15 jaar cel voor roofmoord op Nederlander in Suriname

22
15 jaar cel geëist tegen verdachten voor roofmoord Nederlander in Suriname

De rechtbank in Paramaribo heeft twee Surinaamse mannen veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf, vanwege de roofmoord op de in Suriname woonachtige Nederlander Jacobus ‘Sjaak’ Jansen in 2017.

De 75-jarige Jansen werd op 25 november dat jaar dood en gekneveld aan armen en benen aangetroffen in een benedenwoning aan de Kwattaweg (foto). De verdachten zouden de man beroofd hebben en vastgebonden hebben achtergelaten.

Al gauw werden vier verdachten aangehouden, waarna twee weer werden vrijgelaten. Afgelopen vrijdag veroordeelde de rechter de verdachten Cherano V. en Kefoun L. conform de eis van het Openbaar Ministerie.

De advocaat van Kefoun L. heeft aangegeven dat hij in hoger beroep gaat omdat zijn client onschuldig zou zijn. Dat zou de andere verdachte ook zelf verklaard hebben. Bovendien zou Kefoun een lichte verstandelijke beperking hebben, waardoor hij makkelijk beïnvloedbaar zou zijn.

22 REACTIES

 1. Volgens zijn advocaat heeft Kefoun een verstandelijke beperking, heeft niet iedere crimineel daar last van, als je tot bepaalde criminele daden komt, dan is er toch altijd wel iets mis met je bovenkamer.🤔


  Maak melding

 2. Moord en vrijheidsberoving cq huisvredebreuk en mishandeling krijgen ze 15 jaar dat is veel te weinig. Verstandelijke beperking of ze hebben geen goeie jeugd gehad wordt altijd als argument ingevoerd. Volgende keer heeft is hij weer beinvloedbaar en dan, hij is gewend te stelen. Advocaten moeten die bandieten verdedigen en dan komen ze met rariteiten. Gaan ze in hoger beroep, 20 jaar achter de tralie dat is een les voor velen.


  Maak melding

 3. Suriname is niet veilig voor niemand.Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor Suriname en met het wegvallen ervan zitten we nog dieper in het gat dan we nu al ondervinden.Een straf van 15 jaar voor deze barbaarse moord is inderdaad weinig.Die moordenaars komen eerder vrij wegens goed gedrag en wie weet gaan ze voor het presidentschap.Het is in 2010 gebeurd dus niet onmogenlijk.
  Ons justitie systeem moet aangepast worden ,upgraden dus.We lopen achter echtwaar.Kijk maar wie we als lijders hebben…onberechte moordenaars en criminelen van alle soorten.En het zielige is dat de surinamers nog 5 jaar van deze criminelen willen horen ,zien en voelen.


  Maak melding

 4. Lets Make Surinam Great Again

  Yess We Can) nps 2 die 4

  Beste leden

  15 Jaar Voor De Roofmoord Met Voorbedachten Raad Is beschamend…Dat Betekend Dat Deze Gasten Na 11Jaar Weer Op Vrije Voeten Zijn.
  Terwijl De Nabestanden Leven lang Met De Pijn En Verdriet Door Het Leven Moeten Gaan.


  Maak melding

 5. Voor 1 moord krijg je 15 jaar bajes en voor het martelen, folteren, verminken en standrechtelijk vermoorden van 15 onschuldige landgenoten word je beloond met het presidentschap met amnestie.
  Wat is dat voor een achterlijk land…..


  Maak melding

 6. De rechter kan nooit meer straf opleggen dan hetgeen in de wet staat.
  Als 15 jaar het maximum is dan kan zij of hij deze criminelen geen zwaardere straf opleggen.
  Wat het maximum is dat in de wet staat is mij niet bekend.


  Maak melding

 7. Deze advocaat van de duivel mag voor zichzelf hopen dat zijn eigen familie niet wordt beroofd en dood geknuppeld door deze ongevoelige hersenloze duivels.
  Deze buurman heeft de moordenaar zijn buurjongen zelfs te vreten gegeven.
  Hierdoor heeft hij zijn goedhartigheid met de dood moeten bekopen.
  Ze mogen voor 40 jaar of levenslang wegrotten in de cel zonder vervroegde vrijlating. Een oude man zo van zijn leven beroven is heel triest voor woorden.
  De almachtige God slaapt niet.


  Maak melding

 8. @ Bolle

  Je hebt volkomen terecht, de rechter doet een uitspraak volgens zijn / haar wetboek. Hij / Zij kan niet niks aan plakken. Maar voorlopig zitten de belasting betalers 15 jaar opgescheept met deze waardeloze honden.
  Honden die eigenlijk gelijk geliquideerd dienen te worden zonder enige vorm van proces, want dat hebben ze ook gedaan met de slachtoffer !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 9. De strop weer invoeren! Geen schavot. Vanuit de laadbak van een politie pick-up hangen aan een elektriciteitsmast! Goedkoper dan 15 jaar op belastinggeld eten en tv kijken in de cel.


  Maak melding

 10. Doodstraf invoeren zou als afschrikmiddel moeten dienen maar of het ook uitgevoerd zou worden is een andere vraag en welke Persoon is bereid om de veroordeelde ter dood te brengen en ermee leren omgaan doodstraf is tevens ook een form van Moord want je gaat eerst een plan maken om Iemand te vermoorden het zou toepaselijk om de veroordeelde TBS te geven of Levenslang tot het einde van zijn leven, als je een medemens Dood en zelf ter ter dood wordt gebracht wordt deze veroordeelde van zijn lijdensweg verlost dus is het toepaselijk om hem in leven te houden achter tralies.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.