‘Alleen in zeer dringende gevallen naar Spoedeisende Hulp rond jaarwisseling’

4
Ambulance naar SEH in Suriname

Het Academisch Ziekenhuis in Suriname heeft de Surinaamse gemeenschap gevraagd om de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) rond de jaarwisseling zoveel mogelijk te vermijden voor niet acute gevallen. Het gaat daarbij met name om de periode rond de jaarwisseling en vooral op 31 december 2010 en 1 januari 2020.

Het ziekenhuis zegt in een bericht: “Het AZP krijgt elk jaar rond de jaarwisseling een grote toestroom van mensen naar de SEH. Wij doen een dringend beroep op de gemeenschap om alleen naar de SEH te komen in zeer dringende gevallen.”

Slachtoffers van ernstige ongevallen en patiënten die bekend zijn met hartklachten of zij die een vermoeden hebben dat er een probleem aan het hart is, kunnen het best de SEH van het AZP aandoen, aldus het ziekenhuis.

Patiënten die geen urgente hulp nodig hebben worden verwezen naar diverse medische centra’s zoals de Huisartsen Praktijk (HAP) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De volledige lijst staat hier.


4 REACTIES

 1. Allemaal gelul. Het is een bezuinigings-maatregel. Ze zijn door hun budget heen.
  In een fatsoenlijk land heeft iedereen zorg nodig. Als je zorgpremie betaald heb je daar recht op behalve in Suriname.


  Maak melding

 2. AZP moet zich diep schamen. Ziekenhuizen overal in de wereld zijn 24-uur open en beschikbaar voor patienten die zich melden.AZ moet zeker van de naam Academisch ziekenhuis af. Het kan niet waar zijn dat de SEH tot een bepaalde tijd open is alleen in uitzonderlijke gevallen. Het is een Academisch Ziekenhuis van lik mijn vestje. Het is nu dus overduidelijk waarom mensen onnodig dood gaan. Je aanmelden bij AZ teken je je eigen doodvonnis. Je mag dan niet plotseling ziek worden en dringend medische hulp nodig hebben,het volk wordt aan zijn lot overgelaten. Ziekenhuizen horen 24-uur zorg te bieden maakt niet uit welke dag in het jaar het is. Het is zeer onprofessioneel zo’n melding kenbaar maken aan het volk. Schandalig. Alleen in Suriname is dit mogelijk. Vraag mij af welke hersenloze idioot dit heeft bedacht. Ons volk is overduidelijk een nummer in de ogen van de medici.Onmenselijk en geen schrijntje gevoel van eigenwaarde, ook niet voor het volk. En deze hele rot regering zit erbij en kijkt ernaar. De ziekenhuizen en medici, verplegend hebben de plicht 24-uurs zorg te bieden, maakt niet uit waarvoor men zich aan meldt voor medische hulp. Hoe dieper moet ons land nog zinken???? Dit heeft te maken met medische hulp weigeren. Zijn ze vergeten dat zij een eed hebben afgelegd om 24-uurs hulp te bieden?? Zich lam zuipen en anderen doodrijden daarvoor willen zij vrij zijn??? De medische zorg in ons land wordt letterlijk met de voeten betreden. Mensen melden zich niet in het ziekenhuis omdat zij last hebben van zweet voeten. Zijn de ziekenhuis directies en medici soms gek geworden? Ze blijven maar het heel jaar door feesten, meer kunnen zij niet. Hier ligt het bewijs met hun mededeling. Harteloos, Onmenselijk. Hersenloos, Schaamteloos gedrag. Ons volk is aan God overgelaten. Mensen wees op je hoede. Het komt nooit meer goed in ons land.


  Maak melding

 3. Misschien dat men verwacht dat een overgevreten pres het AZ nodig zal hebben. We weten allemaal dat hij niet onder en tussen het volk behandeld wil worden. Hij voelt zich verheven boven het volk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.