maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBREAKING: In beslag genomen 19,5 miljoen euro van Suriname moet terug gegeven...

BREAKING: In beslag genomen 19,5 miljoen euro van Suriname moet terug gegeven worden

-

Does Travel - naar Suriname

In de zaak van de in beslag genomen 19,5 miljoen euro uit Suriname, heeft de raadkamer in de rechtbank Noord-Holland zojuist het klaagschrift van de Centrale bank van Suriname en de drie Surinaamse handelsbanken gegrond verklaard. Deze uitspraak is dus in het voordeel van Suriname; de rechtbank heft het beslag op en gelast de teruggave van 19,5 miljoen euro aan de CBvS.

Het geld werd vorig jaar april op Schiphol in beslag genomen toen het vanuit Paramaribo via Schiphol op weg naar Hongkong was om te worden omgewisseld. Het OM vindt de geldzending verdacht en verdenkt de banken van witwassen, mogelijk van geld uit cocaïnesmokkel.

De Centrale Bank van Suriname en drie commerciële banken: Hakrinbank, Finabank en De Surinaamsche Bank eisten de miljoenen terug en hadden hierover een klaagschrift ingediend. Aldo Verbruggen, Robbert de Bree en Aroon Gonesh zijn de advocaten die de banken hebben bijgestaan.

De rechtbank heeft het strafvorderlijk beslag dat op 17 april 2018 is gelegd op een geldzending van 19.5 miljoen euro uit Suriname, met eindbestemming Hong Kong, opgeheven. Het is in strijd met het internationaal publiekrecht (volkenrecht) gelegd. Ook wordt de teruggave van het geld gelast. Later meer.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

88 REACTIES
 1. Whahawhahaaaaaaaaaaaa. En nu mogen de Anti-Surinamers gaan janken. Grootspraak hebben. Allerlei ongefundeerde conclusies. Stiekem hopen dat het geld niet teruggegeven wordt. Sorry for you. Gefeliciteerd Suriname.


  Maak melding
 2. Goed zo het geld is van Suriname. Ik ben geen Bouta aanhang maar ik vind dat Nederland te veel bemoeid met Surinaamse aangelegenheden. Hoe zou Nederland het vinden als Suriname op de luchthaven zanderij belangrijke documenten van Nederland tegenhoud en ze als verdacht bestempeld.


  Maak melding
 3. Zo zie je maar weer. Rechtvaardigheid zegeviert.

  Het probleem is niet Nederland, maar dat de Nederlandse OM het verdacht vond en al direct op de aanval ging. Uiteindelijk is er verloren en word dit alles weer terug gelast met alle werkende kracht.

  Het probleem zit em niet alleen in te vroeg oordelen vanuit Nederland, maar mede door het feit dat Suriname haar geloofwaardigheid en vertrouwen international heeft verloren, heeft te maken met een corrupte leider en zijn bende.


  Maak melding
 4. Het zal de Nederlanders leren Suriname te respecteren. Vraag je zelf af of het OM (in Nederland) een Amerikaanse geldzending in beslag zou hebben genomen. Den man taki; a tigri sabi pe a mus’ kras’ en go. Maar in dit geval is het niet gelukt. De ondermijning van de Nederlanders op dit specifieke en belangrijke vlak, is hiermee een stevige halt toegeroepen. Ze gaan het niet opgeven en op andere fronten proberen te ondermijnen. Zoals de bemoeienis in de interne zaken van de soevereine staat Suriname. Keer op keer toont Nederland hoeveel lak ze heeft aan Suriname. En toch heb je die redi musu’s die meeheulen. Lafaards.


  Maak melding
 5. In Nederland, zijn de rechters, hoog geschoold.
  Zij spreken recht uit. Als twee partijen samen niet uitkomen is de weg naar de rechter voor iedereen uitgestippeld . En dat noemen we democratie. Nederland heeft het recht om in hoger beroep te gaan en dan zal ook recht gesproken worden. Daar twijfel ik niet aan . Als naar democratie gezocht wordt, dan is het simpel. . . . . .de weg naar democratie is richting Nederland.

