Ramsodit voert vruchtbare gesprekken met Tijdelijk Zaakgelastigde van NL in Suriname

7
Ramsodit voert vruchtbare gesprekken met Tijdelijk Zaakgelastigde van NL in Suriname

Ramon Ramsodit, president van Satya Dharma Nederland, heeft bijzonder vruchtbare gesprekken gevoerd met de Tijdelijk Zaakgelastigde van Nederland in Suriname de heer Jaap Frederiks. In de gesprekken zijn relevante en urgente thema’s aan de orde gekomen. Zo is onder meer gesproken over continuering en uitbreiding van de Twinning Faciliteit die Surinaamse en Nederlandse non-gouvernementele organisaties aan elkaar koppelen.

Deze samenwerking, bijvoorbeeld op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg, wordt vanuit deze faciliteit vanuit Nederland financieel ondersteund. Tevens is er gesproken over het genderbeleid. Ramsodit heeft daarbij verwezen naar de Surinaamse verkiezingen van 25 mei 2020 en gesproken over betere voorlichting om meer vrouwen en jongen te betrekken bij de politiek; zowel op het gebied van actief als passief kiesrecht. “Van belang is dat er ook voor vrouwen en jongeren verkiesbare plaatsen komen op de kandidatenlijsten” aldus Ramsodit.

Namens oud voorzitter van Satya Dharma Nederland, Ram Rambaratsingh, heeft Ramon Ramsodit het boek ‘100 wereldsteden’  overhandigd aan de Tijdelijk Zaakgelastigde. In dit boek heeft ook Paramaribo een prominente plaats. Daarbij is de wens uitgesproken dat Nederland meer doet om Suriname te promoten in Europa.

“De republiek Suriname is een tweede thuis voor alle Surinamers in Nederland, maar het land is ook een fantastische vakantiebestemming voor alle andere Nederlanders. De geschiedenis van Nederland heeft zich immers  ook eeuwenlang in Suriname afgespeeld” aldus Ramsodit.

- Advertentie -

7 REACTIES

  1. Nederlanders naar Suriname op vakantie?? Ze worden afgesnauwd als ze ergens een foto nemen. Wat kom je hier doen kaaskop? Rot op naar je eigen land krijgen mijn vrienden te horen als ik een poging doe om ze mee te nemen naar de trieste restanten van de Anton de Kom woning!!! Hoeveel Surinameners kennen zijn levensloop. Als ik alleen maar vraag waar die meneer is overleden kunnen die paria’s geen antwoord geven. Ne vrienden uit Nederland wegblijven. Alleen al het aanvragen van een visum geeft aan dat Suriname jullie niet wil hebben zo moeilijk wordt dit hen gemaakt om dit papiertje te kunnen bemachtigen.


    Maak melding

  2. Chan, daarom hou ik wijselijk mijn €€€ in m’n zak. En zaterdag ga ik lekker verse krabu eten in Rotterdam. Bespaart me een dure ticket en visum. En ik hoef dit🐕🍲🀄niet te eten.


    Maak melding

  3. Ho, ho, dat ze die blauwe ogen nog steeds vertrouwen. Deze figuren laten zich impalmen door de Noordzee. Dat doe je toch niet meer. Als je door de slang bent gebeten vertrouw je ook geen lintworm.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.