Bij goudkamp doodgeschoten militair wordt vrijdag begraven

11
Bij roofoverval doodgeschoten militair zou vandaag verjaardag vieren

De 47-jarige Surinaamse militair Mario Vlijter die op 1 november jl. het leven liet bij een roofoverval door een bende zwaar gewapende Brazilianen op een goudkamp te Bensdorp, wordt vrijdag begraven. Vlijter die lid was van de Counter Terrorism Unit (CTU) in Suriname zou indien in leven op 7 november zijn 48ste verjaardag vieren.

Morgen is er vanaf 18.30u gelegenheid om de familie te condoleren aan de Curitibastraat 20 te Benie’s Park. Vrijdag is er vanaf 15.00u tot 16.00u gelegenheid om afscheid te nemen in de Memre Boekoe kazerne aan de Gemenelandsweg. Om 17.00u wordt Vlijter met militair eerbetoon begeleid naar zijn laatste rustplaats te Renee’s Hof aan de Waakhuyzenlaan.

Vlijter zou voor het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) in het goudkamp bezig zijn met het verzamelen van informatie voor de dienst. Hij werd dodelijk geraakt toen de Braziliaanse rovers al schietend het kamp aanvielen. DNV-directeur Danielle Veira, sprak eerder van een verrassingsaanval.

Het ontzielde lichaam van Vlijter werd meteen op vrijdag 1 november naar Paramaribo overgevlogen. Naast de militair kwam er ook een Braziliaanse man om het leven. Na de brute beroving op het goudkamp zijn er verschillende eenheden naar het gebied gestuurd voor onderzoek.

Er zijn nog geen verdachten in de zaak aangehouden.


11 REACTIES

 1. @ babylovesloly come one have a headt tide na eng ju sabi fa ju e dede tamara ju sakasaka ju je zal eens ook een kogel door je hoofd krijgen met uikomst door je snuit…sebrefartra


  Maak melding

 2. Wat erg. R.i.p. mnr Vlijter.
  Wel een vraag aan de politie hoe het zit met de opsporing van de moordenaars van het meisje en de meneer Dennis Groenveld bij on the Run?????
  Hoe zit het met de moord cq zelfmoord van de Civd agent in zijn auto ????
  Waar zijn de 2 vermiste Nederlanders nu???
  Rara


  Maak melding

 3. @ Daniel 12 november 2019 At 18:04
  Wat erg. R.i.p. mnr Vlijter.
  Wel een vraag aan de politie hoe het zit met de opsporing van de moordenaars van het meisje en de meneer Dennis Groenveld bij on the Run?????
  Hoe zit het met de moord cq zelfmoord van de Civd agent in zijn auto ????
  Waar zijn de 2 vermiste Nederlanders nu???
  Rara

  Waarom wil je dit weten? Ben je Sherlock Holmes soms?


  Maak melding

 4. babylovesloly
  Wow jij gaat wel te verstaan een dom reactie geven lees wat er staat nabestaanden hebben verdiend en jij maakt het erger dan het al is met je raare soort van mening die ongefundeerd is zelf een niet geschoold persoon kan zien en merken dat jij echt hulp nodig heb niet alles in je hoofd werk goed zo te zien uit je reactie jammer


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.