  Ik wens een ieder, fijne en zeker mooie dagen toe.
  En een vredige stap naar 2020. En hoop dat, van de beloofde rijkdom, ook het volk mag profiteren in het nieuwe jaar.


  Maak melding
 6. Als eerder deze advocaten in de arm genomen hadden in plaats van dat Hoefdraad langs ging was het waar schijnlijk sneller opgelost.

  Bij the way het zegt niet over witwassen of de rechtmatigheid van de verdenking maar dat landen die mee werken aan Witwassen straffeloos hun Centrale Bank kunnen misbruiken voor besmet valuta transport.
  \
  Het vaticaan doet dat al eeuwen.,


  Maak melding
 7. Pe deng redi musu/sabi so sma de.
  Als je in je recht staat zal het recht zegge vieren. Gefeliciteerd banken in Suriname.
  Buigen is toegeven aan de tirannie van het OM en slimmer terug vechten met de zelfde regels van het OM in deze.
  DE euro koers zal nu dan wel dropen hoop ik.


  Maak melding
 8. Er is maar ėėn oorzaak beteffende ontwrichting van de economie, in ieder geval niet die 19,5 miljoen, maar die honderden miljoenen die door dit paarse geboefte in iets meer dan 9 jaar, gestolen is van het volk.


  Maak melding
 9. @Pakaritigri

  Laat onze lieve heer aub buiten deze casus.
  Goede / slimme advocaten hebben hun weg gevonden en de rechter paste de wet toe.

  Er is niet anders bepaald dan centrale banken zijn souverein en indien zij besluiten witwassen te tolereren of te faciliteren is dat een souvereine beslissing van het land die het aangaat.
  Meer heeft de rechter niet bepaald.
  God heeft er niets mee te maken. Bouterse en Boefdraad zullen een halve meter gegroeid zijn. Echter de realiteit valt niet te ontkennen.
  Met euro 19,5 mio omgezet in usd biljecten gaat de koers niet meer naar beneden.


  Maak melding
 10. Zo zie je maar weer dat rechtspraak in een democratische staat wordt eerbiedigt.
  Er resten nu 2 mogelijkheden.
  1 – teruggeven van 19,5 miljoen
  2 – hoger beroep aantekenen (dus geen verzet 🙂 )

  Bouterse zou zeggen:
  Mik deng mang kong mik mi pai deng a monie.

  Suriname proficiat met deze (voorlopige) overwinning


  Maak melding
 11. @RobG,

  Hier in Nederland wordt RECHT gesproken. Wijlen Marcel Zeeuw moest ook voor de rechter in Nederland verschijnen terzake Cocaïnesmokkel:

  De woorden van Marcel Zeeuw waren: HIER IN NEDERLAND WORDT RECHT GESPROKEN.

  RobG, als afgestudeerd Econoom moet je dat toch weten.


  Maak melding
 12. @ JoJo. Leuk geprobeerd en de tweede reactie van je raakt kant noch wal. Het is totaal niet relevant wat jij beweert. De uitspraak van de rechters is relevant. In je eerste reactie geef je aan dat Nederland een rechtstaat is. In je tweede reactie haal je er iets anders bij dat geen hout snijdt. Voorwaar ben je een Jojo. Zeer zeker ben jij niet degene die bepaalt of God er iets mee te maken heeft of niet. Ik leef met je mee omdat je anders gehoopt had. Ik hoop dat je omgeving je troost kan bieden. Maak vooral gebruik van de Kerstservetten. Haal er ook een emmer bij voor de overvloed aan tranen. Fijne Kerstdagen.


  Maak melding
 13. Heel wat mensen op dit forum denken dat de regering van Nederland het geld in beslag heeft genomen maar die heeft er niets mee te maken.Geen enkel lid van de Nederlandse regering
  heeft hier een hand in.Het OM is een zelfstandig orgaan die zelfstandig opereert net als de rechtspraak.En zo hoort het in een democratie


  Maak melding
 14. Hoe zo hoger beroep KOOS! Nederland is brutaal, er heeft altijd internationaal geld transpoort plaats gevonden. En direct vind de OM dat het drugsgeld is,


  Maak melding
 15. @Percival,

  Het is moeilijk sommige Boutisten dat duidelijk te maken wat jij stelt.

  Het Openbaar Ministerie is AUTONOOM.

  DE RECHTERLIJKE MACHT IS AUTONOOM: Wanneer gaan de Boutisten dit eindelijk snappen.

  Percival: Je hebt volkomen gelijk!!!


  Maak melding
 16. @ KOOS me mars hoor jullie gaan in hoger beroep odi hel dat geld is van Suriname en niet van Nederland jo sukkel hou je bezig met de plofkrakers en niet met Suriname aangelegenheid ga aan je ballen trekken pedo


  Maak melding
 17. RobG
  24 december 2019 At 15:58

  @Koos, opsodemieteren.Ga met de jouwen achter de dijken je rouw verwerken. Deze klootzakken wilden de Surinaamse economie ontwrichten.

  ==============================

  De Surinaamse economie is al ontwricht Rob. Daar heeft je baas al voor gezorgd met een graai in schatkist en ontelbate devaluaties. Al zouden de banken het geld terugkrijgen dan nog hebben ze herkapitaliserings probleem. Ze komen nog tientallen miljoenen tekort.


  Maak melding
 18. Wat een geweldig nieuws !
  Doet me denken aan bigi boi versus overeem. Suriname tegen Nederland .
  Daar waar velen de kans van bigi boi om te winnen tegen de ‘grote ‘ overeem als onmogelijk kwalificeerden werd overeem in de allerlaatste seconden knock-out geslagen
  Dit is vergelijkbaar met deze rechtszaak tegen Nederland . David tegen goliath !
  En David heeft grandioos gewonnen !
  Gefeliciteerd Suriname !
  En nu een rechtszaak tegen de staat Nederland aanspannen om het dossier uit de
  Jaren 80 vrij te geven .
  Zodat we met z’n allen kunnen weten wat de rol was van Nederland in de gebeurtenissen in de jaren 80!
  Als je als Nederland niks te verbergen hebt
  Waarom het dossier dan laten vastzetten voor 60 jaar?
  Ik hoop van harte dat iemand opstaat en deze uitdaging aangaat .
  Nooit geschoten is altijd mis !


  Maak melding
 19. De CBVS en de banken houden hun kaken stijf tegenover het proces om tekomen tot de NRA. Duidelijk signaal wat er stront aan de knikker is. Veel succes vanDijk-Silos


  Maak melding
 20. Ik durf te wedden dat als de rechter anders had beslist hadden de MOORDENAARS LOGEES in koor geroepen:

  Zie je wel, Nederland wil Suriname kapot maken.

  Als 19,5 miljoen USD een totale economie kan ontwrichten dan hebben we echt te maken in Suriname met een Poptjie Patoe economie.

  Het beleid van De MOORDENAAR en zijn kliek heeft de economie ontwricht.

  In ieder geval is er Recht gesproken.

  In de Stellendam Case is er ook Recht gesproken.

  Tot 3x keer toe hebben de advocaten van de MOORDENAAR in het stof gebeten bi j de Hoge Raad.

  HIER IN NEDERLAND WORDT RECHT GESPROKEN!!!!


  Maak melding
 21. Aan alle Paarse junkies ; de uitspraak heeft niks te maken met de afkomst van het geld . Nederland is een rechtsstaat en oordeelt de rechter niet op basis van emoties maar puur op feiten en omstandigheden. De rechtsstaat werk hier prima hetgeen absoluut niet van Suriname gezegd kan worden . Anders hadden jullie geen veroordeelde moordenaar als president.


  Maak melding
 22. Kondremangs
  Dat is nou trias politica. ..maar dat snapt die domme os. .Lawpi onze pseudopatriot helemaal niet. …..satan is overwonnen? ???precies zoals jouw lijder veroordeelde moordenaar en drugsdealer DiDiBri de RECHTSTAAT moet respecteren. …..en wie denk je wel dat je bent om anderen op te sodemieteren hier? ???? Kruip zelf in DiDiBri zijn hol. ..jo bongrobita. ……en kom naar hier om je grote bek te openen. ..vooral bij VCB. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 23. Ik zou maar niet zo hoog van de toren blazen.

  De rechtbank in Noord-Holland heeft in haar overweging meegenomen dat de Centrale Bank van Suriname als monetaire autoriteit volgens internationaal recht, volledige immuniteit heeft bij het uitoefenen van haar taak als staatsorgaan. Namelijk een publiek belang dienende. Daarmee komen ander standpunten zoals verdachte transacties, witwaspraktijken, drugsgelden e.d. volledig te vervallen.

  Laten wij dus even afwachten hoe dit zich de komende maanden zal vertalen naar het NRA en wat verder de bewegingsvrijheden van de CBvS internationaal zullen zijn in de nabije toekomst.


  Maak melding
 24. This is what you get with qualified and the right people at the right place !

  Maar al die Duikelaars van de oppositie zouden nooit op dit idee zijn gekomen als Van Trikt, omdat ze alleen maar geaccommodeerd zijn en helemaal geen kennis van zaken hebben !

  Ik hoor idd graag wat zij allemaal hierover te vertellen hebben.


  Maak melding
 25. Geweldig nieuws voor Suriname.
  Ook geweldig nieuws uit Nederland want men is van een irritante dossier af.
  Er zit wel een nasmaak aan voor Suriname want ze hebben het geld vrij gekregen maar ze zijn daardoor niet automatisch vrijgepleit van drugs, drugsgelden, money laundering.
  En Suriname weet dat er goed op hun wordt gelet.
  laten we hopen dat het geld een goede bestemming zal krijgen ten gunste van Suriname en niet van enkele criminelen.


  Maak melding
 26. En dat verhaaltje dat Nederland biljetten van 500 ertussen had gevonden dat van criminelen afkomstig was. Waarom hebben ze dat niet opgebracht??
  Mooie slag voor ze. Nederland moet Suriname met rust laten.
  We moeten misschien Nl laten en vliegen naar elders in Europa.
  Nederland dacht dat hij ons zou bluffen. Wet is wet.
  Nu moet Suriname een schadeclaim indienen. Ze moeten er blauw van kijken


  Maak melding
 27. De oppositie met op de voorste rij de gefrustreerde belly (belfort) waren in extase toen het geld door Nederland verbeurd werd verklaard . Ze waren in een hoera stemming want Suriname en daarmee de surinaamse regering was een slag toegebracht .
  Nu het geld teruggestort moet worden zal Belly en de rest van de oppositie uiteraard niet geheel happy zijn . We mogen dan ook geen positieve reactie verwachten van deze gasten want ik heb ze nog niet kunnen betrappen op enige positivisme wanneer het op Suriname aankomt .
  Het is het aard van het beestje !


  Maak melding
 28. Ad.nl:

  Openbaar Ministerie moet in beslag genomen 19,5 miljoen euro teruggeven aan Suriname

  Nederland moet een geldbedrag van 19,5 miljoen euro teruggeven aan Suriname. Het Openbaar Ministerie (OM) had op 17 april vorig jaar beslag op het geld laten leggen, maar dat had niet mogen gebeuren, vindt de rechtbank in Haarlem.

  Het OM had beslag laten leggen op het bedrag wegens vermoedens dat drie Surinaamse banken en vijf wisselkantoren zich schuldig maken aan witwaspraktijken. Daartegen was bezwaar gemaakt. De rechtbank oordeelt dat de Centrale Bank van Suriname (CBvS) als ‘shipper’ van de transactie moet worden aangemerkt. De centrale bank is een officieel staatsorgaan van het land en geniet immuniteit. Daarom is de actie van Nederland in strijd met het internationaal publiekrecht, aldus de rechtbank. Het geld werd in beslag genomen op Schiphol en was vanuit Suriname onderweg naar Hongkong.

