zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNederlander slachtoffer van roofmoord in Suriname

Nederlander slachtoffer van roofmoord in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 nov – Een Nederlandse man is vanmorgen dood aangetroffen in een benedenwoning aan de Kwattaweg in Suriname. Hij was gekneveld aan armen en benen, wat doet vermoeden dat het om een roofmoord gaat.

De Nederlandse man woonde al enkele jaren in Suriname en huurde het onderste gedeelte van de woning. Zijn lichaam werd zondagmorgen aangetroffen door een bewoner van het bovenhuis.

Speciale eenheden van de politie zijn momenteel bezig met het sporenonderzoek(FOTO).

UPDATE:
Het slachtoffer is de 75-jarige Sjaak Janssen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

77 REACTIES
 1. Mensen denk twee keer na also je richting suriname vertrekt!!! Suriname is niet zelfde zoals vele kennen,ik heb voor mijn veiligheid bedenking over of ik not richting suriname ga..


  Maak melding
 2. Het zijn deze berovingen die vaak gepaard gaan met vermoorden dat mijn familie heeft besloten niet meer met vakantie naar Suriname te gaan.

  Bouterse heeft al vaak gezegd dat er maatregelen getroffen zullen worden tegen de steeds toenemende criminaliteit.
  Er zal echter niets veranderen.
  Bouterse wil in 2020 aan de macht blijven en hij is afhankelijk van alle mensen die op roofovervallers en moordenaars lijken.


  Maak melding
 3. Oma en opa beng habi troe troe leti. Sinds didibri weer is gaan werken begin november stijgen het aantal misdrijven, waaronder moord, drugssmokkel, roof en mishandelingen. Wo ka tang tikie a didibri misdaadvloek sa e teister land en volk, oerdomme paarse debielen. inplaats van rust, vrede en voorspoed zoals vals geprofeteerd sinds 2010 door Stef mijn paarse Anus Meye de grootste awariedomrie en religieus adviseur van didibri en de grootste leugprofeet Misjiesosokaolo Dubai gaan het land en volk verder misdadig paars bergafwaarts. Men hoeft zich niet af te vragen wie de daders zijn. Ndpers of abopers. Wo ka.


  Maak melding
 4. Zoveel gaat fout in het land,…..surinamers wordt wakker,kijk wat in Zimbabwe gebeurt.Daar betalen ze dictator mugabe om NIET meer de lijder te zijn!Och,och, surinamers Brazile en Zimbabwe hebben het klaargespeeld ,wij zitten nog met de criminele lijder hier.Die crimineel is niet van plan te vertrekken al wordt hij 100 jaar oud,de gevangenis is niet aantrekkelijk voor hem waar hij thuis hoort te zitten. Surinamers wachten op een wonder zonder te hoeven werken ervoor,zo gaat het niet surinamers,jullie moeten actief worden ..doe wat ,hou op met jammeren en wensen,dat helpt niet!!.


  Maak melding
 5. Surinamers ,de binnenlandbewoners gaan niet op een hindoestaan of javaan stemmen.Ze krijgen alles gratis van bouta zonder ervoor te werken.Bouta brengt alles voor ze en gratis ook.Hij verwacht gewoon van ze dat ze voor hem gaan stemmen.Santokhi brengt ook pakketjes voor ze maar hij verwacht niet dat zij op hem gaan stemmen.Als ze op Santokhi willen stemmen is dat okay ,maar ze worden niet gedwongen zo te doen .Ze zijn bang dat ze onder een Santokhi regering zullen moeten werken net als de rest van ons en dat de criminaliteit aangepakt zal worden ,want onder bouta hebben de criminelen vrijbrief en de criminaliteit is met de dag aan het stijgen.


  Maak melding
 6. Hi Sjammi!
  Ik ben in mei verleden jaar geweest. Toen was het nog redelijk. Ik wilde gaan sparen om te gaan dit jaar, maar familie zegt met klem: NIET KOMEN NU!!!!!
  Het is in een jaar tijd vreselijk onveilig geworden.
  Verleden jaar was ik alleen daar en kon gewoon van Torarica naar ‘t vat wandelen voor een taxi. Dit schijnt nu gevaarlijk te zijn.
  En de economie stort helemaal in.
  Vreselijk wat er met dit prachtige land gedaan wordt. Promises, promises, promisis… dus niet…🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷


  Maak melding
 7. Triest!

  Hoe zou het toch komen, dat i.p.v. op een eerlijke manier voor je geld te werken een toerist in een huis om het leven te brengen? Mocht (de) daders worden gepakt worden zou de rechter hen moeten vragen, naar hun leeftijd, sinds wanneer ze in Paramarbio wonen e/o zijn?, hun etniciteit en vragen, wie is je vader en wie is je moeder? waar wonen of woonden die en hebben die een woning in Paramaribo? Wat is je schoolopleiding, beroep?
  Hoe vind je het dat je iemand vermoord hebt?

  Veiligheid is dus niet gewaarborgd in een woning. Te kan dan maar beter een hotel nemen i.p.v. in een woning.

  Toeristen kies liever voor een hotel dan in een woning te gaan wonen. Een hotel heeft beveiliging.

  R.I.P.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 8. Ik en me vrouw (Nederlandse investeerders) waren overvallen en gewond met messteken en knuppel door 4 stadsngers. We hebben het overleefd wonder boven wonder. Tegenwoordig is het zo normaal dat het normaal gevonden wordt. We zijn gevlucht en verkopen alles.

  Wat ik dus van velen hoor is dat Suriname ten onder zal gaan. Het zal nooit een normaal land worden omdat de meerderheid nger is. Met alle kenmerken die erbij horen bij een zwart overheersend land.

  Wij konden vluchten maar de meesten zitten als ratten in een val. Heb echt medelijden met ze.


  Maak melding
 9. wij kennen het lied toch nog. ala sani san mi du a yapi ey du.

  na de jaren 80 is het niet meer veilig meer in Su.

  ala sani san baas ey du, dati mi du tu.


  Maak melding
 10. Dat gebeurt er als een land GEEN minister van Juspol heeft. Gewoon doorgaan met straffeloos moorden, kappartijen, mishandelen, roven en stelen. Naar paars model.


  Maak melding
 11. Allereerst vind ik de manier waarop jij over Afro Surinamers praat disrespectvol. Het is niet netjes om welke bevolkingsgroep dan ook uit te schelden of denigrerend te doen. Mijn advies is om eerst voor de spiegel te gaan staan om jezelf te gaan bekijken. Onthoudt goed dat KARMA a BITCH is and when you will meet HER she will HIT you SO HARD!! Het land heeft geen mensen nodig die alleen commentaar hebben, klagen en het land niet vooruit willen helpen. Bevalt het leven jou daar niet pak dan jouw biezen snel in en ROT OP en kom NOOIT MEER TERUG want negatieve mensen en doemdenkers heeft men niet nodig.

  Jammer dat jij beroofd bent maar berovingen vinden overal op deze wereld plaats dus houdt op met dat gezeik!😡😡😡


  Maak melding
 12. Waarschijnlijk behoor jij tot het ongedierte want niemand dien jij zo te benoemen. Jij bent denigrerend en disrespectvol. Zou jij het leuk vinden wanneer mensen jou en jouw gehele familie als ongedierten bestempelen? Ik dacht het niet! Denk eerst goed na voordat jij anderen negatief bestempeld want nu heb jij zelf KARMA over jou heen geroepen.Stop met die negativiteit en ga iets positiefs doen!😡😡😡


  Maak melding
 13. Schelden helpt niet. Steek jouw handen uit jouw mouwen en ga het land opbouwen. Met een grote mond en negativiteit bereik jij niets. Wat jij nu doet is slap gelul! Heb respect voor jouw medemensen van welk ras dan ook want jullie behoren allemaal tot 1 Surinaamse Volk. KARMA kom jij ooit tegen. Denk daar maar aan!😡


  Maak melding
 14. Dit is een reactie op wat Sabato Franse heeft geschreven.Schelden helpt niet. Steek jouw handen uit jouw mouwen en ga het land opbouwen. Met een grote mond en negativiteit bereik jij niets. Wat jij nu doet is slap gelul! Heb respect voor jouw medemensen van welk ras dan ook want jullie behoren allemaal tot 1 Surinaamse Volk. KARMA kom jij ooit tegen. Denk daar maar aan!😡


  Maak melding
 15. @ passant

  Deze moordenaars dienen niet berecht te worden, na las ting. Deze klootzakken dienen als ze gepakt worden even
  ondervraagd te worden hoe ze heten en waar ze wonen.
  En daarna meteen tegen de muur gezet te worden, en de kogels erover heen ! Maar niet gelijk dood schieten, ze moeten eerst lijden en kreperen voordat ze sterven.
  Maar als daad werkelijk zou gebeuren, is Su binnen een jaar gelijk dun bevolkt.

  @ biena

  Ik begrijp je frustratie wel, maar niet alle zwarten zijn moordenaars dus, aub niet iedere zwart beschuldigen.
  Wat je doet is gewoon generaliseren en je nick name zegt voor mij al genoeg, je bent een hindoestaanse !
  Niet dat ik tegen hindoestaan bent,80% van mijn vrienden zijn hindoestanen, niks mis mee.

  @ Ray

  Je schrijft onder C.Santokhi moeten ze werken, wat voor werk zouden ze moeten doen dan ? Als je de hele dag in je hangmat ligt kan je niks, maar je moet toch eten. En als je geen geld hebt, dan ga je gewoon stelen.
  Maar wie zegt dat de daders uit het binnenland komt ?
  Het kan even goed een stad neger zijn, of een zwarte uit een andere land.

  Ik zou deze criminelen anders aanpakken als ik voor het zeggen zou hebben is Su, ik zou ze in een strafkamp zetten, en dag en nacht laten werken met een zware ijzeren bal aan hun poten. Ja poten, deze mensen hebben geen handen maar wel poten, en op basis van water en brood totdat ze dood vallen !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 16. Denise jij domme secreet. Deel je soms je nest met Bouterse of Clifton Limburg. En ja ik bestempel deze gasten ook als ongedierte. Heb zelfs nog meer respect voor een straathond dan voor Bouterse. Knoop dat goed tussen je oren.


  Maak melding
 17. Reactie Badloo: jij bent een vuile schuimbekkende racist. Spreek jij jouw ouders of familie ook zo aan? Ga je schamen! Jij bent zeker niet goed opgevoed of hebt niets van jouw gekregen opvoeding meegenomen in jouw volwassen leven. Geen enkel bevolkingsgroep dien jij zo aan te spreken. Jij bent een schande voor jouw ouders en het Surinaamse volk met zo’n negatieve houding. Doe iets positiefs en ga het land opbouwe n als het jou tegenstaat wat daar gebeurd. Woon jij in Suriname bemoei je dan met de gang van zaken daar. Woon jij in Nederland dan geldt hetzelfde daar. Stop met dat gesikkeneur! KARMA is een BITCH denk daar maar aan.😡😡😡


  Maak melding
 18. Reactie Badloo: jij bent een vuile schuimbekkende racist. Spreek jij jouw ouders of familie ook zo aan? Ga je schamen! Jij bent zeker niet goed opgevoed of hebt niets van jouw gekregen opvoeding meegenomen in jouw volwassen leven. Geen enkel bevolkingsgroep dien jij zo aan te spreken. Jij bent een schande voor jouw ouders en het Surinaamse volk met zo’n negatieve houding. Doe iets positiefs en ga het land opbouwen als het jou tegenstaat wat daar gebeurd. Woon jij in Suriname bemoei je dan met de gang van zaken daar. Woon jij in Nederland dan geldt hetzelfde daar. Stop met dat gesikkeneur! KARMA is een BITCH denk daar maar aan.😡😡😡


  Maak melding
 19. Koos,
  Ik ben liever een domme secreet zoals jij mij noemt maar dan wel eentje met stijl en educatie en ik verlaag mij niet tot jouw niveau ‘ongeschoolde-, ongeletterde idiote witte Nederlander die denkt dat hij alles mag uitkramen. Bemoei maar liever met de politiek en zaken hier in Nederland dan met wat er in een ander land gebeurd ‘hypocriet’. Jij denkt beter te zijn dan andere bevolingsgroepen, dus niet domme Koos hondje! Kruip maar heel gauw onder jouw rots.😠


  Maak melding
 20. Biena: jij bent zelf zwart en dan schaam jij jezelf niet om een ander zwart te noemen? Jij bent niet eens wit. Welke schoolopleiding heb jij gevolgd? Alleen domme onopgeleide mensen kramen zulke onzin uit. Wil jij dat er wat in Suriname gebeurd en veranderd, steek dan jouw handen uit de mouwen, neem een positieve houding aan en begin bij jezelf met de verandering. Zien de mensen dit dan volgen zij jouw voorbeeld, etc. Maak hiermee een begin. Straal positiviteit uit en laat de negatieve mensen voor wat zij zijn. Houdt ze uit jouw buurt want hun heb jij niet nodig.


  Maak melding
 21. Opper Surinamers.

  Wees Aub Niet Voorbarig met het trekken van conclussie beste mensen.. De Surinamse politie is nog bezig met het onderzoek.. Pas als de politie klaar is met het onderzoek kan men een oordeel vellen.

  Alles staat open.. oa afrekening van de Onderwereld.. Afrekening in het Relationele sfeer.

  Oe no pier oeng snuit zomaar..


  Maak melding
 22. Jiyani,
  Welke mensen zijn dat of ben jij te laf om ze te benoemen want elke bevolkingsgroep heeft moordenaars en berovers onder zich waar dan ook ter wereld dus houdt op met die stupiditeit uit te kramen. Onthoudt wat jij uitkraamt, kom jij weer tegen ‘KARMA’.


  Maak melding
 23. ik ken sjaak janssen persoonlijk er staat j janasen van jacobus .zo n lieve man had veel beter verdiend hij deed veel voor arme mensen
  rip sjaakie we zullen je missen


  Maak melding
 24. Mr. Limburg,
  Mijn complimenten. Eindelijk iemand die zijn ratio gebruikt en geen onzin uitkraamd zoals sommige forumleden die ongepaste termen gebruiken en niet weten hoe het hoord. Bij hen ontbreekt het van positiviteit en klasse.😎


  Maak melding
 25. Voor mij geen Suriname, het komt daar nooit meer goed. Te ver doorgeschoven in de ellende. Ik ben blij dat er mensen zijn die mooie filmpjes zetten op youtube. daar geniet ik van. Nederland is ook niet alles. vroeger konden de mensen onderscheiden ( Surinamers ). Trost op te zijn, maar dank zij de instroom van asielzoekers zien de mensen het verschil niet meer. Als je in een dorp komt zien de mensen je al bijvoorbaat als asielzoekers of worden achterdochtig . Kortom, mislukte integratie. Dus! blijf waar je ben en maak er het beste van want nergens in deze wereld ben je veilig. Of je bent naief.


  Maak melding
 26. toen ik nog op school zat in Suriname, moest ik onder bedreiging door creoolse jongens mijn zakgeld afstaan of broodje sardien en een fles (zout)cola voor ze kopen. En ik kreeg klappen ook van die creoolse jongens. ik herinner hun achternamen nog: Fransman, Vyent en nog enkele. Zo te zien zijn de creolen nog niets veranderd. Het wordt alleen maar erger met ze. Rovers!! Ik woon al 45 jaar niet meer in Suriname.Verlang wel om een keer met vakantie te gaan, maar ik ben nog steeds bang om weer beroofd te worden door creolen.


  Maak melding
 27. Opa desi u moet met ons mooi land hor!
  Beter was el Vene nogsteeds pres hor dan hadden we nu geen armoe en zo een hoge koers baja!
  Waar bouterse is gaat het verkeerd mensen en als dit zo door blijft gaan als opa desi weer fraudeert met verkiezing etc ga ik su voor goed verlaten want dan wordt hier africa 2!


  Maak melding
 28. Denise, lekker praten voor jou, want jouw soort zal jou natuurlijk niet beroven! Doen ze nooit, deze zeer racistische rovers. Wanneer ga je eens de waarheid onder ogen zien en toegeven dat jouw soort gewoon gespecialiseerd is in dit soort dingen?


  Maak melding
 29. NIEMAND MEER NAAR SURINAME GAAN!!!!!!

  GEEF MIJ DE WET IN MIJN HANDEN AUB!!!!! GEEN 1 SUR IS VEILIG. IK PAK DE CRIMINEEL BOUTA HARDHANDIG EN GEEN 1 LIJFWACHT KOMT IN DE BUURT!! DIE ZIJN ZO WEGGEVAAGD!!

  Ik zou al dieeee crimes in sU in mootjes laten hakken en an de kroks voeren!!


  Maak melding
 30. Belachelijk wat mensen hier allemaal schrijven. Woon hier wel met plezier en boeven heb je overal. Deel liever je medeleven en denk aan de sociale controle in je buurt


  Maak melding
 31. Jullie Surinamers komen met heel wat tegenargumenten inzake de regering Bouterse en consoorten. Maar begrijp toch een keer dat praten niet helpt. Ga vechten, neem de wapens op, offer jullie leven op in een burgeroorlog tegen het regime Bouterse zodat er inderdaad iets gebeurd. God is toch met Suriname, zoals vaak gezongen word. Doe dan iets, revolutie, go fetie. Gelovigen moeten lijden en elkaar afmaken voordat ze vrede kunnen proeven en uiteindelijk terechtkomen bij hun God. Het is de wil van God, staat in de Bijbel van de blanke God die jullie aanbidden, die in feite niet jullie god is. Surinamers zijn geloviger dan de Paus, schandelijk.


  Maak melding
 32. Achteraf gezien een wijs besluit van mij om Suriname als vakantieland te mijden. Ik wil geen proefpersoon van roofovervallen of iets dergelijks zijn. Reden: mi ede bigi, kofoe no e mis mi. vertaling: ik zal altijd het slachtoffer zijn.


  Maak melding
 33. Heel veel sterkte aan de nabestaanden van het slachtoffer.

  De dader of daders dienen gevonden te worden en nooit meer vrij komen. Alleen hebzucht drijft de mens tot zulke wandaden.


  Maak melding
 34. Sjaak Janssen R.I.P. Ik heb je gekend als een rustige, zachtaardige en behulpzaam persoon. Je stond altijd klaar om je mede mens te helpen. Heb vele kinder maagjes gevuld als ze honger hadden kocht je brood voor hun om mee naar school te nemen. Je gaf ze busgeld wanneer de ouders het niet konden betalen. Kindertehuizen heb je financieel gesteund. Bedankt Sjaak wij zullen je nooit vergeten. Gods molen maalt langzaam maar zeker. Zij die jouw dit hebben aangedaan wacht hun niet veel goeds.


  Maak melding
 35. @ Ron van Lammeren

  Ben blij voor je, hoe lang woon je al in Su ?
  Degene die in Su zijn geboren en getogen herkennen
  Su niet meer zoals het was , ( maar dan wel in negatieve zin. ) Vroeger kon je alléén ook s´avond laat vrij rondlopen.
  dat is nu al lang verleden tijd in Su. En men zegt dat Su een paradijs is, me m..rs. Ron kijkt maar uit misschien wordt jij de volgende, dus voorzichtig zijn zou ik zeggen !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 36. Het evolutieproces heeft bij volkeren die migreerden uit Afrika het denk proces bevorderd, ze zijn hun hersenen gaan gebruiken omdat ze voedsel moesten opslaan, zich wapenen tegen de kou, rekening houden met seizoen enzz.
  Maar volkeren die op dezelfde plek zijn gebleven is de ontwikkeling stil blijven staan, animale gedrag is in de genen verankerd.
  En wanneer er geen voedsel meer aanwezig was, is men begonnen met beroven van andere stammen, en de vrouwen bezwangeren van die stammen.

  Dit gedrag zie je ook in Suriname bij dezelfde groep !!!


  Maak melding
 37. @Denise

  ik krijg het vermoeden dat je de roofmoorden en criminaliteit goed praat . je zou je moeten afvragen hoe het komt dat een groot deel van een bepaalde soort zich hieraan schuldig maakt . het Aziatisch deel steekt wel zijn handen uit de mouwen en zij zijn vaak het slachtoffer .
  heb je wel eens een kijkje genomen in de gevangenissen ? doe dat en geef dan je mening .
  je praat steeds over KARMA maar ik denk dat je niet weet wat dat inhoudt .


  Maak melding
 38. Ik ben oktober geweest en had geen onveilig gevoel daar. Het hangt er denk ik vanaf waar en in welke buurt je je bevindt. Als dat de reden moet zijn om niet naar vakantie te gaan kan ik je elk land afraden wamt overal gebeurd er wel iets. Nu dat het om een nederlander gaat doen we alsof het de grootste misdrijf ooit is. Er zijn overal risico’s.Enige wat ik denk is verken en verdiep je in de plaats waar je gaat verblijven alvorens je op vakantie gaat.


  Maak melding
 39. wel ik heb alles gelezen ik als nederlander die zelf elke jaar naar suriname ging en dat is nu al 30 jaar heb nooit las gehad kijk ik weet dat elke suriname denk dat een nederlander rijk is nou dan kan ik ook zeggen elke suriname die in nederland woond die is ook rijk dan zo is het toch maar ik heb hard moeten werken 46 jaar en mijn pensoen is niet veel maar ik heb mij nooit meer gevoeld dan een surinamer dus geef nieuwmand de schuld je ben zelf verandwoordelijk voor wat je doet als je te lui ben om te werken dan hoef je niet te stelen


  Maak melding
 40. Inderdaad . Er is nog biks duidelijk en men begint al hier al negatief te kletsen. Jammer dat men hier zo kortzichtig denkt .
  Precies zoals u het zegt kan het ook te maken hebben gehad met een liqiidatie of 1 of andere criminele afrekenkng.


  Maak melding
 41. De misdaadvloek ddb en co teisteren het gehele land en volk, met dank aan al die oerdomme moordenaars aanbidders, de misdaad vervloekte ndper’s, een duister slecht paars ddb minnend volk. Wo ka.


  Maak melding
 42. De ondernemer van “Suribet” aan de Kwatta,die was overvallen gaat een ere-dankdienst houden voor de moorder(s) in deze zaak !!
  Hij was toch zo fel tegen dat de politie die een rover dood schoot?? Onschuldige oudjes mochten wel het gelag betalen !!
  Shoot him out, zou ik zeggen;misschien is hij zelf een bendeleider die per mobiele-tel opgeeft wie geld bij hem ophaalt !!


  Maak melding
 43. Wat ik mij nog steeds afvraag, waarom wordt de straf niet verhoogd in SURINAME. Het zou mooi zijn de rovers voor inbraak minimaal 10 en roofmoord levenslang straf te geven.

  Waarom komt men niet in opstand om dit op te eisen aan de regering.


  Maak melding
 44. Het is niet nodig om te beginnen met racistische verwijten. We kunnen ook zeggen dat mensen die bommen gooien lijken op bepaalden uit de Surinaamse samenleving. Ook een bepaalde andere groep heeft de hele wereld overheerst gebruikmakende van verachtelijke wreedheden. Creolen zitten niet in IS en hebben ook g1 slavernij gebracht. Kortom slechtheid komt onder alle bevolkingsgroepen voor. En wee de kleurling die op een creool scheld als “zwartje.” We worden door de blanke allemaal als zwart gezien. Vergeet dat maar niet.


  Maak melding
 45. Voor hals misdrijven zouden we de doodstraf moeten toepassen. De doodstraf discrimineert niet. Zullen we even zien we allemaal hun koppen verlies in Su. Kunnen we effe de statistiek bijhouden en dan conclusies trekken.
  Want we nu wel zien dat een bepaald type bevolkingsgroep mensen oververtegenwoordigd zijn in Boma. En de kans dat ik door een type of bepaalde types uit een bevolkingsgroep in Suriname beroofd wordt en dat ik mijn beroving met de dood zou moeten bekopen is 99,9 %. Het is helaas zo. Heeft niks met discriminatie of stigmatisering te maken. Feiten in beton gegoten. Helaas.


  Maak melding
 46. @ Denise,

  Je kletst uit je nek!!!
  Ik verdenk jou ervan dat je lijkt op de rovers, vandaar dat je middels tig reacties het voor de opneemt.
  Die karma waar jij het in al je reacties over hebt, dat zal al die rovers overkomen.

  Gisteravond gekeken naar : Ik vertrek.
  6 Jaar geleden vertrok de familie Trustful (vader, moeder, dochter en zoon) naar Suriname met de bedoeling daar een eigen garage te beginnen.
  Het is die familie gelukt om dat bedrijf op te zetten. Ze kunnen zich redden wat ze verdienen.
  Na 2 jaar is de dochter van 18, die maar niet kon wennen aan Suriname, teruggegaan naar Nederland.

  Ook dit gezin is beroofd. Het huis hebben ze extra beveiligd. Diefijzer zowel aan de buiten- als aan de binnenkant geplaatst. Overal deugdelijke sloten geplaatst.

  Deze familie is teruggegaan om hun steentje bij te dragen aan Suriname. Ze houden het vol.
  Gun ze van harte een goed leven dat ze nooit meer met een beroving worden geconfronteerd.

  Ken zelf een paar families die ook terug waren naar Suriname, maar na een jaar of 2 terug zijn in Nederland.
  Reden: Suriname is niet meer veilig om er te wonen, maar ook niet om met vakantie te gaan.

  Denise klap die grote mond van je stijf dicht.
  Iedere dag vinden er 1 of meer berovingen plaats. Daarover zeg je niets.
  Je bent net zo een droef toeter als de rovers!


  Maak melding
 47. Zielig dat men niet eens weet wie wat en waarom en dat er al hele groepen her zijn die al weten welke bevolkingsgroep dit heeft gedaan en wat er is gebeurd.
  Stelletje nietsnuttende schreeuwers!
  Sjaak en ik dronken af en toe een “borreltje”. Dat kan nu niet meer.
  Wat ik zeker weet is dat Sjaak dit soort gepraat over die of die bevolkingsgroep heeft het gedaan absoluut niet wou hebben. Hij had voor “onbepaalde tijd” vakantie in Su en was een allemans vriend. Creool, Marron, Hindoestaan, Javaan iedereen kwam bij hem over de vloer. Een ieder die hulp nodig had heeft hij geholpen, met eten, busgeld en drankje.

  R.I.P. Sjaak


  Maak melding
 48. Ik woon als belg al meer dan 15 jaar in Su.
  Het is nog net zo crmineel als voor 15 jaar terug. Alleen staat er nu meer over in de “verziekte” kranten.

  Er wordt steeds gewezen naar de creolen die de criminelen zijn. Op video beelden van ons bedrijf staan echter bij de twee inbraken die ons hebben getroffen – hindoestanen.

  Den Prive inbraak bij mijn thuis is gedaan door een creool, een jonge man van amper 17 jaren. Hij is direct opgepakt door een buurman en overgedragen aan de politie. Hij heeft gehandeld in opdracht van een hindoestaan (die later ook is opgepakt met een hele waslijst). Mischien allemaal toevallig dat er bij mij en ons bedrijf hoofdzakelijk hindoestanen zijn gepakt maar dat er dan ook criminele hindoestanen zijn is mij in iedergeval wel duidelijk komen te staan. Het zijn niet alleen de creolen.


  Maak melding
 49. Wanneer met name creolen constant afgeven op hindustanen, dan worden die niet tot de orde geroepen.
  Andersom dan gaan de kleppen fors open.

  Immigrant, je bent ziende en horende doof.
  De meeste roofovervallen worden gepleegd door nazaten van de slaven. Dat onder de andere bevolkingsgroepen ook criminelen zitten, ontkent niemand.


  Maak melding
 50. @ Jiyani

  Ik weet aan welk minderwaardgheidscomplex u lijdt maar ik roep niemand tot de orde (misschien voelt u zich aangesproken, dat kan maar dan zou ik u aanraden eens naar uzelf te gaan kijken waarom dat zo is). Ik begrijp dus niet waarom u mij moet aanvallen dat ik doof ben en niet kan zien? U woont in Suriname? Wij wel.

  Verder bent u verantwoordelijk voor uw uitspraken. Die ik op zijn zachts gezegdt niet echt van enige vorm van intelligentie zie uitblinken.


  Maak melding
 51. Daarnaast valt het mij op dat wanneer er een hindoestaan is beroofd dat dat in alle kranten breed moet worden uitgemeten.
  Wanneer een creool wordt beroofd, ach dan woonde deze in de verkeerde buurt. Eigen schuld dikke bult. Of je krijgt opmerkingen van de dief wordt bestolen.

  Met name bepaalde kranten en tv stations weten heel goed deze verhalen aan te dikken en te “misbruiken” Dat riekt behoorlijk naar discriminatie.
  Ik als blanke kijk daar denk ik behoorlijk objectief tegen aan zonder enige etnische achtergrond die een voorkeur heeft voor de een of de andere.
  De hardste schreeuwers worden nu eenmaal het meest gehoord.


  Maak melding
 52. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Immigrant

  @ Jiyani

  Ik weet aan welk minderwaardgheidscomplex u lijdt maar ik roep niemand tot de orde (misschien voelt u zich aangesproken, dat kan maar dan zou ik u aanraden eens naar uzelf te gaan kijken waarom dat zo is). Ik begrijp dus niet waarom u mij moet aanvallen dat ik doof ben en niet kan zien? U woont in Suriname? Wij wel.

  Verder bent u verantwoordelijk voor uw uitspraken. Die ik op zijn zachts gezegdt niet echt van enige vorm van intelligentie zie uitblinken.

  maandag 27 november 2017


  Maak melding
 53. Een DEEL vd Surinamers babbelt helaas steeds weer over etniciteit van DADERS !

  STRAF ALLE DADERS van zware MISDRIJVEN, ongeacht afkomst of ras en ongeacht sociale klasse !

  DAAROM is AMNESTIE verlenen aan DADERS van ZEER ZWARE MISDRIJVEN, dan ook faliekant FOUT !

  ZORG ervoor dat er een MINDER CORRUPTE REGERING KOMT, die VOLDOENDE GELD beschikbaar kan stellen voor uw VEILIGHEID !

  POLITIE, OM en Rechterlijke Macht moeten met voldoende GELD en KENNIS worden VERSTERKT !

  DE CORRUPTIE MOET DRASTISCH OMLAAG via zware wet- en regelgeving. En permanente SCREENING van alle POLITICI en Leveranciers van goederen en diensten !!!!

  PS : Regering moet ervoor zorgen dat werkloosheid sterk afneemt,! Zorgen voor voldoende BANEN waardoor ook minder “hangjeugd en hangmannen” en minder (kleine) criminaliteit !


  Maak melding
 54. Voor degene die steeds SWITI Sranan als onveilig zien even 1 voorbeeld google Nederland en drugs dan zullen jullie anders lullen.Probeer op de dinsdagavond naar opsporing verzocht te kijken dan zal je zien met welke criminele activiteiten er allemaal voorkomen in Nederland.Wat deze man is overkomen kan ik elk ander land gebeuren.Sterkte aan de familie.Ik heb nog wat voor jullie een paar amerikaanse basketballers zijn betrapt op diefstal in China weinig van gelezen hier op wkn.Maar toen het een Sranaman was had je de reacties op wkn moeten zien.Het is triest om te zien hoe een hoop Sranamans zo negatief zijn/denken.Mijn advies is om zo ver mogelijk uit de buurt te blijven van deze negatievelingen.


  Maak melding
 55. Zodra het woord neger ergens valt hoor je de z.g tegenstanders/fanatieken/hoog opgeleiden what ever in de verdediging gaan omdat ze daar aanstook aan nemen.
  Wel,accepteer het.De rappers hebben het over;your my DOG your my HOMEBOY your my NIGGER dus maak je daarom niet.Het is zo.
  In Suriname was t de boslandcreool oftewel DJUKA toen werd het de MARRON ook dat was niet goed nu is t de AFROSURINAMER terwyl die mensen om geen van deze benamingen hebben gevraagd.
  Wie bepaalt wie je bent,precies dat doe jezelf


  Maak melding
 56. Denise,
  die zwarte bina die wil dat suriname een weg kiest waar iedereen gelijk is en niemand vermoord word die er anders uitziet. dat is een respectabele idee zo zou het moeten op de helewerld.
  JIJ BEN HEEL VERKEERD BEZIG MET JOU WORD MENSEN DEPRESSIEF EN AGRESSIEF.
  HET IS BETER ALS JIJ GEEN MENING MEER GEEFT,


  Maak melding
 57. @ Mundo,

  Waarom haal je altijd Nederland of een ander land aan bij berichten te enkel met Suriname te maken hebben.

  In Nederland tiert de criminaliteit ook welig.
  Als je een vergelijking maakt met het aantal inwoners van Suriname en Nederland, dan ligt de criminaliteit wel hoger in Suriname dan in Nederland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES