15 jaar cel geëist tegen verdachten voor roofmoord Nederlander in Suriname

35
15 jaar cel geëist tegen verdachten voor roofmoord Nederlander in Suriname

Twee Surinaamse mannen riskeren elk vijftien jaar celstraf voor het vermoorden van de Nederlander Jacobus ‘Sjaak’ Jansen op 25 november 2017 in Suriname. De 75-jarige man werd op die dag dood en gekneveld aan armen en benen aangetroffen in een benedenwoning aan de Kwattaweg.

De verdachten zouden de man beroofd hebben en vastgebonden hebben achtergelaten. De roof moord op de Nederlander, die al enige jaren in Suriname woonde, kwam hard aan bij vrienden en familieleden in Suriname en Nederland.

Een paar dagen na de moord hield de Surinaamse politie in totaal vier mensen aan. Twee daarvan stonden deze week weer voor de rechter en wel Cherano V. en Kefoun L. Volgens Cherano zou Kefoun niets met de moord te maken hebben gehad. Zijn advocaat vroeg daarom om hem in voorlopige vrijheid te stelen, hetgeen werd afgewezen door de rechter.

Het OM eiste 15 jaar cel tegen beide verdachten. Op 23 oktober doet de rechter uitspraak.

35 REACTIES

 1. Deze man had zoveel gedaan voor de buurt de maatschappij en dan zo aan je einde komen door lui aan wie je eten en drinken hebt gegeven omdat ze zo zielig waren, trieste zaak


  Maak melding

 2. In de VS had de juryleden zonder met de ogen te knipperen de doodstraf geeist. Ik zal geen moeite mee hebben als deze laffe moordenaars preventief worden opgeruimd.


  Maak melding

 3. gelukkig wordt leven niet zo geinterpreteerd zoals de mens dat denk teweten, de here zal hem voorzien wat hem toe hoort, mensen zyn gemeen en vals het is erg gesteld met het gebiedt waar dit gebeurd is . Het lykt wel sodom en gamora ,ik vraag my af of men niets aan doet, totale georgeniseerde criminaliteit
  zelfs advocaten zitten deze organisatie te voor zien van advies . om dit landt weer goedt te krygen heb je echt een streng dictatuur nodig anders lukt het nooit meer,zelfs kinderen worden in gezet en iedereen doet als of het de normaalste zaak is Jammer


  Maak melding

 4. Deze moordenaars verdienen levenslang, zonder enige vervroegde vrijlating. Amerika is een goed voorbeeld om straffen op te leggen. Eenzame opsluiting voor moordenaars en ze laten leven op water en droog brood.
  De advocaten die moordenaars trachten vrij te pleiten, noemen ze dus zoals bekend advocaten van de duivel.
  Deze vermoorde man, heb ik heel goed gekend. Hij gaf arme moeders en vaders zelfs geld om hun kinderen eten te geven. Deze vermoorde man heeft zoveel goeds gedaan en dat wisten deze moordenaars. Hij heeft zelfs deze moordenaar te vreten gegeven als zij bij hem gingen aan kloppen en wat doen zij?? Hem het leven ontnemen voor geld en goederen. Vreselijk barbaars. De rechters moeten hun werk goed doen en flinke straffen geven, zodat de gemeenschap geen last van ze heeft.

  R.I.P. Sjaak jouw gemis is erg groot.
  Een man met een groot hart op de juiste plaats. Jij maakte totaal geen onderscheidt wat ras betreft, je hield erg van de Surinamers en ons land en je goedheid heb je met de dood moeten bekopen.

  Sarie Torie


  Maak melding

 5. Heel jammer dat mensen met een groot hart, en aan andere mensen denken die het minder hebben, vroegtijdig uit hun leven gerukt worden, deze moordenaars moeten nooit meer vrij komen.


  Maak melding

 6. Wij hebben geen doodstraf, maar we moeten dit aanmoedigen onder de bevolking van de penitiaire inrichtingen. Een voorgeknoopt touwtje en handleiding is veel goedkoper dan kost huisvesting en ICT traingen voor 15 jaar.


  Maak melding

 7. tja ons kent ons de rechter had veel meer moeten eisen maar goed .. 15 jaar cel staat gelijk aan deze quote : stoute jongens dat jullie zijn jullie mogen dit nooit meer doen hoor ga maar gauw naar je moeder en wees lief” (het slacht offer komt nooit meer terug dus berg deze moordenaar ook voor eeuwig op)


  Maak melding

 8. @@@Freddyyy
  Gelijk heb je. Dan kun je de maatschappij tenminste in bescherming nemen van dit soort tuig, waar de doodstraf de enige juiste straf zou zijn. Kost een leven maar 15 jaar????
  Zou het een fam lid van de OM zijn geweest, dan was het einde oefening…………


  Maak melding

 9. Ik las laatst in dwt een artikel hierover en een advocaat van 1 van de verdachten presteerde het om te pleiten voor “een tweede kans” voor zijn client. Tja, het slachtoffer heeft toch geen tweede kans op leven gekregen dus als de verdachten worden veroordeelt dan zie ik niet in waarom zij wel een tweede kans zouden moeten krijgen. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.


  Maak melding

 10. @Shawadoe
  Regering heeft niemand nodig om negatief beeld te
  schetsen !
  ZELF is het regiem tegen ALLE Surinaamse belangen bezig
  en heeft ons diep in megaschulden gedompeld.
  Geen enkel resultaat staat tegenover de honderden
  nutteloze en verdwenen LENINGEN !
  Economisch zitten wij al enige tijd aan de grond, de grote
  landen, leningverstrekkers, zullen binnenkort Suri-bedrijven,
  luchthavens en havens opeisen !

  Dit falende paarse regiem moet z.s.m. weg !

  EXPORTEN STAAN STIL, BANKEN KUNNEN NIET MEER
  OP NORMALE WIJZE SAMEN-WERKEN
  MET BUITENLANDSE BANKEN EN CENTRALE BANKEN,
  DRUGSGELDEN KUNNEN HET LAND NIET UIT !
  Sranan wordt FINANCIEEL -ECONOMISCH geisoleerd !!!

  PAARSE BABBELS HELPEN NIET MEER, MONNIE NO DE,
  A WAKKA GWE !!!!!


  Maak melding

 11. Ophangen op het onafhankelijkheidsplein en iedereen oproepen voor de uitvoering van het vonnis. Dus..doodstraf herinvoeren. Je goedheid wordt je dood in suriname. Deze daders mogen nooitmeer terug in de samenleving !! ⚓


  Maak melding

 12. 15 jaar op kosten van het volk en het geld dat toeristen het land inbrengen. Een strop van 1 meter kost niet meer dan 3,50 euro. In een handeling is het probleem opgelost, en de veiligheid anderen gegarandeerd. Dat verdrefelijk overschot aan familie afdragen zodat ze het zelf ter aarde kunnen bestellen. De kleding niet verbranden, maar ook afstaan aan de rest van de schorems uit hetzelfde nest!


  Maak melding

 13. 15 jaar? Is a slap on the wrist man!
  Ze verdienen het om levenslang onder erbarmelijke omstandigheden vast te zitten!
  Slechts 15 jaar voor een mensenleven?! Tegen de tijd dat ze eruit komen, zijn ze nog jong en fit geboeg om het meteen weer te doen!!!!

  Het wordt tijd dat de gevangenissen in Suriname zelfvoorzienend worden; zelf groente verbouwen, vee houden etc. En dat land laten bewerken en onderhouden door de gevangenen.
  Werkt men niet, dan eet men NIET!
  Dat scheelt de bevolking geld en brengt de gevangenen wat ethiek bij!!!

  Rust in vrede meneer, echt sari


  Maak melding

 14. @Bert 10 augustus 2019 at 15:46 ( Dit verwoord je heel oprecht) Lees wat ik schrijf.
  Deze man had zoveel gedaan voor de buurt de maatschappij en dan zo aan je einde komen door lui aan wie je eten en drinken hebt gegeven.
  Er is een oeroude theorie, je zult een slang jaren lang verzorgen,melk eten en drinken geven, op een dag zal die zelfde slang jou einde bezorgen.


  Maak melding

 15. Een slang weet niet beter een’mens’ wel blijkbaar zijn wij beestachtiger dan de beesten zelf. Je wordt er moedeloos van dat zulke dingen dagelijks gebeuren alsof het niks is en dat voor een ketting,armband of telefoon is toch triester dan triest hebben wij echt poep in ons hoofd


  Maak melding

 16. Bertje ,dat je jezelf wilt vergelijken met dit soort criminelen en in “wij” vorm spreekt zegt genoeg over jouw intelligentie,,,die heb je namelijk niet!!
  Wat een grote dombo is dit zeg🤣😂😂😂. Hahahaha


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.