  ‘Ongelooflijk’

  Eblein Frangie, directeur van de Surinaamse Finabank, kan zijn geluk niet op met de uitspraak. ,,Dit is ongelooflijk, dit is echt major. Voor de banken, voor het financiële stelsel en voor Suriname als land. We zijn er in blijven geloven en zijn blijven vechten. We hebben altijd alle informatie verstrekt en meegewerkt. Nu is het duidelijk geworden dat het Nederlandse OM onjuiste informatie heeft aangeleverd’’, aldus een uitgelaten bankdirecteur.Frangie geeft aan dat deze uitspraak vooral belangrijk is om het signaal en onze reputatie. ,,Het gaat niet eens om het geld, dat hadden we al opgelost. Maar het is heel ernstig dat het OM banken als verdachte bestempelt in een fragiel land als Suriname. De rechter heeft bevestigd wat de advocaten van de banken naar voren hebben gebracht. Dat is een belangrijk signaal’’, aldus Frangie.Het OM bestudeert de uitspraak en wil inhoudelijk nog niet reageren, legt een woordvoerster uit. Ondanks deze uitspraak dat het geld moet worden teruggestort, gaat het strafrechtelijk onderzoek naar het witwassen gewoon door, stelt zij.

  De redi musu bobo jantjes en lientjes aan de Noordzee hebben al 3 keer op hun tong gebeten. A musu hati. Echt een stelletje onbenullen die denken dat Suriname alleen maar bestaat uit criminelen, dus hardwerkende burgers en bonafide zakenmensen mogen ook volgens jullie naar hun hardverdiende geld fluiten. Die bakra’s zijn baas in Holland en bepalen daar wat er gebeurd, de tijd dat ze bepaalden wat er met Suriname gebeurde is reeds lang voorbij.

  Las net nog dat de accijnzen daar weer worden verhoogd, moet je daarover niet je beklag doen bij baas bakra. Veel succes daarmee…


  Maak melding
 29. Ben heel erg blij voor het land Suriname ben beslist geen Bouta fan maar wel van en voor Suriname … en inderdaad van geen enkel ander land zou het Nederlands O.M. het durven een geldtransport van een Centrale Bank te confisceren. En als het Nederlands O.M. echt ballen zou hebben … moeten ze maar het geld van de ABNAMROBANK of de ING confisceren, daar is aantoonbaar aan witwassen gedaan, maar dat zal men nooit durven … bij Suriname wel want dat is het enige land in de gehele wereld waar Nederland niet bang voor is, foei foei foei !!!

  En nu een heel flinke schadevergoeding eisen want ze zullen moeten bloeden … en nu snel kappen met Suriname te pesten … want als ingezetene van Nederland begint mij dit aardig te frustreren, kennelijk zijn wij een beetje te lief daarom deze handelingen.


  Maak melding
 30. Hhhaahha hoger beroep gaat zekers komen en daarna de raad van staten nog .
  Dus uiteindelijk zal het nog minimaal 6 jaar gaan duren voordat er een definitieve uitspraak ligt .
  Indien het geld terug moet naar Suriname hhhahha Zal CHINA het opeisen om de rente te voldoen van slechts 1 dag.
  Zeg maar dag tegen jullie mooie Suriname want china is nu reeds de baas .
  Zonder dat jullie het beseffen heeft jullie geliefde grote leider jullie land verkwist alsof het een avond in een casino was …


  Maak melding
 31. Er zaten 2 valse 500 euro biljetten ertussen. Ook dat moeten ze terug geven. Hoop dat su ze apart houd en DNA en vingerafdruk ervan laat nemen in ander land. Voor de toekomst
  Hoe wisten ze dat?? Ook hun drugsvondsten die allemaal uit Su komen geloof ik niet.
  Vergeten hoe vaak de Nederlandse mariniers gepakt zijn voor drugssmokkel tijdens hun werk.


  Maak melding
 32. Als het Openbaar Ministerie van mening is dat zij het gelijk aan hun zijde hebben moeten ze in Hoger Beroep.

  Dat is de procedure in een strafzaak of kortgeding.

  MOORDENAARS’ LOVERS: NEDERLAND IS GEEN BAKBA WINKRIE.

  TRIAS POLITICA IS HIER HET DEVIES.

  Stel dat premier Rutte een strafbaar feit (Communedelict of Ambtsdelict) pleegt, zal hij voor het Gerechtshof of Hoge Raad moeten verschijnen.


  Maak melding
 33. Daarom wilden ze een deal sluiten omdat ze wisten dat ze de zaak voor de rechter zouden verliezen maar gelukkig zijn de surinamers slimmer dan ze denken @koos slik je eigen braaksel in


  Maak melding
 34. Zo waar blijven al die Wendy dissers nu.

  Nederland bedriegt zijn eigen bevolking.
  Geen -vrouwenrechten
  -Kinderrechten (no. 2 in pedo aktiviteiten)
  waar een klein land GROOT in kan zijn.
  Ze hebben zelfs een site met hoe je pedo
  activiteiten kan verdoezelen.
  -100.000 daklozen (dat vermoeden ze)
  Maar over andere landen weten ze alles tot
  achter de komma.
  -Prostituees houden een paar €€€ over
  nadat belasting (lees grootste POOIER) is
  geweest.
  -Laatst waren de scholen in Amsterdam een
  week dicht omdat er geen leraren waren.
  Waar ze wel waren Joost mag het weten.

  H O L land noemt zichzelf altijd het beste jongetje van de klas.


  Maak melding
 35. @Leek: Dit heeft niets van doen met geschooldheid van de rechters en nog minder met het democratisch gehalte van Nederland, men heeft eieren voor zijn geld gekozen want deze zaak begon al aardig internationaal door te klinken. Hun poging om deze regering hak te zetten en zo de verkiezingen te beinvloeden, is in hun gezicht gebost! Dit hebben deze vervloekelingen vaker gedaan en dit zal niet hun laatste poging zijn. Overigens is het lachwekkend te zien hoe de varkens hier hun braaksel dat ze van de Nederlanders hebben gedronken, weer moeten inslikken! Bammmm! in your face!!
  @ A.C.Schipper: Ach, maak je niet druk om de geestes ziek Belfort. Deze uitkomst is voor hem totaal niet te begrijpen, leeft al heel lang buiten de realiteit!
  @Freddy: Nederland is zeker geen rechtstaat. Kijk maar naar hun handel en wandel, kijk naar hun verleden dat zij niet willen erkennen, kijk naar hun economie die op cocaine drijft, narcostaat van de hoogste orde!!
  @Dusdat: De oppositie bestaat uit een stel kwijlende a-nationalisten! Ze kwamen in euforie klaar toen hun meester Nederland Suriname een klap toedeelde door het geld te confisqueren, wil ze nu horen!! Vooral die landverrader Santoki die overal probeert Suriname economisch te isoleren middels aanschrijven van IMF en andere, in de hoop deze regering klem te zetten. Dat hij daarmee het volk heeft getroffen, wiens stem hij straks gaat vragen, kan hem in zijn zucht naar macht, niets schelen, wat een hypocriet!!


  Maak melding
 36. Hier is meer aan de hand.
  Wie lacht het best? Wat heeft het onderzoek naar voren gebracht? Geld in beslag nemen is een middel om tot onderzoek te geraken en is beslist niet de bedoeling om het geld te houden of verbeurd te verklaren. De Centrale Bank van Suriname is gerechtigd zulke financiële handelingen te verrichten maar hoe staat het met de overige financiële instellingen die ook geld verzonden hebben? Het fijne van de zaak is NIET vermeld in de berichten.
  Dus niet te vroeg juichen!!!


  Maak melding
 37. 19,5 miljoen Euro terug naar de Centrale Bank van Suriname en niet naar Honkong dus geen Amerikaanse dollars .
  Hoe verdeelt de CBvS het terug gestuurde geld nu het onderzoek heeft uitgewezen dat het niet pluis is met het geld? Het OM in Nederland had een verdeelsleutel voorgesteld maar de Surinaamse banken gingen daar niet mee accoord.
  De Governer heeft zich voor 100% ingezet in de strijd en als beloning krijgt hij nu het totale bedrag toegestuurd. Nu is hij dus aan zet en wij wachten in spanning de reactie van de overige financiële instanties af.

  s


  Maak melding
 38. @Pakiratigri

  Ik stel ook niet anders dan dat er recht gedaan is.
  De rechters hebben het verweer door de goede advocaten gewogen en hun argumenten in het volgorde van gewicht geplaatst. Dat is relevant. NL is een rechtsstaat
  Tot dat deze advocaten in beeld kwamen is er een jaar gerommeld en in comploten gedacht.

  De rechter heeft rechtsvragen beantwoord en daarbij de souvereniteit van de CBvS geplaatst boven de verdenking van wit wassen. Witwassen of verdenking daar van is niet aan de orde gekomen.

  De verdenking kwam niet uit de luchtvallen gezien de coupures van euro 500 die met zeer grote zekerheid in zuid Amerika verbonden kunnen worden aan Cocaine.
  U begrijpt ook best wel wat er aan de hand is en dat de CBvS zich meer dan waarschijnlijk leent voor witwassen.

  Stom geweest van alle kanten


  Maak melding
 39. Die vuile om wilde het geld geven aan de familie van de Bolle. Aan LaTina en de 3 duivelinnetjes Ahalia, Akalia en Azalia. Ahalia zou dan mogen oefenen met het uitgeven van miljoenen.
  De rechter heeft de Nederlandse eer gered, want Nederland begint zich langzamerhand opnieuw te manifesteren als een gevaarlijke piraat die her en der gelden van arme landen confisqeert.


  Maak melding
 40. Het is gewoon simpel. De Nederlandse justitie is buiten haar boekje gegaan. Ze hebben zich bemoeid met zaken waar ze geen verstand van hebben. De grenzen van het internationale recht hebben ze met hun actie overschreden. En terecht dat zij op hun plaats zijn gezet.


  Maak melding
 41. Kondremangs
  En toch woon je daar in Ptata Lawpi. …..wanneer kom je in bouta niet wonen of heb je nog koudwatervrees voor de echte Sranang mang ipv pseudopatriot te spelen net als Ludwig van Mulier toen? ???enne waar was je op 25 februari 1980. ..11 maart 1982. ..8 december 1982 en 29 november 1986? ??? Doomdata voor je veroordeelde lijder door je eigen land Nederland. ….ga eerst goed lezen wat een Rechtsstaat Is en de Trias Politica. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 42. Als of Nederland hier wakker van ligt. In Suriname moet men alle lade kasten omkeren om de overname van de Dam te realiseren. Waarschijnlijk moeten ze met hangende pootjes hulp te vragen bij hun kolonisator China.


  Maak melding
 43. Waarom juichen? Het geld gaat naar China. Wat voor voordelen heeft Suriname met deze beslissing? China heeft jullie weer te grazen genomen. Hahaha. Ze zuigen het land leeg en jullie applaudisseren.


  Maak melding
 44. Aj baja

  24 december 2019 At 21:55

  Waarom juichen? Het geld gaat naar China. Wat voor voordelen heeft Suriname met deze beslissing? China heeft jullie weer te grazen genomen. Hahaha. Ze zuigen het land leeg en jullie applaudisseren.

  =============================

  Hahaa dit bedrag dekt niet eens aflossing van rentes op de talloze leningen die men heeft afgesloten. Maar idd China is de lachende 3e. De paarse regering bestaat uit onnozelen. Zodra ze Nederland een hak kunnen zetten dan gaat de vlag uit biet wetende dat 1 van de rijkste landen van de wereld is.


  Maak melding
 45. Ik hoop dat het geld terug wordt gegeven met RENTE want dat doen die Nederlanders ook
  je moet een heleboel rente betalen zelfs voor een kleine boete van 20,- euro eisen zei renten met vorderingen als je niet snel genoeg bent.
  dus nu ook voor elke dag dat zei het geld hebben vast gehouden moeten zei renten betalen ,- reken maar uit. 19,5 miljoen plus rente per dag berekent tot aan de terugbetaling.


  Maak melding
 46. Een mooie kerstcadeau, voor Suriname. Lees voor het gemak ” de elite groep van Suriname “.
  Helaas, zal het volk, na kerstdagen de overstap doen, naar het volgende jaar.
  Vanaf 3 januari, zal het volk zich afvragen, waar het geld gebleven is.
  Het antwoord zal ” het is de schuld van Nederland “


  Maak melding
 47. @ nobruya en anderen.
  8 dec waar waren jullie, wat er toe geleid heeft dat er zoveel geld in beslag genomen is . nu komt het weer ten goede van????? . Als je aan de top zit en er zoveel doden vallen, ach het is de moraal momenteel op dit aardbol. En alles ook nog ontkennen.
  allemaal zakkenvullers.
  neem nou de CEO van Boeing. Dennis Muilenburg.
  Bij de crass van de 737 max gaan er ruim 700 mensenlevens naar de verdoemenis. Muilenberg ontkend dat er technische problemen waren met de 737 max. nu achteraf heeft hij gelogen, blijkt uit onderzoek. 700 mensen vermoord en gaat weg als CEO bij Boeing met een oprot premie van 100 milioen dollar.
  Dus ga aan de top van multinationals of regeringen zitten , maak mensen levens af en vul je zak met € en dollars.

  trouwens dit is geen krant maar een forum waar je beknopt je verhaal mag doen

  jou leven als mens is niets waard.

  Tjee


  Maak melding
 48. En die Chan is een grote judas. komt Suriname feliciteren mt het terug krijgen van het geld terwijl hij een paar dagen terug Suriname zwart maakte en met zijn stikke bek zeggen dat geld dat su zou lenen voor witwassen is. Hij is de grootste drugsbaas


  Maak melding
 49. Mijn complimenten aan die advocaten, maar ik hoop dat ze zodanig, geprocedeerd hebben dat Nederland, Suriname een schadevergoeding moet betalen voor het feit dat het geld dat bestemd is voor de ontwikkeling van het land, onnodig werd onderschept voor meer dan een jaar.
  Nederland heeft Suriname in de koloniale tijd leeggeplunderd en niet tot ontwikkeling gebracht. Nu dat Suriname onafhankelijk is, Nederland reeds tegoeden ontwikkelingshulp achterhoudt van Suriname, maar Suriname bewezen heeft zonder deze hulp zich te ontwikkelen, denkt Nederland het recht te hebben nog steeds van Suriname te stelen. Vanwaar deze rancune? Om Suriname nog achter te houden, zoals ze dat in de koloniale tijd gedaan hebben.
  De tijd is nu veranderd.
  Van de overheid verwacht ik dat er ook een schade claim naar Nederland toegaat.


  Maak melding
 50. Het is niet iets om feest te vieren.
  Precies hoe Bouterse schuilt / misbruik maakt van de immuniteit van zijn functie als president precies zo wordt er misbruik gemaakt van de status van immuniteit van de CBvS.
  De herkomst van het geld is daardoor niet meer van belang en ook niet de valse biljetten die er tussen lagen.

  De enige fout is dat er enkel aanwijzingen of vermoedens zijn en dus geen harde bewijzen.

  Zo zie je maar hoe krom soms de wet is en hoe pieten met hoge functies misbruik kunnen maken.


  Maak melding
 51. De uitspraak van de rechter betreft niet de vraag of er wel of geen sprake is van witwassen, maar gaat over de vraag of het geld in beslag genomen had mogen worden. Dat had niet gemogen, zegt de rechtbank.

  Het strafrechtelijk onderzoek naar het witwassen gaat gewoon door. Dat zegt een woordvoerder van het OM, dat de uitspraak gaat bestuderen en nog niet inhoudelijk wil reageren.


  Maak melding
 52. Recht in Nederland heeft gezegevierd. De Nederlandse rechtstaat werkt zoals het hoort. Dat kan ik niet over Suriname zeggen. Geen respect voor de Surinaamse rechtstaat


  Maak melding
 53. @lucien: die schoen past je noh… het enige dat jullie domme NDP-ers kunnen is schelden en krachttermen gebruiken. Er als er wat anders uitkomt is het alleen maar blabla. Net als je leider die eeuwig high is


  Maak melding
 54. En nu vooral opletten hoeveel van dat geld werkelijk aan de Surinaamse bevolking zelf besteed gaat worden, en hoeveel er gaat verdampen in de zakken van al die corrupte graaiers.😏


  Maak melding
 55. Alsof dit geld een oplossing is voor de vele problemen op alle ministeries en sectoren parastatale bedrijven ….kortom het hele land…dus het heeft geen zin om19 miljoen euro’s zoveel lawaai te maken…inplaats dat die krabitas uitzoeken hoe ze die zovele leningen terug betalen……


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES