vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameVandaag uitvaart Lyceum leerling die zelfmoord pleegde

Vandaag uitvaart Lyceum leerling die zelfmoord pleegde

-

Does Travel - naar Suriname

Vandaag vindt in Suriname de uitvaart plaats van Tjesron Jhakry, leerling van het Mr.Dr. J.C. De Miranda Lyceum (Lyco 1), die afgelopen week zelfmoord pleegde. De afscheidsdienst start om 10.00 uur in de ochtend bij de familie thuis aan de Rohan Natradjweg nummer 68 en duurt tot 13:00 uur. Hierna vetrekt het stoffelijk overschot naar Weg naar Zee waar de crematie zal plaatsvinden.

Jhakry heeft afgelopen donderdag gramaxone ingenomen, nadat hij het zat was dat hij op en buiten school gepest werd omdat hij homo was. In het weekend kwam hij te overlijden. Volgens de moeder van het slachtoffer werd hij vooral zwaar gepest in de schoolbus. Niemand wilde naast of dichtbij van hem zitten.

Balram Soemeer, directeur van de school heeft aan de redactie van Waterkant.Net laten weten, dat klachten over pesten van de jongenman de schoolleiding niet hebben bereikt. Via de collega’s heeft de directeur begrepen dat Jhakry een lief en aardig persoon was. “Na het geval heeft informatie mij bereikt dat de leerling in kwestie ook problemen thuis had en die bewuste donderdag dat ook het geval was. In hoeverre dat op waarheid berust is nog onduidelijk”.

De zelfdoding van Jhakry heeft heel wat tongen los gemaakt binnen de Surinaamse samenleving. Verschillende personen en instanties hebben opgeroepen om pesten van anderen achter wegen te laten. Zij hopen dat door dit geval er een les eruit geleerd is, dat pesten vergaande gevolgen kan hebben op iemands leven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
 1. Als de pesters normale menselijke waarden koesteren,zullen ze nooit meer in hun leven tot een absolute rust komen.Steeds zullen hun geweten hun voorhouden dat ook zij verantwoordelijk zijn voor de dood van een medestudent.
  Ook al zouden ze hun verdere leven boete doen dan nog komt de student niet terug.


  Maak melding
 2. Ik begrijp iets niet, Homo´s worden nu bijna wereld wijd geaccepteerd maar in Su schijnt het nog taboe te zijn !!! Alhoewel ik niks van die gasten moet hebben, heb ik geen last van ze. Als ik moet kiezen tussen een pedeo of homo als een (goede vriend ) kies ik voor de homo ! Een pedo vertrouw ik niet, maar een homo wel : een homo zoekt partner die volwassen is. Kort samen gevat, een homo is anders dan een pedo.
  Rust zacht jongeman, en heel veel sterkte aan de familie, en je vrienden die jou geaccepteerd hebben.

  sari tori

  Jacko.


  Maak melding
 3. Surinamers zijn zeer bemoeizuchtig zonder naar zich zelf te kijken. Het zit eenmaal in de cultuur. Pesters moeten de bak in draaien. Denk a tori !


  Maak melding
 4. Overal mensen pesten. Heel jammer deze jongetje zelfdoding gedaan. Andere plaatsen deze mensen hoge belangrijke posities in mode media en entertainment. Ook al is haram, toch niet kan oordelen. Alleen Almachtige kan oordelen over mensen daden.

  Surinaam kleine gemeenschap dan wanneer roddel iedereen weten over jou. Zelfs al niet op waarheid berusten dan mensen eerder leugen geloven. Zo mensen zijn eenmaal. Daarom roddel is ook haram.


  Maak melding
 5. Die direkteur van Lyco 1 zegt dat hij het niet wist, hij heeft niets gehoord, ik geloof er geen snars van, als je 1 of 2 keer gepest wordt ga je echt geen zelfmoord plegen,Hij heeft wel gehoort dat die zelfde dag de fam van die jongen hm hadden gepest, DAT HOORT HIJ WEL, wie is gek


  Maak melding
 6. Omdat hij homo is, hij kan er ook niets aandoen, vele mensen denken dat dit een ziekte is, maar dat is helemaal niet waar, wie is gek. Laten we deze mensen toch eens accepteren, het is toch hun leven, typisch de mens bemoeien met andermans zaken maar bij hun zelf is het een puinhoop, Hoeveel mensen lopen wel met een andere vrouw of man , dat is wel goed?


  Maak melding
 7. De thuis opvoeders hebben zelf een bewustwording probleem. Ouders die ongeschoold zijn en een lege bovenkamer hebben die nergens goed voor is(leeghoofden) kan je niet verwachten dat zijn de nodig kennis bezitten om hun kroost fatsoenlijk op te voeden of kennis over te dragen. Deze verrotte maatschappij waarin zij leven kun je weer terug zien in hun doen en handelen. Dat een kind geboren is met vrouwelijke of mannelijke hormonen, kan dit kind hier niets aan doen of veranderen. De wereld waarin wij leven kan dit ook niet veranderen. Homo zijn is al iets op zich. Homo’s horen ook van kinderen af te blijven. Wanneer zij dit doen en hun eigen partner hebben, zijn ze heel lief. Veroordeel ze niet, het zal je eigen kind zijn. De samenleving die hier moeite mee heeft, heeft psychologische hulp nodig om alles op een rijtje te kunnen zetten. Het is jammer dat deze jongeman een eind aan zijn leven heeft gemaakt.
  R.I.P.
  Fam sterkte.


  Maak melding
 8. Ik sluit mij volledig aan bij J. Zwartsman. Aan de dierbaren, mijn medeleven. Sterkte, ik weet dat het erg pijn doet, probeer de hartelozen te vergeven. Vergeten zal het nooit lukken.

  Ik wens de hulpinstanties, veel wijsheid en positieve resultaten. Als u achter de wetten en regels, gaat scharen, dan lukt het waarschijnlijk nooit.

  Groeten van mij en heel liedereen en vrede.


  Maak melding
 9. Waar blijven de kerkelijke leiders die hun volgelingen erop moeten wijzen dat ieder mens zelfs al niet gelijk, wel gelijkwaardig is aan elkaar en dat in de manier van omgaan met elkaar terug te vinden moet zijn.

  Waar is het comité Christelijke kerken, de Sanathan Dharm Maha Sabha, de Arya Dewaket, de Stichting Islamitische organisaties in Suriname.

  Waar Misikaba, waar Chan, waar Brunswijk, waar Rusland, waar ieder ander.

  Waar blijft de tocht van homo organisaties in Suriname, Hetro en andere organisaties. De organisatie van Vrouwen.

  Wellicht verontwaardigd allemaal maar geen acties, dan lekker je vingers te bewegen op het scherm.

  Moge de goede God weten dat je als waardig mens ter wereld kwam in een samenleving die steeds meer waarden loos dreigt te geraken.


  Maak melding
 10. @ Mix Chick

  Niet alleen in A´dam ook in Den Haag worden ze vaak in elkaar getrimd, nergens voor nodig vind ik. Het zijn ook kinderen van een ouder, maar ik mag ze niet zo erg ! Heb geen hekel aan ze, maar voor die twee waar je het over hebt, heb ik een speciale plek voor ze. Namelijk de hoogste boom van Europa die te vinden is, en voor G.Joling de allerhoogste. Wat een verwijfde kereltje zeg.
  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 11. Heb dit artikel een paar keer gelezen. Dat anderen gepest worden, het doet er niet toe om wat voor reden dan ook. Als 72-jarige herinner ik mij pesterijen op de stephanusschool door Jimmy Chan Pin Jin. Jaja, dokter Jimmy Chan pin Jin. Ik denk dat hij nu dermatoloog is. Hij maakte het te bont. Hij pestte anderen omdat die arme leerlingen waren. Hij sloeg ze op hun achterhoofd.
  1 van die gepeste jongens van toen, wil hem graag nu ontmoeten.
  Jimmy pestte anderen omdat die minder financieeldraagkrachtige ouders hadden. Hij sloeg anderen op hun achterhoofd. Hij gaf ze bijnamen. Hij deed dat, omdat hij wist dat die anderen alleen waren op school, terwijl hij zijn broer Felix had.


  Maak melding
 12. Zo jammer, ouders pak je kinderen aan, homofilie is geen modeverschijnsel maar een defect in je systeem. Je zal ook niet willen dat jou kind gepest word om iets waar hij totaal niets aan kan doen. Deze kinderen hebben het al zwaar genoeg , en hebben er niet voor gekozen. Haal die bekrompenheid uit je hersenpan en praat met je kinderen dat zulk pestgedrag absoluut niet kan. Ik wens de ouders en familie van deze jongen heel veel sterkte.


  Maak melding
 13. R.I.P jongeman. Het pesten komt overal voor. Hier in Nederland komt dit een paar keer per jaar voor onder kinderen die zelfmoord plegen door pesten op school. Zelf volwassen worden gepest op het werk. Trieste zaak.


  Maak melding
 14. @Bottse

  Beter blijf je maar weg, want ik hoef geen flikkers en pedo’s zien in Suriname. Grootste ziektes in wereld met hun aids en hofleveranciers van kindermisbruik. Als Bouterse lef heeft om homoseksualiteit illegaal maken, dan steun ik hem.


  Maak melding
 15. @ Batman

  Deze Batman moet nog uit de kast komen haha. Bekend verschijnsel; Fel anti homo gedrag vertonen om te verbergen dat je zelf op mannen valt.
  Volgens mij vechten Batman en zijn “wonderboy” Robin niet alleen tegen de misdaad maar doen ze het ook met elkaar. Lol


  Maak melding
 16. Ik had het al eerder gezegd dat ik het een heel zwakzinnige reden vind om jezelf van kant te maken omdat je gepest wordt. Wie gepest wordt moet niet met zich laten sollen en gewoon terugvechten. Wie dat niet doet is gewoon zwak en een vriendje. Dat soort figuren (zwakzinnige vriendjes) kan men liever kwijt zijn dan rijk. Uiteindelijk is het survival of the fittest dus ik laat geen traan om de suicide van deze zwakzinnige homo.
  Het kan me ook geen moer schelen als een weekhartige cry-baby een probleem heeft met mijn reactie want het is mijn oprechte mening.


  Maak melding
 17. Deze regering leert het nooit en waarom verkopen ze gramaxone nog in Suriname.
  Koop geen gramaxone en op een dag kan je kind het gebruiken!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES