zaterdag, juni 22, 2024
HomeFotoPresident van Suriname en echtgenote nemen e-ID kaart in ontvangst

President van Suriname en echtgenote nemen e-ID kaart in ontvangst

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse president Desire Delano Bouterse en First Lady Ingrid Bouterse-Waldring, hebben hun e-ID kaart in ontvangst genomen. Dit gebeurde op donderdag 11 april 2019 in het Perscentrum van het Kabinet van de President. De president is erg ingenomen en trots op deze nieuwe ontwikkeling en roept de samenleving op om niet te aarzelen voor het in orde maken van hun e-ID. 

Volgens het staatshoofd is het goed om over te gaan naar internationale standaarden. Door de ingebouwde veiligheidskleppen van dit nieuwsysteem kan er geen fraude meer worden gepleegd, wat wel het geval is met de oude ID-kaarten. De e-ID staat niet alleen voor veiligheid van de persoonsgegevens, maar brengt ook vele andere voordelen met zich mee.

In de wet is een overgangsperiode van 3 jaar opgenoemd om de nieuwe ID-kaart kosteloos te maken. Voor de 16-jarigen is de aanmaak van een ID-kaart kosteloos. Wie nu een e-ID kaart wenst kan de oude kaart inleveren bij het bureau waar men staat ingeschreven. Bij de 16-jarigen wordt gevraagd dat ze zich met het familieboek, een der ouders of een meerderjarige broer of zus aanmelden bij het bureau waar ze zijn ingeschreven.

Personen die 18 jaar en ouder zijn en nog geen ID-kaart hebben, worden in de gelegenheid gesteld, om hun e-ID binnen zes maanden in orde te maken. Na zes maanden zal er SRD 75,- aan aanmaakkosten worden betaald. Wie geen ID-kaart heeft (bijvoorbeeld door verlies) en een e-ID moet maken, zal wel de kosten van SRD 75,- moeten betalen. Als de persoon de e-ID kwijt is en een nieuwe wenst te maken, zullen de kosten van SRD 75,- plus de boete die daarbij hoort moeten worden betaald.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

26 REACTIES
 1. Is dit echt nu nodig? Had dit geld niet beter gebruikt kunnen worden voor de productie, dat weer geld voor de staat oplevert. Ik vraag me echt af hoe we al deze leningen zullen af betalen.


  Maak melding
 2. Weer een show project, waarbij je het volk een speeltje in de hand duwt. En het domme volk, die zal uit dankbaarheid zwaaien met vlaggen.

  Voor spiegel en kraaltjes hebben ze hun broeders en zusters verkocht, voor spiegel en kraaltjes zullen ze de toekomst van hun, hun kinderen en kleinkinderen verkwanselen.
  Goed gedacht Pres.
  Bedenk nog een paar van deze spiegel en kraaltjes voor de verkiezingen en je hebt de buit binnen.


  Maak melding
 3. Weer een stukje vooruitgang voor Suriname. De overgangsperiode en het kosteloos verstrekken aan zestienjarigen is bijzonder goed te noemen.


  Maak melding
 4. Het gezicht van een couppleger en moordverdachte, dictator en drugscrimineel .

  Trouwens de in beslag genomen 19,5 milj. is nog niet vrij gegeven door het OM in NL.


  Maak melding
 5. Deze moordenaar moet zich schamen en niet meer zijn gezicht vertonen want hij blijft het in de geschiedenis van Suriname.Tevens is hij de grootste geldrover van het land want hij heeft 1.3 miljard USD gestolen uit Staatskas want hij heeft het nooit kunnen verantwoorden.


  Maak melding
 6. Nu zijn identiteit bekend is, kan hij zonder slag of stoot opgehaald worden en in bewaring worden gesteld. In Suriname zijn weinig mannen met durf. Enkelen die de strijdbijl opgegraven hebben komen niet verder dan mee deinen met het systeem. Waarom het zo lang moet duren om deze massamoordenaar en veroordeelde drugscrimineel met zijn gruwelkop berechten, tekent Suriname voorgoed. Waardeloze volk met waardeloze vertegenwoordigers.


  Maak melding
 7. Dit demente fossiel prijkt wereldwijd bovenaan alle opsporingslijsten. Hoeft zich niet meer te legitimeren. Wat een theatrale poppenkast.


  Maak melding
 8. Nee Sam ik kom als gepensioneerde op een legale manier aan mijn inkomen en heb geen doden op mijn geweten en ben niet veroordeeld voor drugscriminaliteit


  Maak melding
 9. Moet hij dan ook legitimeren?? Zijn gezicht is al de e-ID kaart! die duidt al op een moordenaar!!! Aha.. daar komt hij aan!! dus de deuren gauw voor hem sluiten!!! Legitimatie niet nodig!!!


  Maak melding
 10. Suriname gaat mee met de digitalisering en dat is een goede moderne ontwikkeling. Kun je niet meer omheen. Stap voor stap gaat het steeds beter met Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES