VIDEO: Fáya Pepré verspreidt fake nieuws over leider politieke partij PRO

21
Fáya Pepré Nieuws verspreidt fake nieuws over politieke partij PRO

Opnieuw is de Surinaamse Facebook pagina Fáya Pepré Nieuws betrapt op het verspreiden van misleidende en onjuiste informatie, dit keer over een politieke partij. Fáya Pepré, dat bekend staat als een pro-NDP en pro-Bouterse platform, heeft maandag een fake bericht geplaatst over PRO leider Gerold Sewcharan.

Sewcharan zou volgens Fáya Pepré zonder seatbelt hebben gereden en de pagina plaatste een foto als ‘bewijs’. Dit bewijs van Fáya Pepré klopt volgens PRO echter van geen kanten. Hoewel het erop lijkt dat hij geen seatbelt om heeft, laat onderstaand filmpje dat op vrijwel hetzelfde moment als de foto is gemaakt, duidelijk zien dat Sewcharan zijn seatbelt of gordel gewoon om heeft.

Een aantal jaren terug is er wetgeving gemaakt om rijden zonder seatbelt ook wel veiligheidsgordel strafbaar te stellen. Helaas zien we nog al te vaak mensen deze verkeersregel overtreden. Ook mensen die posities ambiëren in de politiek en mensen die elke dag de moraalridders uithangen overtreden deze regels. Onderstaande een foto van PRO leider Gerold Sewcharan , ook de advocaat van de Oranje Partij , die keihard de fout ingaat op de wijdenbosch brug” aldus de stellige bewering van Fáya Pepré op haar Facebook pagina.

Partijgenoten van PRO leider Gerold Sewcharan die in de auto zaten filmden de advocaat die dag, toen hij van muziek aan het genieten was. De beelden hieronder spreken voor zich; het lijkt erop alsof hij geen gordel om heeft, maar schijn bedriegt: Sewcharan houdt zich netjes aan de regels en heeft zijn gordel om.

Dit bericht van Fáya Pepré Nieuws laat helaas weer zien hoe doorzichtig de mensen achter de pagina bezig zijn om koste wat het kost, fake nieuws te verspreiden over hun politieke rivalen.

https://www.facebook.com/jennifer.wongswiesan/videos/2607328005994670/

Lees ook:


21 REACTIES

 1. Deze Faya Pie probeert mensen of partijen in diskrediet: Bij hun paarse aanhang zullen ze hiermee succes boeken.

  Weg met deze gasten. De Nationale Devaluatie Partij moet ten onder gaan in 2020 zo ook dit Faya Pie Forum dat fake nieuws verspreidt.


  Maak melding

 2. de lowlife die de foto en t bericht plaatsten hebben dringend een consult van een oogarts nodig . En moeten de stront uit hun ogen eens goed wegvegen. PRO : laat je NIET STOPPEN !!!!!


  Maak melding

 3. Off topic,

  T.A.V RobG (de genomineerde Berggeit Nederland)

  Als we de balans opmaken van regering-Bouterse, heeft Bouterse in hoedanigheid van president, in bijna 10 jaar, het volk meerdere keren weten te misleiden. Een keertje moeten we recht in de ogen kijken van de president en hem durven zeggen dat misleiding en verspilling, de kenmerken zijn van regering Bouterse. En niet te vergeten het ontspoorde leiderschap van Bouterse!

  Er zijn legio voorbeelden van misleiding en verspilling waaronder: fly-overs, wisselkoers, diepzeehaven, 18.000 woningen, 8 flats met 250 woningeenheden, het treinproject, voedselschuur. Er is veel geld verspild bij het maken van ontwerpen en animatiefilms. Vlak vóór de verkiezingen van 25 mei 2015 beloofde regering-Bouterse een VOS-scholengemeenschap te bouwen in het district Marowijne, echter is die school nooit gebouwd, het was een ware pure misleiding. Volgens Dilip Sardjoe, adviseur van de president, was deze belofte gedaan door Bouterse.

