Nederlanders runnen al jaren succesvolle zwemschool in Suriname

14
Nederlanders runnen al jaren succesvolle zwemschool in Suriname

Teun en Carien de Ridder-Hamers gingen in maart 2006 naar Suriname voor drie maanden om een opleiding voor zweminstructeurs op te zetten, maar gingen er nooit meer weg. In datzelfde jaar hebben zij hun zwemschool Aquafit officieel opgericht. Sinds 2013 beschikken zij ook over een eigen zwembad. Nu 13 jaar later peinst het stel er niet over om terug te gaan naar Nederland, zeggen ze in de Nederlandse krant BN/De Stem.

Toen ze in Suriname waren bleek de vraag naar zweminstructeurs groot: ruim 90 procent van de Surinamers heeft geen zwemdiploma. Het stel voelde zich er thuis en bleef. Zij verzorgen als een van de eerste ouder-kind(baby)zwemlessen, en als een van de eerste Aquafit lessen. Daarnaast verzorgen zij ook peuter-, kinder-en volwassenzwemles en priveles (ook voor kinderen/mensen met een beperking).

“In Suriname gaat zwemles vaak nog zoals vroeger in Nederland: in het water gooien en een haak eronder”, zegt Carien in BN/De Stem. Hun zwemschool Aquafit pakt het anders aan. “Wij leren mensen zwemmen voor het leven, niet alleen het diploma.”

Sinds maart 2013 beschikken ze over hun eigen locatie en eigen bad, compleet met schoon sanitair, leuke zitjes voor ouders en een leuke speeltuin voor de kinderen voor of na hun lesje en voor de broertjes en zusjes die mee komen tijdens de les. Met de komst van de eigen locatie hebben ze ook een shop op deze locatie gevestigd, met de grootste collectie badkleding en zwemaccessiores.

En sinds mei 2016 is het bedrijf uitgebreid met een sportschool, aan de Bonistraat 15.

14 REACTIES

 1. Een schitterend initiatief. Met de methodiek die zij toepassen bij het zwemmen kunnen meer mensen de zwemkunst leren. Het gaat niet alleen om het halen van een zwemdiploma. Ook anderen die niet in staat zijn om een zwemdiploma te halen worden wel in staat gesteld om de zwemkunst onder de knie te krijgen. ” chapeau “👍.


  Maak melding

 2. Heel goed en leuk om te zien dat er mensen vanuit het buitenland komen, verliefd worden op Suriname en hier vestigen en iets moois opzetten.

  Aan de reacties te lezen zijn de nietsnutten van Su ook weer wakker…
  En dat VHP gezwets is echt superirritant!


  Maak melding

 3. De Nederlandse handelsgeest en creativiteit ten top.
  Als Nederlander enorm trots en uiteraard blij voor Suriname dat de kindjes kunnen leren zwemmen met dank aan dit echtpaar.


  Maak melding

 4. @Fressyyy
  Sta helemaal achter jouw mening. Het is alleen jammer dat veel ouders hun kroost niet op zwemles zetten, zijn te lui of hebben geen tijd hiervoor. Dit moet verplicht worden ook voor volwassenen. Suriname loopt al onder bij een klein spatje regen, dat mensen zelfs een bootje nemen om te gaan varen door onze straten heen..

  Sarie Torie


  Maak melding

 5. Echte Hollanders, die weten hoe het moet. De surinamers moeten een voorbeeld hieraan nemen. Dat gaan ze nooit doen want ze blijven hangen in hun slavernij verleden.


  Maak melding

 6. Ik vind het wel een goede initiatief om mensen zwemles te geven. Als die vrouw kon zwemmen die laats in para verdronken was, zou ze nu nog leven. Vroeger was er een dierenarts daar in de atlasstraat op het adres waar nu zwemles word gegeven. Goed zo familie de Ridder jullie doen goed werk!


  Maak melding

 7. Momenteel kunnen alle kinderen in SU gratis zwemmen. Geen zwembad nodig
  Door NDP beleid is op dit moment genoeg water in alle straten van Paramaribo Noord.

  Gratis zwemmen Gratis voedselpakket Gratis Schoolgeld Gratis basiszorg Wat wil je nog meer

  Nog VIJF


  Maak melding

 8. Kom er van, alleen maar lullen over decembermoorden en steeds aanvallen maken en creëren om leden van de regering of coalitie zwart te maken, ivp zich bezig te houden met problemen in het land om die op te lossen en voorstellen te doen en met oplossing modellen te komen.
  Waar zijn de parlementaire leden van de oppositie en de coalitie?? Die moeten deze shit aanpakken en met ideeën en voorstellen te komen ipv geen quorum te verlenen


  Maak melding

 9. Als de regering geld leent, gaan ze zeuren de regering gaat weer geld lenen of de regering leent te veel geld.
  Aan de andere kant onderwijzers gaan staken voor meer loon, dan zeg de oppositie aan de andere kant dat de regering hun loon moet gaan verhogen.
  Telekens de regering aanvallen en telkens de tegenovergestelde richting en kant kiezen dan de regering.
  Dat is geen manier van land besturen, dat is puur land kapot maken.
  Wach maar, hoop weer dat de VHP en de overigen weer aan de macht komen, dan zullen we zie n, SURINAME word goedkoper, elke surinamer gaan weer grond krijgen en huizen ongeacht geloof, ras, huidskleur en party.
  Alle delen in het land gaan waterleiding aanleg krijgen, stroom en de kinderbijslag gaat terug naar 3 SRD PER KIND per maand.
  Noem maar op, kan zo door gaan.
  Alle VHP leden gaan naar de post van minister van grond, bos en landbouw.
  Alle VHP LEDEN KRIJGEN weer elke hectare grond toeverdeeld.
  Dat is dat ding.


  Maak melding

 10. Maar Surinaam toch hebben golden boi Anthony Nesty waarom niet hij studenten van hem les laten geven. Als Hollander houden van Surinaam dan zij mag blijven, zolang zij bijdrage positief is dan goed. Beter een witte Hollander die Surinaam warme hart toedragen en beetje bijdrage dan blakka bakra bounty die uit Holland niks aan Surinaam bijdragen.


  Maak melding

 11. als surinamers hun buikje vol hebben schyten ze achter je magazyn, zeg het maar in het surinaams,dat is het probleem toch. Je kunt alles in de winkels vinden en alles wordt verkocht en tocht maar klagen.
  anders dan in andere landen maar het blyft een revolutie tegen alles dat bydraagt aan onderdrukking
  de geen die denk terug te gaan naar de relatie voor 1975 moet ik teleurstellen .Suriname wordt nooit meer lidt van het koninkryk en dat is een feit, men doet voorkomen als of bepaalde partyen een concept bezitten om Suriname economisch vooruitgang te brengen, maar de zelfde party heefd het in vorige regeer perioden nooit naar behoren gedaan (vriendjes politiek ,coruptie enz).wy zyn nu in ander vaar water richting Toekomst met meer scholen dan gevangenissen,want dat was het voornaamste wat deze leider bouwde toe hy als justitie en vice pres functioneerde ,hadt toen geen vissie en heeft dat nog steeds niet,met alle respect er ontbreekt een duidelyk beleidsplant by de opositie ,men dryft op enkele gebeurtenisen uit het verleden van de coalitie maar dat maakt de opositie niet beter dan wat wy nu hebben integendeel
  dus de mensen die steeds weer van de gelegenheidt gebruikmaken om in elk rubriek politiek te bedryven laat het maar achterwegen , reageer voortaan op het onderwerp of ga met in kinderen of kleinkinderen zwemmen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.