Directeur Stichting Bosbeheer en Bostoezicht Suriname weg

24
Directeur Stichting Bosbeheer en Bostoezicht Suriname weg
Archieffoto: Jerry Akum in zijn vorige functie

Jerry Akkum is per 31 juli 2019 geen directeur meer bij de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB). Dat meldt ABC Online Nieuws donderdag. Akkum had een contract van een jaar en nadat het jaar verstreken was, is hij nog 2 maanden blijven aanzitten als directeur. Op eigen verzoek heeft Akkum besloten zijn contract niet meer te verlengen bij SBB.

De afgelopen periode is het personeel van SBB verschillende keren in actie gekomen, omdat onder andere de salarissen vastgesteld zijn in US Dollars, maar in SRD werden uitbetaald tegen een koers van 3.35 srd per dollar. Het bedrijf heeft door deze acties, vaker verliezen geleden. Of het vertrek van Akkum een verband hiermee heeft gehad, wilde het bedrijf niet bevestigen nog ontkennen aldus ABC.

Jerry A-Kum wass vanaf 1 juni 2018 waarnemend directeur van de SBB en was eerder directeur van Stichting Toerisme Suriname. Rene Somopawiro is vanaf donderdag 1 augustus belast met de waarneming bij SBB. Somopawiro was hiervoor directeur onderzoek en ontwikkeling bij SBB.

24 REACTIES

 1. Het is een groot verschil of je 3.35 of 7.95 krijgt voor de usd. De ndp regering is verantwoorr voor de uitbetaling. En toch stemmen deze ambtenaren op de ndp. Ze staken dat is goed.Akkum zal gefrustreerd zijn.Hoj mag niet meer betalen dan 3.35 en hij wordt unpopulait bij de manschappen..


  Maak melding

 2. Suriname is een zeer rijk land als je kijkt naar de wisseling van hogerkader die steeds maar doorbetaald worden na vertrek. Met welk land is dit land te vergelijken? grote puinhoop maakt men ervan en het leven van alle dag gaat gewoon door .


  Maak melding

 3. zeer opmerkelijk. ik vraag mij af wanneer er een einde komt aan het nomaden leven van dhr. J. Akum. intelligente, integere man, maar hij blijft nooit lang bij een werkgever. waaraan ligt dat?


  Maak melding

 4. @ Jerry A-Kum … Paarse Mislukkeling … zal als adviseur geplaatst worden op het kabinet van de ple-si-dent… broedplaats voor paarse mislukkelingen !!!!!!


  Maak melding

 5. Er blijkt totaal geen waardering te zijn voor onze SRD. Loze beloftes doen voor iets wat je niet hebt. Wij wonen niet in Amerika, Wat een kul is dit. Je beloftes niet kunnen waarmaken is een grote afgang.Het lijkt mij verstandig om in de toekomst gewoon in SRD te betalen dan krijg je geen ontevredenheid en scheve gezichten.


  Maak melding

 6. De SRD moet samengeperst worden tot toiletpapier en su moet overschakelen op de US Dollar handel wordt gedreven met deze munt en zal stabiliteit brengen in het land zo voorkom je ook dat er steeds SRD’s worden bijgedrukt


  Maak melding

 7. Volgens mij ligt su in het Amerikaanse continent of niet !!!!!!! Omdat we afhankelijk zijn van import producten en zelf geen moer kunnen produceren is de US Dollar beste optie om het in te voeren….graag zou ik de mening van iemand willen horen die er verstand van heeft


  Maak melding

 8. A kil mik wan monie keba !! Daarom gaat hij verder studeren in het buitenland; hoe zou hij anders zijn studie
  en verblijfkosten kunnen betalen ?? Hoeveel boete hebben de illegale houtkappers en smokkelaars van het illegaal gekapte en weg te smokkelen houtblokken betaald ??? Wie heeft iets gehoord over de afloop van
  dit gebeuren iedere keer ?? Wie waren de smokkelaars ??


  Maak melding

 9. Die man weet niet eens een houwer vast te houden. Weet niets over de jungel. Hoe gaat hij hier leiding aan geven. Om zo’n hoge post te bekleden moet je minstens bosbouw hebben gestudeerd en brede inzicht hebben over de natuur en de geografische ligging van sur.
  Deze man is meer geschikt om kinderen te maken, geen verantwoordelijkheid te nemen, feesten en eten en drinken.
  Het is een Afrikaanse cultuur die in het systeem is ingebakken.

  Kijk maar naar alle hoge departementale en publieksgerichte posten, die door kleurlingen worden bestierd en overal ligt alles op z’n gat.
  SARIE TORIE!!!!!!!


  Maak melding

 10. Haha, die Bert.
  Je zit op een verkeerde site. Je schrijft namelijk;
  “graag zou ik de mening van iemand willen horen die er verstand van heeft”
  die is hier niet. Haha,
  Volgens Robbles (of Robles zitten hier alleen zwakzinnigen, haha)
  Toch wil ik een poging wagen, waarbij ik geenszins wil beweren er verstand van te hebben.

  Chartale geldhoeveelheid (bankbiljetten) bedraagt 2118mln (hoeveelheid SRD in omnloop)
  (bron ;cbvs.sr/images/content/annual-reports/Jaarverslag%20_2014_CBvS_24%20maart_%202016.pdf)

  De hoeveelheid USD bedraagt 590mln , (hoeveelheid USD bij de CB)
  De internationale reserves hebben een niveau bereikt rond de US$ 590 miljoen; dit is genoeg voor een dekking van de import van goederen en diensten van 3,3 maanden, staat in het verslag van de governor van 12 maart 2019
  (bron cbvs.sr/72-highlights-nl/1653-persbericht-de-centrale-bank-werkt-intensief-aan-de-wederkeer-van-rust-op-de-valutamarkt

  Dus je hebt bij lange na niet genoeg USD
  Hoe kom je aan USD?
  door deze te verdienen in de handel met het buitenland.

  Dit is een verklaring waarom SU de USD niet kan invoeren.

  In gewone mensen taal
  Als je wilt dammen, maar je hebt geen damstenen dan gebruik je bijv doppen van een bierfles, maar als je ook hier onvoldoende van hebt kan je beter met 1 bal gaan spelen.


  Maak melding

 11. Je moet ook niet vergeten dat de mensen die valuta hebben het snel overmaken naar hun buitenlandse rekeningen. Zo blijft de druk op de valuta hoog. Zolang er ook produkten en voertuigen/ materialen in valuta worden verkocht zal de SRD ondergeschikt blijven aan de USD en Euro. Vermogende Surinamers, de politiek en het zakenleven hebben er baat bij dat de situatie zo blijft, met die koerswisselingen valt er immers veel geld te verdienen en met hoge rentes hou je de armen aan de ketting.


  Maak melding

 12. Wat een gelul van die pico en Bert. Hahahahha ik moet er zelfs om lachen. Je zegt het zelf al, “geen verstand van te hebben”!! Hou je onzin bij je aub dan. Bert domkop,snap je het niet of ben je te dom??
  Devaluatie,inflatie klinken jullie die termen wel bekent in de oren??


  Maak melding

 13. Er was voor vele miljoenen gesjoemeld geworden bij SBB maar daar hoor je niks meer over. Die zaak is zeker in de overvolle surinaamse doofpot terecht gekomen.


  Maak melding

 14. Waar is die man? Weg uit SU? Oh ja, dit voorbeeld zal door meer Akum’s worden gevolgd. A kondre trong wang aap apie republiek. So so paars ao geniet in a siekie kondre, lekie Maduro in Venezuela!!!


  Maak melding

 15. @@@Jay
  Dat klopt, is nu in de doofpot, einde oefening. Waarom in de doofpot, omdat de hoogste baas van sur zelf ook een boef is.
  Zou DB het personeel aanpakken voor diefstal, dan zou de beerput open gaan. En nu is alles glad gestreken en iedereen is rijk geworden en behouden hun baan.
  Mooi toch?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.