zondag, juni 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameBraziliaanse ambassadeur in Suriname bezoekt minister Noersalim

Braziliaanse ambassadeur in Suriname bezoekt minister Noersalim

-

Does Travel - naar Suriname

De Braziliaanse ambassadeur Laudemar Aguiar, heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken. Zowel de minister als de ambassadeur gaven aan het gesprek als constructief te hebben ervaren. Dit bezoek vond plaats op 2 april 2019.

Ambassadeur Aguiar heeft de wens te kennen gegeven om samen met BiZa en wel het Bureau Genderaangelegenheden (BGA), het geweld tegen vrouwen en meisjes, in het bijzonder huiselijk geweld, tegen te gaan. Minister Noersalim gaf hierbij aan dat het verstandig zou zijn om op korte termijn een verdiepend gesprek daarover te houden.

“Eén van de voorwaarden om huiselijk geweld te kunnen aanpakken, is met zoveel mogelijk stakeholders samen te werken”, zei de bewindsman. Hij ziet graag een goede samenwerking op het gebied van de Kustwacht, met name capaciteitsversterking in de vorm van trainingen voor het personeel van de Kustwacht. Hierop reageerde de ambassadeur enthousiast en zegt dat er genoeg mogelijkheden daarvoor zijn.

Andere belangrijke onderwerpen die ook aan de orde kwamen tijdens dit gesprek zijn onder andere de aanpak van gezondheidsvraagstukken, zoals bewustwordingscampagnes met betrekking tot malaria en HIV/Aids in het binnenland en het uitbreiden van het luchtverkeer tussen Suriname en de verschillende Braziliaanse staten.

De ambassadeur gaf aan dat het ‘leerhuis’ van de Braziliaanse ambassade open staat voor culturele uitwisseling en het leren van de Portugese taal. Hij motiveert eenieder daar gebruik van te maken. “Elkanders taal spreken kan verbroedering tot stand brengen”, aldus ambassadeur Aguiar.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Ik denk dat niet alleen vrouwen en meisjes hulp moeten krijgen maar een ieder in su. Er wordt geweld gebruikt tegen de hele bevolking. Of toch niet, want een voedsel pakket heelt wonden. Vooral bij …….


  Maak melding
 2. Moersalim weet geen moer. Bouta is door zijn kennis manschappen heen. Elk haan die ndp kraait kan minister in su worden.
  Met Brazilië zou men vooral over de prostitutie en illegaal gouddelvers uit Brazilië moeten hebben. Ook behoud leefgebieden indianen en Amazonegebied zijn levensbelangrijke onderdelen.

  Huiselijkgeweld kan jeik beter met de indiase ambassadeur praten. Hindustanen in het bijzonder staan er bekend om.


  Maak melding
 3. gelijk hebben ze, zorg dat de Kontakten in de regio goed zijn , beter een goede buur dan een verre vriend (china) die met de ene hand een beetje geeft emn met de andere veel neemt


  Maak melding
 4. Een regering die rechts is ? Moet Suriname daarmee in zee gaan ? Het zal ongetwijfeld tot enorme rellen gaan leiden aangezien de ultra rechtse Bolsonaro het niet zo op heeft met donkere mensen die hij als lui en verveeld neerzet.


  Maak melding
 5. Je blijft lachen met deze incompetente ndp regering..
  Stel je voor…je maakt vrouwen tot weduwen,je maakt kinderen vaderloos,je vermoord broers en zonen…kortom je doet de vrouwen en de gehele samenleving geweld aan en dan nog praten over geweld tegen vrouwen?!
  Noersalim.. ga de braziliaanse hoertjes versieren net als dodson het eerder gedaan heeft!


  Maak melding
 6. Dus een bezoek van niets. Hoe komt het dat ook deze nietszeggende ontmoetingen, nieuwswaardig is in de Surinaamse samenleving. Zijn wij echt zo dorps of is de regering echt zo para, dat alle scheten aangegrepen worden om een beetje belangrijkheid ten toon te spreiden.

  Hoe zielig zijn wij niet geworden, dat er zelf een geslaagde bedeltocht ( lening) beschouwen als nieuwswaardig.

  Sranan, no e sjeng doe opo eng anoe. Prijze NDP HALLELUJAH EEN DOOR GOD GEPLAATSTE EN GEKOZEN PRESIDENT. HOEZEER JE ONZIN KAN GELOVEN


  Maak melding
 7. Deze Braziliaanse minister doet er goed aan om de Brazilianen die hier wonen en de boel vervuilen, crimineel tuig weer mee te nemen naar Brazilie waar zij thuis over.


  Maak melding
 8. Die paarse minister lijkt op een van die paarse clowns die paarse honden dreseert, niet te blaffen als ze onrecvht zien of aanschouwen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES