zondag, april 14, 2024
HomeFotoBij overval gefilmde criminelen opgepakt door de politie

Bij overval gefilmde criminelen opgepakt door de politie

-

Does Travel - naar Suriname

De politie in Suriname heeft twee criminelen aangehouden en in verzekering gesteld voor een gewapende overval in een supermarkt. De overvallers werden tijdens de daad vastgelegd door beveiligingscamera’s. Deze camerabeelden zijn vervolgens via social media verspreidt (zie onderaan).

Op de camerabeelden is te zien hoe een van de criminelen de winkelierster bedreigt met een scherp voorwerp en haar ook nog in een wurggreep houdt. Voorts dat onder andere de kassa wordt leeg gehaald.

Deze criminelen hadden de camerabeelden ook via de sociale media gezien wat aanleiding voor hun was om hun uiterlijk enigszins te veranderen. Ondanks dat wist de politie ze te achterhalen en aan te houden.

Twee van die criminelen zijn inmiddels door de politie in de kraag gevat en opgesloten hangende het strafrechtelijk onderzoek. Het gaat in deze om die crimineel die de winkelierster bedreigde en in een wurggreep hield en zijn kompaan die een groene jacket aan had.

De derde crimineel is nog voortvluchtig. Nadere berichten volgen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

50 REACTIES
 1. Het zal wel weer niet de zwarten zijn die zich aan roofovervallen schuldig maken. Goed dat de eigenaar van een Gambio recentelijk twee zwartjes neerschoot. Jammer jammer dat hij niet tussen de ogen mikte.


  Maak melding
 2. De RBT team van de politie zal, morgen in een ALV komen vanwege de aanhouding van deze gasten.

  Verder zegt hun uiterlijk boekdelen wie en wat ze zijn.

  Ik stel aan de PG voor verander je imago en probeer vrijlating van de ze gasten te bewerkstelligen. Dan ben je geen racist meer, maar een weldoener voor een bepaalde groep en hun soortgenoten. In ieder geval voor het bestuur van de politie bond.


  Maak melding
 3. Ik vind het eerlijk gezegd niet zo erg wanneer de nieuwe chinese kolonisten en (corrupte) surinaamse politici beroofd worden. Het klinkt misschien hard om het zo keihard te zeggen maar beide groepen zijn hard bezig om het land & volk leeg te zuigen dus een beroving is wel het minste wat ze verdienen. Het kan me niet schelen als iemand zich daardoor beledigd/gekwetst wilt voelen want bovenstaande is mijn oprechte mening.


  Maak melding
 4. Ik had liever het volgende gelezen : ” Overvallers door de winkelier dood geschoten “.
  Ding dagu K@ na winkrie, ding sska saka beest !!!!!

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 5. Als de derde zich als Chinees vermomd is hij zeker niet op te sporen ? Ja het zijn ook de mensen van het allerlaagste soort en is de kans dat hij zich als Chinees vermomd aanwezig.


  Maak melding
 6. Er wordt over 1 ogenblikje een vergelijking gemaakt met criminelen in Holland. Let maar op. 1 ding is zeker de criminelen in Suriname gecreëerd en geschapen door God Bouterse . De doofstomme aanbidders zijn de sektes, sommige op straat aan gort verreden of geofferd met lood.


  Maak melding
 7. Als je onderduikt in de Chinese gemeenschap, dan zul je nooit gevonden worden. Zelfs de regering weet niet hoeveel Chinezen er zijn in Suriname en waar precies ze verblijven.


  Maak melding
 8. Kondremangs,
  Dankzij onze politie zijn deze criminelen. ..maakt niet uit welke bevolkingsgroep. …gepakt. ……chapeau KPS. …
  Wat een hypocriete reageerders zijn sommigen op WKN. ….Gisteren was het. …kruisig de Surinaamse politie. ….vandaag is het. ..hoera. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 9. @ André,

  Hij faciliteert vrije meningsuiting. Ook al is het voor sommigen waar de waarheid hard voor is, dit te lezen.

  Wat racisme. Het zijn feiten, die mensen poneren met een emotionele lading. Neem nu deze twee op de foto. Lijken ze op Chinezen. Lijken ze op Javanen. Lijken ze op Hindostanen. Hoe vaak zie je mensen met het uiterlijk van deze groepen in verband gebracht met roof.

  Ik begrijp de categorie, ontkenners, wegkijken van het probleem, goedpraters, verzachtend maar de waarheid is hard. Niet altijd welgevallig pijnlijk maar moet gezegd worden.

  Ik hoop dat Waterkant lang een podium hiervoor blijft.


  Maak melding
 10. @ Alles voor loze beloften.

  Ik ken jou achtergrond niet, maar ik weet zeker dat racisme niet gelijk is aan vrijheid van meningsuiting.

  Zodra bevolkingsgroepen als geheel negatief worden bejegend is valt dit onder de noemer racisme. Dan maakt het niet uit of de groep wit, zwart of geel is.

  I made my point, you are on your own now!


  Maak melding
 11. Waterkant soso vriendje nanga vriendinnetje. Denki poti intenet dan habi taki. Intenet habi omeni miljad sma poti sani. San poti now, baka wan tu yuru sma fegiti keba. Wani de echte mang nanga uma go taki stati nanga megafoon. Dan pas omu taki yu habi dikati. So langa no du dati, yu tan viendje nanga viendinnetje. Omu taki so. Mi go baka winkri seri suribet nanga sopi gi don sma wani lasi moni haha.


  Maak melding
 12. Wat fijn voor sommigen om hun racistische uitlaatklep wijd open te zetten. Prima is dat wat mij betreft als men daardoor opgekropte frustraties kwijtraakt. Voor de zoveelste keer voel ik mij geroepen om te stellen dat misdaad van alle tijden en van alle rassen is. Zo kunnen we de vraag stellen wat erger is, drugs smokkelen en (laten) verkopen of een overval plegen. Beide zijn misdaden die je niet wilt hebben in je samenleving. maar zoals gezegd, misdaad is van alle tijden, alle gemeenschappen en van alle tijden. Sommige bevolkingsgroepen in Suriname zijn oververtegenwoordigd in drugssmokkel anderen misschien in diefstal en beroving, maar misdaad = misdaad.


  Maak melding
 13. Enigste oplossing is een dodelijk spuit toedienen! velen zijn daarbij veiliggesteld. Gevangenis kost geld. handen en voeten afhaken met een bijl, kost ook geld. Dus dan maar de bovenstaande.
  Kier ding map…ng pa…g fufurmangs!!


  Maak melding
 14. @Andre,

  Racisme is vaak niet eens racisme.
  Wanneer een groep/individu om een bepaalde reden vaak in het nieuws komt, dan krijgt het automatisch een labeltje opgeplakt.

  @Van Zijsburg,

  Het aantal keren dat rovers behorende tot een bepaalde groep in het nieuws komt is vele malen groter dan het aantal keren dat drugssmokkelaars behorende tot een bepaalde groep in het nieuws komt. Frequentie speelt ook een rol bij de beeldvorming.

  Bijvoorbeeld:
  Het aantal meldingen van verkeersongelukken is bijna dagelijks te lezen. Een toerist die dat leest zou kunnen denken dat Surinamers slechte chauffeurs zijn en dat hij in Suriname nooit een taxi moet nemen. Of dat de wegen niet deugen en het land voor hem onveilig is.
  Nu zal een regering een campagne starten om de toeristen gerust te stellen, de wegen verbeteren en de controle op het rijgedrag beter maken.
  Maar wanneer weer eens een marron iemand heeft beroofd, start de marrongemeenschap een campagne om mensen gerust te stellen dat ze dit probleem binnen hun gemeenschap aanpakken?
  Wanneer een hindustaan weer eens dronken is gaan rijden, start de hindustaanse gemeenschap dan een campagne om de mensen gerust te stellen dat ze aan dit probleem binnen hun gemeenschap werken?
  Zo niet, dan wordt dat labeltje ineens een feit, een harde werkelijkheid en is het dus niet onterecht.
  Zo ja, dan verandert ook de perceptie en verdwijnt het labeltje na een tijdje.
  Het probleem is dat de individuen/groepen/gemeenschappen niets doen met de kritiek of de negatieve beeldvorming, waardoor dit alleen maar versterkt wordt.
  Dat is mijn mening hierover.


