Dertig jaar cel geëist tegen man die ex-vriendin vermoorde en verbrandde

38
'Stoffelijke resten van vermiste vrouw gevonden'
De vermoorde Monaliza Simone Carmelita Mijnard uit Suriname.

Raynold G die zijn 37-jarige ex-vriendin, Monaliza Mijnard (foto) vorig jaar vermoorde en haar lichaam vervolgens verbrandde, hoorde gisteren van officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie, 30 jaar onvoorwaardelijke celstraf met aftrek van de tijd in voorrarest tegen zich eisen. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname vandaag op de voorpagina.

De krant meldt verder dat volgens de officier het handelen van de verdachte berekenend, wreed en medogenloos geweest en gebaseerd is op een bizar gedachtengoed. “De dood is inherent aan het leven. Dat horen wij vaak, maar het doet ons enorm pijn als een dierbare ons komt te ontvallen.

Wanneer iemand ziek is geweest dan nog is het overlijden een zware klap. Of wanneer iemand door een ongeval of plots komt te overlijden dan kan men er vrede mee hebben. Maar als we naar deze zaak kijken, dan zien we dat een dierbare wordt weggerukt op het moment dat de verdachte de mening is toegedaan dat zij, Monaliza Mijnard moet gaan”.

“De verdachte heeft Monaliza gedood omdat hij een man is met een gewelddadig karakter, die vatbaar is voor uitbarstingen van agressie en geweld. Wat hij heeft gedaan en het verdriet dat hij heeft veroorzaakt en zal blijven veroorzaken tot verder in de toekomst is onmetelijk”, aldus de officier.

- Advertentie -

38 REACTIES

 1. bij deze zaak en zaken van pedofilie, vind ik het jammer dat de doodstraf in Suriname is afgeschaft

 2. Geen doodstraf een TBS (ter beschikking van de staat) regeling,waarmee je kan onderzoeken wat er speelt in het brein van deze gekken.

 3. Levenslang zou beter op zijn plaats zijn. Haar zoon heeft geen moeder meer. De zoon heeft zelfs een oproep gedaan om naar zijn moeder uit te kijken. Een harte kreet van een jong kind, gaat door merg en been. Deze vrouw die op een beestachtige, wrede manier uit het leven is gerukt, brengt de rest van zijn leven door zonder zijn moeder, is voor het leven getekend en zwaar getraumatiseerd. Mama na srebie krosie. Haar zoon gaat zijn verder leven zijn tranen moeten drogen en zal ontroostbaar zijn. Wordt hij op latere leeftijd, zelf vader, gaat hij trouwen, haalt hij zijn schooldiploma, koopt hij een huis is zijn moeder er nooit bij. Deze moordenaar moet voor eeuwig wegrotten in de cel. De Surinaamse rechtsorde zal nu hard terug moeten slaan. Neem maar een voorbeeld aan Amerika. Eenzame opsluiting voor de rest van zijn leven.
  Hoop dat deze vrouw die op een barbaarse manier uit het leven is weggerukt over haar enige zoon zal waken.

  R.I.P. Mona
  Je zult nooit vergeten worden.

 4. Maar aanklager Roy Elgin vindt dat president Desi Bouterse twintig jaar de cel in moet voor zijn aandeel in de meervourdig moordpartij in Fort Zeelandia, 35 jaar geleden. Waarom krijgt Bouterse dan niet levenslang ? Gelijke monikken gelijke kappen

 5. In vergeliking met de allergrootse moordenaars aan de macht dankzij oerdomme moordenaaraanbidders a strafoe lagie, dang die foe a didibri sa deng dong no mpp ndp dwazen tjiesie likie vernietiger foe sma libi na 30 maal het aantal afgeslachten van 8 dec. 1982. Opa en oma taki, onrecht op onrecht, misdaad op misdaad, moor op moord, dankzij de ddb moord-. drugs, en roofvloek. Komdre klarie foe troe in 2020 efoe ndp zombies stem voor nog meer moord, drugs en roof.

 6. Deze moordenaar met een geweldadig karakter hoort geen 30 jaar cel te krijgen, maar opgeruimd worden, hoort niet beloond te worden, om 30 jaar gratis op kosten van de belastingbetaler huisvesting en voeding te krijgen,heel triest dat zo,n mooie jonge dame op zo,n beestachtige wijze aan haar leven moet komen.

 7. Hier in Nederland zou de dader hooguit 10 tot 15 jaar krijgen of tbs met dwang verpleging. Zelfs een dier is niet zo wreed als de dader. Hopelijk krijgt hij echt berouw van zijn daad.

 8. Al geven ze hem 30 jaar, na 10 jaar zitten komt hij vrij. Suriname is financieel niet in staat gevangenen zo lang op te bergen.

 9. politiek neutraal 14 augustus 2019 at 14:17
  Hier in Nederland zou de dader hooguit 10 tot 15 jaar krijgen of tbs met dwang verpleging. Zelfs een dier is niet zo wreed als de dader. Hopelijk krijgt hij echt berouw van zijn daad.

  ==============================

  Ook dat is niet waar. In vergelijking met andere europese landen straft Nederland zwaar. Levenslang is ook echt levenslang in Nederland. Gratieverzoeken worden afgewezen. Voor moord met voorbedachte raden staat max levenslang voor. Mohamed B is daar een voorbeeld van. Die man komt nooit meer vrij.

 10. Buitenlandse landen moeten jullie niet vergelijken met su hier is een corrupt land die wetten gelden alleen voor die arme burgers maar wanneer die hoge pieten van het land of hun kids een feit hebbn gedaan of gepleegd worden dezelfde wetten gelden niet voor hun ineens is die wet veranderd. Dus die vergelijking van su en buitelandse landen is zomaar gaat niet toegepast kunnen worden

 11. Een verminking of doodstraf was een passend straf voor monster. Het lijkt dat de criminelen makkelijk weg komen. Er moet een nieuwe regering komen die durft om alle criminelen uitroeien.

 12. @Koos. Ik wist niet dat de straffen waren verhoogd hier in Nederland. Ik dacht dat ze nog zo zoetsappig met zulke figuren omgingen. Hopelijk kunnen de daders niemand meer kwaad doen, is echt triest voor de zoon van Monaliza en haar familie. Alsnog krakti

 13. Koos,waarom is Volkert G Wel vrij na zoveel jaar. Dat was een moord op iemand die president kon worden. Mohammed B heeft in mijn ogen iemand vermoord die constant maar moslims zat pesten en zelfs met een film kwam. Ik keur moord niet goed maar onrecht wel. Het kan wel iets wat ik mijn een tijdje afvraag en misschien weet jij het antwoord.

 14. @ Redskin, true…maar ja politiek belang he?! Zit veel meer achter dan men denkt…

  Dit beest had destijds met zijn broer naar dezelfde plek geschoten moeten worden. Sorry, mag niet zo denken,maar dat had haar moord wel voorkomen.
  Echt sari

 15. @ NOBRYA

  Levenslang, moeten dan de gegoede burgers voor deze klojo zijn leven lang zorgen ??????
  Wat denk je van een paar kogels door zijn lijf jagen, op plekken waar het niet dodelijk is en daarna ook ( verbranden ) heel langzaam saka saka dagu !!!!!!

  sari tori

  Jacko

 16. Redskin, de moordenaar van Pim Fortuyn heeft tweederde van zijn celstraf erop zitten. Voor de goede orde G heeft 18 jaar gekregen. Mohammed B is moord met terrorisch oogmerk veroordeeld. Kans op herhaling is bij B groot. Volgens de Wet voorwaardelijke invrijheidstelling komt iedere veroordeelde hiervoor in principe in aanmerking. In het algemeen is het doel hiervan om veroordeelden te laten wennen aan een terugkeer in de samenleving en het verminderen van de kans op herhaling van het misdrijf (recidive). De bijzondere voorwaarden moeten ervoor zorgen dat de risico’s van de invrijheidsstelling beperkt zijn.

  Anno 2019 komen gedetineerden voortaan niet meer vanzelf voorwaardelijk vrij na 2/3 van de straf. In plaats daarvan zal per gevangene individueel worden getoetst of hij/zij in aanmerking komt voor voorwaardelijke invrijheidstelling. Daarbij wordt nadrukkelijker gekeken naar hoe iemand zich tijdens de gehele detentie heeft gedragen. Daarnaast wordt de periode van de voorwaardelijke invrijheidstelling beperkt tot maximaal 2 jaar.

  Met andere woorden Nederland heeft de teugels aangehaald

 17. men haald dingen door mekaar en maakt vergelykingen die niet te vergelyken zyn wat jammer ,ik vindt dit een gepaste strafeis voor zo,n gruwel moordt ,en dan hoef ik toch geen ander moord mee te gaan vergelykken
  waar zyn jullie mensen toch mee bezig, lykt wel een trauma die haat verworden is ,dat moeten wy achterwegen laten ,want dat dient geen doel,het verziek enkel de gehele samenleving zonder enig oog voor een positieve verandering.Dus denk na en maak plaats voor een positief gedachte gang en gy zult zien

 18. Vergelijken daar is niks mee en waarom zou dat niet kunnen door te vergelijken vergroot je jouw kennis van zaken waar je geen weet van had of hebt. Enigste wat gij of wij gaan zien is meer ellende aangericht door de mens

 19. Voorzichtig jongens, De officier van justitie eist 30 jaar, maar de rechter mag daarvan afwijken naar boven toe, maar ook naar beneden. Ik hoop dat de rechter afwijkt naar boven toe en levenslang uitspreekt, want dit beest mag nooit meer vrij over straat lopen.

 20. In Singapore heeft een oude Shao Lin Monik mij een wijze les geleerd die ik ook aan mijn kinderen heb door gegeven , Hij zei ; kijk Als je geliefde je in de steek laat doet het pijn maar je moet de zaak van andere kant bekijken je geliefde verlaat je omdat ze NIET IN JE LEVEN THUIS HOORT. DUS MOET OPDONDEREN EN NOOIT MEER TERUG KEREN .. want ze maakt de weg vrij, zo dat de ware die echt van je houdt bij jou kan zijn , dus ALS JE GELIEFDE JE IN DE STEEK LAAT GEEF EEN GROOT FEESTJE , je bent van die ELLENDE bevrijdt en de weg is vrij voor de ware die echt van je houdt ….. als ze voor jou bestemd was zou ze nooit naar een andere gaan ….. aldus mijn oude Feng Shui meester en Shao Lin Monik
  Wat deze Idioot gedaan heeft tja hij heeft bloed aan zijn handen

 21. Tja, hieruit blijkt maar weer dat vrouwen eens moeten leren om hun partners beter te selecteren. Maar al te vaak vallen ze op de bad boys en dan ga je dit soort gevallen krijgen.

 22. de wyze waarop wy onze kids opvoeden,daar begint het mee. Daarom is opvoeden heel belangryk, maar ook de manier waarop dit plaats vindt ,elke ouderlyke doet dat op eigendunk er van uit gaand het goedt te doen maar er zyn wat haakjes waar over besproken dient teworden en daar zyn deze rubrieken voor maar helaas wordt het voor andere doeleinden gebruikt

 23. Jay zwijg. Die zg goede lieve hindustaanse mannen vermoorden hun partners vaak genoeg. Geen bad boys mr gekken.we moeten voor moord, verkrachting en pedofieten mooie hoge straffen zetten. De staat moet ze laten werken mt enkelband in gesloten ruimte

 24. Wendy 15 augustus 2019 at 09:24
  ……… we moeten voor moord, …………….. mooie hoge straffen zetten. De staat moet ze laten werken mt enkelband in gesloten ruimte.
  ***************************************************
  Dit is precies het VONNIS dat geveld moet worden over de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse, ongeacht zijn LEEFTIJD en/of GEZONDHEID.

 25. Goedkope zwarte stinkhoertje @wendy zit weer eens te lullen. Ze heeft zeker een pauze gekregen van haar ‘werk’ om haar meester bouta’s kont schoon te likken.

 26. Jemig nu snap ik dat weinig zwarte de politiek zijn ondewerp moordenaar krijgt 30 jaar vinden ze het weer nodig ddb erbij te halen ,onderscheiden van zaken is moeilijk bij surinamers, goed nederlands schrijven.met jullie k dure woorden.en begrijpen zijn twee verschillen

 27. Jay als je diep adem haalt dan zal je zien dat wendy gelijk heeft en dat kun je onmogelijk ontkennen het is een Feit

 28. Weet JAY niet hoeveel blanken effe hun hele familie vermoorden??
  Nee als je in NL woont lik jij hun kont dus bek dicht.
  Mens misschien ben ik 100 x lichter dan je hele familie.
  Maar jij klets altijd over donkere mensen. Denk je dat jij beter bent dan ze?? Rot toch lekker op kankerwijf

 29. @bert als jij dat vibdt is jou k probleem.ga niet met jullie soirt om en verwacht geen feadback,scheld sommige digitaal uit altijd nooit close geweest met sommige begrepen

 30. @en voor alle duidelijkheid berta ik mag reageren is mijn volste recht want als ze op mijn werk iets zeggen over surinamers voel ik mijn een beetje vervelend ook over die ene die vast zit in belgie moet ik.mij weer gaan verdedigen of stilzwijgen,heb jij mij begrepen

 31. Richt je woede dan op hun en nee ik begrijp niks van jouw hier, wat schrijven kan je feedback verwachten of kom je aandacht te kort(zeker als je komt met jullie dit en jullie dat) dus nu niet huilen of zitten zeiken over je werk

 32. Deze discussie moet ik afronden maar ben er nog ik snap jou wel je werkt niet dus maakt het niet mee,en je zult mij nooit begrijpen wat ik al aankaartte van begrijpend Nederlands is moeilijk weer een ander baw.Iemand geeft een mening het geringste wat je kan doen is zeggen ik ben het niet met jou eens, dat noem ik begrijpen etc maar gelijk degene uitmaken voor zwarte stinkhoer vindt ik persoonlijk niet kunnen,en voor het laatst ik kan mijn woede niet op mijn werk uiten in de kantine .Werk meer met blanken dat zal jij ook niet weten hoe het voelt of je werk niet,of geen Empathischvermogen dag @bert ga slapen je hoort mij nog , te moe nu en laat ik en dom ik tegen die hele kantine merendeels blank wat domdenkend zeg en nu ga ik echt slapen sorry mag je schelden ligt ook aan mijn woede sterrenbeeld trust

 33. Zuig maar verder hoor @wendy maar niet vergeten om na afloop wel effe je kes kesi smoel af te vegen want dat is wel zo netjes 🙂

 34. Erg jammer dat de grootste moordenaar aller tijden nog elke dag opstaat en geniet van een heerlijk ontbijtje ih presidentieel paleisje.

  Erg jammer dat ons volk deze moordenaar tevens drugsbaron voor hem kiest…dit laat me zien dat bouta en het volk 1 zijn..nog nooit ben ik zulke idioten tegen gekomen die een crimineel zo vereren!!!

  Dit jaar zal het jaar zijn waarop men moet beslissen wie baas mag spelen in suriname …kiezen we voor ih buitenland veroordeelde crimineel,of voor een eerlijke respectabele man die zich wilt inzetten voor het land.

  Mensen van suriname..het is nu of nooit!

  Kiezen voor debiel bouterse…is zelfmoord,deze seniele ouwe man moet abs worden tegen gehouden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.