zaterdag, juni 15, 2024
HomeFotoNieuwe ministers Suriname worden donderdag geïnstalleerd

Nieuwe ministers Suriname worden donderdag geïnstalleerd

-

Does Travel - naar Suriname

De beëdiging van de nieuwe ministers in Suriname zal plaats vinden op donderdag 16 mei 2019 om 09:30u op het presidentieel paleis. Het gaat om Sergio Akiemboto (NH), André Misiekaba (SoZaVo), Vijay Chotkan (OWT&C) en Rabin Parmessar (RGB).

Vrijdag werden Patrick Pengel en Regilio Dodson respectievelijk op de ministeries Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) en Natuurlijke Hulpbronnen (NH) bedankt als minister. Ook Cristien Polak van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) moest het veld ruimen.

Pen­gel zegt in een re­ac­tie tegen de Surinaamse krant Times of Suriname dat hij zelf zijn ont­slag heeft in­ge­diend en niet is be­dankt door de pre­si­dent zo­als wordt ge­zegd.

De Surinaamse president zal na de beëdiging een persconferentie beleggen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

34 REACTIES
 1. Wat wordt er gezegd en gezworen eigenlijk bij zo een beëdiging ??? Ik denk : gij mag stelen , gij mag liegen , gij moet een corruptief faciliterend beleid doorvoeren en de rest van het volk mogen naar de klote lopen. Tja dat kan zomaar !


  Maak melding
 2. Heeft de president niet in de gaten dat hij zelf niet deugd, laat hij gewoon verkiezingen uitschrijven. Negen jaar 70 ministers, waar ligt de fout, laat hij die vraag aan zichzelf stellen.


  Maak melding
 3. De allergrootse boef, die zijn boevenvrienden weer op een hogere schaal op de loondienst plaatst. Ondertussen Lena foe Bakkaollo, Tjaliie, Isidoor, djajdaj ndp zombies, e ka no mpp met hun salaris van nog geen 2.000srd.


  Maak melding
 4. Nog 4 uitkeringstrekkers over een jaar erbij, die voor de rest van hun leven met vakantie kunnen gaan, en Jan met de pet mag 40 jaar stompen, tot zijn of haar pensioen om een grijpstuiver te verdienen, triest voor woorden.


  Maak melding
 5. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  ddb en kliek hebben niet de capaciteiten/kennis, persoonlijkheid, ervaring om goed beleid te maken, een land te besturen, uitdagingen aan te gaan, investeerders naar Suriname te halen, werkgelegenheid tot stand te brengen, veiligheid in het land te garanderen, de misdaad te bestrijden, goede scholing voor Surinamers vanaf de kleuterschool tot de universiteit te garanderen, grensoverschrijdende criminaliteit te bestrijden, rust en orde in het land te geven, de naam van Suriname (inter)nationaal hoog te houden, kunnen regeren, respect voor de grondwet en internationale verdragen, zich aan de Trias Politica te houden, enz.

  ddb:
  – couppleger , 25 februari 1980, verantwoordelijk voor de 8 december 1982 moorden, gewijzigde wet van 2012, grote armoede in Suriname, zie uw leven en de rekeningen die u dagelijks moet betalen, zie voedselpakketten, geen werkgelegenheid, ondernemingen zie sluiten, heel grote werkloosheid voor de Surinamers, 80.000 ambtenaren op +/- 550.000 inwoners, geen investeerders, enz.
  – is niets anders dan een dictator , moordenaar, grootste crimineel van Suriname die op grond daarvan nooit president van Suriname mocht worden/zijn, omdat het volgens de grondwet niet mag dat een crimineel een publieke functie uit oefent,
  – zelfverrijking van zijn clan, pikin ingie booi,
  – is president omdat hij daardoor onschendbaarheid geniet en niet in de gevangenis in de republiek Suriname kan komen voor criminele daden en ook niet in het buitenland,

  Surinamers, kiezers van Suriname zie Venezuela. ddb en adhin zijn goede vrienden van maduro en zie hoe het Venezolaanse Volk in armoede leeft en het daar steeds slechter gaan. maduro is een dictator net als ddb, die aan zelf verrijking doen. ddb is op de opsporingslijst van DEA in MIAMI USA en ze willen hem arresteren voor poging drugs USA binnen te willen smokkelen. Ook in Nederland heeft hij een veroordeling voor drugshandel gehad van de rechtbank in Nederland voor 11 jaar, die hij ook moet komen uitzitten.
  zie: domeingronden, geen US-dollars, Sranan Skeer, Suralco dat uit Suriname vertrekt, zie de Goudovereenkomsten IAMGOLD, Newmont, Surinaamse Postspaarbank/Whatapps met al die grote familienamen van de ndp ero, die stinkend rijk zijn, en dit is maar een klein gedeelte van corruptie en zelfverrijking van ddb-kliek wat aan het licht komt nu!,

  ddb en vele ndp-ers horen in de gevangenis te worden opgesloten voor misdaden en criminele daden tegen de menselijkheid. ddb en kliek houden de ontwikkeling van de Surinamers op.

  Time4change!
  Ben Ik Degene Die Zo Slim Is Of Bent jij Nou Zo Dom?

  LEVE:
  – De Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP)
  – Chandrikaperkash Santokhi ( CS/Chan)
  – CS4pres!
  – Vision 2030 van de VHP,
  – alle DNA-leden die op de lijst van de VHP gaan voorkomen van de Algemene Verkiezingen van de DNA van 25 mei 2020 en de dr-en rr-leden van de VHP-lijst
  -28 zetels en meer voor de VHP op 26 mei 2020
  – CS4Pres!
  – samen werken met alle politieke partijen die na 26 2020 mei gekozen zijn voor de DNA, behalve met de ndp, die het land vernietigd heeft,

  Hoera, Hoera, Hoera!
  Chandrikaperkash is de beste man om de volgende president van de republiek Suriname moet worden. Er is geen betere persoon. Hij geniet internationale respect en de VHP heeft een plan van aanpak 2030 om samen met alle politieke partijen van Suriname, behalve de ndp Suriname de goede koers op te laten gaan.

  Surinamers van noord – zuid, oost – west in de republiek Suriname sluit u massaal aan bij de VHP-kernen in u plaats, dorp, Stad-Pararmaribo, distrikt, en stem op de Algemene Verkiezingen van de DNA op 25 mei 2020 massaal voor de kandidaten van de VHP. Ook voor de dr-en rr-leden die op de lijst van de VHP voorkomen.

  Time4Change!
  28 zetels en meer voor de VHP
  De VHP gelooft in de knock out voor de ndp in de republiek Suriname
  We Are The Champions My Friends, Hup VHP, Hup!, Wij zijn de Olifant i.p.v. muis. You’ll Never Walk Alone, Hand In Hand Kameraden, Hand In Hand Met De VHP, Geen Woorden Maar Daden, stem op 25 mei 2020, massaal op de VHP!,

  Time4Change!
  VHP Is De Redding Voor Suriname, VHP gaat samen met andere politieke partijen, behalve de ndp de goede richting geven voor een goede ontwikkeling voor de Surinamers en de republiek Suriname (inter)nationaal.

  Kiezers van Suriname. Time4Change!
  VHP gaat voor 28 zetels en meer op 26 mei 2020. Stemt u daarom massaal op 25 mei 2020 op de VHP!
  Surinamers, kiezers van Suriname redden jullie Suriname uit handen van de dictator ddb en behoedt uw (klein)kids en uw zelf van de grote armoede en grote ellende waarin u leeft sinds 25 februari 1980, 8 december 1982, 25 mei 2010, 25 mei 2015 tot heden. Zie uw leven.

  CS4Pres!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 6. @@Samarkand!! De opvolger van De DiDiBri wordt de uitkeringstrekkers Damsco of de R Gay!! Paraman kan niet want die is spoorloos verdwenen!!


  Maak melding
 7. Met alle respect, maar wat een clown is de president….maar nog erger….de gene die op deze clown hebben gestemd 😆😆


  Maak melding
 8. Wat ik mij afvraag is, hoe deze President zich zal voelen als hij tussen de mensen komt.

  Van de Apen die hem gekozen hebben weten we het al. Daar voelt hij trots. Het is een groep die schaamteloos is, hun intelligentie niveau reikt niet verder dan de inzicht hoe te komen aan een portie bruine bonen en een in zout gedrenkte stukje vlees. Niets anders dan de slaventijd verder zich ontwikkelen kunnen ze, dat laat ieder land waar zij regeermacht over krijgen zien.

  Ik bedoel de burger die hem kan doorzien. Het moet ondanks zijn schaamteloosheid voor hem een ware pijnlijke aangelegenheid zijn om te weten dat je zo vaak mislukt om de juiste persoon te kiezen, die een beetje kan bijdragen aan je imago verbetering.

  Lang zal deze schaamte niet duren. Zijn aanhang zal gauw zorgen dat hij dit snel vergeet..Want een portie bruine bonen is gauw te vinden.


  Maak melding
 9. Kondremangs,
  Ik hoop dat zijn nierdialyse apparaat uitvalt. Dan zijn we van DiDiBri verlost. …en dan nog verder afrekenen met die kliek rondom hem. …..
  @kree ,
  Je hebt het over apen,die DiDiBri gekozen hebben. ….die bestaan uit ALLE bevolkingsgroepen van Su. ….dus jouw manier om een bevolkingsgroep neer te halen. ..raakt kant noch wal. ….
  En helaas laten mensen uit alle bevolkingsgroepen zich omkopen door DiDiBri en zijn drugsdealers en corrupte bende. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 10. RobG .ben u er nog .of heb u het druk met loby-en om uzelf te vrijwarren van uw “flessentrekkerij activiteiten” bij de SPSB ?


  Maak melding
 11. In negen jaar 70 ministers geresuffeld en nog steeds met patatalosso naar bed: Slapeloze nachten gewenst namens het volk…immers wij zijn slap, achterlijk en vooral laf.


  Maak melding
 12. Allen op Moederdag toch even een reactie.
  Onpartijdig en in het belang van land en volk, stel ik dit:

  Het is zaak dat men de regeling voor gewezen ambtsdragers herevalueert.
  En direct naar ratio en logica aanpast.
  Men moet rechtvaardige faciliteiten scheppen

  Een ambtsdrager zoals Mini Ster of Parlementarier, kan onmogelijk slechts 1 jaar dienst doen en daarna enorme pensioenen cq wachtgelden krijgen.
  Dan moet de doorsnee burger 30 jaren werken om een fatsoenlijk pensioen te krijgen.
  Dit is onrechtvaardig en onmenselijk.

  Los van wachtgelden lopen een hoop zaken door voor gewezen Mini Sterren.
  Ze krijgen top Medische voorzieningen en beveiligingen.
  Ze huren op staatskosten woningen in villa wijken en verhuren hun eigen woningen. Ze reizen a la dol.
  Enz.

  Het resultaat is dat komende politici, huidige politici en gewezen politici.
  Ook de Vhp Nps en noem.maar op.
  Geen van allen iets zinnigs hiermee zullen doen

  ZE KONDEN ALLANG DIT EUVEL VOORKOMEN DOOR WETGEVING. ZE HEBBEN ZELF NOOIT EEN CONSTITIONEEL HOF INGESTELD. ZE ZULLEN OOK DEZE LUXE WILLEN MEEMAKEN EN ZULLEN HUN OUDE DAG IN WEELDE WILLEN DOORBRENGEN.

  DAAROM DE ZOGENAAMDE GRIJNS OP HUN GEZICHT TIJDENS VERKIEZINGEN. WETENDE DAT ZE LEKKER GAAN GENIETEN WANNEER HET STEMVEE OP HUN GESTEMD HEEFT
  DAAROM STRIJDEN DE POLITICI IN DIT LAND.
  MACHT GELD LUXE EIGENDOMMEN ENZ.

  HET VOLK CREPEERT


  Maak melding
 13. Het volk crepeert? Nee man. Kaarten show Vereer binnen half uur uitverkocht. Alle shows van Vereer uitverkocht. Er is geld genoeg daar. Alleen kunnen ze niet lachen. Daar hebben ze een komediant voor nodig.


  Maak melding
 14. Ik stel voor dat met terugwerkende kracht alle voorzieningen verkregen door oneigenlijk bestuur terugwerkend naar 10 jaren terug of langer, gestopt worden.
  Nu is er toevallig een regering die gretig gebruik maakt van deze regelingen.
  Niemand wordt oneervol ontslagen en ze mogen allen hun Suv behouden.

  Dit kost het land teveel geld.
  Have a Heart mensen.
  Jullie hebben echte dikke huiden en gaan door vuur zonder schaamte.
  Hoe kunnen sommige van de nieuwe kandidaat ministers dit met hun land doen.
  Zullen ze trots zijn?
  Zullen ze echt van hun luxe genieten
  Slaapt de Heer?
  U merkt het wel
  Bless


  Maak melding
 15. 70 man met een gemiddeld dienstverband van een jaar en een beetje. En je zit voor de rest van je verdere leven gebakken. Zelf Santhoki zal dit niet kunnen corrigeren. Geen enkele politieke partij zal dit kunnen en willen corrigeren. Het is het volk van Suriname die dit zelf zal moeten corrigeren. Die Bouterse had volgens de grondwet ook al geen president mogen worden, hij heeft immers een staatsgreep gepleegt en zit er dus illegaal.


  Maak melding
 16. Daniel , denk je niet dat het beter zou zijn als ex mini sters 2 maal zolang als de tijd dat ze hebben gediend aan wachtgeld zouden ontvang …..en als ze na hun dienstperiode worden veroordeeld voor fraude of corruptie of dergelijk de uitkering meteen word gestopt en ze alle wachtgelden met terugwerkende kracht incl.rente terug moeten betalen en nooit meer een publieke functie mogen bekleden …….dan zullen ze wel 2 keer nadenken om te graaien.


  Maak melding
 17. als er inderdaad us$200.000.000.000. aan grondstoffen in onze bodem liggen zou je het vak iets aantrekkelijker kunnen maken door de lengte wachtgelden in het kwadaad van de jaren die zijn gediend …alleen bij een voledige 5 jaar dienst krijg je levens lang die privileges en gelden.

  dus bij 1 jaar minister 1 jaar wachtgeld ..2 jaar dienst 4 jaar wachtgeld …enz………


  Maak melding
 18. op deze manier is het vak dan helemaal niet aantrekkelijk voor de boefis die wij tot nu toe in het machts-centrum hebben gehad


  Maak melding
 19. want hoe het nu gaat is het ook een slecht voorbeeld voor de jeugt .het volk van morgen ….die leren dat boeven in de politiek ongestraft blijven …..dus een hele cultuur revolutie zal plaatsvinden ….de resultaten zullen over een paar generaties zichbaar worden


  Maak melding
 20. Daniel .geen van de leden van dit boefi regim zal iets inleveren ..ze hebben geen hart …aleemaal leugenaars populiisten egoisten en de grootste boefis ….je weet wat baas gezecht had. “na gong put my dja .na gong wang kan poer mi baka” .. dus er moet zoeen volks revolutie komen alla franse stijl om deze gasten op hun knieen te krijgen……ze hebben een dikke huid en geen jeje .


  Maak melding
 21. Het veel rijkere NL heeft een regeling voor ex-bewindslieden waarbij die 3 jaren doorbetaald kunnen worden. Maar in het veel armere SU worden ex-bewindslieden hun hele leven lang doorbetaald op kosten v.d. belastingbetalers. Dat is een typisch voorbeeld van op grote voet leven en v.d. apenmentaliteit die in SU heerst.


  Maak melding
 22. Pengel het maakt niet uit of je zelf je ontslag hebt ingediend zowel ontslagen bent, je hebt meer op je kerfstok dan men denkt. Gesjoemel met nv’s en bv’s, stichtingen om je zelf te verrijken is achterhaald. De bewijzen liggen er zwart op wit. Qua functie inhoudt als minister heb je, je niet va een al te positieve kant laten zien. Eenmaal een schurk, blijft een schurk. Jij en Dodsen zijn niet beter dan de rest van de kroeskoppen. Nu wordt het hoogtijd dat Boefdraad ook zijn ontslag indient of krijgt. Al die onzinnige leningen die in dollars zijn uitbetaald, waar blijven die?? Zeker in eigen zak en die van je zogenaamde politieke vriendjes. Nu weten wij waar al die dollars van de buitenlandse leningen zijn gebleven. Vreemd he, dat er een chronisch tekort is aan USD.

  Heel wat vuile streken, die ooit toch boven water komen.
  Time will tell.


  Maak melding
 23. Welke minister zal de € 19,5 miljoen die Nederland geconfisqueerd heeft terug halen ? Waarom is het geld door Nederland nog steeds niet aan Suriname teruggeven ? Mevrouw Masaram had nog zoveel grote woorden dat Nederland met zijn klauwen van het Surinaams geld moest afblijven. Deze mevrouw, lid van de NPD, kon helaas het ook niet voor elkaar krijgen. En Bouterse de grote leider ? Ach, die is net zo bang voor zijn achterban als voor het OM in Nederland. Ondanks zijn functie van president van Suriname is men nergens van onder de indruk van deze president die bij mijn weten de zwakste schakel sinds de onafhankelijkheid is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES