Minister van Openbare Werken oriënteert zich persoonlijk na extreme regenval

22
minister chotkan orrienteert na zware regenval
Foto: (c) Nationaal Informatie Instituut

De Surinaamse minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Vijay Chotkan, heeft zich gisteren persoonlijk georiënteerd in de verschillende gebieden die last hebben ondervonden van de extreme regenval. De minister bezocht ondermeer Boomskreek, Geyersvlijt, Drambrandersgracht en het pompgemaal Mathoera in Paramaribo-Noord. Chotkan nam zelfs poolshoogte omdat hij zich er zeker van wilde zijn dat de nodige acties ondernomen zouden worden om de extreme en lange regenval het hoofd te kunnen bieden.

In het noorden is er ook een extreme regenval geweest. Als gevolg van blikseminslag viel een boom op een hoogspanningskabel van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) waardoor elektriciteit wegviel. De pompen, die nodig zijn om het water weg te pompen, konden vanwege het ontberen van de elektrische stroom niet ingeschakeld worden. Toen er uiteindelijk weer elektriciteit beschikbaar, was konden pompen aangezet en sluisdeuren opengezet worden.

De minister garandeert dat met het openmaken van de sluizen en aanmaken van de pompen het overtollig water binnen niet al te lange tijd zal terug trekken. “Gelet op de hoeveelheid regenval kan het enkele uren duren voordat de situatie weer normaal zal zijn”. Het omvallen van de boom is voor de beleidsmaker reden genoeg om aandacht te besteden aan bomen langs de berm. Samen met de EBS wilt de minister nagaan hoe die het best te onderhouden zijn.

Chotkan zegt alles eraan te willen doen dat het omvallen van een boom zich niet herhaalt, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

22 REACTIES

 1. Hallo minister met kijken wordt het probleem niet opgelost. Doe nu iets concreets voor de Surinaamse bevolking om de overlast bij zware regenbuien te weg te nemen. Jij en je regeringsleider doen er goed aan advies in te winnen bij de Nederlanders hoe om te gaan met wateroverlast. Het kinderachtig gedrag om Nederland te willen negeren slaat nergens op. Dit kun je als regering jou volk niet aandoen. Als autochtone Nederlander draag ik Suriname een heel warm hart toe en kijk met verbazing hoe men het probleem alleen maar groter laat worden i.p.v. een goed werkend water management plan op te zetten.


  Maak melding

 2. Moet de minister eerst langkomen en beloven dat binnen afzienbare tijd het overtollig water zal worden weggepompt door de gemalen?
  Hoort dit niet tot de primaire taken van OW of ministerie die hiervoor verantwoordelijkis?
  Alsof Chotkan hoofdpersoonlijk de schakelaar van de pompen aanzet wat een belachelijk gebeuren.
  Persoonlijk komen toezien dat …. wil zeggen dat er mensen zijn die hun taken welke behoren bij hun baan en hun salaris niet goed wordt uitgevoerd


  Maak melding

 3. Ieder jaar weer het zelfde liedje, telkens tijdens de regenperiode zijn er weer van die interressante steekneuzen, die zich komen oriěnteren, om zogenaamd medeleven te tonen, maar eindresultaat blijft 0,0 Dit alles heb je ook kunnen zien bij die andere paarse ratten Abrahams en Parmessar, alleen maar zakken vullen, maar oplossen, ho maar.


  Maak melding

 4. Het omvallen van de boom is voor de beleidsmaker reden genoeg om aandacht te besteden aan bomen langs de berm. Samen met de EBS wilt de minister nagaan hoe die het best te onderhouden zijn.
  Deze minister moet nu een ophouden met al zijn spookverhalen. Elk jaar hoort men de bomen te snoeien en niet enkel wanneer een feestneus van Buza uit een ander land Suriname aandoet. Dat Suriname bij de minste geringste regenbui blank komt te staan heeft niets met een omvallende boom te maken. Maar zo waar het beestje moet een naam hebben. Deze boom krijgt de schuld voor de ontstane ellende, zelfs in de binnenstad en overige delen van ons landje die, door deze rot regering langzaam aan het verzuipen is. Wat voor verstand hebben deze lieden om wateroverlast definitief te voorkomen. Welke acties horen zij te nemen??? Ding no sabie. Misschien is het raadzaam Willem Alexander om advies te vragen in plaats van de zogenaamde Koning van Congo, die ook zijn onderdanen letterlijk laat verzuipen.Laten wij eerlijk naar de situatie kijken, die zich bij elke regenbui voordoet. Deze regering heeft alleen maar mooie praatjes die geen enkel regengaatje vullen.Suriname rivier moet nog over zijn oevers treden dan wordt ons land van de kaart weg gevaagd. Hersenloze gasten.En zo gaat ons landje door deze hele f>ck regering langzaam te onder.
  VHP kan dit soort problemen voorgoed oplossen. In Holland, die een waterland is, zullen meer deuren voor hem open gaan. Na so a de. Weg met deze verrotte appels in de zogenaamde regering. Laten de toeristen maar weg blijven, zij hoeven hier niet te komen om te verzuipen.


  Maak melding

 5. Ik werk zelf bij een waterschap.
  Denk dat waterbeheersing / watermanagement wordt onderschat.
  Waar is een meer jaren plan van de overheid hieromtrent.
  Hoe ziet de begroting eruit voor de komende 10 20 30 jaar.
  Waar zijn ze nu en waar willen ze naar toe. En hoe willen ze het is stappen gaan bewerkstelen.
  Mochten ze hulp nodig hebben kunnen ze de beste in de wereld op dit gebied altijd om hulp vragen.


  Maak melding

 6. Het wordt niet onderschat men weet geen moer waar ze mee bezig zijn en su heeft buiten het geld niks nodig van anderen bedelen om geld daar zijn wij alleen goed in


  Maak melding

 7. De Puinhooen Van 10 Jaar NDP.

  Beste Mensen

  Deze Minister was een luchje wezen scheppen.. hij was wezen wandelen.. a mang bing go tik wang Koirie effe snel..

  Ga er niet van uit dat hij met een toverstok gaat lopen zwaaien en probleem opgelost..

  Bouterse heeft die man op padngestuurd met de pers en camara ploeg om de indruk te wekken dat NDP het water over last probleem serieus neem.


  Maak melding

 8. Wat een lul van een minister. Hij zit al drie jaren op z’n post en Paramaribo is tig keren al onderwater gelopen. Al die tijd heeft deze druiloor zitten slapen en nu pas wakker geworden in het zicht van de aanstaande verkiezingen. Hij gaat nu een kijkje nemen om zich te vergewissen, dat er projecten worden opgestart om de afwaringssystemen te verbeteren. Er is totaal geen geld in kas om aan iets te beginnen. Het is meer een politieke stunt om kiezers achter zich te krijgen. Maar de Surinamers zijn gelukkig niet meer zo dom om in de val te trappen.


  Maak melding

 9. @@@Roel
  Lijkt meer alsof je voor een waterlast bedrijf werkt, dan bij de waterschappen. Je hebt echt geen benul over afwateringssystemen.
  Ik zou eens willen weten hoe de afvoerleidingen in je huis lopen. Of zijn die er niet. Plannen voor 20 jaar vooruit😆😆


  Maak melding

 10. men moet kanalen aanleggen om het regenwater optevangen en via de kanalen het landtbouw gebiedt in brengen zodat het met droge tydt gebruikt kan worden in plaats van het de rivier in teloodsen
  water wordt binenkort een Hot item ook in Suriname


  Maak melding

 11. Lukt me bijna niet meer om positief te blijven als en het om de wateroverlast in het land gaat.
  Er komt een minister kijken …en geef een boom de schuld…kijk hoelang suriname bekend is met stroomstoringen en wateroverlast ..bouw dan een noodaggregaat in om bij stroomuitval de boel op te vangen of handbediening om de sluis alsnog te openen om het overtollig water te loodsen….maar nee.wat zegt deze beste man…we gaan de bomen la.gs de weg berm beteronderhouden.Dit is echt een dieptepunt.
  Daarnaast…begin het volk voor lichten hun goten schoon te houden en geen afval in te gooien. Hun sloten/ goten of kokers niet te dempen.ls ze dat doen een fikse boete geven en laten opdraaien voor de kosten van het opnieuw watervrij maken van deze sloten/ goten..


  Maak melding

 12. NDP-ers komen telkens met de verdediging met wat hebben NPS en VHP gedaan en met vergelijkingen met Holland.

  Deze mensen leven in het verleden en vergelijken appels met peren.
  NDP-ers kunnen geen eigen verantwoording nemen.

  Indien de NDP het beter had willen / kunnen doen dan hadden zij de afgelopen 9 jaar de tijd om dat te laten zien. Zij hadden alle middelen , er was geld in kas en er is vollop geleend. Maar de NDP heeft de kennis en de kunde niet, NDP heeft de wil niet voor een beter Suriname.

  Wat betreft Nederland, indien Nederland geen goed watermanagement zou hebben dan zou de helft van Nederland onder water liggen. Die enkele keer dat er 1 straat in Nederland onder water komt voor nogwel een korte tijd wordt door NDP-ers direkt gebruikt als verdediging voor hun eigen onkunde.

  9 jaar regering Bouterse / NDP: het is duidelijk, de NDP heeft geen kennis, geen kunde maar heeft vooral ook niet de wil om voor Suriname welvaart en welzijn te ontwikkelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.