vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVHP eist opheldering verdwenen USD 100 miljoen kasreserve

VHP eist opheldering verdwenen USD 100 miljoen kasreserve

-

Does Travel - naar Suriname

De VHP eist onmiddellijke opheldering over de verdwenen USD 100 miljoen uit de kasreserve bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De partij is van mening dat deze gelden van particulieren zijn en bij de CBvS waren ondergebracht, met keiharde garanties dat die ze veilig zou beheren. De VHP is geschokt dat de CBvS dit vertrouwen zo ernstig heeft geschonden.

“Uit de verklaring van de Surinaamse Bankiersvereniging blijkt dat de banken maandenlang zijn misleid en verkeerd geïnformeerd. De VHP zal daarom in De Nationale Assemblee vragen stellen aan President Bouterse en de minister van financiën Hoefdraad hoe dit onder hun verantwoordelijkheid heeft kunnen gebeuren. De VHP is van mening dat de regering door deze ernstige misleiding van DNA en volk hun geloofwaardigheid volledig heeft verloren en dient op te stappen.
Kernvragen die de VHP heeft zijn:

 1. Is het juist dat (een deel) van de kasreserves door de regering en de CBvS zijn besteed voor de aflossing van de schulden in het buitenland en voor koersinterventie(s)?
 2. Hoe gaan de commerciële banken worden terug betaald, zodat hun klanten worden gevrijwaard van het wanbeleid van de CBvS.

Voor de VHP is het duidelijk dat zowel het inhoudelijke- als politieke toezicht op de CBvS in elke opzicht heeft gefaald. In feite zijn de rekeninghouders van de banken voor 100 miljoen USD ‘bestolen’. Door op deze wijze te ‘spelen’ met het geld van burgers hebben de CBvS en hun toezichthouders elke geloofwaardigheid verloren en kunnen zij niet meer worden vertrouwd.

Hierdoor zijn de door de Vereniging van Surinaamse Bankiers (VSB) beschreven afspraken met de CBvS volstrekt ongeloofwaardig. Wat zijn afspraken met de huidige toezichthouders, de minister van Financiën en de President nog waard, als men vorige harde afspraken stiekem heeft genegeerd? Daarnaast blijkt dat de regering de verdwenen 100 miljoen USD in tranches wil terugstorten, een extra onzekerheid, gezien het ‘track-record’ van financieel wanbeheer van deze regering.

Gezien de ernst van de zaak verwacht de VHP dat de President dit keer persoonlijk De Nationale Assemblee uitleg verschaft en welke consequenties hij trekt t.a.v. alle bij deze zaak betrokken verantwoordelijke personen en organen. Dit is een nationale kwestie en raakt het vertrouwen in ons financieel systeem op het hoogste niveau.

De VHP ziet deze kwestie als het zoveelste bewijs dat de regering op een desperate wijze geld aan het lenen is en gaten dicht met oneigenlijke middelen. Ze schroomt daarbij niet valse informatie te verschaffen. Het patroon van manipulatie en corruptie past in eerder door de VHP aangekaarte financiële kwesties die hebben gespeeld bij o.a. de Naschoolse Opvang, Carifesta, de Surinaamse Post Spaarbank en naar verluidt binnenkort ook bij het SFZ.

Hier moet een eind aan komen en de regering en toezichthouders moeten de eer aan zichzelf houden en opstappen”, aldus de partij in een persbericht.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

61 REACTIES
 1. Ik had begrepen van de econoom Anand Biharie dat ongeveer 380 miljoen USD KASRESERVES is gebruikt.

  IS HET NOU 100 OF 300 ZOVEEL WAT REEDS IS OPGESOUPEERD?


  Maak melding
 2. Er moet direct een grondig onderzoek komen. Niet maanden hiermee wachten. Er wordt al 10 jaar geld gestolen. Frauderen en het volk belazeren daar zijn deze gasten erg goed in en juist mede hierdoor komen wij niet vooruit. Stelen, liegen en de boel bedriegen vind hier dagelijks plaats. Deze regering is de vreselijkste, belabberde regering ooit. Lenen en graai cultuur. Boefdraad is geen goed voorbeeld voor het land. Het volk moet nu bewust worden gemaakt dat dit zo niet langer kan en deze hele regering moet direct aftreden. Het is allemaal vriendjespolitiek njang monie, stelletje oplichters. Geen vertrouwen in deze geestelijkgestoorde gasten die in deze regering zitten. Het is zelfverrijking voor hun en eigen families, hun vrienden en kennissen


  Maak melding
 3. Beste Mensen.

  De NDP heeft weer eens laten zien waar ze goed in zijn

  De Houdini Act
  Dat houd in.. zo gauw als mogelijk laten verdwijnen

  Die 100 MILJOEN Hebben ze op een Houdini achtige manier laten verdwijnen


  Maak melding
 4. Ze zijn wel heel laag gezonken om geld van de burgers te stelen. Als ze ook nog een deel hebben gebruikt om overheidsschulden af te lossen dan kan maar één conclusie worden getrokken en dat is dat Hoefdraad en de president ook op de hoogte waren en waarschijnlijk daartoe opdracht hebben gegeven.
  Tricky kan dat niet alleen hebben gedaan. De man van de vele mastertitels blijkt eens te meer een domme kleine crimineel die door de grote boys Hoeffie en Bouta als geldezel wordt gebruikt.

  Nu afwachten of het financiële systeem in Su de zoveelste schandaal overleeft.


  Maak melding
 5. Chantoki moet het niet te moeilijk gaan doen als het gemakkelijker kan; gewoon even naar Basel Zwitserland bellen en alles doorgeven aan de ICB & de BIB voor hulp en assistentie. Ik denk dat de cbs daarvan lid is.
  Kijk wat Bouterse, hoefdraad en van Trikt allemaal Suriname hebben toegebracht. Jeetjee man. Elke nieuwe dag begin met stelen bij hun.
  Een heel goeie propaganda punt voor Chan !


  Maak melding
 6. Staatsschuld is defacto weer USD 100.000.000 hoger omdat de koers gemanipuleerd moest worden. Het resultaat krijgt SU te horen via Fitch.

  Boefdraad moet naast van Trikt een kamertje krijgen in Santo Boma voor het vernietigen van de Economie.


  Maak melding
 7. Opmerkelijk dat geen andere partij als ABOP, DOE, NPS, zich hierover druk maken.
  Zitten deze partijen voor zichzelf daar of voor onze gemeenschaps? Zij die instemmen met zelfverrijking zullen hun muil niet open trekken. Vallen zij ook onder de zakkenvullers? Wie zijn kop in het zand steekt of zijn ogen sluit is medeplichtig.
  De gemeenschap heeft het recht te weten waar al dat geld gebleven is. Het volk pinaart. Te a Monie de.


  Maak melding
 8. Ai boi, Hoefdraad zal besluiten om de tegenwaarde van de US$ in waardeloze SRD’s terug te laten storten op de rekening van de banken en de banken kunnen dan niet anders dan het domme volk de SRD’s geven op hun rekening.
  Vanaf het begin heb ik aangegeven dat dit tot de mogelijkheden behoorde dat de coalitie de valuta’s zal verbruiken.
  Kennelijk zijn dit de Dollars die Chotolal heeft gekregen om zogenaamd goedkope dollars aan te bieden.

  Boi ik hou mijn hart vast wat er zal gebeuren als dit waar blijkt te zijn.
  Ik denk dat er niets zal gebeuren want het domme volk zal weer voor 5 gaan dus accepteren zij alles wat de coalitie hen voorschotelt en doet


  Maak melding
 9. De VHP heeft wel heel goede informanten, want ze hebben vorig jaar gewaarschuwd, dat de regering af moet blijven van het geld van de burgers. De VHP kwam ook als eerste met een verklaring dat de SURALCO op het punt stond uit Suriname te vertrekken. Eerst heeft de regering dat ontkend.
  Onlangs kwam de VHP met een onthulling dat de Staat de 5% aandelen die zij heeft bij Newmont tegen een hoog bedrag aan Staatsolie wil verkopen. Staatsolie beschikt reeds over 20% van de aandelen. Volgens de VHP heeft het staatsbedrijf al een zware lening en heeft steun nodig heeft, maar nu extra geld moet ophoesten, dat in de consumptieve sfeer verdwijnt. Ook dit wordt nu ontkend door de regering.


  Maak melding
 10. Financieel wanbeleid ten top. Maar goed het financiële handelen van de NDP regering is nooit zuiver geweest en kun je derhalve niet verbaast zijn over dit bericht.
  Als dit nou geen wake up call is voor de slaafse NDP kiezers dan weet ik het ook niet meer . ik ben benieuwd wat voor argumenten de bekende NDP junkies op waterkant ter verdediging van hun held zullen aandragen. Kletsen jullie maar wat je wilt ; één ding is zeker met Bouterse als president is dit land keihard op weg naar een totaal faillissement.


  Maak melding
 11. Gewoon geld inwisselen voor de $ of euro.
  Dat voor een paar jaar en dan kijken of het zin heeft terug te gaan naar een eigen munt.
  De overheid moet op orde gesteld worden inkomsten en uitgaven.
  teveel mensen in dienst die niets doen.
  Ze aan het werk zetten dat ze meer geld opleveren dan ze kosten.
  Zolang men dat niet inziet dan gaat het niet werken.
  belastingen naar draag kracht.
  bezit je XXX vermogen dan kan je XXX belasting betalen


  Maak melding
 12. Ik ben erg benieuwd als Hoefdraad een zinnig uitleg zal kunnen geven en nog meer zal ik benieuwd zijn of de president Bouterse zal verschijnen in de DNA.
  Misschien is dit de reden dat van der San, de enige met wat intellect, zijn ontslag niet is aanvaardt.
  Nu mag van der San de uitleg op papier schrijven en de president Bouterse zal dit voorlezen in een TV verklaring.
  Ik denk dat de rode draad zal zijn “de heer van Trikt heeft eigendunkelijk gehandeld zonder overleg en is daarom ontheven. De PG zal de zaak verder afhandelen”
  En klaar is Bouta met het domme volk. Nog 5 dang unu sa sjie a ontwikkeling.


  Maak melding
 13. Total distruction is the only solution.Om domme mensen dingen te laten begrijpen is de beste methode dat ze het moeten voelen.Wie niet horen wil moet voelen.


  Maak melding
 14. De rovers regering heeft het land leeg geroofd. NDP gaf altijd de schuld aan iemand anders , eerst aan de witte mannen, daarna oppositie partijen. Ik hoop dat de Surinaamse bevolking nu beseffen waarom de waarschuwing VHP en andere partijen was. Bijna alle nationale en internationale organisatie s had erop aangedrongen dat de beleid van de regering niet is. Er is een corrupte wet aangenomen maar nog niet goedgekeurd de regering en de coalitiepartijen vind dat niet belangrijk zodat men door kan gaan met leeg plunderen van het land. NDP,ets wordt misleid door een voedselpakket en gratis eten. Beste wordt wakker en corrigeert je stem gedrag stem op alle andere partijen behalve op NDP , stem niet op een partij die het land zoveel schade heeft aangericht. Stem met je verstand en denk aan toekomst van je kinderen en kleinkinderen. REED SURINAME


  Maak melding
 15. Wendy, Pakiratigri, Damsco, Lucienne en RobG…..geen smoesjes meer. Als nu niet meer duidelijk is wat er gaande is dan weet ik het ook niet meer. Gaat hierover geld van Surinaamse spaarders waar de overheid misbruik van heeft gemaakt.

  Graag jullie reactie hierop !


  Maak melding
 16. daarom hebben de banken geen dollars. Regering njang potie sma monie.
  Shame Shame Shame.
  SLUIT NOG EEN LENING AF EN ZORG DAT DE BURGERS HUN GELD BESCHIKBAAR IS WANNEER ZE HET NODIG HEBBEN. EN GEEN GELUL OF GEKLETS. WIJ WERKEN ER HARD VOOR EN SPAREN OM EEN AUTOTJE OF HUISJE , PERCEELTJE TE KUNNEN KOPEN OOIT.
  NO MANG DIS NO KANG. NA FOEFOERMANG STREEK.


  Maak melding
 17. @Debby 31 januari 2020 At 09:21

  De VHP heeft vooral intelligente mensen met vooruitziende blik en die bovendien verstand van zaken hebben. De VHP bestaat niet uit domme laagopgeleide overschreeuwers waarvan de meesten ook racistisch zijn. Maar goed ik laat er geen traan om wat hier gebeurt laat de mensen maar zelf oordelen wie in het belang van het land handelt en wie niet. Van het domme Surinaamse volk verwacht ik ook nu weer dat het de verkeerde keuze gaat maken.


  Maak melding
 18. Waar blijven pakira en wendy. De schuld zal weer worden geschoven in de schoenen van de VHP. Immers het grootste deel van die kasreserve behoort toe aan de hindoestanen. Sharmila hoor ik ook niets zeggen over deze case. Zij toch ook een econoom.


  Maak melding
 19. @Peter Jackson.
  Van schade en schande wordt men wijzer.
  Maar.
  De politici en volgelingen weten bliksems goed dat hun leiders jatten stelen en bedriegen.
  Ze blijven de mensen steunen, zolang ze een grondje een baan of een aalmoes krijgen.

  In de tussentijd worden de politici rijler rijker en rijker.

  Misdaad loont in Su.
  Vooral als je populair bent
  Moord, diefstal 100plusmiljoen enz.
  Who cares


  Maak melding
 20. Chotelall kon mooie sier maken met de spaargelden van de surinaamse burger. Als aan van trikt werd gevraagd waar die dollats vandaan komen ,verwees hij naar bouterse. Deze,bouterse, had het ook makkelijk kunnen opbrengen, die dollars van chotelall, want zijn bij elkaar gestolen vermogen is zeker 10× keer zoveel.
  Maar hoelang kan hij ervan genieten samen met zijn familie. Zal worden afgepakt van hem en zijn familie.
  Niet door oppositie want deze hebben ook boter op hun kop.
  Sbv


  Maak melding
 21. @Koos,

  Achterlijke Wendy en DOMSCO zijn niet in staat jou een reactie hier op te geven. Ze juichen deze actie van de veroordeelde Drugscrimineel en zijn handlanger van Trikt goed.

  De regering heeft toch geld nodig zal hun reactie zijn. Dus dan is STELEN toegestaan.

  BY THE WAY: VOLGENS ANAND BIHARIE IS 380 MILJOEN USD UIT DE KASRESERVE GETROKKEN.


  Maak melding
 22. En toch heb ik nu ineens het vermoeden dat v Trikt plei ding kill fu NDP wreed! Kijk maar naar de constructies die zijn bedrijf op papier heeft gezet oa dat ze niets terug betalen als men ontevreden is. Toen hij zeker was van zijn gesjoemel en er genoeg van had heeft hij de naald in de ballon gestoken. Men moest hem niet vragen war Chodehbal het geld vandaan kreeg maar aan het opperhoofd van de boevenbende. En zijn moeder wist er ook van ze wilde niet meer meespelen en melde zich ziek. Ik vraag me af wanneer ze vor behandeling naar het buitenland vertrekt met chips.
  VHP schreeuwt harder dan DOE want dat zijn de 2 partijen die niet slapen


  Maak melding
 23. @Henry, nee de Boutisten steken hun kop in het zand en gaan toch niet reageren. Het verschil ad Eur 280 mil zal vroeg of laar opduiken. Zoveel geld kan men niet verbergen.


  Maak melding
 24. Ben benieuwd waar RobG en pakiratigri en wendy etc zijn. Kennelijk terug in de hol van noig 5
  Ben benireuwd wat hun ongezouten visie en mening is.

  Ikl adviseer alle ingezetenen om hun geld van de bank te nemen want daar loop je risico’s die niet verzekerd zijn.
  Verzeker je geld als je deze thuis bewaard. Ja al is het maar 2 tot 3 duizend je hebt dan in ieder geval wat en niet niks want de coalitie verbruikt alles


  Maak melding
 25. Reken maar dat de Nederlandse OM met grote belangstelling dit volgt. De malversaties bij de Centrale Bank gaat problemen geven bij het hoger beroep.
  Vrees dat Suriname het geld op haar buik kan schrijven. Strafrechtelijk onderzoek is in volle gang. Ook dat zit eraan te komen.
  Door deze actie is de reputatie van Suriname besmeurd.

  Vind dat v. Trikt per direct opgepakt moet worden voor verhoor. Laat de burgers en de VHP maar aangifte doen van verduistering.
  Dit is niet meer te verdedigen


  Maak melding
 26. Als iemand zicht echt een Surinamer voelt zal deze actie van de REGERING en COALITIE nooit accepteren. De corruptie wet moet met spoed inwerking, met aanpassing dat de gestolen middelen moeten terugbetaald worden en beslag leggen op alle tegoeden van de fraudeurs en hogere staf toepassen. Fraudeurs mogen nooit een overheid ambt bekleden en geen recht meer heeft op pensioengeld


  Maak melding
 27. Kijk eens aan…..ze hebben Van Trikt dus gewoon misbruikt om dit erdoor heen te drukken…..toen het kennelijk teveel werd en Van Trikt niet meer wilde meewerken….werd hij genadeloos geslacht door bouta en hoefdraad!!!


  Maak melding
 28. Enigste oplossing die overheid heeft is Staatsolie (Piggy bank), wat ik al eerder aangaf dat ze Staatsolie weer een obligatielening laten uitbrengen, om de overheid uit de brand te helpen.


  Maak melding
 29. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  VHP eist opheldering verdwenen USD 100 miljoen kasreserve.

  Reeds jaren geen vreemde valutarekening bij de BANKEN in Suriname.

  @Bigi Sma, @Vasseur, @Boeboe bit sjorie en @JZwartmans (Jacko) e.a.

  Maar kunnen hun financiën in het buitenland niet bevroren worden?
  Want zo’n mogelijkheid moet er zijn.

  Ook al hebben ze via allerlei schijnconstructies in het buitenland, hun bankrekening met het gestolen geld ondergebracht en veilig gesteld.

  Niet zolang geleden verschenen wat artikelen over een (mix) Afrikaanse vrouw en haar (mix) Afrikaanse echtgenoot uit Angola.
  En de nieuwe President van dezelfde partij van haar vader denkt er nu anders over.

  Uitgebreide artikelen over deze coruptelingen heb ik reeds toevallig gelezen via (Trouw.nl).
  Corruptie: 31 december 2019
  Angola legt beslag op bezittingen van de dochter van ex-president.

  Het Angolese Openbaar Ministerie heeft maandag beslag gelegd op ruim 1,1 miljard dollar aan bezittingen van Isabel dos Santos, dochter van ex-president José Eduardo dos Santos. Haar Angolese bankrekeningen zijn bevroren, evenals haar aandelen in een aantal grote bedrijven, waaronder het Angolese telecombedrijf Unitel.
  Ook op de bezittingen van haar echtgenoot Sindika Dokolo en haar belangrijkste mede-bestuurder Mário Leite da Silva is beslag gelegd.

  Dos Santos was jarenlang de rijkste vrouw van Afrika.
  Diverse internationale media beschreven eerder hoe zij die rijkdom dankzij politieke en financiële steun van de Angolese staat zou hebben verkregen.
  Haar vader, José Eduardo dos Santos, was een kleine veertig jaar lang president van het olierijke land, en zou zijn positie gebruikt hebben om staatsbezittingen naar zijn dochter toe te schuiven.

  Het zakenblad Forbes beschreef al in 2013 hoe zij lucratieve overheidscontracten en voordelige leningen en investeringen van staatsbedrijven via haar vader ontving.

  Het artikel is verder te lezen via (Trouw.nl).
  Nieuwe Angolese president wacht schier onmogelijke taak.

  Dus ik hoop dat de Surinaamse bevolking echt hun volle verstand nu zullen gebruiken bij de volgende verkiezing in Suriname.


  Maak melding
 30. Hahahaha zielig van de VHP zodra BOUTA taki wang sani heb je iemand die je informatie verschaft jullie hebben zoveel gevreten bij OW luku dati fosi ie sabi sang Dhoekie beng taki de pot verwijt de ketel…ik had eens een hond die heette taki fi fosi….fuck off


  Maak melding
 31. En toch gaan al die billenlikkers vn bouta die hem begeleid hebben nr ht gerechtsgebouw vr hem stemmen zodat hy weer vr 5 mag komen aanzitten. Het kan deze domme gettho massa niet schelen hoeveel geld vn hardwerkkende burgers wordt gestolen want hun zelf hebn geen 1 dollarcent op d bank.


  Maak melding
 32. Die $ 100 miljoen is via Chotelal omgezet naar srd 750 miljoen. ( minus kosten -lees winsten- betrokkenen). Dit geld zal de komende maanden worden ingezet om bermen op te halen, straten te egaliseren, mamoetvlaggen ectect.

  Na de verkiezingen zullen ze wel zien hoe t gat (begroting) wordt gedicht.

  Suriname mag NOOIT een partij hebben met meer dan 17 zetels (51/3) om corruptie/ slecht beleid tegen te gaan.

  Maar da’s mijn mening hoor. 😎


  Maak melding
 33. Waar is RobG gebleven. De man is in geen velden of wegen te bekennen. Zodra hij de oppositie of Nederland kan bashen is hij als de kippen bij. Nu zijn NDP is ontmaskerd heeft hij niet het lef om zijn partij te verdedigen. Ik zou niet weten hoe je dit recht zou kunnen lullen. Maar goed RobG heeft ons wel vaker verrast. Hem kennende zal de oppositie hierachter zitten of is het verhaal uit de dikke duim gezogen. Als RobG ballen heeft laat hij iets van zich horen. Of zou hij ten onder gaan van lafheid. We zullen het zien


  Maak melding
 34. Dit zal het gevolg zijn van de poging van president Bouterse om de koers naar beneden te brengen.
  Het gevolg is dat de echte koers weer stijgt nu naar 9 SRD voor de USD. ofwel de buitenlandse schuld gaat weer met 20% omhoog en wordt nu incl. Oppenheimer 2 en deze $ 100.000.000 ongeveer SRD 24.000.000.000. als de leningen voor het baggeren en de luchthaven dan zit Suriname qua staatsschuld ver boven de 100%.

  Boefdraad en Abdoel hadden hier al rekening meegenomen met hun staatsschuld wet en het straffeloos maken van de minister van financiën.


  Maak melding
 35. De vresidfent zei:
  lenen bij de centrale bank is voor deze regering geen optie………….
  Hij heeft woord gehouden ! Ze lenen niet ze stelen!


  Maak melding
 36. Al die miljoenen zijn naar de privé rekening van onze staatshoofd en zijn handlangers, en de graaiers gegaan.😏
  Er wordt nu al gesuggereerd dat de olie nog niet boven is maar dat de pot al bij voorbaat verdeeld wordt. 🙄De Surinamers komen in hoog tempo onder een berg stront te liggen, met dank aan een groep graaiers, die in onze regering zitten. Als er nog een termijn aankomt waar een stelletje zeer achterlijke dombo’s voor kiest om ze te laten zitten , dan gaan ook de olie concessies, net als de goudconcessie naar een handjevol mensen die zichzelf verrijken boven de rest van ons Surinamers. Die worden af en toe zoet gehouden met een 100Srd, en een voedselpakket en een bordje eten.😍liefde ten top, Bouta is de man..ze zijn blij. Maar dan!!!🤨 hun maag begint weer te knorren, mopper mopper, 😣dan maar weer gaan stelen,beroven,hoeren, en bedelen.🤑👮‍♂️


  Maak melding
 37. Na same poku draai now! Pe a moni de?! Geruchten doen ook rond dat ex governor cbvs in een set up was. Boi, alle soorten geruchten, word gewoon gek ervan. Mensen die t zelf meemaken weten wat er precies gebeurt. Anderen speculeren. En de alleswetende na Gado ing.
  Moge God sranan begeleiden naar betere tijden.


  Maak melding
 38. Vandaag gelezen
  rtlz.nl/algemeen/buitenland/artikel/5005011/olie-suriname-rijk-arm-kust-guyana-corruptie-staatsolie

  Ergens anders las ik iets waar ik nog meer van schrok dan het misleiden van banken.
  Het lijkt op ponzifraude, iedereen al beleg je TOTAAL niet kan zwaar in de problemen komen.
  Ook al heb je een goed salaris en een eigen woning . (beurscrash 2008)
  Let wel, ik zeg: het lijkt. Ik zeg niet dat het zo is. Maar als en laten we dit echt hopen, als Staatsolie goede zaken doet dan is niets aan de hand

  WTF, WTF
  Staatsolie lanceert dus wederom een obligatielening.
  (Voor Rob, die ik na zijn laatste opmerking over staatsobligatie en lening heb moeten downgraden tot het niveau van junkstatus. Dus rob, Staatsolie leent!!! geld en geeft de persoon die haar dit geld leent een bewijs, een schuldbekentenis, een obligatie, een lening is dus Geen obligatie. Ik hoef dit niet op te zoeken. parate kennis, zelf van een 4havo leerling met economie in zijn pakket )
  Ik dacht, misschien een gokje wagen. Toen las ik: “De notering op de Dutch Caribbean Securities Exchange (DCSX) betekent dat iedereen die verblijft in Suriname en op Curaçao, mag meedoen.”
  Ok , geen probleem.
  MAAR toen schrok ik me wezenloos.
  De grote beurscrash van 1929 spookte gelijk door mijn hoofd.
  Op het kort te houden
  men ging met geleend geld speculeren. Koersen stegen. Mooi.
  Banken zeiden toen tegen de beleggers
  Je vermogen is toegenomen. Je mag met deze virtuele winst beleggen. Dit gebeurde weer enz.
  Men belegde dus niet met echt ingelegd geld, maar met papieren winst.
  (anecdote, Rockefeller, wie kent hem niet, ging zijn schoenen poetsen, toen zei de schoenenpoetser tegen hem dat hij belegde. Rockefeller begreep wat dit betekende. Nu moet ik uitstappen, want de pleuris gaat uitbreken).
  De pleuris brak inderdaad uit , koersen storten in enz.
  Wat doet Staatsolie en de CBVS gaat akkoord . Dit lees ik
  “. Huidige obligatiehouders genieten voorkeur bij de inschrijving en toewijzing. Zij mogen hun huidige obligaties inzetten als betaling voor de nieuwe.
  In gewone mensen taal.
  Je hebt geld tegoed van Staatsolie en je hebt je bewijs hiervan.
  Met dit bewijs mag je nog meer geld aan me lenen en zo kan je nog meer bewijzen ontvangen.
  Als Staatsolie het niet redt breekt de hel los.
  Laten we hopen, voor- en tegenstanders van deze regering dat dit niet gebeurt


  Maak melding
 39. Het zou mooi zijn als het volk op straat zou gaan en haar geld op zou eisen. Kijken wat de ratten dan in Ocer te vertellen hebben. Kijken wie de beschuldigende vinger toegewezen krijgt. Een ding staat vast, de moordenaar heeft dus niet alleen gemoord, Suriname tot een narcostaat omgebouwd en is daarnaast een nationale dief. Satish heeft gelijk, die man verdiend een standbeeld en niet de cel. Jaag de dieven uit het parlement weg en sluit ze op. Suriname verdiend het beter, en niet een stelletje uitgekookte boeven. Nationaal en internationaal ligt Suriname als een uitgespuugde worstvelletje erbij. De nieuwe rijken zoeken al een uitweg, ze hebben in de afgelopen 9 jaar veel landen bezocht en diplomaten uit die landen binnengehaald. Nu gaan ze het diplomatieke kanaal geld wegsluizen en uiteindelijk gaan ze het land verlaten. Suriname blijft als een uitgekleedde op watermolenstraat staan.


  Maak melding
 40. Het volk komt niet in opstand want het kan ze niets schelen omdat ze geen rooie cent op de bank hebben van wege armoede. Dus van wie is het verdwenen geld en hoe kwamen zij eraan. Dus bewijs maar van wie de gelden zijn en verklaar hoe je eraan bent gekomen.


  Maak melding
 41. Onderstaand een deel uit het interview met Hans Moison ex directielid van DSB in de West van 1 juni 2019.

  “De meest merkwaardige voorwaarde die de SBV stelt, is dat ‘het beheer wordt gevoerd door een commissie met daarin vertegenwoordigers van het bankwezen, pensioenwezen, verzekeringswezen en de CBvS’. Daarmee worden de bankiers door belangenverstrengeling deelgenoot van de besluitvorming en kunnen zij zich nooit meer beroepen op fouten in de uitvoering van de afspraken door de CBvS. De bankiers hebben zich door de CBvS in de luren laten leggen.”
  “Vertrouwen en deskundigheid Er is veel kritiek geuit op de plannen van de CBvS door deskundigen uit de Surinaamse samenleving. Daarbij wordt terecht gewezen op het feit dat het overhevelen van de buitenlandse tegoeden naar de CBvS geen enkel voordeel heeft voor de CBvS als monetaire autoriteit. De CBvS is niet onafhankelijk van de overheid en de financiële positie van de CBvS is onbekend door het ontbreken van jaarrekeningen over de afgelopen vier jaar. Hier spelen andere, politieke motieven, met de verkiezingen in aantocht. “De president heeft geen boodschap aan de mening van deze deskundigen. Hij luistert niet naar hen, maar vertrouwt op de deskundigheid van de governor van de CBvS en de SVB. ‘’Het is juist deze deskundigheid van de CBvS en de algemene banken die door het IMF kort geleden nog werd betwijfeld.”

  Dit is gewoon schandalig is.
  Ook de SBV heeft in deze steken laten vallen. Deze zaak moet grondig tot op de bodem worden uitgezocht en de schuldigen moeten worden gestraft.
  Er moet gewoon bij de PG aangifte worden gedaan van misleiding, het bewust verstrekken van onjuiste en onvolledige informatie, fraude en diefstal van gelden van burgers in Suriname.


  Maak melding
 42. PG Bajnath Panday heeft zoveel achterstallig werk dat hij het niet meer aan kan. Hij is van hetzelfde kwaliteit als VP Ashwin Adhin.
  Bajnath Panday is niet geschikt voor de functie van Procureur Generaal !


  Maak melding
 43. Vhp’ers zijn de grootste misleiders van Suriname, deze geboren boeven zijn zo onbetrouwbaar als de neten.

  Onderstaande staat gewoon in het artikel hierboven.

  ”De partij is van mening dat deze gelden van particulieren zijn en bij de CBvS waren ondergebracht, met keiharde garanties dat die ze veilig zou beheren.”

  Het geld zou dus van particulieren zijn.

  En in hetzelfde artikel, lezen we onderstaande.

  “Uit de verklaring van de Surinaamse Bankiersvereniging blijkt dat de banken maandenlang zijn misleid en verkeerd geïnformeerd.”

  Vhp wil dus een DNA vergadering, maar liegen alles bijelkaar.

  Ik zeg NDP geen enkele DNA vergadering, de vhp’ers moeten eerst heropgevoed worden.

  Volk van Suriname stem nooit vhp, ze zijn niet te vertrouwen.


  Maak melding
 44. Robert
  Weet jij wie particulieren zijn? Ik zal antwoord voor je geven
  Dat zijn bedrijven en gezinnen, dus niet de overheid en niet de centrale bank.
  De handelsbanken nemen overigens een bijzondere positie in.
  Het zou wellicht voor de duidelijkheid beter zijn geweest als gesproken werd van particuliere sector in plaats van particulieren. Maar niet meer dan dat
  Je hebt het dus gewoon niet begrepen. Geeft niets, maar wellicht dat je je woorden beter kan kiezen een volgende keer, al ben je een voorstander van en andere politieke partij.
  Gewoon een kwestie van omgangsvormen.

  Bovendien blijkt niet alleen een deel van de kasreserve te zijn verdwenen, maar ook tegoeden op spaar-en termijndeposito’s.
  Aangezien handelsbanken over vreemde valuta (vv) beschikken hebben ze de afspraak gemaakt met de centrale bank (CB), dat deze vv zou worden belegd in een land met een A-rating.
  Handelsbanken zijn dom geweest door te weinig zekerheden te hebben ingebouwd.
  Domheid. Maar diefstal is erger.
  Want Adhin beweert dat de regering dit geld van de CB heeft “geleend” om uien, aardappelen en toiletpapier te kopen.
  De VHP is de enige overgebleven gezaghebbende partij die een podium heeft en daardoor vragen kan stellen. Als zij dit niet zou doen zou elke cent die op de bank staat vrij beschikbaar zijn voor mensen die lenen zonder toestemming verwarren met stelen.
  Misschien heb jij ook geld op de bank. Hopelijk voor jouw verdwijnt je geld niet plotseling


  Maak melding
 45. Pico leuk geprobeerd maar niet heus.

  De misleiders van vhp hebben het over particulieren die het geld onder beheer bij cbvs hebben ondergebracht punt.

  Particulieren zijn geen partij in deze kasreserve die de cbvs mocht gebruiken volgens afspraak met de handels banken. Het is kasreserve van de handels banken geen enkele particulieren die het onder beheer bij de cbvs hebben gebracht.

  Jullie vhp’ers leren het ook nooit.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES