen aan zijn gekomen op de haven .

  Geld is gebruikt voor de noodfonds ,om feest te vieren op de sterf dag 25 februari dag der ellende .


  Maak melding
 62. Laat Bokasa Boterse in de DNA vergadering komen vertellen ,met stront persconferentie bij Limbo SRS Radio de snuiver .

  Adin kom maar in DNA uit leggen daar is je werk plek niet bij Limbo Radio .


  Maak melding
 63. Zelf Japi Japi zijn slimmer dan de dames en heren in NDP met hun 26 gestolen zetels en een paar overlopers .

  Is dit verbroedering of verloedering ,is dit een Nationale zaak om te onderdrukken .

  Laat Bokasa Bouterse met Abraham Grijzen en de landrovers maar naast de realiteit leven er zijn nog 4 maanden om te drinken en eten .


  Maak melding
 64. Waarschijnlijk al die snoepreisjes met dit geld bekostigd. Adhin naar India met gezin. Nijlpaard naar Dubai, Kabouter en delegatie inclusief Ingrid naar China.


  Maak melding
 65. Beste mensen ik denkt niet dat deze dieven al dat geld alleen aan uiien, knoflook en aardappelen hadde uitgegeven ook voor propaganda van de NATIONALE DIEVEN PARTIJ.

  Om maar een voorbeeld te geven; op de dag toen de veroordeelde voor de krijgsraad moest verschijnen, moesten de mensen die de oversteek moeten maken van Meerzorge naar Paramaribo vice versa hoefden van 6uur smorgens tot 13:00 niet te betalen. Want deng saka saka charter alla ding boto mang. Want gie datie is er wel geld en direct ook.

  DUSSSSS!!! EIGENBELANG OP EN TOP ONDER DEZE JAP’ JAPI’S. GEWOONWEG SCHANDALIG!!!!


  Maak melding
 66. Aardappelen en uien voor 100 miljoen🤔, ze zijn bij mij niet langs geweest om een zak aardappelen of uien te brengen. Met 500000 inwoners, hadden we toch minstens allemaal een zak kunnen krijgen?🙄😏


  Maak melding
 67. Het feit dat de NDP bang is voor de VHP geeft aan dat VHP een no nonsens partij is.

  Het feit dat de NDP bang is voor de VHP geeft aan dat de VHP een rechtvaardig partij is.

  Het feit dat de NDP bang is voor de VHP geeft aan dat de VHP corruptie en criminaliteit zal aanpakken.

  Het feit dat de NDP bang is voor de VHP geeft aan dat de VHP wel kennis en kunde in huis heeft.

  Het feit dat de NDP bang is voor de VHP geeft aan dat de VHP wel visie en daadkracht heeft.

  Het feit dat de NDP bang is voor de VHP geeft aan dat de VHP een sterke nationale beweging is geworden !

  De NDP is bang omdat zij weet dat zij fout is ! Van de ene leugen in de andere.
  Indien er binnen de NDP rechtvaardige mensen zijn dan distantieren zij zich van de corrupte NDPers en maken zij schoon schip binnen de NDP. Maar zijn zij er wel of is de gehele NDP corrupt en crimineel ?

  Justitia Pietas Fides.

  Krakti !


  Maak melding
 68. Zoals ik het nu zie gaat Kirpalani minder voorraad hebben want lanti njang ding reserve fu investeer ini winkelvoorraad.
  Mi no sji pres kong leguit bakka die a go njang fikkie. pres e kibri!


  Maak melding
 69. “100 miljoen gebruikt om ondermeer aardappelen en uien te kopen”

  De titel van het artikel is duidelijk, ONDERMEER staat er duidelijk, ander woord voor ondermeer is ‘onder andere’.

  Toch denken die vhp drenkelingen en zwakbegaafden dat al het geld is gebruikt voor uien en aardappelen.

  NDP bang voor vhp, alleen in para express verwarde hoofd. Dat iemand zoveel tijd heeft om zulke onzin te posten, je bent niet een beetje ziek, maar goed ziek.


  Maak melding
 70. Laat de PG die het onderzoek naar Trikt doet gelijk deze schaamteloze overtreding van de bankwet onderzoeken.
  In afwachting daarvan moeten Adhin, Bouterse en Hoeffie per direct een schop onder hun kont en ONEERVOL ontslag krijgen. De RvC’s, bank directies en verantwoordelijke manager moeten op non actief gesteld worden.


  Maak melding
 71. @ pakiratigri
  Diefstal is diefstal. Dus volgens jou is de vader die zijn kinderen ziet kreperen van de honger en gaat roven en als hij wordt gepakt dan kan hij gewoon zeggen ik betaal de schade en hij wordt niet vervolgd. Ook hier is sprake van nood breekt wet. Keg dit uit aan de paarse leeghoofden die zonder te denken en zonder hersenen achter de criminelen lopen. Of predik jij klasse justitie. Was het niet de crimineel bouta die de info van witwassen tegen gilds had geopenbaard. Hij en balesar zijn ten minste door het NF regering gestraft.


  Maak melding
 72. @ Robert

  Als jij geen verwarde hoofd heb geef jij dan eens een gedetaileerde uitleg met de feiten. En durf objectief en kritisch te zijn. De feiten zijn bekend en zijn in diverse statuten te vinden. Hier op dit forum zijn ze ook al vaker aangehaald.
  Maar Bouta-lovers zoals jij en jouw splitsing RobG negeren de feiten en wachten af op een mondelinge verklaring (lees verzinsel) van de criminele leiding.

  Het heeft voor mij geen zin om in detail te treden. En eerlijk gezegd vind ik dat JoJo het heel geweldig doet.
  Het probleem is dat een Bouta-lover alleen gelooft wat in het voordeel is van Bouta.
  1 + 1 = 2 dit is een feit maar als Bouta zegt 1 + 1 = – 100 (negatief 100) dan gelooft de Bouta-lover dat.

  Wie heeft er dan een verward hoofd en wie is dan goed ziek. Dit hangt dus af van wie het hoe definieert. Accepteer je de wetenschappelijke definitie of maak je een eigen definitie dat alleen voor jezelf geldt.

  Snap je het nog Robert ?

  Anders neem plaats naast je spiegelbeeld Lucien. Hij heeft een geweldig recept om te ontspannen.


  Maak melding
 73. @Boegaloe 1 februari 2020 At 20:02

  Het is veel erger. Deze dief heeft genoeg geld en gebruikt het niet voor hongerende kinderen maar voor zichzelf en dieftige maties.


  Maak melding
 74. @odille
  Heb jij enig benul idee wat de strekking hiervan is. Ik denk van niet. Als de staat niet in staat is om het geld terug te storten mogen de rekeninghouders ernaar fluiten. En het gaat nu niet om of het van een hindostaan is of een blakamang. Punt is dat hij gelijk heeft dat deze regering het geld van de burgers gestolen heeft net valse voorwendselen of samenweefsels van verdichtselen. Dit levert het strafbaar feit van oplichting.


  Maak melding
 75. @jojo, er is voldoende geld in het land maar niet bij de overheid. De deposito’s die de banken bij de Centrale Banken storten heeft tot doel om de geldschepping door de banken af te remmen. Banken worden afgeremd om meer geld in omloop te brengen. De deposito’s worden ondergebracht bij buitenlandse banken. Maar door het tekort aan dollars is het noodzakelijk dat de overheid ingrijpt omdat er tekorten of zeer hoge prijsopdrijving kan ontstaan in de voedselvoorziening. Het is een politieke keuze die de overheid moet maken om deze gelden aan te spreken als de nood hoog is. Mijn inziens is er niets vreemd aan de horizon. Als de overheid niet ingrijpt en aan de markt overlaat worden bepaalde groepen die bijv. geen rijst mogen eten aan hun lot overgelaten. De kritieken zijn dan niet mals als de overheid niet ingrijpt. Ook de import van noodzakelijke medicijnen moeten door het ingrijpen van de overheid gegarandeerd worden. De regering kan door haar ” Sociaal Contract ” geen hardvochtig beleid voeren. Zo simpel liggen de zaken. Maar het is raar dat bepaalde figuren van bepaalde ‘ banken en politieke partijen ‘ moord en brand schreeuwen. Het is gewoon een politiek spel dat door de oppositie wordt gevoerd. Het is gebruikelijk dat deze deposito buffers t.z.t weer aangevuld worden.


  Maak melding
 76. Word niet boos als Van Der San stelletje schurken van NDP .

  Japi Japi heeft zelf meer verstand dan de hoogopgeleide schurken van NDP .

  Al veertig jaren sedert 1980 bouwt Bokasa Bouterse Suriname op .

  Al heeft Oma nu 80 jaren min 40 jaren ellende Bouterse was Oma 40 jong toen de ellende begon .

  Trek 40 jaren af van je leeftijd dat je nu heb ,kan je zelf zien hoelang de ellende geduurd heeft met deze schurken .

  Cassave Fabriek gaat voor de verkiezing in bedrijf er zijn machine onderdelen gekocht met het geld zonder te vragen aan de rechthebbende eigenaars .


  Maak melding
 77. Nood is Hoog daarom had Adin een noodfonds op gezet heeft de noodfonds geen geld .
  Laat Adin geld nemen uit de spaarfonds van NDP Hoefdraad heeft genoeg gezet in de Spaarfonds .


  Maak melding
 78. De documenten van de douane zullen aan geven wat de waarde is van de Aardappelen zelf de pakketen van NDP hadden geen Aardappelen .

  Vraag dagoe Hoogie wat de in houd was van de pakketten van NDP .

  Je heb verkocht waar is dan de SRD dan gebleven is dat terug gestort naar CBVS .


  Maak melding
 79. En indien de banken het geld niet daar hadden gezet ,hoe zou de overheid dan doen .

  Wacht de overheid eerst dat je jou geld toevertrouwd aan de overheid ,en dan ongevraag het geld gebruikt

  En later met een smoesje aan komt met nood is hoog .

  De bejaarde die geen rijst mogen eten hebben in geen jaren aardappelen gezien .

  Zelf Geiten hebben meer verstand dan de hoogopgeleide schurken van NDP.

  Wat is Bouterse beroep ,Bouterse zij President .

  Nee Bouterse beroep is Sport Instructeur voor militairen .


  Maak melding
 80. Een deel van die 100 miljoen dollar zal vast en zeker ook in de zakken van die paarse tranny adhin verdwenen zijn. Vandaar dat hij/zij/het vorig jaar dure snoepreisjes maakte naar israel, india en new york.
  Ook de peperdure auto’s van Van Trikt zullen met dat geld betaald zijn geworden.


  Maak melding
 81. @Robbert

  U probeert min belachelijk te maken. Maar U ziet niet hoe banaal de aardappels en uien verhaal voor de achterban is.

  @RobG
  Lees u teksten maar eens na en huiver. De girale dollars zijn de inkomsten van onder andere inkomsten van exportbedrijven. Geld scheppen is geen issue in het onderhavige.
  Het gebrek op straat aan USD in valuta is groot omdat de mensen de SRD proberen te mijden. Waarom verkoopt en huurt men huizen en percelen anders USD en Euro’s waarom verkoopt men en financiert men auto’s in USD. De mensen die buiten de SRD kunnen gaan doen dat omdat zij de SRD niet meer vertrouwen omdat Bouta Geldschept via der CBvS.

  Gelukkig komt u tot inzicht dat de regering geen geld heeft. Hoe zou dat nu komen. Het importeerde immers leningen alleen verdwijnen die leningen direct weer in het buitenland of aan te dure projecten, of aan verzekeringen en fee’s op de leningen etc. Heel weinig wordt in Suriname besteed van al die leningen. De laatste oppenheimer lening is in zijn geheel buiten/s lands gebleven.
  Samengevat u geeft eindelijk toe dat de regering echt Skeer is. Dat leidt tot raar gedrag en zoals de VP het uitdrukte het even niet vertelen aan de banken dat hun geld er even niet meer was.
  Beste RobG dat de kasreserves naar het buitenland gaan heeft twee redenen:
  >> Het geld wordt uit eindelijk in het buitenland besteed.
  >> De regering kan er niet direct bij omdat de buitenlandse banken Governance betrachten en zich niet laten dwingen tot niet afgesproken dinges.

  U zit weer eens 100% te spinnen.


  Maak melding
 82. Ik ben tot de basis school gegaan 6 klas een vrouw heeft mij leren timmeren .

  De geleerden van de Oppositie zijn hooggeschoold denk men dat wat ze zeggen niet waar is .

  Moet ik dan NDP geloven,en dat aan mij kinderen vertellen .

  Voor taal en rekenen had ik altijd problemen op school .

  Maar een bedrag van 100 miljoen USD kan je 50000 huizen bouwen en gratis delen en heb je nog geld over om Aardappelen en medicijnen te kopen voor 10 jaren gratis delen en dan heb je nog geld over voor de schurken van NDP.


  Maak melding
 83. Je hoeft geen Drs. econoom te zijn om te begrijpen dat spaargelden van burgers nooit gebruikt kunnen worden om overheidsuitgaven te bekostigen, daarvoor zijn de belastinggelden bestemd ! Alle economen van hier tot aan de Zuid Pool begrijpen dat behalve NDP-ers. De komende weken gaat duidelijk worden wat deze diefstal voor de burger gaat betekenen.


  Maak melding
 84. De Regering maakt geen moeite om te sparen in 10 jaren wat heeft NDP in de spaarfonds gezet .

  Zelf de begroting kunnen ze niet in behandeling nemen men werk zonder een begroting .

  Je heb geen geld maar dan maakt men zo een begroting ,dat nog aangepast moet worden .

  Vrouw Simons wanneer ga je de begroting goed keuren of in behandeling nemen .

  Vrouw Simons van DNA je heb geen haast met de begroting terwijl dat als eerste behandeld moet worden .


  Maak melding
 85. NDP Regering werk zonder aanbesteding al 10 jaren al .

  Met aanbesteding van werken van de overheid is het makkelijker of beter voor de overheid en goedkoper .

  Zonder aanbesteding word het rommelig .

  In Europa doet men aan ,aanbesteding van werken van overheid en bedrijven .


  Maak melding
 86. Suriname:FAILED STATE. dit land is gefaald en de bewoners houden het graag zo. Ga maar lekker in zee met bouterse mensen. Jullie worden de 2e Somalia. Ipv die zogenaamde dubai.


  Maak melding
 87. De burgers in Suriname moeten vooral niet in paniek raken van al die enge berichten in de media. Slechts een deel ($ 100 miljoen) van de valuta van de banken is in bewaring gegeven aan de Centrale bank. De banken hebben nog miljoenen aan valuta op hun rekening in binnenland en buitenland. Dat geld krijgen de burgers zeker terug. Ik zou op dit moment zeker niet aanraden om valuta op te nemen en thuis te bewaren. Dan ben je zowel je valuta als je leven kwijt.

  Wat de politiek en media vooral moet doen is om de spaarders te adviseren/inlichten/uitleggen/geruststellen. De spaarders hebben alle recht om over hun geld te beschikken. Dus heel even geen politieke spelletjes ten koste van andere hun bezitingen!


  Maak melding
 88. Overheid moet afblijven van andere hun bezettingen .

  Overheid is altijd als eerst bij om je bezittingen te verkopen op de veiling of je geen belasting betaald volg ontruiming

  Overheid ontruimt je voor niet eens 10000 SRD is 1200 EURO


  Maak melding
 89. Wat een onzin kramen de criminelen uit 100 miljoen USD aan aardappel en uien en nog wat anders bekostigd vuile vieze leugenaar de hele regering al dat geld is in hun portemonnee, hoe slapen deze mensen s nachts.
  Ze zullen wel de geld hebben en de bevolking gek maken heb voor jullie aardappelen en uien gekocht en iedereen trapt met open ogen in.
  Dus aan de bevolking wordt wakker en maak een verstandelijk besluit voor jullie zelf en red Suriname en jullie zelf en de nieuwe generatie voorkom criminaliteit.
  Want deze geld wat verdwenen is Jullie belastinggeld ga logisch nadenken voordat jullie gaan bedelen.
  En de regering criminelen die worden stuk voor stuk gepakt door karma anders overlijden ze in slaap op welk manier dan ook de Schoften.
  Stuk voor stuk worden ze binnenkomt begraven en cremeerd gaat zo plaatsvinden.


  Maak melding
 90. De vice president durft niets te doen voor zijn vrienden uit vrees voor zijn vijanden. Triest voor woorden. Suriname zal nooit vooruitgaan door de narcisten die dit land nu ( lijden )


  Maak melding
 91. @RobG 1 februari 2020 At 15:03
  @pakiratigri 1 februari 2020 At 15:32
  @ Robert 1 februari 2020 At 18:05

  Ik zou geneigd zijn te zeggen dat jullie net zo dom zijn als de rest van je mati’s.
  Nu er steeds meer en meer van die duistere zaken naar buiten komen, moet ik erkennen dat jullie best wel intelligent zijn, maar wel heel veel leugens vertellen en ook nog wel hele grote dieven zijn net als die hele NDP kliek.

  Jullie zijn dus samen de rest van die NDP kliek gewoon in normaal algemeen beschaafd Nederlands: top criminelen die het stelen van het volk in Suriname tot hogere kunst hebben verheven en ook nog eens proberen te legaliseren.
  Dus per definitie dus onbetrouwbaar….

  One hundred million US dollars evaporated!!!


  Maak melding
 92. @Waldo 1 februari 2020 At 16:22
  “Dus ik snap die hele drama in Suriname niet!”

  @pakiratigri 1 februari 2020 At 16:37
  “Iets dergelijks heeft de regering gedaan. Natuurlijk veel complexer maar het gaat om het idee. Het volk blij ,de regering minder blij want a tori leki.”

  Je mag niet zonder toestemming aan mensen hun geld komen. Het is geen geld van de regering. Wat begrijpen jullie niet.


  Maak melding
 93. Ik vermoed dat naast enkele honderden miljoenen in de zakken van de paarse ratten is verdwenen een groot deel ervan naar Maduro is gegaan. Maduro zit zelf diep in de shit en trekt de moordenaar en veroordeelde drugscrimineel mee in de blubber. Alle paarse ratten die meegeholpen hebben aan deze nationale bankroof moeten berecht worden. Het is toch van je zotte dat iemand die moord en brand schreeuwt zelf de allergrootste boef is. In opdracht c.q medeweten van deze incompetente pathologische leugenaar is dit eens bloeiende land gedegradeerd naar een Junk State. Alles is kapot geslagen en beroofd. Wat is de big picture? Nog 5 jaar op rooftocht of aftaaien?


  Maak melding
 94. Mensen jullie moeten niet zoveel klagen hor! In Holland heeft de regering met de jaren ondertussen circa 35 miljard euro uit de pensioenspotten gestolen! Indien jullie niet van plan zijn iets ertegen te doen…laat dan je bloeddruk niet nodeloos oplopen noh! Ga lekker smullen van die Uien, Aardappelen en overige primaire basisbehoeften, die Dilip Sardjoe tegen 1 op 1 koers mag aankopen om die vervolgens tegen zwarte koers te verkopen in Sur en dus tig maal winst met burgergelden te maken! Zo steelt men Profi alle valuta


  Maak melding
 95. Na de verkiezingen, zal veel meer boven water komen drijven. Het volk moet gewoon de buikriem aanhalen en veel toiletpapier in huishalen, want takru-san eh kome.


  Maak melding
 96. Maandag melden Fitch, Mody, etc dat Suriname de D-status heeft, schorten de buitenlandse banken hun relatie met alle van SR op, gaan lening verstrekker zich beroepen op een clausule om direct de volledige terugbetaling te eisen, etc.


  Maak melding
 97. Een onbetrouwbare overheid, een onbetrouwbare Centrale Bank. Een onbetrouwbare regering.

  Wegstemmen deze pipos, a keba.

  Bouta basi, a keba.

  Hiermee is een grens overschreden.


  Maak melding
 98. @Klaas de Groot.
  Alle leningen die nog niet gebruikt zijn maar waarvoor wel betaald wordt (beschikbaarheidsfee en managementsfee) blijven waar ze zijn.
  De regering kon niet anders dan graaien in de banktegoeden van de burgers en bedrijven. Oppenheimer wist dat al en laat zich betalen uit door IAMgold, Newmont en Staatsolie zonder tussenkomst van de staat.

  Boefdraad had gehoopt met de Dam zoveel te kunne. Lenen dat hij tot augustus zijn gang kon gaan.

  Dat is grandioos mislukt.
  Wie weet kan hij in het tuinhuis van RobA (ex Ballast Nedam en Fixer) op Curacao onderduiken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES