Home Onderwerpen Justitie en politie Lid CTU doodgeschoten door Braziliaanse roversbende in Suriname

Lid CTU doodgeschoten door Braziliaanse roversbende in Suriname

34

Een lid van de Counter Terrorism Unit (CTU) is gisteren dodelijk geraakt door kogels afgevuurd door een Braziliaanse roversbende. Dat heeft de overheid zojuist bekend gemaakt. Het ongeval deed zich voor te Bensdorp. De overvallers zouden vanuit Jaw Pasi in de omgeving van de grens met Frans-Guyana naar Suriname zijn gekomen, en een verrassingsval hebben geopend.

Danielle Veira, directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) bevestigt het gebeuren tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII). Ze zegt dat er geschoten is bij een kamp waar een militair bezig was met het verzamelen van informatie voor de dienst. Deze militair, lid van de CTU, werd dodelijk geraakt toen de Braziliaanse rovers al schietend het kamp aanvielen. De DNV-directeur spreekt van een verrassingsaanval.

Directeur Veira kan berichten als zouden er drie goudzoekers – een Surinamer en twee Brazilianen zijn omgekomen – niet bevestigen. Ook als zou er een vrouw tot de slachtoffers behoren, staat volgens haar nog niet vast. “We wachten op de lijst van gewonden. Wat we wel weten is dat er een stoffelijk overschot binnenkomt van een van onze mensen”, aldus directeur Veira, die aangeeft verder slechts van gewonden op de hoogte te zijn.

Een team bestaand uit leden van het DNV, politie en leger bevindt zich momenteel in het gebied en de opsporingswerkzaamheden zijn in volle gang. Vanwege de vele berovingen in de afgelopen periode bevonden het latere slachtoffer en andere functionarissen zich in het gebied voor het vergaren van informatie.

Volgens de DNV-functionaris wordt nu gewacht op de manschappen die naar het gebied zijn getrokken. Zodra de officiële informatie binnen is, zal het DNV die delen met de samenleving.

34 REACTIES

 1. CTU, de zogenaamde counter terrorism Unit, ingesteld door die moordenaar, waarover zijn zoontje Dino de leiding had, moesten een keer aan de beurt komen, met deze roversbende uit Braziliě, helaas was het Dinootje niet.


  Maak melding

 2. Kondremangs
  Hoeveel veiligheidsdiensten heeft ons land? ????? En nog kunnen ze onze veiligheid niet garanderen. …..evenals DiDiBri met zijn grote bek dat we alle diefijzer kunnen weghalen. ….wel. .het is onveiliger dat voorheen. ……overal security guards in alle winkels. …..triest voor woorden. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 3. Danielle Veira, directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) bevestigt het gebeuren tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII). Ze zegt dat er geschoten is bij een kamp waar een militair bezig was met het verzamelen van informatie voor de dienst. (???? vreemd, wat voor soort informatie??? waarschijnlijk drugs. Deze militair, lid van de CTU, werd dodelijk geraakt toen de Braziliaanse rovers al schietend het kamp aanvielen. ( ?? ze wisten dat van te voren dus. )De DNV-directeur spreekt van een verrassingsaanval. ( wie weet heeft het te maken met mislukte drugssmokkel. ) Vanwege de vele berovingen in de afgelopen periode bevonden het latere slachtoffer en andere functionarissen zich in het gebied voor het vergaren van informatie. (Huuu???? de vele berovingen moet men zijn in de stad en vele plaatsen waar het oerdom paars misdadig geworden ndp volk leven en wonen, ) Opa taki, na drogatori. Veel Brazilianen doen ook aan drugs, zomaar so gaan ze niet ploteseling schieten, waarschijnlijk zijn enkele leden van CTU ook betrokken bij drugssmokkel, zoals het voormalig hoofd, Dino. Alleen maar chaos is wat komen gaat in het bos. Veel binnenland bewoners gaan zich ook zwaar bewapenen. Ndp is de ware oorzaak van al deze wantoestanden, moorden, berovingen en drugs. Oma taki ndp na wang didibri vervloekte politieke sekte.


  Maak melding

 4. Haha. Als t braziliaanse ex paramilitairen zijn. Da ctu ow poepe ning broekoe.
  Vergeleken met dat soort ex paramilitairen is ctu een padvinders club.


  Maak melding

 5. Het is al een tijdje bekend dat militairen op een oneigenlijke manier worden ingezet als security guards voor particulieren zoals ondernemers in de goudmijnbouw.

  Dat flauwekul verhaaltje van DNV over “verzamelen van informatie voor de dienst” als verklaring v.d. aanwezigheid van die militair op de goudvelden geloof ik dus helemaal niet. Men zit weer eens te liegen en het volk te bedonderen. De paarse leugen regeert momenteel in het land.


  Maak melding

 6. Kalasjnikov 2 november 2019 at 22:01
  Ludwig wat voor ka opa taki en oma taki kom j hier uit kraaien.Joe Ka boeler joe

  Ai, mi boel joe mars nanga wang honkbal.


  Maak melding

 7. Ludwig@ met een honkbal??? Hoe dan een honkbal is net zo groot als een tennisbal maar ik ben het wel eens met kalasjnikov omdat ik niet weet hoe jij aan je drugs info komt.


  Maak melding

 8. Het is reeds jaren bekend dat de Brazilianen een grote puinzooi maken in ons land. Stuur deze gasten toch terug. Er lopen al genoeg criminelen in ons land rond. Minister Yildiz Pollack van Buitenlande zaken zij is degene die als dit soort toestanden heeft veroorzaakt met al haar uitnodigingen en samenwerking met de buitenlanders. Al die overeenkomsten die zij heeft lopen tekenen, dit is het resultaat hiervan. Zij slaapt rustig door op een oor. Zij staat niet in het veld om kogels te vangen met haar groot lijf. Het volk is slachtoffer hiervan.

  Sarie Torie


  Maak melding

 9. Ernstige en betreurenswaardige zaak dat een militair is komen te overlijden bij de uitoefening van zijn taak in het belang en bescherming van Suriname. Evenzo is dat het geval als er ook burgerslachtoffers te betreuren zijn. Er zal alles op alles gezet moeten worden om deze niets ontziende lafhartige bende tot het verleden te doen behoren. Geen gemakkelijke job , maar het klusje moet en kan geklaard worden. Als deze louche gasten zich ook ophouden in Frans-Guyana, kan er eventueel samengewerkt worden.

  @ Braincare, ben je soms Boe boe bit Sjorie? Jouw schrijfstijl is precies dezelfde. Bovendien heb je als Boe boe vaak genoeg laten weten dat je een hekel hebt aan de minister van Buitenlandse Zaken. Alsof zij hiermee iets te maken heeft.


  Maak melding

 10. Chinezen komen met diplomatie het land overnemen en de Braziliaan komt al rovend en schieten alles nemen hier. En waar blijft de regering. Al stuur je ze weg de grens is open.


  Maak melding

 11. Het gevoel bekruipt me dat deze overval vanuit de oppositie is georganiseerd. Opvallend dat zij geen concessies aanvallen van mensen die die tot de oppositie behoren of sympathiseren met de oppositie. Bandieten vallen alleen bedrijven aan zoals I am Gold en Serafin. Van Serafin wordt gezegd dat zij sympathie koesteren voor de regering.


  Maak melding

 12. @pakiratigrie ben jij soms RobG???
  Dezelfde vraag kan men jou ook stellen.
  Wanneer mensen qua denkwijze op dezelfde golflengte zitten hoef de een niet de andere te zijn. Jo koe


  Maak melding

 13. Vreemdelingen die in de goudmijnen van Suribabwe gouddelven, elkaar uitmoorden en nu ook roofovervallen met een verrassingsaanval plegen, waarbij een lid van CTU doodgeschoten wordt. Wat doet de regering, ja ja op reis om meer geld te bedelen, meer kunnen die mpp’s niet. Hu prioriteit is niet de ontwikkeling van het land, maar het bestelen ervan.


  Maak melding

 14. @Braincare , oftewel Boe boe bit,
  Je hebt geen antwoord gegeven. Integendeel vraag je mij of ik RobG ben. Nee , dat ben ik niet. Dat zou duidelijk moeten zijn. Ik heb er geen behoefte aan om met dubbele aliassen te komen en allerlei fromu. Bovendien is de stijl anders. Maar ik denk wel dat je Boe boe (laas) bent en Braincare. Ik heb meerdere berichten van jullie gelezen en die komen precies overeen. Het is niet alleen de denkwijze maar eerder de schrijfstijl. Het gebeurt wel vaker dat mensen hun nickname veranderen en terugkeren onder een andere. Maar de schrijfstijl verraadt hen. Maar jij hebt gewoon een dubbele account. Dus je verschijnt onder Boe boe(laas) en Braincare. Ik durf het te beweren. Have a nice day. 😉


  Maak melding

 15. Niet alles heeft te maken met Boutje en corrupte clan ???

  Start met berechten en achter tralies zetten van alle
  MASSAMOORDENAARS ! Grootste SLACHTING in bestaan van
  Republiek Sranan is rechtens nog niet afgehandeld !

  Onrecht, het NIET toepassen van REGELS en WETTEN werkt
  door in de gehele gemeenschap !
  Alle normen en waarden zijn in Sranan weggevallen !

  Sluit alle Srananman op die een BUITENLANDS vonnis op hun
  naam hebben ! Zie Bouti en Brunsie !

  Bouw de rechterlijke macht uit met een leger aan specialisten
  om ONRECHTMATIG verkregen gelden en goederen terug te
  halen voor Sranan ! Zwart geld en gestolen zaken terughalen en
  gebruiken in het belang van het verarmde Volk !

  Onderzoek eens de rol van CTU-mensen bij grote overvallen en
  onderzoek ook hun rol op de goudvelden !
  Suriname kan internationaal niet uitleggen waarom meerdere
  “verdachte” rovers in koelen bloede zijn vermoord in Sranan !
  Wat is de rol van CTU bij deze MOORDEN ?????

  Laat geen personen in Sranan toe zonder visum, wij zijn een
  klein land met FALENDE Controles op veel gebieden !

  Waarom doet het leger prive-beveiligingstaken onder leiding van
  Benschop en de president ?????

  Het is tijd voor een GROTE SCHOONMAAK in Sranan, waarbij de
  RECHTSSTAAT voor 100 % WORDT HERSTELD !!!


  Maak melding

 16. Laat Me 3 november 2019 at 05:06
  Ludwig@ met een honkbal??? Hoe dan een honkbal is net zo groot als een tennisbal maar ik ben het wel eens met kalasjnikov omdat ik niet weet hoe jij aan je drugs info komt.

  Ook jij bent waarschijnlijk zo naief als het gros der paarse imbecielen zonder verstand. Time will tell, zoals in 2010 mi warskow oenoe dong ndper’ s , baas en zoon neks bekeer na soso misleiding foe meki kerkisma stem. Mi warskow en voorpsel dat moord, drugs en roof schering en inslag zullen worden. Alleen maar debiele reactie van de ndper’ s, sa joe sabi bakka, fa joe sabi, anno 2019 weet de hele wereld dat het paarse volk oerdomme idioten zijn, net als hun misleider. Ma kuuut, heb je al die tennis bal uitgeprobeerd in je kuut?


  Maak melding

 17. Omdat het onomstotelijk vast staat dat paars verantwoordelijk is voor alle mistoestanden in het land. Als je als leger CTU verhuurd aan concessiehouders, dan ben je ook verantwoordelijk voor hun dood. @Dee, je bent je pampers nog niet uitgegroeid. Bouterse is verantwoordelijk voor alle ellende in het land, snappie!


  Maak melding

 18. Ik mis de kampementen (kleine forten)bij de grens met Brazilie en verder inland om de grens overschrijdende bandieten te monitoren en tegen te houden.
  De ondernemers in de goudindustrie krijgen tegen betaling wel bescherming van de militairen. Het is goed dat een ctu lid is doodgeschoten.Persoonlijk niet. Hopelijk komt er verandering in de bescherming policy van deze ndp regering.


  Maak melding

 19. @@@ KOOS..NO BRUYA..en SLeepy OLDTIMER VOE ABRABROKIE .zijn altijd de eerste ..BOERIKIES die low IQ Bullshit UITKRAMEN met hun old school denken uit de vorige eeuw. Zij vallen nog steeds op hun knie voor Maasa KAASKOP aan de Noordzee. Deze Punk ass COONS.


  Maak melding

 20. Voor wie moeten die militairen het bos in om te vechten.. Dat is het juist.. Verdedig je Paramaribo.. Dat is hem juist.. Die groepje betweters.. Ook somo.. Ze gaan als eerste naar Zanderij…. en weg zijn ze.. .. Als het zover is.. Die gasten hebben nog hun moederland… Nederland op 8 uur vliegen.


  Maak melding

 21. Zielig voor meneer Vlijter R.I.P
  Degene die neer geknald moet worden, kunnen ze niets tegen hem doen.Achter de schermen deng e boro go leki baas ondro futu.Als bouta deze verkiezing wint,kunnen Surinamers het opschrijven dat ze gebukt gaan onder armoede


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.