  Maak melding
 15. @NOBRUYA,

  Het KPS doet geen vrijwilligerswerk. Die mensen worden betaald om diensten te verlenen. Ze moeten zich ook, net als burgers, aan wetten houden.
  Wanneer een burger de wetten breekt, wordt hij door de KPS opgepakt en verschijnt hij voor de rechter.
  Wanneer een KPS agent de wet breekt, wordt hij ook door de KPS opgepakt en moet hij ook voor de rechter verschijnen.
  Maar de KPS probeerde hieraan te ontsnappen en probeerde zichzelf boven de wet te stellen. Dat kan en mag natuurlijk niet, want ze worden ook door diezelfde burgers betaald die ze aan het intimideren waren.
  Dat KPS agenten niet eens 2 ballen hebben, is wel opmerkelijk. Ze gaan daar spelen met maar 1 bal!


  Maak melding
 16. @ kabolus

  Zodra een hele groep negatief wordt gestigmatiseerd dan is het

  Wat ik ook niet begrijp is dat racisten zich dikwijls beroepen op vrijheid van meningsuiting, hetgeen is verankerd in de grondwet, maar aan voorbij gaan dat o.a. deze zelfde grondwet racisme verbiedt.


  Maak melding
 17. @Andre,

  Op één hoop gooien is de norm, hoe onterecht ook. Niet alle Duitsers waren Nazi’s maar werden er wel voor uitgemaakt, bijvoorbeeld. Niet alle blanken zijn/waren slim, maar dat beeld heerst(e) wel. Niemand heeft tijd en zin om de individuele schuldigen te gaan benoemen, wat men wel zou moeten doen als men zorgvuldig wil zijn. Makkelijk is om de hele groep die label op te plakken. Dit is iets van alle tijden in alle maatschappijen.


  Maak melding
 18. De blackies zijn weer triest bezig………stelletje losers…..komt ervan als jullie ouders erop los neuken en 10 kinderen maken zonder die een toekomst te kunnen geven!!


  Maak melding
 19. @Andre ; helemaal eens met jou dat de redactie van waterkant. net niet ingrijpt bij racistische opmerkingen. Terwijl de afgelopen week drie berichten van mij niet geplaatst zijn . Heel vreemd. Wellicht tijd voor een tegenhanger voor waterkant.net waar er geen plaats is voor racisten maar op basis van wederzijds respect gediscussieerd wordt met elkaar.


  Maak melding
 20. Hoor hoor hear hear Freddyyy huilt de wolvengehuil ! Hij klaagt over racistische uitlatingen gedaan jegens zwarten. Freddyyyyy is de verpersoonlijking van de Surinaamse Farizeeër met de hoogste code hypocriet gedrag. Zelf maakt hij zich vaak schuldig aan racistisch gedrag jegens Hindoestanen en andere niet zwarte groepen. Zodra de keiharde werkelijkheid over zwarten wordt gezegd begint hij te jammeren. Laat ik het nog een keer zeggen de grootste racisten zijn de zwarten.


  Maak melding
 21. Hè jay wat ben jij voor een simpele geest dat je vind dat de Chinese immigrant het land leegzuigt!
  De zgn regering ok die doen dat wel maar deze mensen werken voor hun brood. Ben je zelfbenoemde je vrije tijd soms ook een rover dat je dit soort nonsens uitkraait.
  Ik zou maar snel eens gaan praten met een psychiater zodat je hopelijk snel verlost word van dit soort waanideen


  Maak melding
 22. Het lijkt op een bepaalde bevolkingsgroep die keer op keer bewijst dat het bij de meeste in hun DNA zit.

  Of niet Afiba, Wendy, Lucien en nog een paar van dit soort mislukkingen?


  Maak melding
 23. Beste Glenn de zogenaamde alles weter; je klets letterlijk uit je nek. Wat jij doet is stemmingmakerij van de laagste categorie. Heb je mij ooit kunnen betrappen op een posting die racistische uitingen bevatte ?????? Het antwoord is duidelijk NEE , aangezien ik mij niet verlaag tot het niveau waarop jij en anderen zich begeven. Je weet elk onderwerp zodanig te draaien om lekker los te gaan op de zwarten zoals jij mensen wenst aan te spreken. Ik ga je niet eens vragen wat je afkomst is aangezien dat niet relevant is voor mij. Je denkt stoer te zijn met die scheld partijen van je , maar jou gedrag getuigd van een domheid die ik zelden meemaak. Ik ga verder geen woorden aan jou vuilmaken ,ga jij maar lekker door met het uitkraaien van onzin. Blijkbaar heb je het nodig om je zelf het mannetje te voelen .


  Maak melding
 24. @ André

  Je hebt gelijk ook het pseudo intelligent goedpraterij is evenals hetgeen je zegt maar ook een perceptie.
  Daarom is de jouwe niet belangrijker dan van anderen hier op het forum.


  Maak melding
 25. Sorry hoor ik hoor ik lees zoveel hier maar blijf zeggen dit alles door een tomaten regering is suriname nu helemaal in een ravijn terecht gekomen.En klopt wat sommigen zeggen over weer zelfde soort mensen die overvallen plegen…blaka man dat klopt…is hard,maar is zo.Ik schaam me soms omdat ik ook blaka man ben maar ben trots op mijn huidskleur.


  Maak melding
 26. @ Andre

  Buitendien wat jij racisme noemt noem ik waarheid. Vaak gesteund in de pers en verhalen uit de omgeving die een beeld geven van werkelijkheid.

  Deze waarheid en werkelijkheid wordt gecommuniceerd op dit forum door geschreven woorden, in de vorm van meningen en valt voor mij onder de categorie meningen. Zelf meningen gebaseerd op aangetoonde feiten en redelijke aannames.

  Meningen zijn gelukkig bij democraten vrij te uiten. Bij dictators die er niet tegen kunnen niet.

  Cyril Daal verkondigde zijn mening. En moest van Baasje de dood ingejaagd worden, omdat Baas narcistisch gekrenkt was.
  Zo heb je een bevolkingsgroep in Suriname met een hevige mate van krenking gevoeligheid grenzend aan waan. Leden uit hun groep kunnen zelden tegen beter weten in niet tegen kritiek ook tegen hun soortgenoten.

  Als je iets wilt weten over mijn achtergrond. Ik heb leren denken en doorzien.


  Maak melding
 27. @Freddyyy
  13 mei 2019 at 05:06. Ik benoem de dingen zoals ze zijn. Niet alleen jegens de zwarte bevolking maar ook de bruine Hindoestanen ben ik zeer kritisch. Lees mijn reacties maar na dus jouw statement als zou ik uitsluitend naar een bevolkingsgroep toe racistisch zijn, snijdt geen hout. Je lellebelt maar een eind weg hoor kan mij geen ene moer schelen. Ik zeg de dingen zoals ze zijn en als het voor jou pijnlijk is, is dit niet mijn probleem.


  Maak melding
 28. Deze criminelen, horen voor 30 jaar achter de tralies, zonder vervroegde vrijlating. Wat zal die vrouw dood angsten hebben gehad. Kapot schieten deze gasten. Hun heel bestaan bestaat uit roven en moorden. Van werken hebben zij nooit gehoord.


  Maak melding
 29. Glenn 13 mei 2019 at 08:49
  @Freddyyy
  13 mei 2019 at 05:06. Ik benoem de dingen zoals ze zijn. Niet alleen jegens de zwarte bevolking maar ook de bruine Hindoestanen ben ik zeer kritisch.”
  ——
  Die bruine hindoestanen zijn gewoon zwarten hoor; sommigen zijn even zwart als de zwartste creool.
  doei met je stommiteit.
  Of denk je soms dat hun voorouders uit Europa kwamen,??


  Maak melding
 30. Ach als je alleen een hamer hebt is het gemakkelijk om bij boeven die inbreken of een roofoverval plegen te roepen dat ze doodgeschoten moeten worden, 30 jaar straf moeten krijgen etc.

  en bij de witte boord criminelen die het land helemaal leegroven en naar de afgrond hebben geleid lees ik dat als straf maar moeten verantwoorden hoe ze aan hun geld zijn gekomen en dat ze alles terug moeten betalen.
  terwijl in mijn optiek beide categorie rovers even fout bezig zijn.
  Alhoewel, volgens mij zij de “Staatsrovers” vele male erger dan “de straatrovers”

  Maar ach we kennen de “Staatsrover”al jaren bij naam en toenaam, de PG kijkt de andere kant uit, de rovers krijgen een even mooie zo niet een mooiere baan, en gaan rustig door met roven. En ze krijgen ook nog beveiliging van de overheid.

  Wat moet met hun gebeuren, wie gaat deze lui (de Staatsrovers/Staatscriminelen)kapot schieten voor hun “voorbeeldig”gedrag. Waarom ook geen foto’s met naam en toenaam van ze in de kranten? durven ze dat niet?
  Of doen we zand erover???


  Maak melding
 31. beginnen we weer over lezen , schrijven en slapen of naar school .
  altijd raakt hierzo wij moeten alleen over politieksport praten met Hofman weg 5 sport
  Joe MARS.KLaar


  Maak melding
 32. @Glenn ; ik moet echt lachen om je idiote reactie . Je bent zo kortzichtig dat ik je totaal niet serieus kan nemen. Je gaat er dus van uit dat je met in jou termen met een zwarte te doen hebt. Wel ik zal je even wakker maken ik ben een autochtone Nederlander getrouwd met een prachtige zwarte vrouw uit Suriname waar ik met heel veel plezier 15 jaar van mijn leven heb gewoond. Dus hou op met je gezwets !!!!! Van mij krijg je geen aandacht meer , elk woord gericht aan jou is er een teveel. Fijne dag


  Maak melding
 33. Tja, je kunt moeilijk ontkennen dat het geen zwarten zijn die regelmatig als overvallers afgebeeld staan op de de foto’s op de diverse fora


  Maak melding
 34. het valt bijna bijna altijd op, 9 van de 10 keren, dat het mensen zijn van het donkere ras..die betrokken zijn bij overvallen, diefstal rover moorden.


  Maak melding
 35. Doei Fredje en nogmaals ik benoem de dingen zoals ze zijn zwart of geel of bruin maakt mij niet uit. Jouw laatste reactie laat zien dat je hypocriet bent want je maakt wel discriminerende opmerkingen over Hindoestanen en Chinezen maar is het andersom dan spring he als een kievit in het veld.


  Maak melding
 36. @@Glenn##
  Ik geef je niet ongelijk jegens de opmerking aan Freddyyy.
  Het lijkt soms alsof de ketel verwijt de pot………
  Huilebalk is hij.
  Niet mans genoeg om in discussie te gaan.
  Terwijl juist de plaats bij de forum is vrijelijk je mening te geven en waar nodig je feed back te plaatsen. Ik denk dat op deze aarde niemand GOD is, anders hoor je hier niet thuis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES