dinsdag, april 23, 2024
HomeFotoKorps Brandweer Suriname waarschuwt voor hitte, droogte, vuur en rookoverlast

Korps Brandweer Suriname waarschuwt voor hitte, droogte, vuur en rookoverlast

-

Does Travel - naar Suriname

Het Korps Brandweer Suriname heeft vandaag een waarschuwing naar buiten gebracht met betrekking tot de piekperiode van de kleine droge tijd, die momenteel gaande is. Doordat aan dit seizoen een verhoogd risico van brandgevaar is gekoppeld, wordt de brandweerzorg vaker aangesproken. Vuil- en grasverbrandingen komen het meest voor in deze periode van droogte. Dagelijks rukt de brandweer gemiddeld 30 keren uit naar vuil- of grasbranden.

Door de frequente meldingen van dit karakter is het KBS niet altijd in staat om ‘multi’ simultaan op te treden. Notabene was één van trekkers van de tank met bluswater (20.000 ltr) gister door een technisch euvel voor enkele uren uit de vaart, waardoor de druk op de ‘zorg’ werd vergroot

Grasbranden kunnen soms spontaan ontstaan, echter zijn de meeste gras- en vuilverbrandingen te wijten aan (on)bewust menselijk handelen. Het KBS geeft ter overvloede in herinnering, dat het stichten van vuil- of grasbranden, bij wet verboden is. Dit onmaatschappelijk gedrag heeft ook een schadelijk effect op het milieu in met name de woonwijken.

https://www.instagram.com/p/BvzmYwKI4rR/?utm_source=ig_web_copy_link

Het KBS doet daarom een beroep op een ieder om geen vuil of gras te verbranden, degenen die dat doen te overtuigen het na te laten en bij ontdekken hiervan gelijk de brandweer te bellen op het nr. 110 of de dichtstbijzijnde brandweerpost in uw omgeving (ook al ondervindt u op dat moment geen directe overlast).

Als het gaat om veelplegers (b.v. buurtbewoners die zich veelvuldig hieraan schuldig maken), wordt u op het hart gedrukt, zoveel als mogelijk de politie te bellen. Het verbranden van gras en vuil heeft meerdere aspecten dan brandveiligheid alleen, gezondheid, milieu, verkeersveiligheid, etc., zijn allemaal aan de orde bij dit vraagstuk.

Ook aan kampeerders, recreanten, vissers, jagers, etc., wordt een dringend beroep gedaan, verantwoord om te gaan met de natuur.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Waar zijn de preventieve maatregelen voor de droge tijd in Suriname ?
  Of heeft mem nooit hierover gehoord ” als de kalf verdronken is, dempt men de put”

  Onbegrijpelijke mentaliteit.


  Maak melding
 2. Die mensen doen toch wat ze willen is echt aan dovemansoren gericht. Is net als rommel overal maar dumpen, zelfs in die ‘nettere’ wijken zie je zwerfafval.

  Sranan mang tranga yesi no keka


  Maak melding
 3. Mijn zuster woon op touronne 5 of 6 daar is men heftig bezig met het bos te verbranden wat een enorme rookwolk geeft en veel roet in de tuinen van de bewoners achterlaat. Ze heeft de brandweer gebeld maar die gaf haar te kennen dat ze wegens het ontbreken van brandstof niet kunnen uitrukken.


  Maak melding
 4. Als leraar wordt soms het bloed onder je nagels gehaald, soms zijn de klassen te groot voor 1 leraar, en als ze dan ook nog heel brutaal zijn , kan hij het zat zijn, het is niet goed wat hier gebeurd, dus werk aan de winkel de klassen moeten kleiner ,en de leraar moet meer opgeleid zijn om met zulke problemen om te kunnen gaan.
  En kijken of er thuis geen problemen zijn.


  Maak melding
 5. DNA keurt wetten goedt maar wie ziet erop toe dat de wetten worden nageleefd? nobody.
  de politie heefd al zoveel wat ze niet kunnen byhouden .ik denk niet dat de politie met dit belast wordt ze hebben al weinig auto,s om uitteryden en te weinig agenten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES