zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSBV: 'Banken maandenlang misleid door governor Centrale Bank van Suriname'

SBV: ‘Banken maandenlang misleid door governor Centrale Bank van Suriname’

-

Does Travel & Cadushi Tours

Op zaterdag 25 januari 2020 is de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) in een gesprek met de President van de Republiek Suriname, de Minister van Financiën, de leiding van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en de regeringscommissaris op de hoogte gebracht dat de met de CBvS gemaakte afspraken over het beheer van de vreemde valuta kasreserve gelden niet zijn nagekomen. De banken zijn hierover zeer verontwaardigd en hebben hun misnoegen geuit dat zij kennelijk maandenlang zijn misleid door met name de gewezen Governor met onjuiste en onvolledige informatie. Dat schrijft de SBV in een zojuist uitgebracht persbericht.

Vanuit haar verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de aan haar toevertrouwde (vreemde valuta) middelen, heeft de SBV wederom aan de CBvS gevraagd om volledige openheid en transparantie over de vreemde valuta reserves van de Centrale Bank te krijgen, vooral ook in relatie met de aan de CBvS toevertrouwde vreemde valuta kasreserve. Dit is in uitvoerige werkvergaderingen vanaf zondag 26 januari dan ook geschied. De aanwezige liquide internationale reserves bleken USD 100 miljoen lager te zijn dan de bij de CBvS geplaatste kasreserve van de banken. De banken hebben aangegeven dat dit volstrekt ontoelaatbaar is en in strijd is met voorschrift dat de CBvS zelf heeft uitgevaardigd.

Op basis van de verkregen informatie en documentatie heeft de SBV zeer strenge maatregelen afgedwongen om de aan de CBvS toevertrouwde vreemde valuta kasreserve middelen veilig te stellen. Ook zijn er maatregelen door de SBV afgedwongen om het tekort op te vangen waarbij er een duurzame inkomstenstroom van USD 36 miljoen per jaar als zekerheid is gesteld. Het veiligstellen van de middelen zal onder meer gebeuren door beveiligde bankrekeningen in het buitenland te openen waarop de CBvS en de SBV gezamenlijk tekeningsbevoegd zijn.

De CBvS zal hierdoor niet in staat meer zijn om zelfstandig transacties te verrichten met betrekking tot de kasreserves zonder uitdrukkelijke medewerking van de SBV.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

71 REACTIES
 1. Maandenlang konden ze niet verklaren desondanks vele vragen waar Chotelul (schijnbaasje van abrahams en bouta) aan zijn valuta kwam. Dit is gewoon een opgezette zaak. Trikt heeft zich als een dalla motjo laten gebruiken door abrahams en bouta.


  Maak melding
 2. Met andere woorden de weg is vrij voor Moodys en S&P om de ratings aan te passen naar de junkstatus. Het is goed mis met de Surinaamse financien. Ongetwijfeld zullen er meer lijken uit de kast komen.


  Maak melding
 3. Hmmm a deh keba!!! WO dedeh in a kino!
  Klaarheid brengen in deze kwestie is een schouderklopje waard.
  Maar hu staat het met die spsb bank kwestie, hoe staat het met carifesta kwestie, hoe staat het met naschoolse opvang kwestie. Wang San no bung. Men is selectief bezig.
  Men meet met twee maten

  Ben benieuwd wat ecanoom rofGeit en zijn ratsadviseurs ons hierover te vertellen heeft.

  Een DING is duidelijk merkbaar en voelbaar, SRANANG EY CREY NOW😭😭😭😭


  Maak melding
 4. Ze hebben van Trikt er in laten lopen als een groentje.Van Trikt keek naar zijn speeltjes en aan de andere kant stuurden de ingi boi en Leendert de dollars naar Chotelal.En nu mag van Trikt opdraaien voor de verliezen.


  Maak melding
 5. IK wacht op reactie van ABdoel, Misiebaka De rovers hebben SURINAME echt failliet land gemaakt. Toch zijn er poep wormen ( NDP.ers) die na alles wat er nu gebeurt nog in Bouta geloven Chan had gelijk dat heel wat NDP,ers rovers na de verkiezing direct naar Santo Boma moet gaan


  Maak melding
 6. Paki-RAT-igri….RobjeGay….Domsco…..Wendy wentelteef…

  Kom er maar in, stelletje geindoctrineerde, hersenloze paarse ja-knikkers en meelopers.

  Het koewartje wil maar niet vallen in die paranoïde kokosnoot van jullie.

  Vooral blijven geloven in die corrupte, criminele Bouta-maffia.


  Maak melding
 7. De regering heeft al die tijd de Surinaamse gemeenschap misleid door verkeerde informatie te verstrekken en Abdoel en andere coalitie heeft ook de begroting verdedigd. Er moet een straf rechtelijk onderzoek komen naar alle verantwoordelijke. Daarom heeft de regering na alle protest de leen wet goedgekeurd, hier is er een sprake van voorkennis die strafbaar moet zijn.


  Maak melding
 8. Er wordt nu een suggestie gewekt net alsof Van Trikt alleen alles en iedereen heeft misleid terwijl Boefdraad en Kabouter bliksemsgoed wisten wat er gebeurd is bij de CBvS.
  Boefdraad heeft ook aardig gegraaid uit de kasreserves van de bank maar als schuldige wordt Van Trikt aangewezen.


  Maak melding
 9. Hoefdraad heeft hier een flinke vinger in de pap, niet alleen de governer en vele anderen.
  Hoefdraad liegt omdat hij niet ontmaskerd wil worden. Je bent al jaren ontmaskerd daarom zit je steeds naast Bouta of in het buitenland. De gangen van Hoefdraad moeten ook flink worden nagegaan en gecontroleerd wat zijn buitenlandse bankrekeningen betreft. Hij speelt struisvogel politiek. A no mie na van Trikt.


  Maak melding
 10. Dat chutelall de werkelijke centrale bank is er al lang geen over.
  Maar wie is die chutelall eigenlijk? Is hij de herrezen heler van de voormalige NV Roep ! Een andere vraag is , waarom komen die banken nu pas met hun beklaag ?? En notabene bij de grote dief zelf .
  Domme volk wakker worden !!!!


  Maak melding
 11. Suriname Suriname waar heen gaat gij? Onafwendbaar gaat gij uw ondergang tegemoet.Corruptie,Begeerte en Misleiding hebben in uw persoon gestalte gekregen.Roemloos zult gij ten ondergaan als gij zich niet afwendt van al het Kwaad.


  Maak melding
 12. Nu is duidelijk waarom de Governor door verwees naar de President bij vragen over de Chotalal Dollars.
  Nu is duidelijk dat de beschuldigingen aan van Trikt slechts de stok waren om hen te slaan.

  Nu dit duidelijk is komt de modus operandi in zicht van Boefdraad.
  De volgende Fitch rating wordt D


  Maak melding
 13. Wie nog vetrouwen in de paarse ratten heeft, is dommer dan een garnaal. Paars moet opstappen, schaamteloze boeven die niets anders geleerd hebben om mensen te bestelen.


  Maak melding
 14. Er dient een strafrechtelijk onderzoek plaats te vinden echter zal met name Boefdraad op advies van zijn rovende schoonvader de zaak een ander wending geven dat nooit de eindverantwoordelijke, boefie dus, wordt opgesloten, sterker nog wordt hij wederom beloond met een ander functie. Van Trikt zie ik niet meer terugkomen daar hij flink is “misbruikt” door Boefie en zijn schoonvader..

  alhoewel…kans is hier ook groot dat hy een ander functie krijgt……

  Misdaad loont immers in SU.


  Maak melding
 15. Wie is dan uiteindelijk verantwoordelijk? De minister van FIN is niet meer verantwoordelijk ( WET ABDOEL), Alle sancties zijn er uit de wet gehaald. Spaarders kunnen nu lang gaan wachten voordat ze hun spaargeld op kunnen nemen.


  Maak melding
 16. Zoals ik al eerder beweerde: de financiele schade is veel groter dan tot nu toe geschat.

  Bouta-lovers hebben om persoonsverheerlijking van hun Idool Bouta Suriname de afgrond in geduwd.

  Heel jammer dat 60 % van de Surinaamse bevolking door niet te stemmen en door niet in actie te komen het zo ver heeft laten komen.

  Kom in actie beste verstandige Surinamers !
  Denk verder dan die paar lauwsie SRD’s die je krijgt om mee te lopen en mee te kraaien !
  Suriname is van het volk !

  Stop verloedering van Suriname !

  Krakti !


  Maak melding
 17. … Zoals ik al eerder beweerde: de financiele schade is veel groter dan tot nu toe geschat.

  Bouta-lovers hebben om persoonsverheerlijking van hun Idool Bouta Suriname de afgrond in geduwd.

  Heel jammer dat 60 % van de Surinaamse bevolking door niet te stemmen en door niet in actie te komen het zo ver heeft laten komen.

  Kom in actie beste verstandige Surinamers !
  Denk verder dan die paar lauwsie SRD’s die je krijgt om mee te lopen en mee te kraaien !
  Suriname is van het volk !

  Stop verloedering van Suriname !

  Krakti ! …


  Maak melding
 18. De hoogopgeleide schurken zijn in NDP .

  Hoe kan men Bouterse als President kiezen de beste schurk .

  Voor de verkiezing gaan van deze schurken uit Suriname vluchten .


  Maak melding
 19. Bouterse en Abrahams Boereveen Graanoost is dit de verbetering dat jullie in 40 jaren hebben gebracht .

  Het streven naar verbroedering is verloedering geworden tot in CBVS geen enkel verbetering hebben jullie gebracht in 40 jaren .


  Maak melding
 20. ai baja,
  die van Trikt met zijn academic degrees van Erasmus universiteit Rotterdam en Maastricht university en nog het inleveren van je nederlandse paspoort, hoe dom kun je zijn.
  misschien heb je nu genoeg gestolen en helpen laten stelen maar je hebt je volledige menselijke waardigheid verkwanseld.
  hopelijk wordt hij niet binnenkort op een strand in Guyana gevonden met een kogel door zijn hoofd.
  en al die nationalistische flauwe kul van bouterse is niks meer dan voor voor de hersenloze die zich voor de zoveelste keer weer zullen laten pakken.
  bouterse moet vertellen day hij bij de coup in 1980 door nederlandse officieren is geholpen, toen was nederland toch ook een buitenlandse macht.
  bouterse moet vertellen dat hij is verleid en misleid door de communiaten en marxisten in zuid amerika.
  bouterse moet vertellen dat deze communisten en marxisten ook buitenlandse machten zijn.
  bouterse moet vertellen dat hij honderden miljoenen heeft gehad van nederland als buitenlandse macht en toen was alles koek en ei.
  bouterse moet vertellen dat indien hij niet niet had gemoord in 1982 hij nog steeds in de kont van nederland zou zitten,
  Bouterse is een halve blanke bakra en probeert de nationalistische ingi boi uit te hangen omdat zijn oma ingi was.
  bouterse is de misvormde naam van Boutersem, een naam dat veel voorkomt in o.a. noord brabant, Zeeland en een deel van vlaanderen.
  Bouterse is een nakomeling van ouderwetse slavenhandelaren.
  dus een een bepaald gedrag zit in zijn DNA.
  volfk van suriname wordt eens wakker AJB.


  Maak melding
 21. O mijn god!
  Dit is de zoveelste schandaal!
  Ik hou mijn hart vast hoeveel lijken er nog meer uit de kast zullen komen na 25 mei 2020.
  Eigenlijk wordt Suriname opgeofferd om 1 persoon te beschermen.
  Welke regering er ook aan de macht komt na mei 2020, het wordt straks een heel moeilijke tijd in Suriname. Wat wij nu in Suriname meemaken is nooit eerder gebeurd!


  Maak melding
 22. Welke Surinamer wel nog werken onder deze schurken met vrachtwagen breng men het geld van CBVS door hoogopgeleide schurken van NDP .

  Het is een Nationale zaak roepen de schurken in NDP Regering .

  Bouterse noem je dit verbetering met de rest van de schurken in NDP .


  Maak melding
 23. Dit is erger dan een Natuur ramp wat NDP in 40 jaren heeft gedaan .

  Puur oplichting en diefstal in 40 jaren noem men zulke handelingen verbroedering .


  Maak melding
 24. Boefdraad gaat vluchten voor de verkiezing van 25 mei 2020 .

  Hout men rekening dat er geen geld meer in kas is bij CBVS ,komt door de opgeleide schurken van NDP deze gasten lopen over lijken .


  Maak melding
 25. Jacobus
  Neen hoor van Trikt is er niet met open ogen ingelopen. Zijn bedje is gespreid met enkele miljoenen die hij in samenwerking met zijn bedrijf Orion en de Belgische consultant veilig heeft gesteld.
  Van Trikt wordt in Suriname failliet verklaart zijn bedrijf Orion daar wordt faillissement voor aangevraagd en niemand die zal wenen in de familie van Trikt.

  De coalitie ren Bouta en Hoefdraad in het bijzonder lachen in hun vuistje en zeggen en denken hardop “ai boi deng Sranang sma dong no ka werkelijk. Sa unu sa leg deng uit fa a san waka”

  Ik heb dit vanaf het begin zien aankomen en ik werd door RobG utgemaakt voor debiel.
  Bren benieuwd wat deze zelfde RobG nu voor verklaring zal afleggen.
  Ik denk helemaal niets want nu komt duidelijk de poep uit zijn strot


  Maak melding
 26. Een nationale en internationale schande. Erg erg.

  Heb er geen woorden voor. Iedereen wil af en toe een paar dollars lichten bij de bank. Is hun geld. Het moet kunnen.
  Maar Bouta njam eng. Shame mang


  Maak melding
 27. Medio feb 2020 wil Abrahams een massa meeting houden. 1 grote poppenkast met alleen maar leugens. Ze duwen een lauwwarme drol in de gezichten van de bevolking.


  Maak melding
 28. Damsco ga ze helpen je ben toch nu in Suriname ,bestuurde jij de vrachtwagen met USD .

  voor eind mei is de koers naar 1 SRD is 50 EURO .

  Misikaka en Adboel en Afonka nu moeten jullie voor Bokasa op de podium strengen .

  Stelletje japi japi van NDP zelf apen zijn beter dan jullie in NDP .


  Maak melding
 29. De banken zijn naïef en volgzaam geweest. Zij wisten dat de CBvS technisch failliet is, een negatief eigen vermogen heeft van circa SRD 600 miljoen en sinds 2014 geen jaarrekeningen publiceert. De banken moesten onder grote druk toegeven aan een rampzalige kasresereveregeling.

  De CBvS heeft professor Caram voor het karretje gespannen om de regeling geaccepteerd te krijgen. http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/06/05/caram-adviseert-geleidelijke-centralisatie-kasreserve/

  Ik heb gewaarschuwd voor de risico’s. Precies dat is nu gebeurd. https://dagbladdewest.com/2019/06/01/wanneer-knapt-de-surinaamse-monetaire-zeepbel/


  Maak melding
 30. Bokasa Bouterse zand er over het is een Nationale zaak hou de hoofd koel .

  Zand er over maar Bokasa Bouterse met de rovers gaan lekker hun gang met roven .

  Is dit verbroedering of onderdrukking en vooruit gaan Misikaka en Adboel .

  Abrahams wij van de Oppositie werken niet met geld rovers van NDP samen .


  Maak melding
 31. Het Surinaamse volk heeft dit alles zelf over zich heen geroepen. De paarse ratren verkopen alleen maar gebakken lucht, en innen daar harde valuta voor. A volk skeer, en de paarse boeven lachen in hun vuisje. Een goed begin van het jaar, kijken wat het allemaal op 25 mei gaat opleveren. Meer stront of een frisse wind.


  Maak melding
 32. Ik reageer niet op wat MEN zegt.
  Als SBV zegt dat ze masndenblang misleidt zijn dan doen ze hun werk niet doen. Ze deugen dus van geen kant.
  Als mujn kind met luxe artikelen thuiskomt en hft normaal baantje dan klopt er iets niet.
  Doen alsof mn neus bloed.
  Dus grapjassen allemaal.
  Wat is hun taak?? Want dat ze geen moer doen zien we nu


  Maak melding
 33. De koers word 50 SRD is 1 EURO voor eind mei 2020 door de schurken van NDP .

  Wie meer breng is meer kwijt onder deze Abraham Grijzen met de rovers Japi Japi zijn zelf beter dan NDP schurken .


  Maak melding
 34. van Trikt heeft zich als een motjo laten gebruiken voor een Lexus en Range Rover en meer. Bij elkaar ruim Us$1 miljoen.
  Blijkt maar weer dat iedereen, gestudeerd of niet omkoopbaar is.


  Maak melding
 35. Wendy

  31 januari 2020 At 12:09

  Ik reageer niet op wat MEN zegt.
  Als SBV zegt dat ze masndenblang misleidt zijn dan doen ze hun werk niet doen. Ze deugen dus van geen kant.
  Als mujn kind met luxe artikelen thuiskomt en hft normaal baantje dan klopt er iets niet.
  Doen alsof mn neus bloed.
  Dus grapjassen allemaal.
  Wat is hun taak?? Want dat ze geen moer doen zien we nu

  ============================

  Jij en je familie hebben nog geen dag gewerkt. Jullie leven op kosten van de Nederlandse Staat ergens in de Bijlmer op 8 hoog. Je ziet toch wat NDP regering doet maar je neemt er geen afstand van. In plaats daarvan kom je drog voorbeelden. Je bent niet een beetje gek maar knettergek !


  Maak melding
 36. De arme mensen kunnen niet over hun eigen geld en valuta beschikken. Alleen in een dictatuur gebeuren deze zaken. Ook onder Wijdenbosch regering konden de mensen niet over hun geld beschikken. Voedsel sky high, medicijnen niet te verkrijgen (mensen creperen), financieel Su bankroet, veel los lopende criminelen, criminaliteit sky high, drugsstaat.

  Toch willen ze nog vijf. Ze zijn nu al bezig de oliebron voor een appel en een ei te verkopen.
  Het zal niet lang duren of het gros van de bevolking gaat uit de vuilnisbak eten.
  Toch rennen ze achter de killer? waarom?? zijn ze zo dom??


  Maak melding
 37. Wendy
  Alleen maar onzin verkondigen helpt dus nit hé.
  Vraag je precies hetzelfde als je kind thuis komt met luxe artikelen ook aan bijvoorbeeld Sardjoe en de vrienden van Bouterse waarmee zij al hun rijkdom hebben vergaard?
  Er wordt verteld dat er ééntje tussen loopt die 10 jaar geleden nog geen schoen kon kopen en nu miljoenen heeft.
  Stel jij Wendi dan ook dezelfde vraag die je aan je zoontje zou stellen?
  Pé yu vinie a monie


  Maak melding
 38. @ Hans Moison
  Ik ben heel blij dat u op dit artikel gereageerd heeft.

  Per ongeluk had ik een posting dat naar uw boek verwijst, onder een verkeerd kopstuk( nl dat van De Surinaamsche Bank (DSB))geplaatst.
  Dit was mijn posting:
  “Een bank in Suriname. Pè a moni de !!!! ” Boek Hans Moison april 2017.

  Surinamers lezen niet omdat de NDP-ers het volk willen houden. Missiekaba is een van ze.
  Hans heeft breedvoerig de perikelen rondom deze 2 banken beschreven.
  De beleidsmaker wilden van hem en anderen af. Eigen schuld dikke bult.
  Die bakra (getrouwd met een Surinaamse!!) had dus wel GELIJK.

  Suriname is nu defintief zoals minister Blok geuit heeft “EEN FAILED STATE ”
  Ook hierover vonden zoveel zgn Surinamers dat het niet waar was en gingen in de aanval. Dom Dom Dom.
  Men gaat liever feesten en drinken, maar waardevolle en leerzame boeken lezen….. HO maar!!…..Koop liever een boek ipv voortdurend feesten en drinken.
  Uw boek is zeer leerzaam en waardevol.
  Alles wat u opschreef is nu ook uitgekomen en bewezen !!
  Het boek heb ik gelijk bij de eerste uitgave in april 2017 gekocht en gelezen.


  Maak melding
 39. @Wendy

  “Wat is hun taak?? Want dat ze geen moer doen zien we nu”

  U reageert niet op wat MEN zegt. U verwijst wel naar ZE die schijnbaar hun werk niet doen.

  Allereerst het is ui duidelijk dat er iets heel ernstigs aan de hand is en dat Ze hun werk schijnbaar niet gedaan hebben. Met ze bedoelt u nu schijnbaar de Vereniging van Surinaamse Bankiers die hun belangen en hun controlerende taak verwaarloost hebben.

  Laat ik u uit de droom helpen heelveel ZE’s hebben gewaarschuwd en bewijs geleverd dat de regering onzin rapporteerde en fout bezig was.
  De regering en de coalitie hebben steeds achter Boefdraad gestaan en de problemen naar de toekomst door geschoven of gebagatelliseerd.
  De oppositie en alle onafhankelijke instanties, fitch, imf, vakbonden, wereldbank en zelfs Oppenheimer hebben gewaarschuwd. Helaas bleken leugens van Boefdraad, Abdoel en RobG geloofwaardiger dan 99% van de overige economen.

  Wendy de ZE’s die hun werk nu duidelijk niet gedaan hebben zijn de de RvC van de CBvS, de minister van Financienen, de vice Predident en de President en al hun adviseurs.
  Hans Moison heeft hier inhoudelijk al jaren voor gewaarschuwd en dat werd ontkent en toegeschreven aan een gefrustreerde Bakra.

  De ZE’s die hun werk duidelijk niet gedaan hebben zitten in de regering en zijn niet bekwaam om hun taak en functie te vervullen.
  Beste Wendy u heeft de moed om te reageren Trollen Damsco, Pakeritigri en RobG zwijgen want zij weten nu ook dat de regering van Suriname als Bankrovers ontmaskerd zijn voor de hele wereld.


  Maak melding
 40. @ Sniper

  Bedankt voor je reactie. Ik vind het eigenlijk jammer dat ik gelijk had, want het Surinaamse volk gaat hierdoor nog jaren pinaren. Het overheidsapparaat is corrupt en functioneert slecht. Het financiële stelsel dreigt bankroet te gaan. De staatsschulden van Suriname blijven toenemen. Daar hebben nog vele generaties last van.

  Blok gebruikte het begrip ‘failed state’ wat onhandig, maar dat de Surinaamse staat nog niet goed functioneert, met name onder de huidige president, staat vast. Hopelijk begrijpen de gewone mensen dat ook wanneer zij straks weer in het stemhokje staan.


  Maak melding
 41. De rol van Hoefdraad in deze criminele act is sterk onderbelicht. Volgens mij is hij het kwade genius gelet op het gebruik van een deel van de gestolen dollars om de rente en aflossingen op staatleningen te voldoen. Nu wordt alle schuld bij Tricky gelegd terwijl Hoedraad verantwoordelijk is voor de betaling van rente en aflossingen op staatsleningen.

  In elke zichzelf respecterende democratie zou de minister de laan worden uitgestuurd voor een dergelijke delict. Hoefdraad blijft zitten, onbegrijpelijk.

  De overheid schijnt helemaal blut te zijn en de CBvS stuurloos. Een ideale gelegenheid voor Hoefdraad om de geldpers aan te zetten zonder dat er iemand protesteert.


  Maak melding
 42. Vijai kirpalani is een handlanger van Desi en ndp. Het bestuur van cbvs is ook corrupt. De diefstal heeft boef Robert samen verdeeld met Alibaba kirpalani en zijn rovers.
  Een en al een corrupte bende.

  We gaan nog voor roepen deze criminelen.
  Yes we can do the job schreeuwt de killer Desi. Ze hebben het nog niet genoeg van het stelen van de burgers.


  Maak melding
 43. Ik vind het lastig om te reageren, omdat een link van een mede-forumlid hier door mijn hoofd spookt, maar ik kan deze niet meer terugvinden.
  In deze link werd verwezen naar een ander blad (de west?), daar werd melding gemaakt van de financiële toestand van de CBVS, MAAR (er daar klopte iets niet vond ik, maar liet het voor wat het was,) er werd ook gesteld dat banken er slecht voor stonden.
  He hoe kan dit dan, hoe is dit te rijmen met kasrseserves
  Waarom is dit belangrijk
  Omdat als banken er slecht voor staan dan kan het onmogelijk zijn dat er een kasreserveregeling wordt afgesproken. Behalve dus in Suriname.
  In gewone mensen taal.
  Je kind 19 jaar oud heeft geen geld, hij verdient €5 per maand en je zegt tegen hem dat hij bij jouw een deel moet storten. Van die schamele €5,–
  En het gebeurt ook nog in Suriname. GRRRR
  De opmerking van Wendy (voor het eerst ben ik het deels met haar eens) dat banken zich als een stel dwazen hebben gedragen en de VES ook.
  De heer Moison drukt het netjes uit: naïef.
  We hebben al volop gediscussieerd over zijn opmerkingen een jaar of wat geleden.
  Hij heeft gewaarschuwd, maar ook hier hebben diverse mede-forumleden gewaarschuwd.
  Hij werd afgeschilderd als rancuneus. Mooi niet dus!
  Het heeft weinig effect gehad, niet omdat men niet wil horen, maar omdat men niet wil luisteren. Eigen belang stond en staat voorop
  Er zijn genoeg andere instrumenten om “overtollige vreemde valuta” uit de omloop te halen. Toch ging men akkoord.
  Mie gado, waarom, waarom.
  Het argument dat ik uit de link van Moison kan halen is de opmerking: zoveel mogelijk vreemde valuta bij de centrale bank, dan is het gecentraliseerd. haha.


  Maak melding
 44. De bankiers/boeven waren van tevoren hiervoor gewaarschuwd en ze hebben willens en wetens eraan meegewerkt dat de overheid een deel v.d. tegoeden v.d. bevolking heeft opgevreten.


  Maak melding
 45. Schandalig.
  Waar velen al bang voor waren. Er hebben meerdere deskundigen en mensen die zaken logisch kunnen beredeneren hiervoor gewaarschuwd en zie het resultaat.
  Het volk, lees de aanhang van de NDP, heeft nog meer te verliezen, ze hadden al geen ene moer.
  Zie maar waar “de revolutie” het land naar toe heeft gebracht.
  Lang leve de revolutie…40 jaar alleen maar ellende.
  Bouta kan zoveel borreltjes met zijn vrienden drinken als hij wil, dit land is voor de komende 40 jaar naar de kloten.
  Als ze toch al willen dood gaan voor die man, hun God die ze zo allemaal aanbidden, laat ze alsjeblief zo snel mogelijk massaal van die bosje brug springen. Het zal Suriname allen maar ten goede komen.

  “Mi taygi yu eerlijk. Den man no man sroto mi. Echte, echte, echte. Den no man”.


  Maak melding
 46. Dat is het de moordenaar en zijn kornuiten zijn nu ontmaskerd als bankrovers. Brunswijk had dat in een camouflagepak gedaan, de boeven van paars doen het in een Armani of Gucci outfit. Volk van Suriname u bent bont en blauw gepakt, u ziet paars uit. Snapt u nu waarom de moordenaar zich zovaak verspreekt en nooit de waarheid spreekt. Hij wist begin vorige jaar al dat zijn matti’s de kasreserve van de CvBS aan het leegplunderen waren, vandaar dat hij het volk slapeloze nachten toegewenst had. Nu leeft het volk in een nachtmerrie, en zijn verslaafd aan een goedkope pakket van eigen geld, schooltassen van eigen geld and last not but least, bruine bonen met rijst idem en zakgeld van 100 euro om samen met een moordenaar naar de krijgsraad ook. Binnenkort zal weer een beroep op het volk gedaan worden om in Ocer naar nonsens te kkmen luisteren. Gaat u dan ook gerust, maar op 25 mei kruist u oranje.


  Maak melding
 47. SBV heeft maanden lang zitten slapen.
  Zoet gehouden door praatjes en bankiers die verleid werden met bonussen.
  Zonder enig onderzoek is al te zeggen dat de banken, de RvC en de top van financiën, op zijn minst, ernstig en verwijtbaar heeft gefaald in hun toezicht en werk
  Per direct opstappen in afwachting van een eventueel proces is het minimum.

  Er moet een parlementaire enquete komen met DA91, die voord e onthullingen zorgde, in de leiding. Een PE. met ruime bevoegdheden die stukken kan opvragen en spelers onder ede kan verhoren want dit corruptie virus zit heel diep geworteld. Een PE die eerlijk en volledig alles onderzoekt en verslaat, die het volk informeert, die de schuldigen aanbrengt bij het OM.


  Maak melding
 48. Net zo belangrijk als de constatering dat het geld door wanbeheer van de CBS verdwenen is, is de vraag wat er met het geld is gebeurd!
  De Minister van Financiën meldt aan de SBV dat het geld dat aan de CBS was toevertrouwd, deels is gebruikt. En hier wordt het schimmig, want de CBS is slechts de portemonnaie van de regering, maar de Minister van Financiën is degene die het geld verdeelt en uitgeeft. CBS kan dus geen geld uitgeven zonder medeweten van de Minister. Er is gezegd dat de Governor zich niet aan de gemaakte afspraken heeft gehouden, maar dat doet hij alleen in opdracht van!
  Zou hij misschien aan de schandpaal worden genageld omdat hij zich juist aan de afspraken wilde houden, en wilde voorkomen dat er nog meer valuta van de SBV zou worden gebruikt? Zou hij daarom naar de president hebben verwezen toen hem werd gevraagd naar de herkomst van de Chotelal US-dollars?

  De minister speelt een doorzichtig spel: eerst heeft hij van Trikt openlijk beschuldigd dat die geld van de bank voor zichzelf heeft gebruikt voor de aanschaf van dure auto’s en zijn eigen bedrijf heeft verrijkt met vette orders. Daarmee is hij als onbetrouwbaar neergezet. En nu komt het verhaal van de verdwenen valuta van de banken, waardoor het lijkt dat het de schuld is van de onbetrouwbare van Trikt.
  Deze volgorde van berichtgeving is bewust gekozen om alle schuld bij van Trikt te leggen. Als het bericht van de verdwenen valuta eerst was gepubliceerd, zou de beschuldigde vinger ongetwijfeld naar de Minister hebben gewezen. Nu is er eerst een schuldige ‘gecreëerd’ voordat het vuile nieuws bekend is gemaakt.

  Slim gespeeld, maar wel uiterst doorzichtig voor de oplettende burger!


  Maak melding
 49. @Sang, men heeft geprobeerd om slim te spelen, maar de volgorde laat idd de oppervlakkigheid van deze boeven zien. Er lopen nu twee zaken parallel. Die van de ex-govenor en van Boefdraad. Deze financiële chaos dreigt de krijgsraadzitting te maskeren. Die moeten we niet vergeten. Vanaf het aantreden van deze regering zien we op bijna alle fronten corruptie en vernietiging van nationaal kapitaal. Bijna 10 jaar na dato zit het surinaamse volk met 4,2 miljard schuld, is 100 miljoen van het volk onder hun beheer verdampt. Alcoa is rijk uit Suriname vetrokken, het arme surinaamse volk moet het gelag betalen. Sporen van showprojecten zie je overal in het land. Deze paarse club heeft in 9 jaar de tijd 48 ministers versleten. Deze ex-boefministers moeten betaald worden. De pakketten en de schooltassen ook. Kortom, alles waar ze aan gezeten hebben is stuk. Waar ze op gericht zijn, is de schuld aan de ander geven, dreigen, chanteren en opscheppen. De mensen die achter deze politieke schurken lopen, zijn wat mij betreft geen haar beter dan hun leider. Zij hoeven niet te werken, ze pakken van de ander en daarna ontkennen. Is in een woord:Intriest!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES