Gepeste deelnemers Youth Voice denken aan zelfmoord

27

Enkele deelnemers van de STVS talentenshow Youth Voice zijn het zat dat zij op social media gepest worden om hun optreden. Sommige zijn zodanig radeloos dat zij eraan denken een eind aan hun leven te maken. Kwaadwilligen pakken stukjes van de opname van enkele deelenemers en plaatsen die op verschillende social media kanalen. Dit met de bedoeling om die belachelijk te maken.

Een woordvoerder van de politie in Suriname zegt aan de redactie van Waterkant dat vanuit de afdeling Jeugdzaken er nog niets officieel gerapporteerd is over de gevallen. Wel wordt aangegeven dat het nieuws dat enkele gepeste deelnemers aan zelfdoding denken, de politie wel via verschillende andere kanalen heeft bereikt.

De woordvoerder zegt dat pesten vergaande gevolgen kan hebben op het verdere leven van iemand. Als voorbeeld wordt aangegeven het recent geval vorig maand van een student van de middelbare school die zelfmoord pleegde. Dit omdat hij niet geaccepteerd werd door zijn mede studenten. De woordvoerder roept een ieder op om pesten van andere achter wegen te laten omdat het nergens voor nodig is.

Eerder was ook ophef onstaan binnen de Surinaamse samenleving over de juryleden. Beweerd werd dat de juryleden kiek nemen op de contestanten. Daarnaast werd ook gezegd dat geen van de juryleden geschikt is om te fungeren als jurylid.

27 REACTIES

 1. @ Bert…..als je niet kan zingen blijf werkelijk thuis Forceren is zo erg. En dat je nou zelfmoord wilt plegen doe dat liever niet het leven heeft mooiere momenten. En de Juryleden moeten ernstig zijn en niet om alle dingen zitten giechelen noso a sma e firi sjeng toe. Want in andere landen is t niet zo zeg ze gewoon probeer t volgend jaar weer je bent er nog niet ready voor schat. Foei mang


  Maak melding

 2. Kijk als je Jaloers bent op een ander en je kan niet in zijn schaduw staan is je enigste optie om hem voor gek te zetten , dit komt overal voor ik zat in de jaren 60 in het Surinaamse Jeugd orkest onder leiding van the LATE AND GREAT EDDY SNIJDERS (een geweldige musicus ) maar als je met je viool kist op straat liep , sjonge jonge wat je toen te horen kreeg was niet mals , later ga je beseffen , dat de Pestkoppen nog in een ontwikkeling fase zijn deze inzicht heeft me later geholpen om een kiek op de pestkoppen te nemen want een pestkop wilt laten zien dat hij ook wat kan , hij is gewoon jaloers op je


  Maak melding

 3. Dit aan de deelnemers van dit soort Programa,s activiteiten, je moet je ten allentyden sportief opstellen en je niet gevoelig tonen voor pesteryen, mensen die eropuit zyn om je doelbewust te pesten doen dat om je te breken of een minderwaardigheids complex by jou aan te kweken, moet er dus altydt boven op staan laat je niet kapot maken, lukt het dan nog niet ga dan in gebedt en vraag godt ze te vergeven want ze weten niet waar ze mee bezig zyn en vraag god om je by testaan je zult er overheen komen en zien hoe zielig de pesters zyn Je zult er sterker uit komen,en mischien win je deze Talenten Festival niet maar niet getreurd je komt er wel sterker uit en heb je al wat gewonnen en wie weet de volgende keer wordt jy de winnaar


  Maak melding

 4. Het is jammer dat men in Suriname alles overneemt dat uit andere landen te zien is zonder dat er een gedegen onderzoek wordt verricht hoe de vork in de steel zit. Hebben de programma makers vooraf over nagedacht hoe te handelen als zaken zoals pesten aan de orde komen? Er blijkt totaal geen opvang te zijn voor de deelnemers, sterker nog de organisatie is zelf niet geschikt, omdat ze tijdens de uitzending de deelnemers belachelijk proberen te maken. De televisie in Suriname kan zich liever bezig houden met opvoeding van de jeugd zoals tante Jackelien dat deed. en alle misstanden in het binnenland en parlement aan de kaak stellen ten einde verbetering in het vooruitzicht te stellen.


  Maak melding

 5. Als je zelfmoord wil plegen? Is het eigen keus, want als de juryleden hard beoordelen dat je niet kan zingen, kan je niet gewoon niet zingen. Als je niet kan dansen, waarom ga je openbaar uitproberen? Ik ben altijd tegen pesten, maar voor dit gejankt zeg meer genoeg over mentaliteit problemen van deelnemers.


  Maak melding

 6. Ook zo een eigenschap van Surinamers. Ze staan altijd als eerste klaar om anderen uit te lachen of te vernederen terwijl ze vaak zelf geen ene moer kunnen doen. De grootste overschreeuwers zijn vaak degenen die amper kunnen lezen en schrijven. Als men zich wil laten vernederen moeten ze vooral meedoen aan onzinprogrammas waar het niveau nihil is. De juryleden ? Gail ? Laat mij deze loopse juffer niet serieus nemen. Ja ja na haar doop heeft zij het Licht gezien. Nou iemand die zo zwaar alcoholist is zal nooit het Licht zien.


  Maak melding

 7. Sluit je account dan heb je er ook geen last van. Je kan er ook gewoon voor kiezen om het niet te lezen. Je kan ook gewoon denken dat de lui die dit posten zelf een grote minderwaardigheidsgevoel hebben en jaloers zijn, en die voelen zich alleen beter door anderen te kwetsen. Klop jezelf op de borst en bedenk dat jij er moedig genoeg voor bent geweest. Sla jezelf op de borst, dat mag zeker wel.👍🤜


  Maak melding

 8. De jury leden zijn totaal niet geschikt om jureren. Schoenmaker hou je bij je leest.Een journaliste die amper uit haar woorden komt en zeer slecht Nederlands spreekt en schrijft. Algemeen beschaafd Nederlands is ver zoek bij alle drie de juryleden. De jonge deelnemers zijn daadwerkelijk voor schut door hun gezet op een zeer lage manier. Ik hoop niet dat de kandidaten een eind aan hun leven maken, doordat 3 domme krachten, die amper hun kont goed kunnen schoonvegen hun voor schut heeft gezet. Al deze kandidaten die hebben meegedaan zijn veel beter dan de oerdomme juryleden.Deze juryleden verdienen geen schoonheidsprijs en de kandidaten juist wel.


  Maak melding

 9. Juryleden..????? Rommel zijn het..!!!
  Willen buitenlanders nadoen.
  Mek deng go dok..!!!!!!
  Die Rommel juryleden weten het niet beter.
  Belachelijk man…zulke figuren..!!!


  Maak melding

 10. Als de pesterijen zo’n grote impact hebben, mag je verwachten dat de personen die dit is overkomen psychisch worden begeleid. Het gaat om vrij jonge mensen, die niet met dit soort problemen weet om te gaan.
  Je moet er toch niet aan denken dat een van hen zich daadwerkelijk van het leven berooft, terwijl dit kan worden voorkomen.


  Maak melding

 11. Ze zijn nog zo jong en ze kunnen geen kririek verdragen….nee man ik zie ze niet ouder worden.Ze geven op alvorens te beginnen…
  In het leven moet je problemen trotseren en doorzetten als je wilt slagen in het leven.
  Maar de jeugd van tegenwoordig geeft makkelijk op je zou denken dat de jeugd van vandaag de toekomst van morgen is..pfff..

  .


  Maak melding

 12. Dit soort praktijken zijn al jaren bekend. Voor dat je aan iets begint moet je er bewust van zijn ook over negatieve publiciteit. En nu niet zielig gaan doen. Van mijn part voer je het uit dan te gaan dreigen. Levert niets op!!!!

  Waarom nemen de organisatoren hun niet in bescherming? Stelletje klojo’s!!!


  Maak melding

 13. Jongeren zijn erg kwetsbaar, waar zijn hun ouders gebleven om ze goed te adviseren? Vaak staat moeder er alleen voor en moet ervoor zorgen dat er brood op de plank komt. Vader is spoorloos, of hij hang achter een deur van een Chinese winkel en zuipt zich ladder zat. Laten wij eerlijk zijn veel van de jeugd heeft een vreselijk leven waarvan een ouder gezinnen. De jeugd krijgt vaak niet, het goede voorbeeld omdat de ouders niet of nauwelijks geschoold zijn en zelfs een belabberd leven leiden. Geen tijd hebben of maken voor hun kroost om iets leuks te doen. Sommige ouders denken een bordje eten voor mijn kroost is ruim voldoende. Verder voedt zo’n kind zichzelf op.

  Sarie Torie


  Maak melding

 14. @Koos
  Wel zie je…de plesjident van Suriname is zijn vermogen om te horen,zien en voelen allang kwijt.Al schreeuwt Suriname zich zelf stuk,plesjident zal zich gedragen als een stenen pilaar.


  Maak melding

 15. Ze weten dat ze niet kunnen zingen maar willen door naar volgende ronde.
  Om mee te kunnen dingen in shows of wat dan ook moet je ervoor gaan. Gaan zitten janken in een hoek brengt je nergens.
  Als je mee gaat doen moet je je voorbereiden, je moet genoeg oefenen. Zing thuis voor je mensen, zing op school voor je medestudenten. Dan weet je al of het zin heeft dat je gaat.


  Maak melding

 16. Volgens mij kijken jullie niet naar de tv. DAr zijn ze veel erger dan du vooral Engeland en Amerika. Denke jullie goed na voor je shit praat.
  En klopt idd als je nie hard bent nie doen goedoes want die zangwereld is nog erger en harder. En media nie om over te beginne. Wees lief voor mekaar en doe goed. Help je medemens


  Maak melding

 17. @ Ray Kinderen van 12, 13, 14, 15 of 16 en zelf ouder nemen zulke pesterijen heel zwaar op. Ze hebben namelijk nauwelijks levenservaring en zijn verstandelijk en emotioneel nog niet volwassen. Doe je nou opzetttelijk keihard of ben je zelf 15 of gewoon simpel?


  Maak melding

 18. Ze denken aan zelfmoord? Stel je zelfbeeld wat bij, dan hoef je ook niet te denken dat je geweldig kon zingen en een topper was. Die plagerijen moet je maar met een korreltje zout nemen.
  Delana pest de bevolking ook al sinds 1982, maar niemand die aan zelfmoord denkt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.