OM: ‘Banken blijven verdachten en onderzoek naar witwassen gaat gewoon door’

36
OM Nederland piekert er niet over om €19,5 miljoen terug te geven aan Suriname

Het Openbaar Ministerie (OM) in Nederland heeft dinsdag laat weten dat de Surinaamse banken gewoon verdachten blijven, ondanks de uitspraak van de rechter in de zaak van de 19,5 miljoen euro die moet worden teruggeven aan Suriname.

Eerder werd bekend dat het OM in Nederland drie Surinaamse banken, maar ook vijf geldwisselkantoren verdenkt van betrokkenheid bij het witwassen van geld. De banken ontkennen echter dat er sprake was van witwassen.

De uitspraak van de rechter betreft niet de vraag of er wel of geen sprake is van witwassen, maar gaat over de vraag of het geld in beslag genomen had mogen worden. Dat had niet gemogen, zegt de rechtbank.

Het strafrechtelijk onderzoek naar het witwassen gaat gewoon door. Dat zegt een woordvoerder van het OM, dat de uitspraak gaat bestuderen en nog niet inhoudelijk wil reageren.

Het OM kan binnen twee weken in beroep gaan tegen deze uitspraak.

- Advertentie -

36 REACTIES

 1. Het OM heeft een gevoelige nederlaag geleden. Wat nu verkondigd wordt is niet van toegevoegde waarde. Het is slechts een zielige poging zich groot te houden. Het OM heeft dat geld onrechtmatig in beslag genomen. En waarom hebben ze dat gedaan? Vanwege verdenking van witwassen. Maar het was dus niet rechtmatig. Onverminderd gaat het OM door met welk onderzoek dan ook. But the main issue ,is de onrechtmatigheid van de in beslag genomen geldzending. Daar is een halt aan toegeroepen. Het OM weet nu dat ze op een andere manier te werk zal moeten gaan. Al die juristen die ze in dienst heeft, hebben volkomen gefaald. Ga na dat deze zaak bijkans 18 maanden aan de gang is. Was de gang naar de rechter niet geschied, zou er nog steeds sprake zijn van de onrechtmatige powerplay van het OM.


  Maak melding

 2. Het Openbaar Ministerie moet niet uit zijn nek kletsen:

  Je gaat jouw gelijk in Hoger Beroep moeten zoeken. Wat wordt het: Hoger Beroep of je houdt je muil.


  Maak melding

 3. Deze witte boorden criminelen /rovers kolonisten willen nog laten zien dat ze ons als voetenveeg kunnen gebruiken.
  Deze blanken narcostaat gunt Suriname het licht niet nadat ze ons hebben leeggeroofd en zich verrijkt.


  Maak melding

 4. Van Trigt met zijn grootspraak dat hij al wist, dat er geen bewijslast was bettreffende witwaspraktijken, de rechter is vanuit de intergerniteit van de Centrale bank er van uit gegaan, dat de zending van 19,5 miljoen $ op een correcte wijze heeft plaats gevonden, terwijl het OM een andere zienswijze geconstateerd hebben, dus een logisch vervolg is een hoger beroep, dus zal Suriname nog heel lang op hun geld moeten wachten? Dus hun hoerastemming is on terecht, gelukkig maar, want deze paarse bende weet er wel raad mee, om dit geld voor de verkiezingen te verbrassen


  Maak melding

 5. Waarom is de legale weg moet gekozen voor deze geld zending?Suriname doet al jarenlang geld zaken met China of niet soms. China heeft ook banken
  Waarom is deze transactie die verlopen van bank naar bank doormiddel van overschrijdingen? Het is dus niet vreemd dat Holland achterdochtig is en dit tot de bodem uitgezocht dient te worden. Deze 3 Surinaamse banken hadden beter moeten weten. Dus zij hebben als het niet om witwassen gaat hun huiswerk niet goed gedaan of het is gebrek aan kennis. Witwaspraktijken worden in alle landen buiten Suriname streng gecontroleerd waar dat geld vandaan komt. Bovendien heeft al dit geld niets met het volk te maken want de gemeenschap wist niets over dit groot bedrag. Het volk pinaart al zolang deze regering er zit. De bedelaars blijven lenen, stelen en roven van het volk. Opeens wordt er gepraat over dat het geld van het volk is.
  Elke oprechte Surinamer weet dat dit niet zo is. Drugsgelden en de banken spelen het spelletje mee om de regering te helpen witwaspraktijken te verdoezelen zodat zij hun gangetje verder kunnen gaan.

  Met liegen en bedriegen komt men niet ver.
  Ooit val je door de mand

  Sarie Torie


  Maak melding

 6. Het is publieksgeheim dat menig Surineds in Suriname een valutarekening aanhouden. Deze Surineds zijn degenen die rijden in een mercedes 500 scl en zelfs een BMW M5 en zelfs in een jaguar ja en ik heb zelfs 2 masarati’s op de weg gezien.
  Een werkende mens in Suriname kan dit niet betalen.
  Jongens met poen moet je zien hoe ze de ene meid na de andere meenemen want de poen is er om hen in het zonnetje te zetten.
  Ja zelfs hummers rijden er rond en dan de huizen man niet om te filmen die kastelen lijken wel huizen van filmsterren


  Maak melding

 7. Mondjesmaat sijpelt de juiste informatie over het vrijgeven van het in beslag genomen geld naar buiten.
  De Governer waarschuwt iedereen om politieke uitspraken te doen over de handelwijze van de
  Centrale Bank van Suriname maar ook van het Openbare Ministerie in Nederland.
  Deze beide instanties verstrekken geen noemenswaardige informatie en nemen een afwachtende houding aan t.o.v. de overige financiële bedrijven, die betrokken zijn bij de affaire.
  Het is niet te verwachten dat het OM in beroep gaat tegen de uitspraak maar er wacht de CBvSuriname een gigantische klus om het vastgelopen financiële verkeer weer vlot te trekken, zowel nationaal als internationaal.


  Maak melding

 8. Het Nederlandse O.M. heeft een gevoelige nederlaag geleden omdat zij geen mandaat hebben om zich met dit soort zaken bezig te houden. Suriname die geen kolonie is van Nederland kunnen ze geen ” dingen ” opdringen. De gevolgen zullen niet uitblijven. De banken en zakenwereld in Suriname zullen voortaan Nederland vermijden.


  Maak melding

 9. @RobG,
  “Het Nederlandse O.M. heeft een gevoelige nederlaag geleden omdat zij geen mandaat hebben om zich met dit soort zaken bezig te houden”. Aldus RobG,

  Beste RobG, wat voor mandaat heeft Suriname (de regering dan) Is het “een mandaat om overal hun handen op te halen? Of overal geld wit te wassen?

  “De banken en zakenwereld in Suriname zullen voortaan Nederland vermijden”.

  Denk je werkelijk met je bekrompen hersenen dat Nederland daar waar van ligt?

  Rob ga je afrukken…


  Maak melding

 10. Jubel niet te vroeg. Een slimme advocaat heeft een uitweg gevonden.
  De strafzaak over witwassen loopt nog beste mensen.
  Het inbeslagname nemen heeft tot onderzoek geleidt. Dat onderzoek tot een strafzaak.

  Het kan maar zo zijn dat na de strafzaak door het zelfde justitie bewezen wordt dat de CBvS meewerkt aan witwassen.


  Maak melding

 11. @Pakiratigri

  De zaak is begonnen met verdacht geld, op een verdachte route.
  Slimme advocaten hebben voor de SU banken een uitweg gevonden.
  De rechter heeft die uitweg aanvaard door de staatkundige verhoudingen boven de aanleiding verdenking witwassen te plaatsen.
  Het kan zijn dat het OM daar geen rekening mee gehouden heeft.
  Het OM heeft geantcipeerd en is op basis van de beslagname en het onderzoek over gegaan tot een strafrechtelijk onderzoek omtrent wit wassen.
  Dit is een tussen stop. Het eind resultaat hangt nog boven de CBvS en de banken.
  de vragen die beantwoord gaan worden in het strafrechtelijk onderzoek zijn:
  1>> Was het witwassen wat de Gambio, Fina en Hakrin deden.
  2>> Indien ja, misbruikte de CBvS haar Souvereine status door Witwassen te faciliteren.
  Als het NL rechtssysteem op deze vragen vonnis wijst is Suriname een maffia staat geworden.


  Maak melding

 12. Sorry hoor Jojo ,maar je draait de zaken andersom. Suriname is naar de rechter gestapt. Niet het OM.
  Integendeel, probeerde het OM het op een schikking te gooien .Net zoals ze met de Nederlandse banken doen. Suriname heeft dat geweigerd. Intussen bleef men maar het geld onrechtmatig in beslag houden. Het OM heeft in die 18 maanden geen enkel bewijs kunnen leveren. Het was ook onmogelijk omdat in eerste instantie ze überhaupt niet het recht had het geld in beslag te nemen.


  Maak melding

 13. Chan met zijn valse info naar nederland. Nu zijn ze net zo belachelijk. Surinamers zijn de enige mensen die altijd negatief over HUN land praten. Of ze nu de Surinaamse of andere nationaliteit hebben.
  Zo waardeloos zijn ze. ik zeg altjd, heb he niets te gen houd je bek.
  Ik ken haïtianen, guyanezen, mensen van arme landen mr hun eigennland zetten ze op nr 1. Nooit hoor he iets negatiefsm hun geld gt nr hun geboorteland. Daar bouwen ze op.


  Maak melding

 14. Kijk, is heel simpel,

  de Europese elite mag zich wel verrijken dmv moord, roof en bedrog. De rest mag dat alleen als ze ook de bloedoffer brengen aan hun meester.

  Die Europeanen zijn ook slaaf van een meester die ze dienen. Hoe meer bloed ze offeren, hoe meer geld ze krijgen van hun meester. Gaat al minstens 2000 jaar zo.

  Ben je aanhanger van hun duivelse filosofie dan zul je net als zij slaaf worden van hun afgod.


  Maak melding

 15. Nederland respecteert het internationaal recht en gaat er bij voorbaat van uit dat een staatsinstelling (DSB) integer is. DSB zal zelf wel weten of ze GE-bruik maken van dit internationaal recht of er MIS-bruik van maken. DSB krijgt zijn geld terug inclusief de valse briefjes van 500 euro.

  Zoals gezegd: het onderzoek naar witwassen gaat gewoon door. Herkomst van cash Euro’s is internationaal vrij makkelijk te traceren. De biljetten hebben immers nummers.

  Het onderzoek zal lang duren, maar op een dag weten we meer….


  Maak melding

 16. Nederland respecteert het internationaal recht en gaat er bij voorbaat van uit dat een staatsinstelling (CVBS) integer is. CBVS zal zelf wel weten of ze GE-bruik maken van dit internationaal recht of er MIS-bruik van maken. CVBS krijgt haar geld terug (38 euro per Surinamer als het geld eerlijk verdeeld zou worden) inclusief de valse briefjes van 500 euro.

  Zoals gezegd: het onderzoek naar witwassen gaat gewoon door. Herkomst van cash Euro’s is internationaal vrij makkelijk te traceren. De biljetten hebben immers nummers.

  Het onderzoek zal lang duren, maar op een dag weten we meer….


  Maak melding

 17. Was het geld niet in beslag genomen en zoals het was bestemd voor handel gebruikt, dan was dit geld al meer dan verdubbeld.
  Zouden de banken via de Centrale Bank een proces voor schadevergoeding kunnen instellen?
  Ik hoop van wel. Het geld is niet van het Surinaamse volk. maar de onterechte inbeslagname heeft de prijzen in de winkels wel doen stijgen en dat voelt het Surinaamse volk EN DAAR GAAT HET BIJ DE KAASKOPPEN OM.


  Maak melding

 18. Sowieso is Europa bezig contant geld af te schaffen. In Nederland doet men dat onder het mom dat geldautomaten worden gekraakt. Banken hebben minstens 50% van hun ATM’s opgeheven. Ouderen worden de dupe, maar dat kan ze niks schelen. Je kon nog 1000 euro per week opnemen, maar dat wordt steeds lager. Straks ben je een crimineel in Europa als je over contant geld beschikt.


  Maak melding

 19. De paarse trollen begrijpen duidelijk totaal niet wat er gaande is. Laat ik het in Jip en Janneke taal uitleggen.

  Een vriendje van Trikt heeft goudstaven gestolen en wil die verkopen. Om niet op te vallen, hij heeft natuurlijk geen eigendomsbewijzen, vraagt hij aan Trikt om het goud weg te brengen. Trikt doet dat maar al te graag want hij wordt er ook beter van.
  Maar dan geschied het onheil De auto van Trikt wordt aangehouden en de politie legt beslag op het goud. Oeps.
  Trikt laat het er niet bij zitten. Huilend vertelt hij aan de rechter dat hij in de problemen komt. Dat hij niets meer kan kopen omdat zijn vrienden hem geen nieuwe transport opdrachten geven en de matie van wie het goud was zijn geld van hem wil zien. Hij voert aan dat hij niet schuldig is want hij vervoerde slechts gesloten dozen.
  De rechter valt voor het emotionele verhaal en geeft de politie opdracht om de dozen aan Trikt te geven. De politie kan hier nog tegen in beroep gaan en doet het waarschijnlijk ook. Immers Trikt moet als vervoerder weten wat hij vervoert en is feitelijk een soort heler van gestolen waar. Een daad waar zelfs zwaardere straffen op staan!!
  De politiebaas, ( het OM in NL ) geeft aan dat ze haar onderzoek naar Trikt en de dief verder zal door zetten.


  Maak melding

 20. De rechtbank heeft op basis van immuniteit van de centrale bank van Suriname oordeel gedaan de rechtbank is niet inhoudelijk op de zaak ingegaan wat betreft witwassen van geld . De onderzoek naar witwassen gaat gewoon door.


  Maak melding

 21. Ma as die regter sein alleen barmhartik, dang hei hebbe tok geen regt gedaan? Dang die Openbaare Man moete die regter tok aanpakke? Of is so dat regter hebbe geseg dat Openbaare Man is beetje geilig gewees en hebbe foorteidig sein sperma geloos? Misgien is nie taal fan Yip Yanneke, ma Zwakka taal.


  Maak melding

 22. Is allemaal monopoly geld, funny money. Geld heeft geen waarde. Zijn gewoon getallen op een computer. Zet gewoon meer nullen erbij, ze merken het toch niet. Hebzuchtige mensen laten jou denken dat het waarde heeft.

  Als iemand een pistool tegen het hoofd van je kind richt en tegen je zegt dat je al je bezittingen aan hem moet overdragen dan doe je dat als je een echte vader of moeder bent.

  Hecht je meer waarde aan geld dan laat je je bloedeigen kind gewoon doodgaan. Gebeurt vaker dan je denkt hoor, voor geld…

  Leven en gezondheid kan je nergens kopen.


  Maak melding

 23. Al dat gezeur alle uitleg MAAR NIEMAND VRAAGT ZICH AF WAAROM NEDERLAND DAN EEN DEAL VAN 15 MILJOEN WILDE SLUITEN .Ze wisten dat ze verkeerd bezig waren en dat ze in de rechtszaal zouden verliezen Ik stel de CBVS voor om ze een dwangsom op te leggen en beslag legging indien ze proberen de zaak te traineren .Het moet nu eens ophouden met dit respectloos gedrag of zijn jullie vergeten hoe ze Amafo hadden vernederd ondanks haar diplomatieke paspoort Toen was niet de ndp aan de macht .deze houding van Nederland is structureel .


  Maak melding

 24. @Praserie

  Je begrijpt er duidelijk niets van en ik ga geen zinloze moeite doen om een onwillig paars leeghoofd het uit te leggen.
  Ik hoop wel dat de normale inwoners van SR de ernst in zien want anders is de kan groot dat alle import en export gaat stoppen.


  Maak melding

 25. @Pakiratigri
  U bent in de war. Net zo als Abdoel.
  Bij verdachte handelingen moeten de opsporingsdiensten optreden. Daar na komt Justitie.
  Hoefdraad dacht te kunnen bluffen dat werkt niet in NL.
  Onderzoek gaat gewoon door en is uit eindelijk een strafrechtelijk onderzoek geworden.

  De uitspraak van nu is die op het klaagschrift van mei/juni 2019.
  Het is geen finale uitspraak. Het strafrechtelijke deel komt nog beste pakiratigri.


  Maak melding

 26. @Arnold
  Gelukkig zijn het maar enkele gestoorden die niet meer te redden zijn.
  En er zijn genoeg anderen die wel baat hebben bij een duidelijke uitleg. Ja toch.


  Maak melding

 27. Het OM weet dat zoalng ndp de macht hebben, drugssmokkel zal blijven toenemen en het witwassen door deze criminelen die de ndp uitmaken. Ze gaan er alles aan doen om het na de verzkiezingen vrij te maken. Want 100% zekerweten gaat de criminele ndp regering een deel van dit geld stelen om de verkiezingen te frauderen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.