DNA leden hekelen fake news van NDP gelieerde pagina Fáya Pepré Nieuws

36
DNA leden hekelen fake news van NDP gelieerde pagina Fáya Pepré Nieuws
Fáya Pepré verspreidt fake news in Suriname

De aan de NDP gelieerde Facebook pagina Fáya Pepré Nieuws heeft afgelopen week opnieuw fake news de wereld in geholpen, door een nepbericht over twee Surinaamse parlementariërs te verspreiden. Dat zegt de VHP. Volgens het verspreidde bericht zouden de DNA leden van de VHP racistische uitspraken hebben gedaan over ander bevolkingsgroepen in een e-mail wisseling.

De betrokken DNA leden, Riad Nurmohamed en Asis Gajadien, hebben echter met verbazing kennis genomen van de inhoud van het door Fáya Pepré verspreidde fake bericht en hebben zich met klem gedistantieerd van de onware inhoud. Hun partij, de VHP, heeft al eerder gewaarschuwd dat de NDP tweedracht in de samenleving wil zaaien door een etnische campagne te voeren.

De VHP zegt de pogingen van deze NDP sympathisanten, die via sociale media bewust haat zaaiende berichten verspreiden om de VHP en haar partijleden in een kwaad daglicht te stellen, te verwerpen. “Het is duidelijk dat tegenstaanders alles uit de kast trekken om de komende verkiezingen te manipuleren, waarbij zij niet schromen verdeeldheid te zaaien tussen de verschillende bevolkingsgroepen in ons land” aldus de partij.

Het is niet de eerste keer dat Fáya Pepré Nieuws door een politieke partij beschuldigd wordt van het verspreiden van fake news en misleidende info. Vorige maand nog verspreidde de regeringsgezinde Facebook pagina dit onjuist bericht over PRO leider Gerold Sewcharan. In juni dit jaar werd bekend dat de pagina ook misleidende economische informatie zou delen.

De VHP heeft dit weekend een oproep gedaan aan alle partijen om op een waardige en verdraagzame manier met elkaar om te gaan, ook gedurende de verkiezingstijd. “Voor rassenhaat en verdeeldheid is er geen plaats meer in ons Suriname. Laten we handelen eendachtig de tekst uit ons volkslied: Wins ope tata komopo wi mu seti kondre bun” aldus de partij.

Het bericht van Fáya Pepré Nieuws:


36 REACTIES

 1. Deng Sakka Mapima Faya Pepre Moerskont proberen steeds met LEUGENS EN BEDRIEGIE anderen in diskrediet te brengen.

  De Firma List en Bedrog draait weer op volle toeren.

  Weg met deze Criminele Bende.


  Maak melding

 2. Jullie hebben het gedaan. En ze hebben jullie gepakt en ontmaskerd van de Racist Ghajadien had ik en velen met mij het verwacht zij spelen de zielige tje porie slachtoffers terwijl zij juist FB gebruiken voor Fake news.nu zijn zij ontmaskerd en dat komt hard aan natuurlijk.


  Maak melding

 3. Het verhaal uit FPN is dan ook, heel terecht, door geen enkel ander media overgenomen of als een voorbeeld van FAKE NEWS neer gezet.
  Een politieke partij die het van laster en fake nieuws moet hebben toont haar ware aard als onbetrouwbaar, laf en laag.


  Maak melding

 4. Het moge fake news zijn betreffende deze twee personen. Vanuit een ander perspectief bekeken is het waar. Just check it out. Laat de VHP een kijkje nemen op Waterkant.Net. Het wemelt van de Hindoestanen al dan niet voorzien van Hollandse namen of vogelnamen of iets anders ,die wel racistisch bezig zijn en wel degelijk termen als apen, Dyuka ,ongeschoold, etc. bezigen. Het rijtje is lang . Deze gasten zijn zeer denigrerend bezig. Het lijkt wel een verzameling van narcisten en racisten. En dan heb je ook nog types die zowel narcist en racist zijn. Leef je maar uit. Genoeg keuze. Een prettige dag wens ik u allen.


  Maak melding

 5. Opzienbarend nieuws van Pakira: Surinamers hebben last van etnische vooroordelen!!! Gelukkig heeft Pakira, met haar beestennaam, daar totaal geen last van. Hahaha.
  Leer van haar hoe je anderen op een achterbakse manier tot racisten bestempelt. Zij kan zo bij Faya Pepre gaan werken.


  Maak melding

 6. ” De aan de NDP gelieerde Facebook pagina Fáya Pepré Nieuws heeft afgelopen week opnieuw fake news de wereld in geholpen, door een nepbericht over twee Surinaamse parlementariërs te verspreiden. Dat zegt de VHP. Volgens het verspreidde bericht zouden de DNA leden van de VHP racistische uitspraken hebben gedaan over ander bevolkingsgroepen in een e-mail wisseling.

  De betrokken DNA leden, Riad Nurmohamed en Asis Gajadien, hebben echter met verbazing kennis genomen van de inhoud van het door Fáya Pepré verspreidde fake bericht en hebben zich met klem gedistantieerd van de onware inhoud. Hun partij, de VHP, heeft al eerder gewaarschuwd dat de NDP tweedracht in de samenleving wil zaaien door een etnische campagne te voeren….”

  Het is dus niet voor het eerst.
  het verdeel en heers principe. Zo lang de nationalistischen nog niet officieel hiervan afstand nemen blijven t neppers.

  Ook die paar rotjes in de buurt van het huis van een veroordeelde gevolgd door een achtervolging van een politiepatrouille die de wagen in de stad kwijtraakte.
  fake nieuws.

  Dus kan pakirat fakirat worden genoemd

  Alles inzetten om een waardige herdenking van de Decembermoorden te verstoren.


  Maak melding

 7. Tegenwoordig kan elke iedereen met een smartphone en een laptop een nieuwssite beginnen…

  Belangrijk is om de feiten te achterhalen, dat is niet zo moeilijk meer in deze tijd.

  Probleem is wel men als net als o.a. in Saudi Arabië die prins Mohammed Bin Salamander professionele software engineers gebruikt om mensen tot stilzwijgen te dwingen en op blacklists plaatst als ze kritisch zijn naar de dictatuur.

  Zover komt het hopelijk niet in Suriname.


  Maak melding

 8. Als dit nep nieuws is wat de NDP rond bazuint, dan zouden ze hiermee hun eigen organisatie vernietegen, aangezien er heelwat hindoestanen, moslims,christenen en anderen op hoge posten binnen die partij aanwezig zijn.


  Maak melding

 9. Faya pepre, mag zoveel als ze kunnen aan fake nieuws verspreiden. Dat zal niet worden geloofd, daar het volk van Suriname een stapje verder is gekomen om zelf de verdraaiingen van deze nationale dieven partij….ze hebben geen schrijntje schaamte…alles van dat is door hun neus of slokdarm gegaan…


  Maak melding

 10. @DOMSCO,

  Hoeveel portemonnee’s van oudjes heb je al gerold in Bemre (Poortje).

  Go suku wroko: Yu Crimineel yu. Daarom meki yu e dede djie a MOORDENAAR.


  Maak melding

 11. De Puinhopen Van 10 Jaar NDP

  Jong Suriname

  Dit zijn we van Bouterse en clan gewent.. als die onder
  Bepaalde druk zijn komen te staan spelen ze Paniek Voetbal


  Maak melding

 12. Je moet echt een zieke geest hebben om dit soort fake berichten de wereld in te slingeren alleen om mensen te kunnen beschadigen……ga je schamen stelletje zwakzinnige idioten van faya pepre nieuws!!!!


  Maak melding

 13. De nd plee is toch maar een criminele organisatie door en voor criminelen OLV een veroordeelde crimineel. Waarom is de rest van de wereld niet verast?


  Maak melding

 14. Ook via Whatsapp wordt volop fakenieuws verspreid. De racisme kaart wordt volop getrokken. Erg is dit. Alles wordt gebruikt om de verkiezing te winnen. Als men geen argumenten meer heeft. Terwijl we zouden verhongeren als er geen hindoestaanse landbouwers zouden zijn. Koop dan geen groente, fruit en rijst meer. Zij zijn de enige redenen dat we geen Venezuela zijn op dit moment.


  Maak melding

 15. De bekende modus operandi van paars is keihard liegen en zaken verdraaien. Daarom vertrouw ik geen enkel woord wat uit de bek van die paarse rioolratten komt zolang het niet onderbouwd is met objectief bewijs.
  Het verkondigen van hele leugens en verdraaide halve waarheden zit in de genen van het paars vuilnis.


  Maak melding

 16. De ndp propoganda fake news draait overuren.Surinamers ,voor de zoveelste maal…de lijder van Suriname is een berechte moordenaar…jullie kunnen beter doen.Stem hem weg!!Vecht het gevecht uit bij het stembus en vermorzel deze moordenaar!


  Maak melding

 17. Deze regering is niet zomaar met Rusland in zee gegaan. Rusland is het land dat de verkiezingen van de VS beinvloed had middels nep nieuws te verspreiden dus de NDPrs krijgen hulp van de experts wat dat betreft. Ik voorspel dat het verspreiden van fakenieuws nog erger gaat worden naarmate de verkiezing nadert….Beware!!!


  Maak melding

 18. Denk dat de Prez zich ook zal schamen, hoe zijn achterban zich gedraagt uit zijn naam. Zwaar beneden niveau en dat hij en SU voor schut worden gezet, internationaal, toekomstige investeerders en toeristen, grootste deel van de overige surinamers. Zolang er wordt uitgedeeld zijn ze je mati, al is het een 340 porties ( totale productie-kosten 2400 srd ( 300 eur ? ) + een paar bussen. Morgen hangen ze weer waar ze hopen een paar kruimels op te vangen zonder enig inzet. Denk dat dit niemands ( met een gezond verstand) ” verstandig ” beeld was/kan zijn voor beter SU …Maar als mensen facebook als bijbel gaan zien… ( the wave-effect in paradise)..Time will tell… Blijf het beste hopen voor het rijke SU…


  Maak melding

 19. De reactie van vhp was wel te verwachten, het is dezelfde reactie die een dief ook geeft ook al zou je hem op heterdaad betrappen. Vhp is en blijft een racistische partij, die paar donkere die ze tentoon stellen is voor de schijn, het volk zal daar nooit intrappen. Vhp zijn achterban hier op waterkant.net geeft duidelijk aan waarvoor ze staan, lees de reacties stuk voor stuk weer na, racistisch tot op het bot. Lees de reacties op Facebook na van de vhp achterban, hetzelfde een en al racisme, ze kunnen niet anders.

  Ze zijn nu alleen heterdaad betrapt en durven ze anderen de schuld gegeven, die lafaards.


  Maak melding

 20. VHP: SANTHOKI moet ervoor zorgen dat de MOORDENAAR uit het machtscentrum wordt verdreven.

  Alle gestolen gelden moeten terugvloeien in S’lands Staatskas.

  SANTHOKI: Als kroeskop hoop ik dat je president wordt in 2020 en Suriname uit de klauwen haalt van die verderfelijke Cosa Nostra Orga.

  Hup hup Orange Movement Red Suriname!!

  Weg met die Paarse Bandieten.


  Maak melding

 21. Alles wat de ndp is en voorstaat heeft sinds het begin te maken met leugens, omkoping, bedreigen, moorden, roven, stelen, corruptie, fraude, drugs en vernieting van land, volk en GELUKKIG OOK DIE PAARSE DEBIELE NDP PARIA’ S. Oma taki hoezo? Opa taki, simpel, zo baas, zo zoon, zo pleegzoon, zo leider, zo volgeling. Veel ndper’ s zijn nu misdadigers en criminelen zoals baas, zoon en pleegzoon. Na soso misdaadvloek ndp de.


  Maak melding

 22. Is nieuws van criminelen want het bericht bevat fouten zoals (je denkt aan Nigeriaanse oplichters)
  promunenten is onjuist het moet zijn prominenten
  afkeur moet zijn afkeer. Is vee keur je af voor consumptie en je hebt afkeer van iets

  Zo kun je hen ontmaskeren zoals je phishing mails kunt herkennen en ook het mail en IP adres van de criminelen


  Maak melding

 23. Bigi Sma juist door die fouten weten we zeker dat het authentieke vhp berichten zijn. Ze zijn nou eenmaal niet zo sterk in het Nederlands, waar ze wel sterk in zijn is; stelen, discrimineren, oplichten, drugsdealen en witwassen.


  Maak melding

 24. Zielige Robert lijkt op een teleurgestelde onopgeleide discriminerende paria, die liefst de grootste bevolkingsgroepen tegen elkaar wil opzetten en bloed wil zien. Misschien kan hij er gebruik van maken of alleen al van het genot… terwijl hij altijd welkom was maar niet waardeerde…hij lachte ze allemaal uit…. Dan had hij nog WEL iets kunnen leren zoals vele succesvolle suri’s…Ergens nu heeft hij tot zijn eigen teleurstelling ook nog waarschijnlijk deels anonieme kolonisator bloed en hij is nergens meer welkom door zijn eigen arrogante gedrag. Ook niet meer bij de ” kolonisator ” … Daarom geen feeling voor SU en diens kinderen, maar haat. En ook boos want in Holland kan hij zich door zn foute (jeugd)opleiding/opvoeding ook nooit een behoorlijk en vredig leven hebben… en doe heel su een plezier luister naar je pastoor…is nog enige plek waar je naar toe kan ( al zou je jezelf voor de gek houden dat je het goed hebt) …


  Maak melding

 25. Alle ndper’ s zijn als de bacterien in ddb’ s onlasting. Ze houden van al zijn stinkende corrupte moorden, drugs en berovingen en leven ook daardoor en daarvan. Menig ndper is een misdadiger, een crimineel. Van gasbomdiet tot baas zelve en zijn stinkend rijke corrupte elite trawanten. Opa en oma taki, ga elke ndper finaal uit de weg, want van op een afstand stinken ze als hun lijder ddb.


  Maak melding

 26. Weet de linkerhand echt niet wat de rechterhand doet??
  Weet Simons echt niet hoe FPN, HII, STVS, etc. volop in de weer zijn leugens, bagger, Ka en FAKE NEWS te verspreiden. Of is haar verhaal net zo FAKE??

  Ik denk het laatste. Ze heeft al vaker getoond een groot gebrek aan moreel besef te hebben.


  Maak melding

 27. Is deze uitspraak ook fake nieuws?

  😏!!!Wat bedoelde u toen u tijdens de persconferentie op Colakreek zei dat ‘als ze niet oppassen dat hele ding in hun gezicht zal opblazen’? Wat gaat ontploffen?😱
  Ik heb nog geen uitleg voorbij zien komen, of heb ik dat gemist?🙄

  We hadden allemaal een groot vertrouwen in Simons, helaas heeft het niet lang geduurd voor de ware aard naar boven kwam drijven, geld stinkt niet, al moet je daarmee je ziel aan de duivel verkopen.

  Er wordt gesuggereerd dat NDP rasistisch is, daar ben ik het niet mee eens, alle nationaliteiten zijn aanhangers, als er gezegd wordt dat het allemaal mensen met paddi in hun hoofd, ipv hersens zijn, dan kan ik het daar helemaal mee eens zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.