  Begin september van dit jaar heeft deze regering opnieuw beloofd een middelbare school te bouwen in Moengo. Om kracht bij te zetten heeft de regering misbruik gemaakt van vakantiejobbers om te gaan protesteren tegen de Stichting Kibii van Marcel Pinas. Op 18 oktober was president Bouterse te gast bij Limbo in het programma Bakana Tori. Hij beloofde toen dat de koers drastisch zal droppen op weg naar 25 november. Als ik me niet vergis is het de derde of de vierde keer dat president Bouterse beloofd heeft de koers omlaag te brengen. Het lukt hem maar niet. In plaats van dat Bouterse de hand in eigen boezem steekt, krijgen de cambiohouders de schuld van de hoge koers.

  President Bouterse was laatst in het district Brokopondo en heeft de mensen beloofd de problemen van Brokopondo op te lossen. Hij past dezelfde strategie toe als die van 2015, namelijk populistische beloften doen om de mensen te misleiden. In 2015 was het hem gelukt de verkiezingen te winnen middels misleiding om daarna het volk 4 jaar lang in het moeras van de armoede te duwen.

  Op 25 november, op Srefidensi dey, gaat de president met een grote delegatie naar China. Naar alle waarschijnlijkheid gaat hij geld zoeken om showprojecten te kunnen uitvoeren in verband met de komende verkiezingen van 25 mei 2020. Terwijl het getergde volk met heel veel moeite de eindjes aan elkaar probeert te knopen permitteert deze regering steeds meer weelde ten koste van het arme volk. De Surinaamse belastingbetalers zullen weer tienduizenden US$ dollars moeten ophoesten voor de kosten van de president en zijn gevolg. Vooral de grote delegatie is verspilling van geld!Een ander goed voorbeeld van verspilling, is de reis van Ashwin Adhin naar India, Israel en New York, waarbij voor de hotelkosten in New York, voor 7 dagen, meer dan US$ 80.000 is betaald, exclusief de reiskosten, daggelden, representatiekosten en vliegtickets.

  De minister van financiën en vertrouweling van de president, Gillmore Hoefdraad, spant de kroon als het gaat om verspilling en weelde, zonder meer de meest reislustige minister van Suriname. Hij is meer buiten Suriname dan in Suriname. De samenleving wil graat weten wat het rendement is van al deze reizen.
  Regering Bouterse/Adhin gaat wéér een lening sluiten. Als ik me niet vergis, de 150e lening. Het gaat om een lening van US$ 150 miljoen tegen een rente van liefst 10% per jaar. Regering-Bouterse/Adhin heeft het totale volk misleid met de Alcoa deal. Suriname wordt nu verpand en dat is heel zorgwekkend.

  Idris Naipal


  Maak melding

 4. Waar hebben we het over. We hebben een drugs veroordeelde als president en we maken ons druk om rijden zonder gordel. We hebben een president waartegen 20 jaar celstraf is geist en we maken ons druk over iemand die onder invloed heeft gereden. De pot verwijt de ketel dat hij zwart is. Moet iet gekker worden.


  Maak melding

 5. Faja pepre kan zich beter in hun eigen gelederen bezig houden, waar het stikt van de criminelen met een strafblad, die totaal geen politieke positie mogen bekleden.


  Maak melding

 6. De beelden op het filmpje zijn door de politieke partij PRO kunstig inelkaar gezet om erger te voorkomen. Wij worden door PRO letterlijk in de maling genomen. Men wil voorkomen dat hun guru, die de wet kent, wordt bestempeld als een notoire verkeersovertreder. Natuurlijk is men bang voor de imgoschade. Na het debacle van Maisha Neus zit de schrik er goed in. Waar er rook is, is er ook vuur. Weer een goede treffer van Faya Pepre.👍

  @Jk,
  Ik begrijp jouw punt niet. Je doet verwoede pogingen om de regering in diskrediet te brengen. Jouw pogingen zullen altijd gedoemd zijn te mislukken. Huizenbouw ‘ dat is simpel’. Er zijn al veel mensen geholpen aan woonruimte en dat doet pijn bij de oppositie. Wat de NDP in de woningbouw heeft gerealiseerd hebben VHP en NPS in nog geen 50 jaar voor mekaar gekregen. In 2018 waren er 13000 woningen in aanbouw van de vele woningen die nog moeten komen. De fly-overs waarover je slapeloze nachten schijn te hebben, bestaan op echt papier. Verkeerdeskundigen hadden de regering geadviseerd om fly-overs te bouwen bij verkeersknelpunten die hardnekkig zijn. Maar deze voorzieningen zijn in de planning. Er moet o.a. grond gebruikt worden dat thans van anderen is. Deze gronden moeten mogelijk worden opgekocht of onteigend worden. Kortom er komt veel meer bijkijken dan de olifanten met drie slurven die VHP en NPS aan het volk denken te verkopen.


  Maak melding

 7. De splinterjes in de ogen van anderen zien deze paarse voilksverlakkers, maar die enorme balken niet. Wat hun leider allemaal op zijn geweten heeft zien ze ook niet.

  Een Psalm voor allen die nooit van hun leven en voor geen geld met de ndp zullen samenwerken.

  Psalmen 1

  1Gelukkig is de mens
  die in de wandeling niet luistert
  naar de raad van slechte mensen,
  die niet blijft stilstaan
  op de weg van de zondaars
  en vermijdt te zitten
  bij hen die met God spotten.
  2Integendeel, het is voor hem een vreugde
  te doen wat de Here van hem vraagt,
  dag en nacht is hij bezig met zijn woord.
  3Hij lijkt op een boom
  die aan de oever van een beek staat.
  Wanneer het jaargetijde ervoor aanbreekt,
  draagt hij volop vrucht
  en zijn bladeren verwelken niet.
  Alles wat deze mens onderneemt,


  Maak melding

 8. De splinterjes in de ogen van anderen zien deze paarse voilksverlakkers, maar die enorme balken niet. Wat hun leider allemaal op zijn geweten heeft zien ze ook niet.

  Een Psalm voor allen die nooit van hun leven en voor geen geld met de ndp zullen samenwerken.
  Psalmen 1

  1Gelukkig is de mens
  die in de wandeling niet luistert
  naar de raad van slechte mensen,
  die niet blijft stilstaan
  op de weg van de zondaars
  en vermijdt te zitten
  bij hen die met God spotten.
  2Integendeel, het is voor hem een vreugde
  te doen wat de Here van hem vraagt,
  dag en nacht is hij bezig met zijn woord.
  3Hij lijkt op een boom
  die aan de oever van een beek staat.
  Wanneer het jaargetijde ervoor aanbreekt,
  draagt hij volop vrucht
  en zijn bladeren verwelken niet.
  Alles wat deze mens onderneemt,
  is een succes.
  4Bij de zondaars ligt het echter anders!
  Die waaien uiteen als het kaf in de wind.
  5Op de dag van het oordeel
  zullen zij niet veilig zijn,
  zij kunnen dan immers niet standhouden
  te midden van Gods trouwe volgelingen!
  6Want de Here
  leidt de wegen van zijn volgelingen,
  terwijl de weg van de goddelozen
  rechtstreeks naar de afgrond voert.

  Opa en oma taki, en dat die paarse domkoppen nog steeds niet kunnen inzien hoe gemeen en slecht de ndp is, gaat het verstand van velen te boven. Het zijn terecht duivels bezeten dwazen, debielen en idioten.


  Maak melding

 9. Die gasten van “Faya Pepre” nieuws zijn kennelijk een stelletjes geestelijke zieke gasten met een IQ…van -100……vandaar dat ze dit soort stront uithalen!!!


  Maak melding

 10. Moderator,
  je dient mensen soms van repliek, maar geeft nooit antwoord op een vraag van forumleden waarom je soms reacties niet plaatst.
  Of na een paar dagen.
  Mijn reactie van hedenochtend is geheel niet tegen welke regel dan ook.


  Maak melding

 11. beste RobG

  U stelt dat de NDP meer woningen gerealiseerd heeft dan de NPS en VHP in 50 jaar. Een sterke bewering zonder enig bewijs.
  u roept dat:
  >> Er in 2018 maar liefst 13.000 woningen in aanbouw waren. Zonder bewijs of bron.
  >> Er flyovers gepland zijn door verkeerskundigen. Zonder bewijs of bron.
  >> Dat daar voor grond gekocht zal moeten worden.

  Lachwekkend indien de lijst met niet gerealiseerde projecten dagelijks groter wordt en Suriname ondanks dat het de elektriciteit van Brokopondo al verkocht heeft en gesubsidieerd een betalingsachterstand heeft bij ALCOA van ruim 2 jaar.

  Uw afgod heeft al mening maal duidelijk gemaakt dat Suriname geen huizen bouwt maar dat de markt dat moet doen.
  Indien er 13.000 huizen in aanbouw zouden zijn dan ouden surinamers zich voor een bedrag van $ 650.000.000 of meer gecommitteerd moeten hebben. Er zouden dan nu dagelijks pakweg 6.500 bouwvakkers actief zijn op/voor woningbouw locaties. Waar beste RobG.

  beste RobG Suriname heeft geen cent om haar energie rekening te betalen.

  de rente op de eerste Oppenheimer bonds loopt op omdat er geen handel is op tot 13%

  hieronder een link die de nationale schuld in relatie tot het Bruto nationaal op product laat zien. best Rob dit zijn internationale niet te manipuleren gegevens.

  https etc. voorvoegen
  tradingeconomics.com/suriname/government-debt-to-gdp

  U zult zien onderwie de schulden exploderen en onder wie de schulden afgebouwd zijn.
  Alle internationale financiers zien deze informatie ook.

  Beste RobG graag een inhoudelijke reactie


  Maak melding

 12. @ RobG

  Er is een foto gemaakt van het originele videoclip, oftewel ‘een printscreen’.

  Hoe kan na het plaatsen van dat printscreen achteraf het videoclip bewerkt worden om erger te voorkomen?

  Je kan het maar niet realiseren he? Dit laat al zien hoe laag jou IQ is. Niet een ieder is heilig en kan een fout begaan, zoals een verkeersovertreding. Maar het feit dat dit op een pijnlijk manier laat zien hoe nep en doorzichtig ‘Fáya Pepré’ is laat al zien hoe bekrompen jij ook bent.


  Maak melding

 13. Beste RobG

  Na jou reactie gelezen te hebben, ben ik tot conclusie gekomen, dat er niets meer te redden valt bij jouw. Jouw inbreng is uit de lucht gegrepen.

  Beste Rob ik hoop dat je in Nederland de nodige hulp kan krijgen. Want in Su is door de regering waar je zo lof over spreekt maar één ding voor je beschikbaar. De PCS!!!!


  Maak melding

 14. Kondremangs
  Die faya pepre mogen ze in DiDiBri bakasee steken. …misschien wordt hij eindelijk wakker. ..en Lawpi wil beweren dat we in hutjes woonden voordat zijn idiote lijder en zijn boevenbende aan de macht kwamen. .je raaskalt jo bongrobita. …..PCS heeft nog steeds je plek voor je. ..blijf maar kwaken in Ptata. …durft niet eens naar Su te komen. ….pseudopatriot. .pseudo wetenschapper. …Joe ede porie kwetkweti. ….
  Hopelijk valt je lijder dood in China. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 15. Ndp is een en al een leugenmachine. Sinds 1980 en bij de oprichting in 1987 zijn liegen, bedriegen, misleiden, manipuleren, indoctrineren, bedreigen en bespotten schering en inslag. 99% ndper’s ook leugenaars, bedriegers, oerdomme dwazen.


  Maak melding

 16. De paarse rioolratten staan bekend om het liegen en verdraaien van zaken. Ze kunnen het niet helpen want dat zit in hun zieke genen.
  Het beste voor de ontwikkeling van SU zou zijn als dat paarse afval z.s.m. opgeruimd zou worden het liefst 6 voet begraven in de grond.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.