Tenminste één verdachte kende vermoorde Nederlander

36
Aanhouding i.v.m. roofmoord 75-jarige Nederlander

PARAMARIBO, 29 nov – De in Paramaribo vermoorde Nederlander Jacobus ‘Sjaak’ Jansen was bekend bij tenminste één van de aangehouden verdachten. Dit meldt het Korps Politie Suriname, KPS. De verdachte die het slachtoffer kende, heeft een volmondige bekentenis afgelegd. De vijf en zeventig jarige man is in zijn woning vermoord. Er is intussen een vierde aanhouding verricht.

Het betreft de drie en twinting jarige Kifon L. Hij is aangehouden door leden van de afdeling Kapitale Delichten van het KPS. Het lijk van Jansen is in de woning aangetroffen. Al gauw was duidelijk dat er sprake was van roofmoord. Eerder zijn aangehouden de zeven en twintig jarige Cheirano V., de twintig jarige Revael R. en de twee en twintig jarige Kenny T. Het onderzoek wordt voortgezet.

In eerste instantie was één persoon aangehouden. Naderhand bleken meerdere personen betrokken te zijn en volgden meerdere aanhoudingen. Het slachtoffer werd aangetroffen in zittende houding. Hij was vastgekneveld.

De auto van het slachtoffer was na de moord meegenomen. Het voertuig is intussen terug gevonden. Jansen woonde reeds enkele jaren in Suriname.

36 REACTIES

 1. Makkelijke prooi zo,n oude baas van 75, stelletje laffaards, een man die misschien zijn hele leven hard gewerkt heeft, en denkt met zijn pensioen, zijn laatste levensjaren te slijten in Suriname, zoals zovelen gepensioneerden hun laatste levensjaren slijten in Spanje of in de Carribean. Daarbij had deze man ook nog zijn hart op de juiste plaats door regelmatig kindertehuizen te sponsseren, zijn leven is ontnomen door enkele konjos, die gekozen hebben om niet iets van hun leven re maken, maar op het criminle pad te gaan, meestal ook nog aanhangers, van die paarse criminele Ndp bende.


  Maak melding

 2. Wil niet discrimineren, maar zo de namen te lezen, zijn het blaka man, en waar zich blaka man bevinden, zijn er problemen, heb onschuldig vast gezeten, tussen alleen maar blaka man, ik zal de details maar achterwege laten, maar een blanke grote heer uit FransGuyana,heeft mij kunnen redden van dat zwarte gespuis, wat te slecht is om te branden,voordat er reacties komen, om mij te vertellen dat ik een racist ben, Zeg ik je bijvoorbaat, ben getrouwd met een zwarte prinses,en heb daarbij veel creoolse vrienden.


  Maak melding

 3. Ik ben zeeeeer verrast als ik de namen zo leest. Dacht eigenlijk dat het geverfde chinezen of hindoestanen zouden zijn.

  Zolang dit volk niet erkend dat er iets mis is en dat vol trots zegt zal er ook niets gebeuren.


  Maak melding

 4. Eigenlijk mag ik van geluk spreken dat we het hebben overleefd, maar zo te zien doet de politie pas moeite als er doden vallen.

  Tot nu toe niks van de politie gehoord, ze waren pas na drie dagen gekomen voor sporenonderzoek vreemd dat ze geen sporen vonden dan.


  Maak melding

 5. @ Manu

  Je hebt gelijk om dit te schrijven, onder alle rassen zijn er criminelen en moordenaars ! Maar een blaka man is weri édé, ze willen alles hebben zonder al te veel inspanning.
  Natuurlijk zijn gelukkig niet alle blaka zo, dus ik ga niet iederéén niet onder een kam scheren. Ik ben zelf een blaka man maar ik werkt keihard voor mijn gezin en bestaan.
  Sommige Surie´s zijn zelf te lui om te ademen; laatstaan werken, ding ….. !!!! Ik kan het verschil tussen Su en Africa niet meer zien, en het wordt met de dag erger !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 6. @ Slachtoffer van roof overval

  Ben jij, niet een beetje kort door de bocht ?
  Waarom denkt jij dat het geverfde ( gesminkte ) Chinezen of Hindoestanen zijn ? Het feit dat iemand om zeep is gebracht doet er niet toe; wie de dader is,zwart of paars !

  sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 7. Manu, jij zal het blijven ontkennen dat deze bendeleden zijn aangezet door de oppositie om de misdaden te plegen. Zo kunnen jullie de schuld aan de regering geven.

  Jij zal ook blijven ontkennen dat de grootste cocaïne handelaren van de VHP zijn. Speciaal voor deze figuren moet men de doodstraf weer invoeren.


  Maak melding

 8. het is schering en inslag . het is jammer voor de groep Afro Suri’s die wel met normen en waarden leven . een grote groep verpest het voor een kleine groep en niet omgekeerd .

  er is duidelijk iets mis met het gedrag van deze mensen .men had allang moeten ingrijpen bij zien zien van de populatie van de gevangenissen . misschien wordt het tijd om de doodstraf weer toe te passen ,misschien zal dat een schrikeffect hebben .
  ik vraag me af waarom de Pres nog steeds geen keiharde minister heeft benoemd op JusPol . Sheriff is de beste persoon op die plek ,ook al is hij vd oppositie ,maakt niet uit .hij is Surinamer . zelf Bouta was bang voor de Sheriff.

  als het zo doorgaat dan zal dat zeker van invloed zijn op het toerisme terwijl Su de inkomsten juist hard nodig heeft .

  @ Denise , je mond is nu in je bille .


  Maak melding

 9. Sinterklaas moet alle zwarte pieten meenemen naar Afrika mensen hebben het al moeilijk en deze zwarte pieten doen niks anders dan stelen.roven.beroven.verkrachten en moorden….hoop dat deze daders dood in een vuilniszak de gevangenis verlaten.


  Maak melding

 10. Denken jullie allemaal dat dit soort betreurenswaardige taferelen het bouterse interesseert, NEE !!!!!
  Hij weet donders goed, als men made kweekt, kreeg men labaria’s.
  Jammer voor oom sjaak, die machteloze hoog bejaarde tegenover over 4 labaria’s.
  Ik wacht nog op een pittige reactie uit den haag. Duur lang vanwege de bestuurloze ned ambassade in suriname.
  Toch erg met dat gespuis. …


  Maak melding

 11. Het waren oude buurtgenoten uit latour van misikeba. Andre had hun ‘set kong ‘beloofd en ook n goede ‘baan’als volksrover. Nu hebben ze andre teruggepakt door n onschuldige te vermoorden. Wwlkom in Africa Bai


  Maak melding

 12. @ Hoss,

  Dat deze criminelen Zijn aangezet door de oppositie, zal nog moeten blijken, en dat de Hindustanen de grootste cokehandelaren zijn, zal ik niet durven te ontkennen, maar of ze lid zijn van de Vhp, is nog maar de vraag.


  Maak melding

 13. @J.Zwartmans,

  Mensen zoals jij, kan ik alleen maar respect voor hebben, die hard werken, en hun gezin onderhouden, en zich niet met criminaliteit bezig houden, al die creoolse vrienden waarmee ik om ga, hebben dezelfde denkwijze en attitude zoals jij, die moeite maken om iets van hun leven te maken.


  Maak melding

 14. Wat een “stommeling” of “idioot” !!
  Las in de krant Suriname Nieuws; dat in een auto voor bank op Floara is ingebroeken; de dieven hebben 2-tassen met SRd 600.000,– meegenomen !!
  Deze ondernemer is werkelijk een idioot !!!
  Zeker had hij teveel Black Label gedronken !!


  Maak melding

 15. @ Manu

  Ik voel me gevleid, maar dat was niet de bedoeling !
  Any way thanks, ik leef met de nabestaanden mee.

  @ Roofovervaller.

  Jij bent zeker zelf een boeler hé ?
  Jij denkt dat alle blanke boelers zijn, ga je horizon verbreden
  pleuris flikker, zoals de waard is !

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 16. 90% gelijk.
  Kijk maar wat dar soort gepensioneerde in Azië uitspookt en op Aruba.
  Je hebt die torie van een andere kant bekeken 👍🏾.
  Zo kan het ook


  Maak melding

 17. @ Henk de Molenaars knecht.

  Henk je gaat toch niet alle blanken onder één kam scheren hoop ik !! In Su lopen ook veel pedo´s en homo´s, dus wat je hier schrijft klopt niet .Erger nog, ik denk niet dat je dit zelfs hebt geschreven, misschien is er iemand anders die jou nick name gebruikt.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 18. Dus hij is blank, oud, woont niet in NL en is dus pedo boeler?

  Mmmmm ok….nog 1 dan…… Hij is zwart woont wel in NL en is dus Zwarte Piet die meisjes verkracht moord en steelt.


  Maak melding

 19. NIVD,

  aanvulling…Zwarte Piet is geen neger !!!!!!!!!
  Zwarte Piet:
  *doet kadootjes is schoenen van kinderen…

  Neger:
  *haalt die schoenen weg…
  *haalt je TV weg…
  *haalt je bankstel weg en zet er een wietplantage neer…


  Maak melding

 20. Fam Jansen langs deze weg willen wij Condoleren en veel sterkte toe wensen met dit verschrikkelijke bericht van jullie broer Sjaak veel kracht in deze moeilijke tijd voor jullie Lieve gr Henk en Reina Kats


  Maak melding

 21. @Manu, je moet je DIEP schamen .
  Na jouw beschamende reactie dan ook nog je beroepen op jouw zogenaamde blaka prinses als bewijs dat je niet racistisch bent!??
  Hoe zo waar blaka man is , is altijd probleem? Ben jij WIT dan? Ik heb een vermoeden hoe jouw uiterlijk er verder uitziet en ik zou echt geen enkele moeite hebben met verzamelen van bewijs dat geweld, misdaad, ALCOHOLISME, VROUWEN MISHANDELING, INCEST, niet ras gebonden, maar universeel is.
  Ik ben een blaka-sisa, voortkomend uit een gezin/familie , waar waarden en normen heel hoog staan en criminaliteit niet onze bezigheid is.
  Wij zijn zo beschaafd dat we zelfs jou je stommiteit zouden kunnen vergeven en bovenal fatsoenlijk zouden kunnen scholen.
  Je bent gered door een goede witte man zoals je schrijft.
  Welnu, wees daar dankbaar voor, besteed de rest van je leven nuttig en ga wat doen aan je ontwikkeling, je fatsoen.
  Denk na wat je jouw nageslacht zou willen nalaten . Ik neem aan, minimaal enig fatsoen.
  Ik hoop dat hè nog geen nazaten hebt met je blaka prinses; arme kinderen die wellicht door gebrek aan waarden, normen en ZELFrespect, JOUW vooroordeel zullen bevestigen!?
  Shame on you, maar er is nog hoop…..hopelijk!


  Maak melding

 22. JZwartmans, weet je wat het probleem is? Gebrek aan zelfwaardering. Zie verder mijn reactie aan @Manu.
  Waarom doorbreken wij deze cirkel niet?

  Het is gewoon verschrikkelijk dat die man vermoord is en ras, kleur, etc. rechtvaardigt het niet. Zou het dan minder erg zijn voor zijn nabestaanden als er een ander ras bij betrokken zou zijn? Kunnen jullie tegenwoordig ras, van namen aflezen? Is het überhaupt prettig om afgetekend te worden op naam of afkomst alvorens men je écht kent?
  En dan een volgende keer roepen dat ” wij” zo gediscrimineerd worden door de witte mens?
  Betekent het dat afgeslacht worden door een witte, dan helemaal niet erg zou zijn? Denken jullie ook in gradaties van zwart-zijn: hoe minder zwart, hoe minder neger, hoe minder erg, dus begrijpelijk? Is het dan soms een ” ongelukje” ?
  De andere rassen roven en moorden niet? In welke wereld leven jullie?
  Een cliché, maar ik gebruik het toch: verbeter de wereld en begin bij JEZELF.
  Deze reactie geldt voor alle wellicht nog beschamender reacties die hier verder nog zullen komen.
  Gegroet


  Maak melding

 23. @NIVD. Hoewel ik niet helemaal achter de bewoordingen sta, zeg ik dat het misschien maar zo moet, om mensen aan het denken te zetten.
  Toch wel twijfel of het enige zin heeft na het lezen van de ene na de andere mislijkmakende reactie. Dáár schaam ik me als MENS voor.


  Maak melding

 24. Ik hoop dat we nu onze beschaving en ons respect kunnen tonen , na de enige juiste reactie op dit moment van Henk en Reina .
  Ik ken de mensen, deze familie helemaal niet, maar ik hoop dat ik namens alle beschaafde Surinamers die gelukkig nog altijd in meerderheid zijn, mij achter dit bericht van medeleven mag scharen .

  ” Sterkte familie” . Zo doen wij ” Surinamers” dat!


  Maak melding

 25. Geloof mij maar dat jack hard gewerkt heeft voor zijn centen …..bloed zweet en tranen …tijdje geleden hem nog gesproken. wat had hij het naar zijn zin in Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.