zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieDSB topman Coutinho noemt uitspraken vp Adhin 'nonsense'

DSB topman Coutinho noemt uitspraken vp Adhin ‘nonsense’

-

Does Travel - naar Suriname

Steven Coutinho, directeur van De Surinaamsche Bank (DSB), heeft vandaag in felle bewoordingen gereageerd op uitspraken van vicepresident Ashwin Adhin. De DSB topman noemt het klinkklare onzin dat de kasreserve aangewend wordt voor ondermeer aardappelen en uien, zoals Adhin betoogde. Dat schrijft de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT) zojuist.

“Nergens ter wereld worden kasreserves voor consumptieve doeleinden ingezet. Dit geld moet altijd geïnvesteerd worden in goede liquide middelen die rendement opleveren, niet in consumptie. Dus wat de vicepresident zegt kan nooit de afspraak zijn geweest met de banken. Ik wil het bewijs zien dat de banken toestemming hebben gegeven daarvoor” aldus Coutinho tegen dWT.

Over Coutinho doen sinds gisteren geruchten de ronde dat de RvC hem wil vervangen, vermoedelijk na een interview dat Countinho heeft afgestaan aan ABC over de ‘verdwenen’ kasreserve. Volgens ABC Online Nieuws circuleert er een oproep aan het personeel om zich zondagochtend te verzamelen bij het hoofdkantoor van de bank, zodat solidariteit getoond wordt met Coutinho.

Op hetzelfde moment komt de RvC bij elkaar in een spoedoverleg. De vakbond is momenteel aan het mobiliseren voor morgen. Het personeel en grote delen van de samenleving hebben zich geuit over deze kwestie. Zij scharen zich achter Coutinho. Klanten van DSB zullen zich morgen ook aanmelden bij het hoofdkantoor, schrijft ABC Online Nieuws.

Intussen wordt social media overspoeld met grapjes en memes over de uitspraken van Adhin, zoals op onderstaand plaatje te zien is:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

42 REACTIES
 1. Hoewel ik geen fan ben van deze Steven Coutinho, moet ik hem wel het voordeel van de twijfel geven. Ik hoop dat hij z’n rug recht kan houden en de werkelijke waarheid blijft verkondigen.

  Het moet nu echt afgelopen zijn met die Nationale Dieven Partij.


  gemodereerd
 2. Wanneer de premier of een minister van een kabinet van een land in Europa of elders, steelt bedriegt liegt enz. Wordt hij direct door zijn partijgenoten opgeofferd of zij stappen uit de coalitie.

  Hier in Su blijven de collegas passief toekijken.
  Waarom?
  1. Zijn ze bang?
  2. Hebben ze ook meegedaan?
  3. Zien ze de daden niet met al hun kennis?
  4 Hebben ze wel geweten?
  5 Is er wel besef dat: alles wat wij nu zaaien de jeugd zal oogsten?
  Bless


  gemodereerd
 3. Dhr. Steven Coutinho geeft in klink klare woorden aan dat er bankroof plaatsgevonden heeft. De ” A no mie jorka ” is weer uit de fles. Adhin is een omhoog gevallen ezel. Alleen bij paars krijgen dit soort onkruid onderdak. Het is diep en diep triest wat NDP van het land gemaakt heeft. Beter dan een junk state hadden ze het niet kunnen doen.


  gemodereerd
 4. Iedereen die gezond verstand heeft kan niet anders dan in deze Coutinho gelijk te geven.

  Het is te belachelijk voor woorden dat de kasreserves (spaargelden en tegoeden van burgers en bedrijven bij de banken) door de regering worden verduisterd bij de Centrale Bank om daarmee zaken als aardappelen en uien te kopen.

  Ik vind dat de bankiers er nooit mee hadden moeten instemmen dat de kasreserves onder beheer v.d. CBvS werden gebracht want men kent het kwalijke verleden v.d. CBvS en men wist/behoorde te weten dat de verziekte inborst van deze paarse regering is om de begrotingstekorten te gaan financieren met de kasreserves (geld v.h. volk). Ze waren van tevoren gewaarschuwd maar men is toch meegegaan met de regering dat maakt ze medeplichtig aan deze verduistering.

  De spaargelden v.h. volk zijn duidelijk niet veilig bij de banken. Wie verstandig is haalt het z.s.m. weg v.d. bankrekening voordat de regering daar met z’n corrupte klauwen aan komt om daarmee hun begrotingstekorten te financieren.


  gemodereerd
 5. Zo de DSB directeur is telling it like it is, deze les heeft RobG(oebbels)
  nooit geleerd want hij heeft niet gestudeerd.


  gemodereerd
 6. “Dit vertrouwen is volgens hem geschonden. Coutinho zei dat hij niet weet hoelang deze misleiding al aan de gang is. “Dit kregen we gewoon op die koude zaterdag te horen.
  Dan denk je, na alle gesprekken die wij de afgelopen maanden gevoerd hebben, wisten jullie dit gewoon keihard en waren jullie een spelletje met ons aan het spelen”, merkte Coutinho op. Hij is niet te spreken over de hele kwestie. Coutinho: “Wat men geprobeerd heeft te doen, is gewoon om het volk te bestelen, en dat maakt mij zo boos.’’
  Bron: De West 1 februari 2020

  Ik begin steeds meer respect te krijgen voor de man..


  gemodereerd
 7. Steven Coutinho is pas sinds aug 2019 directeur. Dus hem valt niets te verwijten. De RvC zit veel langer aan en kan wel veel verweten worden.
  Ook is hier sprake van overtreding van de Bankwet. De PG moet ingrijpen en direct beslag leggen op vergaderstukken en mails van de betrokkenen. Iedereen waarvan enig vermoeden van medeplichtigheid is moet direct op non actief gezet worden.

  In veel landen is de wetgeving zo aangepast dat schuldigen hoofdlijk aansprakenlijk zijn, deze dat het geld op hen verhaald kan worden. Dat zou in SR ook het geval moeten zijn.


  gemodereerd
 8. Genoeg is genoeg ! En als het volk nog dommer blijft tot 25 mei , dan ben ik verstand totaal kwijt. Genoeg bewijs genoeg gehoord en het zijn keiharde feiten om een bewuste keuze te maken op 25 mei . Stem op chantoki.


  gemodereerd
 9. Professor Adhin doorcde maand gevallen. Spring toch van de brug als je ruggegraat hebt. Maar t is n worm. Heeft geen riggegraat. What about doe persconferentie. Weer zo n LEUGEN


  gemodereerd
 10. De regering mag naar huis (Santa Boma)
  Als het volk nu nog achter deze dieven scharen kan je alleen van het laagste soort zijn.
  RobG, Luciën, Pakiratigri, Suresh, Wendy, Robert enz… bewijzen dat keer op keer


  gemodereerd
 11. Adha-dien had net een ere doctoraat in leugen-kunde in India ontvangen. Zo zie wat deze leugenaar waard is.


  gemodereerd
 12. Belazerikus was een goochelaar.
  De PG is in Suriname de persoon met de hoogste opsporingstaak.
  Hij moet zijn eer en geweten hoog houden.
  Omdat hij zijn kunde en klasse moet uitstralen naar de overige opsporingsambtenaren.
  Wat schetst de verbazing? Iedereen ziet hoe er gestolen wordt.
  De PG doet niks, de politie doet niks.
  Liquidaties: PG doet niks politie weinig.
  Drugs containers idem
  Kortom
  ANARCHIE
  En in troebelwater is het moeilijk vissen.
  Free for all
  Rommel


  gemodereerd
 13. De deksel van de paarse beerput schuift dagelijks een stukje verder open.

  Het land is moreel ziek en kuisverrot en de meeste lijken komen na 25 Mei massaal uit de kast gerold.

  FAILED STATE is nu definitief een FEIT !!!!!!!


  gemodereerd
 14. Wanneer je in een dictatuur de waarheid zegt, word je bedreigd met ontslag,je mag alleen maar leugens verkondigen, die in het voordeel zijn van deze dictoriale boevenbende, die nog even een grote slag willen slaan voor het eind van hun termijn, ten koste van de gemeenschap.


  Maak melding
 15. Nergens ter wereld wordt een zittende president veroordeeld, nergens ter wereld wordt de kasreserve van de banken voor consumptieve doeleinden gebruikt.

  Ik hoop dat dit de aller laatste case is dat er nergens ter wereld onmogelijk/onkan is, ook hier voor onmogelijk/onkan wordt gezien/gedaan.

  Want sang ey p’sa in a kondre jongu.
  Wat is ons land een banaan republieken geworden, men, sang??!!!!!😔😔😓😓😭😭😭😭


  Maak melding
 16. De Hindostanen die lid zijn van de NDP worden misbruikt door personen als Bouterse, Abraham en Hoefdraad om de slagen op te vangen. Adhin is een intelligente man en het is daarom voor velen onvoorstelbaar dat hij zich laat gebruiken door Bouterse om ordinaire praktijken goed te praten. Na 25 mei zal hij net als de vorige vice president Robert Ameer Ali worden gedumpt.


  gemodereerd
 17. Ik heb het al 10 jaar geleden keihard gezegd. Suriname is hard op weg om een dictatuur te worden naar het model van Oeganda of Kongo. Suriname zal een platform van drugsbendes en kartels worden waar Colombiaanse en Turkse drugsbaronnen elkaar zullen bestrijden. Suriname zal niet bestuurd worden door een leider maar door drugsbaronnen. Suriname zal voor de vorm door de apathische Bouterse bestuurd worden . Het volk zal monddood gemaakt worden door ze angst aan te praten. Politici, ongeacht hun afkomst, zullen hun zakken vullen en dat doen ze. Het volk ? Durft niet in opstand te komen want het Surinaamse volk heeft alleen maar een grote mond. Geen woorden maar daden ! In ieder ander land was het volk de straten opgegaan, zou het staken en zou het kritisch staan tegenover hun leiders. Maar niet hier in Suriname !


  gemodereerd
 18. @Debora,

  Je zal wel gelijk hebben dat Adhin een intelligente man is maar…….. Hij denkt ook ik zal mijn zak vullen. Want als hij zo intelligent is, had hij al lang zijn functie neergelegd en de NDP bedankt.


  gemodereerd
 19. Mensen waarom maken jullie zo druk om .Deze mensen zijn niet door hun zelf aan de macht gekomen .Dezen zijn gekozen door het VOLK van Suriname .Ik geloof wel dat met het verdwenen geld uien en aardappelen zijn gekocht. Vergeet niet dat deze mensen gratis pakketten delen aan de zgn arme bevolking. Voor de pakketten en de gratis moeten ook worden betaald.

  Dus Kort Gezegd : Neks No Fout.


  gemodereerd
 20. De directeuren van de banken zijn in eerste instantie verantwoordelijk voor alle tegoeden van de spaarders. De spaarders hebben in alle vertrouwen hun geld bij deze banken in bewaring gegeven. Dus laat deze directeuren nu geen nonsens vertellen dat ze nu pas van deze ongeregeldheden op de hoogte zijn. Dan ben je niet geschikt als bankdirecteur. Dus laat Steven en zijn collega,s geen nonsens komen vertellen om hun ernstige tekortkomingen goed te praten. Zij moeten als eerste met ontslag weggestuurd worden. De vakbond is niet niet helemaal goedwijs meer om werknemers te mobiliseren om deze incompetente bankdirecteuren te ondersteunen. Wat gebeurd er allemaal in mijn zeer geliefd Sranang!


  Maak melding
 21. Belachelyk vn deze VP….investeren in consumtie zoals aardappellen en uien?en geld vn ht volk stelen?waarom snydt hy zn ballen en laten drogen by chotelaar…en tentoonstellen in de VP aardappel beurs?


  Maak melding
 22. Petje af voor Coutinho. De juiste man op de juiste plaatst. Adhin is het goede voorbeeld van het schoothondje van Bouta. Hij wordt aangezet om de grootste leugens te verkondigen. Adhin schaamt hij zich niet. Het gehele volk belazeren.De hele wereld heeft de smerige politieke spelletjes door. Coutinho slaat de spijker op zijn kop. De regering zal het vast en zeker weg werken. Hopelijk staat het gehele volk achter Coutinho en komen zij in opstand. Als het gestolen geld van het volk moet terug in kas. Niets aardappelen en uien gekocht. Dit is de grootste leugen die er bestaat. Deze regering en de Centrale bank met Hoefdraad zijn twee handen op 1 buik. Niet een ieder is te misleiden. Een verstandig mens heeft maar een half woord nodig. Deze smeerlapperij om gemeenschapsgelden achterover te drukken moet direct ophouden en de verantwoordelijken moeten zeker gestraft worden. Het onderste steen moet direct boven tafel komen. Coutinho zoals jij en vele anderen weten dat Adhin grof staat te liegen. Wat een leugenaar die uitgekotst wordt. Vice president go home. Je liegt tot je barst. Dat je geen slapeloze nachten hebt, zegt veel omdat jij Adhin ook in het buitenland onze gemeenschapsgelden op je buitenlandse rekening hebt gedeponeerd. Valse hond.


  Maak melding
 23. Manu

  2 februari 2020 At 02:52

  Wanneer je in een dictatuur de waarheid zegt, word je bedreigd met ontslag,je mag alleen maar leugens verkondigen, die in het voordeel zijn van deze dictoriale boevenbende, die nog even een grote slag willen slaan voor het eind van hun termijn, ten koste van de gemeenschap.

  ==============================

  Goedemorgen Manu, verslikte bijna in mijn koffie toen ik las dat er voor USD 250 mil gestolen was. Maar wat te denken van de reserves die Venetiaan achter heeft achtergelaten. Ruim USD 1 miljard. Tel daar bjven op de enorme goudvoorraden die de NDP heeft verkocht. Ook dat is allemaal verdampt. Waar is dat geld gebleven ?
  Het geklauw van Abrahams, Gopi, en Kromosoeto bij de diverse ministeries. Ze zijn weggestuurd met behoud van salaris en pensioen. De aanstelling van v. Trikt was een bewuste zet van de paarse kliek. Ze moesten een stroman hebben bij de Moederbank. Als tegenprestatie mocht v. Trikt auto’s aanschaffen alsmede een huis. V. Trikt zette zgn zijn schone blazoen op het spel en dat moest gecompenseert worden.
  Dan heb je nog de malversaties rondom Carifesta, schoolmaaltijden project etc…..het houd maar niet op.

  Natuurlijk zijn er meer mensen betrokken bij het geklauw bij de bank. Om te beginnen moet men v Trikt ondervragen en en forensische accountants opdracht geven voor een diepgaande onderzoek. Ongetwijgeld zullen er meer lijken uit de kast komen.

  Masker van de NDP is gevallen maar een kat in het nauw maakt rar sprongen. Zodra de NDP gaat in zien dat zij de verkiezingen niet meer kunnen winnen kan men naar de gebruikelijke wapens gebruiken namelijk bedreigen, schelden en bangmakerij. Sluit een staatsgreep niet uit. Die lui zijn knettergek.


  Maak melding
 24. Laat Adhin maar de facturen van de aardappelen en uien overleggen. Daarnaast moet Adhin aangeven wanneer de containers met aardappelen en uien aan komen. We willen het zien. Ps sinds wanneer eten Surinamers zoveel aardappelen ? Voor dat geld eten de Surinamers komende 2 jaar alleen maar stampot. Adhin is een grote leugenaar.


  Maak melding
 25. Slecht bestuur is vanaf 1975 begonnen. De miljarden ontwikkelingshulp is verpruts. Wat zie daarvan nog terug vandaag de dag. En het gaat steeds door en door. Ik hoop dat een nieuwe generatie jongeren gaan opstaan en buiten alle deze corrupte politieke partijen iets moois kunnen maken van ons geliefd Suriname. Op dit moment zie ik dat niet gebeuren, het blijft bij hetzelfde! Dat is heel jammer, want binnen deze politieke partijen zijn er wel een aantal jongeren die het zouden kunnen overnemen, maar dat durven zij door dictatoriale gedrag van de politieke leiders en de financierders van deze partijen.


  Maak melding
 26. Laat Trump en Pompeo deze gasten weg voeren uit Suriname ,want ze gaan proberen weg te vluchten .

  En maar lopen zeggen onze voorouders hebben in 60 jaren niets gedaan .

  Japi Japi hebben meer verstand dan Bouterse en Abraham en de rest van NDP .


  Maak melding
 27. Coutino heeft gelijk dat Adhin onzin verkondigt maar tegelijkertijd treft hem en alle commerciële banken het verwijt dat ze belangen van hun klanten in ernstige mate hebben verkwanseld.
  Naïviteit en nalatigheid van de commerciële banken hebben het vertrouwen in de Surinaamse banken volledig weggevaagd. Coutino wist met welke onbetrouwbare bestuurders hij te maken had bij de overheid en de CBvS en toch heeft hij toegestaan dat de CBvS toegang kreeg tot de valutategoeden zonder dat de banken medebeslissingsrecht hadden.

  Vraag is nu of het tot een bankenrun komt en vrijwel alle banken kopje ondergaan.

  Coutino kan nu wel klagen en verwijten maken maar door naïviteit heeft ook hij nu de regie over de verdere ontwikkelingen van de bankensector verloren. Als de burger zijn spaargelden opeist is het gedaan met de Surinaamse economie. De burger is aan zet.

  Wat nog het meest betreurenswaardig is , is dat deze regering volstrekt afwezig is . Hoefdraad zwijgt als het graf en de uitspraken van Adhin laten alleen maar zien dat de overdracht van de valuta tegoeden van burgers een vooropgezet plan was om de gelden te stelen en te gebruiken voor de zaken waarvoor ze niet bedoeld zijn


  Maak melding
 28. Beste mensen steun met zijn alle de directeur van DSB bank, kom wij gaan naar de DSB kantoor. Wij kunnen niet vrije spel geven aan de regering om te stellen. De duizenden mensen die toen op NDP had gestemd om het land de regeren maar naar niet om te stellen. Kom op Surinamers in het belang van het land.


  Maak melding
 29. @Waldo
  Met de hulp zijn zeker niet altijd verstandige dingen gedaan. Oorzaak in het algemeen Eigenwijsheid en verdeeldheid. Iedereen claimde een deel van de koek.
  Pakweg de helft id vernietigd en verspilt door Bouterse en vrienden.
  De andere helft in herstel van vernietiging.
  De laatste periode Bouterse heeft het herstel onder Vene II en III helemaal geruïneerd.

  Het is daarom zaak goed te stemmen en vooral niet op populisten. De regering die gaat komen zal in zo’n moeilijke situatie starten dat er geen ruimte meer id voor oude politiek.


  Maak melding
 30. Top dictatoriaal gedraging hier wordt tentoongesteld. Jaknikker of opzouten. Hoe serieus is de regering nu. Alleen in Afrika gebeurd deze primitieve onderdrukking nog. Forse koersinflatie kan niet meer tegengehouden worden. Echt jammer voor zo een mooi land.


  Maak melding
 31. Na de verkiezing worden deze gasten op gehaald door America ,ze zijn gaan rommelen met de USD van America .

  De Rommel mark Regering ze hebben Adhin gebruikt of misbruikt om zulke zaken recht te komen praten .

  Japi Japi maken deze fouten niet ,Japi Japi zijn slimmer dan de NDP schurken .


  Maak melding
 32. Geen enkel Militair en Politie in Suriname staat achter deze Rommelmakt Regering van NDP.

  Wij van de Oppositie werken niet samen met schurken van NDP na de verkiezing .

  Van Dijk Silos je kan het weten deze verkiezing van 25 mei 2020 ga geen uitslag van de verkiezing na 20 dagen bekend maken .

  Wij van de Oppositie verwachten een uitslag van de verkiezing binnen 3 dagen en geen 20 dagen Silos Akan Troesoe .


  Maak melding
 33. zij gestroost, wij hadden wim kok, die stal 30. miljard uit onze pensioen pot ,nooit meer wat van gehoord ,en ook niet van het kwartje van kok op benzine ,is ook nooit meer er van af gegaan ,dus stelen doen ze ook in nederland onze politiekers ,zij liegen en bedriegen ook nu nog mooi praat pluk de bevolking eerst ,mooi praat en niks,.m.v.g


  Maak melding
 34. @ Koos,

  Het geen wat jij beschrijft is helemaal waar, allemaal vastaande feiten die plaats hebben gevonden, feiten die jij en ik, en nog andere forumleden vast kunnen stellen, doordat wij weten wat goed of fout is, net als wat jij aan gaf over van Trikt, een stroman hadden ze nodig, het is een heel scenario geweest, om deze plannen te kunnen verwezelijken, en als blijkt dat ze straks alsnog de verkiezingen gaan verliezen dan acht ik deze gestoorde paarse imbecielen wel in in staat, om een staatsgreep te plegen, met behulp van eventueel Russen, een Russische helicopter is net aangekomen, en weet niet wat er nog meer gaat komen, want er is ook een militaire samenwerkingsovereenkomst getekend met Rusland.


  Maak melding
 35. Eindelijk iemand die Asha keihard de waarheid in zijn smoel zegt je kan eigenlijk Asha ook niet kwalijk nemen als je in het rovershol bevindt deze man moet gesteund worden en wie weet gaat de ogen van Asha open en niet zijn kont


  Maak melding
 36. Adhin heeft z’n verstand ingeleverd toen hij besloot om lid te worden van de paarse bende vandaar dat hij de laatste tijd alleen maar onzinnige koeterwaals uitkraait.

  Het enigste waar die paarse tranny nu nog voor geschikt is, is om een rokje aan te trekken en dansend z’n kontje te gaan schudden voor zijn meester bouta.
  Als hij geen rokje kan vinden dan kan hij altijd nog het rokje van die principeloze politieke motjo Sharmila lenen.


  Maak melding
 37. Dit onderzoek mag geen zins in de doofpot belanden. Het moet eens en voor altijd een einde komen met deze duistere praktijken. Kom allen…..ons mooi land mag niet meer beschadig worden. Oproep aan allen om deze corrupte bende voorgoed op te sluiten. Zonder kans op vervroegde vrijlating. Dat verdienen ze zeker niet. Alle bezitting miljarden usd van deze gasten bevriezen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES