dinsdag, mei 28, 2024
HomeFotoOok directeur van gevangenis nu vast in zaak dode gedetineerde in Suriname

Ook directeur van gevangenis nu vast in zaak dode gedetineerde in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

In de zaak van de door zware mishandeling overleden gedetineerde Dion Griffith, is nu ook de directeur van de gevangenis Hazard in Nickerie vast gezet. Directeur, Ricardo Palmtak, is vandaag na verhoor in verzekering gesteld op een politiepost in Nickerie meldt Starnieuws. Het is nog nooit voorgekomen in Suriname dat zoveel penitentiaire ambtenaren zijn gearresteerd in één zaak.

De zaak draait allemaal om de gedetineerde Griffith, die op 24 maart dood werd binnengebracht bij de Spoedeisende Hulp van het Mungra Medisch Centrum. Hij is op gruwelijke wijze mishandeld totdat hij het leven liet. De man was ontvlucht uit de gevangenis, maar werd dezelfde dag aangehouden. In deze zaak zijn nu zeventien personen gearresteerd, onder wie ook officieren. 

Volgens Starnieuws zijn er bezwarende verklaringen afgelegd tegen de directeur van de gevangenis. Hij was eerder als getuige gehoord. Vandaag is hij als verdachte verhoord. Hij is intussen ontwapend en zijn dienstvoertuig is in beslag genomen. 

Minister Getrouw heeft geduld gevraagd in deze kwestie. Bekijk een video reportage van Apintie TV:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

26 REACTIES
 1. AAAAI GODO JOE BIGIE . DEZE P.A S MOETEN NOOOOOOOOOOOOIT MEER IN EEN KORPS . DEZE ZELFDE PALMTAK HAD EEN M … UITGEHAALD MET IEMAND . EN WEER SMA MOFFO DEE NA ING TAPOE. HET ZOU BETER ZOJN DAT HUN ALLEMAAL HUN STRAF IN PARAMARIBO UIT ZITTEN
  .LAAT DIE ANDERE GEDETINEERDEN HUN MARS NU BREKEN DING SAK SAKA .


  Maak melding
 2. Er is wel kordaat opgetreden zonder aanziens des persoons. Laat het onderzoek uitwijzen wat zich heeft afgespeeld en wie de verantwoordelijken zijn. Nogal een aantal zo te zien. Weer dat buitensporige optreden van sommige ambtenaren. De gewapende macht moet op de schopstoel. Rotte appels eruit en regelmatig cursussen volgen. De gasten zijn lui en zelfgenoegzaam geworden.


  Maak melding
 3. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Ook directeur van gevangenis nu vast in zaak dode gedetineerde in Suriname.

  Vanaf de dood van deze gedetineerde en diverse aanhoudingen van 15 Penitentiaire Landsdienaren, heeft 1
  forumlid steeds hierop gereageerd.
  Soms dacht ik dat hij misschien een (onderzoek journalist) was in het district Nickerie.
  Maar in deze zaak heeft hij veel achtergrond informatie aan ons verstrekt.

  Raadpleeg zelf Gerelateerde artikelen hierover.
  En dan heb ik het over: @Forza 7 april 2019

  Maar wij wachten het vervolg onderzoek in deze rustig af.


  Maak melding
 4. “Kordaat optreden”?????

  De overheid doet gewoon haar plicht.

  Met dezelfde kordaatheid moet er ook een uitspraak gedaan worden over de 8 decembermoorden.
  En ook hier zonder aanzien des persoon AUB


  Maak melding
 5. DE GRUWELIJKE DOOD van de gedetineerde Dion Griffith in de penitentiaire inrichting Hazard doet opnieuw de vraag rijzen of penitentiaire ambtenaren (pa’s) wel voldoende worden voorbereid op hun zware taak. Want het is niet de eerste keer dat een gedetineerde in één van de Surinaamse gevangenissen ernstig is mishandeld. Als je ex-gevangenen spreekt, is het zelfs aan de orde van de dag.

  Overigens, niet alleen cipiers maken zich daaraan schuldig. Ook verdachten die in handen van de politie vallen, klagen met regelmaat in de rechtszaal dat zij klappen hebben moeten incasseren om gedwongen een verklaring of bekentenis af te leggen. Dit zijn praktijken die in een samenleving niet mogen voorkomen. Ook verdachten en gedetineerden hebben rechten; zij mogen niet ten prooi vallen aan buitensporig geweld van politie en pa’s. Wat de aanleiding ook was om Griffith af te tuigen, het valt dus nooit goed te praten dat de pa’s bruut geweld hebben gebruikt om hem een lesje te leren.

  Zo erg zelfs dat hij daardoor kwam te overlijden. Je vraagt je af wat de daders heeft bezield om een medemens zo af te takelen. Gustaaf Gallant, voorzitter van de Bond Penitentiaire Ambtenaren in Suriname, heeft tegenover de Ware Tijd verklaard dat pa’s volgens de handleiding binnen de perken van de wet geweld mogen toepassen. Dat klinkt logisch, want niet iedere gedetineerde zal zich binnen de gevangenismuren gedragen. Maar kennelijk is de grens vaag tussen geweld toepassen om een lastpost te corrigeren en tot bedaren te brengen en het doodranselen van iemand.


  Maak melding
 6. Wanneer zoveel cipiers en de directeur nu is vastgezet, wie is er dan nog overgebleven om de boel te bewaken. Is er in sur geen cipiers of gevangenis beveiligersbond die opkomt voor hun belangen. En waarom blijven collegae cipiers in den lande stil?
  Dit gebeurt allemaal in opdracht van bouta om de bevolking te laten zien, over het kordate optreden van de beschermende macht. Wanneer er geen cipiers meer zijn lopen de roversbendes gewoon vrij rond. Willen we als maatschappij dit. Waarom is niet gewacht tot dat het OM onderzoek is afgerond?
  SARIE TORIE VOOR ALLE PARTIJEN.
  Dit doet het land niet goed.


  Maak melding
 7. Forza@@#
  Zou niet beter zijn om als fatsoenlijke burger om van de gevangenis af te blijven.
  Vergeet niet dat deze vent een zware draaideur crimineel was en de gevangenis ontvlucht. Ook in dit geval hebben de cipiers verantwoordingen moeten afleggen, hoe dit heeft kunnen gebeuren.
  En nu moet deze gevangene weer opgespoord worden en teruggebracht naar de gevangenis. Wat zou jij hebben gedaan wanneer je gevangenis beveiliger was en deze persoon moest opsporen. Je bent getrouwd en heb kinderen, zou je jezelf ook niet waken voor je eigen veiligheid. Dacht van wel.


  Maak melding
 8. De Mini-ster van Juspol moet direct aftreden … vrijwillig of gedwongen … want hij is Ambtelijk verantwoordelijk voor wat gebeurd is in Nickerie. Wie faalt moet gaan … in dit geval … OPKRASSEN !!!


  Maak melding
 9. Hoeveel van deze mannen daadwerkelijk schuldig zijn met gruwelijke mishandeling, doorslag en moord moet uit het onderhavige onderzoek blijken. Dat de directeur nu opgepakt is en goede zaak. Dat cultuurtje van uniform geile lafaards moet keihard worden aangepakt. Temeer omdat de samenleving de terreur van geüniformeerde mannen en vrouwen meer dan spuugzat is.


  Maak melding
 10. Dit is een schoolvoorbeeld van de Afrikaanse machtsuitoefening. In Suriname ziet men dit steeds meer voorkomen. Politici en ambtenaren uit een bepaalde groep die niet met bevoegdheden en macht om kunnen gaan. Zij voelen zich onaantastbaar en blinken uit in het plegen van misdrijven. Natuurlijk komt er geen onderzoek naar het misgedraging van deze ‘ambtenaren’ van het niveau 0.


  Maak melding
 11. Een ieder speelt voor rechter in Suriname,iedereen doet het ,zelfs de lijder van Suriname speelt voor eigen rechter.Hij heeft een record van 15 op zijn kop staan.Hij is de recordhouder van Suriname met de moord van 15.


  Maak melding
 12. Damsco 12 april 2019 at 07:38
  @de ndp bespotter 12 april 2019 at 05:03
  Ze zijn allemaal besmet met het misdadige moordvirus ddb.
  ///////////////////////////////////////////
  Domme pa is weeer z`n karpol vergeten,.de idioot met het BOUTER, ieja ie sabi DAT BEN IK DAMSCO ( Dwaze-Achterlijke-moordenaar-schijterijge-clown van OCER)


  Maak melding
 13. Kankantistraat 12 april 2019 at 11:39
  Dit is een schoolvoorbeeld van de Afrikaanse machtsuitoefening. In Suriname ziet men dit steeds meer voorkomen.”
  Klopt.
  In India daar en tegen worden zulke daders niet opgepakt maar uit de gevangenis gezet. Ze zijn dat loslopend vee.
  De bevolking mag hun onder luid gejoel dan vierendelen.


  Maak melding
 14. Deze taferelen zijn dagelijks id gevangenis het gebeurd wel vaker dat door toedoen van politie gedetineerden worden mishandeld en de dood plaats vind.

  Met mooie woorden weet men altyd weg te komen,want het zijn maar criminelen!
  En gek dat de bevolking zo verhard is geworden dat men dit normaal vind!

  Ik walg van deze taferelen waarbij omkoping kijk maar naar die mooie autos op de achtergrond,dat na de onafhankelijkheid wij nu moeten bedelen bij de chinees!

  Op eigen kracht wil of kan men niet verder,grappig dat deze sprinkhaan zegt met de moordzuchtige directeur te gaan praten!
  Pardon is hij ook niet een crimineel!!!!

  Sorry ..maar ik schaam me rot voor de toneelspelen van de verschillende ministeries de zgn president die nu van zn luie gat opstaat om als acteur de bevolking zand id ogen te strooien voor zn verkiezing…om daarna weer een ieder id steek te laten.

  Zolang dr een top is in suriname die corruptie drugstoevoer criminelen aanstuurt zijn we verdoemd,dat de bevolking het niet snapt laat me echt aan hun iq twijfelen.

  Jammer dat men na de onafhankelijk voor deze vervloekte koers heeft gekozen….ik heb suriname nog nooit zo meegemaakt,ik zie verval moreel verval doordat onze regering de bevolking id steek heeft gelaten.

  Alles in de politiek gaat om eigen gewin,ben benieuwd hoelang de surinaamse bank overheid zal blijven…want bouterse zal zeker zn tentakels aan dat geld zetten.

  Hoeveel rijker wilt deze mf worden????


  Maak melding
 15. @ Forza
  De politie en P.A. in Su zijn ook gelijk rechters en de OM., ze zijn geil op wapens, en ( macht )vertoon! En uiteraard stoer doen, zonder wapen zijn ze gewoon een stelletje mietjes, zielig hoor !

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 16. Tja, die cipiers en nu de directeur hebben blijkbaar geen politieke connecties en macht vandaar dat ze nu in voorarrest moeten gaan zitten vanwege de dood van een gedetineerde. Terwijl de verdachten van de december 1982 moordenzaak nog geen seconde in voorarrest hebben doorgebracht en zelfs amnestie daarvoor hebben gehad van het waardeloze parlement. Dit is duidelijk een geval van klassejustitie.


  Maak melding
 17. @Jay ,
  De directeur was een partij van baas en die dikke Dora .
  Ding wer fing ,
  Je bent al 60 plus ,ga the fuck met pensioen.
  Wat nu .Palmtak is verantwoordelijk wat er in Hazard gebeurd ..
  Ze moeten de politie ook doorspitten ,want die mishandelen mensen ook op hoog niveau.

  @


  Maak melding
 18. De afscheid en begrafenis van Giovanni Griffith, die op een mensonwaardige wijze om het leven is gekomen op 24 maart in strafinrichting Hazard, was zaterdag bijzonder emotioneel. Familie, vrienden en kennissen spraken vol afschuw over de vele littekens op zijn lichaam. Zijn broer Michael had de foto’s gemaakt in het mortuarium en via Facebook wereldkundig gemaakt.

  Op de foto’s is duidelijk te zien dat Griffith op een beestachtige manier is mishandeld door de penitentiaire ambtenaren. Achttien personen, onder wie ook directeur van Hazard, Ricardo Palmtak, zijn ingesloten. Griffith werd dood binnengebracht op de Spoedeisende Hulp van het Mungra Medisch Centrum. De politie werd hierna ingeschakeld.

  Familie en vrienden willen dat gerechtigheid moet plaatsvinden. Zij spreken hun afschuw uit over het barbaarse optreden van de penitentiaire ambtenaren en leidinggevenden. Door de foto’s te publiceren, moet de wereld zien op welke manier er tekeer is gegaan tegen een weerloze gedetineerde.

  “Het is niet Giovanni die hier in de kist ligt. Wij herkennen hem niet, zo erg is hij toegetakeld,” verzucht een familielid. Mensen hebben niet genoeg woorden om hun afschuw uit te drukken over het gebeurde. “Hij is gemarteld en vermoord.” De uitvaart werd een aanklacht…


  Maak melding
 19. beste mensen,wat een beesten zijn deze mensen die ze in dienst nemen.allemaal vermoorden,dat zelfs een directeur erbij betrokken is.wat bezield deze mensen toch.gewoon allemaal doodschieten.


  Maak melding
 20. @de ndp bespotter
  Inderdaad , Palmtak is een mattie van Baas. Maar ik lees bij sommige forum leden dat het lijkt als of de overledene zijn verdiende loon heeft gekregen .. Draai de rollen om .. als er geen gevangen zijn , zullen er geen P.A,S meer werk vinden …hahahah fa do njang . Het hoort zo niet . En deze kruimel dief en fientjoles man kon de bewaarders fysiek niet uitdagen .. Zo doen ze het , zo mishandelen ze gevangenen . Is de directeur Palmtak met broko tiefies op vrije voeten ? Je hoort bijna niets meer ,ze gaan de zaak het doodbloeden . De Griffiths zijn potie sma straks kunnen ze niet eens een advocaat betalen ,wel jammer . De minister moest in feite aftreden maar a sa law ,dang monie def mekie..En volgens mij lantie no jip ber a boi , erg erg erg , .If Palmtak ben gwe anga pensioen dies no bo miet ing . Wordt vervolgd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES