Bij roofoverval doodgeschoten militair zou vandaag verjaardag vieren

12
Bij roofoverval doodgeschoten militair zou vandaag verjaardag vieren

De Surinaamse militair die op 1 november jl. het leven liet bij een roofoverval door een bende gewapende Brazilianen op een goudkamp te Bensdorp, zou vandaag jarig zijn. Mario Vlijter zou vandaag, 7 november, zijn 48ste verjaardag vieren. Collega’s van de omgekomen man, die lid was van de Counter Terrorism Unit (CTU) in Suriname, hebben heden even stil gestaan bij zijn geboortedag.

Vlijter zou voor het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) in het goudkamp bezig zijn met het verzamelen van informatie voor de dienst. Hij werd dodelijk geraakt toen de Braziliaanse rovers al schietend het kamp aanvielen. Danielle Veira, directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), sprak eerder van een verrassingsaanval.

Het ontzielde lichaam van Vlijter werd meteen op vrijdag 1 november naar Paramaribo overgevlogen. Naast de militair kwam er ook een Braziliaanse man om het leven. Na de brute beroving op twee goudkampen zijn er verschillende eenheden naar het gebied gestuurd voor onderzoek.

Er zijn nog geen verdachten in de zaak aangehouden.

12 REACTIES

 1. Ja, de goudkoorts maakt mensen gek. Deze man was op dat moment op de verkeerde plek. En dit is Bouta schuld. Hij heeft de goudkoorts in Suriname aangewakkerd door zijn imbeciel beleid.


  Maak melding

 2. Ook dit soort brazilianen die maar steeds de goudkoorts hebben vervloek ik en wens hen een langzame dood toe.
  Heb geen woorden voor

  Rust zacht brada🌹🌹🌹🌹


  Maak melding

 3. Grens meteen bewaken en in de oerwouden jacht maken op deze moordenaars. De Brazilianen zijn in eigen land barbaren hebben geen genade (niet allemaal over een kam scheren) en hebben geen remmingen. Suriname is nu hun aller grootste slachtoffer ze zullen het blijven doen.
  Vandaag de dag als er maatregelen waren genomen en alert was hadden de hardwerkende zoon, vader, man, dochter of moeder nog geleefd. Korte metten maken met dit gespuis.


  Maak melding

 4. Moster na de maaltijd als ik het roer over neem laat ik ze binnen 1 week op paken ook met honden het bos uit kammen dan zal je zien dat het anders loopt ieder die in de goud velden werkt registreren en een pas geven met een gps code wie die niet heeft bij controlle gaat mee naar fortzeelandia klaar het roven van staats eigendom moet stoppen ook ieder die voor goud bedrijven werken moeten mee doen aan de registratie.


  Maak melding

 5. ellendelingen maken een grote tering puinhoop van het land, anderen die onder de noemer werken voor je dagelijks brood, de rekening betalen


  Maak melding

 6. De (paarse) leugen regeert momenteel in SU. Het is allang bekend dat militairen waaronder deze omgekomen militair op een oneigenlijke wijze worde ingezet als security guards voor particulieren in o.a. de goudsector.
  Het verhaaltje over “verzamelen van info voor de dienst” is niets anders dan een leugenachtig cover up verhaaltje.
  Wat met de gelden gebeurt die worden betaald voor de security guard diensten van het leger is ook onduidelijk. Waarschijnlijk verdwijnen die gelden in de zakken van bepaalde toppers terwijl de militairen een schijntje uitbetaald krijgen.


  Maak melding

 7. Erg voor deze man en zijn nabestaande, maar de manschappen van CTU, zijn toch getraind in zulke situatie. Niet 1 rovers hebben ze neer kunnen knallen. Het lijkt mij zo verdacht.
  Wanneer zulke situatie leest en hoor dan denk ik aan de jaren 80, die vuile oorlog in het binnenland van Suriname. Manschappen gaan op geheime patrouille en de coördinatie is bekend bij tegenpartij, en lopen de manschappen zo in een hinderlaag.

  Kan toch niet, je merk duidelijk dat men op je heeft zitten en liggen wachten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.