zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentPresident eregast op Phagwa viering Onafhankelijkheidsplein Suriname

President eregast op Phagwa viering Onafhankelijkheidsplein Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 mrt – De Surinaamse president Desi Bouterse was vannacht eregast op het Hardcore Phagwa Festival op het Onafhankelijkheidsplein in Suriname. Hoogtepunten van de activiteiten op het plein vannacht waren optredens van de Nederlandse sensaties Poke en Broederliefde en soca-artiest Machel Montano uit Trinidad.

Het Phagwa festival op dit plein werd traditioneel georganiseerd door Lustig events, maar die kregen na jaren investeren in het concept, dit jaar ineens geen vergunning van de overheid. Lustig moest hierdoor uitwijken naar de Boulevard waar ze een succesvolle achtste editie van het originele Phagwa Festival neerzette.

Eerder op de dag bracht de Surinaamse president ook een bezoek aan de Holi Phagwa viering op het Chotelal Complex.

opening
Fernandes Express
BODO Party

42 REACTIES
 1. Een kogel door zn ka moordenaarskop had hij moeten krijgen….
  Als je goed naar hem kijkt zie je duidelijk dat hij door de duivel is bezeten….
  Een duivelse moordenaar als pres….
  Hoe dom kan het volk zijn….


  Maak melding
 2. Och,geen van de feestvierenden daar hebben kennis van de betekenis van phagwa viering.Voor hun is het een vrijedag dat gevierd moet worden met de ere-Moordenaar.
  Hahahaha…
  Als je nagaat dat Holika,de moordenares,verbrand werd voor haar verwoede pogingen om haar neefje Prahlad te vermoorden door hem op de brandstapel te zetten.
  Haar complot faalde en zij werd verbrand.
  Phagwa is de viering van overwinning van het goede over het kwade.
  Kijk in Suriname vieren ze juist feest met de moordenaar!!
  Niets is orgineel,feestvieren dat telt alleen en een dagje vrij hebben.Voor meer vragen de surinamers niet.


  Maak melding
 3. @Ryan;

  Een kogel door zijn kop had hij moeten krijgen. Jouw eigen woorden. Wie zou hem de kogel bezorgen? Heb je militaire ervaring? Waarom heb jij een grote bek en zegt dingen die je niet kan waarmaken? Weet jij wat je moet doen? Gewoon je bek dicht houden. Zo simpel is dat. Praat iets zinnigs of ga eens eventjes uitleggen hoe jij Bouterse een kogel door de kop jaagt. Niet slap lullen. Dat ga je niet kunnen jochie. Het werk moet je aan grote mensen overlaten. Kom niet geweldig spelen nul, komma nul.


  Maak melding
 4. @Pakiratigri
  Maak van phagwa geen feestdag voor de ndpers!!
  De betekenis van phagwa is het kwade met tak en wortel uitroeien!!
  Niet alleen de ere moordenaar je baas bouta maar jullie de ndp schoothondjes moeten op de brandstapel gelegd worden,letterlijk!
  Phagwa is in geen geval een dag om met een moordenaar gezien te worden laatstaan te vieren!
  Idioot,ga eerst kennen waarom phagwa gevierd word en wat het betekent voor de hindoes!!


  Maak melding
 5. Dimmen @ mi boi Ray,

  Je weer nieteens het verschil tussen een seriële moordenaar en een massa moordenaar. Daar heb je huiswerk te doen. En vervolgens mag jij je bekkie open doen. Praat niet met pakiritigri over geloof. Pakiritigri weet veel meer over het geloof en de leer dan jij.Het betaamt niet om over geloof te spreken. Dat is een discussie zonder einde en zinloos. Het betaamt niet om het ene geloof gewichtiger te laten voordoen dan het andere geloof. Wat wel betaamt is de oorsprong kennen en vandaar uit handelen . Kom mij niks vertellen over geloof en leren. Je bent te klein . Uit al jouw reacties laat je duidelijk blijk geven geen moer verstand te hebben. Dus je moet eerst verstand gaan zoeken. En pas daarna de leer of het geloof. Als het goed is, zou het geloof een goede houvast moeten zijn. Jij kraait echter als een kip zonder kop. Ga lering zoeken jochie.


  Maak melding
 6. Holi Phagwa is een RELIGIEUS feest een HINDOE feest. De avond voor Holi wordt HOLIKA verbrandt. Holika was de zus van Harnakashap, die hielp de zoon van haar broer te verbranden op de brandstapel omdat hij devoot was van Vishnu. Dit lukte echter niet zij werd zelf verteerd door het vuur. De Chauwtaals zingen we om de goden aan te roepen. Raghuveer, Krishna (incarnaties van Vishnu), Hanuman, Devi ma enz, om zo de maand Phagun in te luiden. De lente . De hindoe maand telling begint in Maart. En Holi eindigd altijd op een Dinsdag in de volksmond Boerhwa Mangar. Dus als het bv Donderdag begint , mag je tot dinsdag dus 6 dagen Holi Phagwa vieren.

  Helaas zie ik dat er techno muziek wordt gedanst, ik zie niet hindoes uit hun dak gaan zonder dat ze weten wat ze doen… en het een Europees feest noemen. Dat is het niet, het is een Hindoefeest.


  Maak melding
 7. Als ddb feest wil vieren is het gras van het Onafhankelijkheidsplein goed om dat te doen. Het gras wordt dan niet beschadigd en er hoeven in hekken om het plein gebouwd te worden.

  ddb is een grote schande voor de republiek Suriname, die alleen aan feesten, whisky drinken, drugshandel denkt om zich zelf te verrijken en het Surinaamse Volk opschepen met heel grote armoede en heel grote criminaliteit, enz.

  ddb en kliek: Pe a moni dé?

  ddb en kliek, ndp, paarse kakkerlakken oe tik oe bondroe dan oe hoepel op

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 8. @pakiratigri
  Een moordenaar is en blijft een moordenaar
  Er bestaat niet iets zoals een goede moordenaar en een slechte moordenaar!
  Je baasje bouta is een moordenaar met een record van 15 en niemand die zin heeft om zijn record te verbreken!#
  Je baasje bouta is recordhouder van het aantal moorden gepleegd,de lonely record houder.!!


  Maak melding
 9. Het is goed dat de Schriftgeleerden zich verenigen. Terwijl de gemiddelde mens zich bezighoudt met zijn of haar geloof, hebben de Grand mufti`s en de hindoes en de boeddhisten en de christenen en de joden gesprekken met elkaar. Zij praten over raakvlakken en niet verschillen. Zij smeden bruggen en geen ravijnen. Wat nog moet gebeuren is het te laten doordringen tot de gewone mens. Met recht is Holi een herdenking van Hindoestaanse afkomst. Eveneens met recht is het een Surinaamse feestdag. En eveneens mag iedereen Holi vieren zoals hij /zij dat wil. Het hoeft niet te betekenen dat iets verkracht wordt. Integendeel, men kan krachten mobiliseren om de betekenis te laten doordringen. Holi of welke feestdag of herdenking dan ook is slechts een dag. Je hebt nog driehonderd en zoveel dagen te gaan. Daar moet jij je bewijzen dat je een christen bent, moslim, jood, hindoe, whatsoever. En daar moet je bewijzen dat je alle geloven kan combineren.


  Maak melding
 10. Pakiratigri@@@
  Ten eerste: ik hou mn bek niet dicht voor een mongool als jij…
  En over jochie gesproken: dat is dat dingetje wat tussen je benen hangt…of misschien heb je wel een gapend gat…
  Uit al jouw comments merk ik dat je heel diep met je mongole kop in de moordenaar zn REET zit.
  Jij hebt een behoorlijke kronkel in je kop zitten….
  Mijn advies: laat je nakijken door een psychiater….
  Misschien dat je dan alles op een rijtje krijg….
  Jij reageert alleen als het je uitkomt…
  De vorige keer vroeg ik je uitleg over een ander onderwerp…
  Geen respons….
  Mijn conclusie: je bent een waardeloze fucking looser….


  Maak melding
 11. @pakiratigri
  Idioten zoals jij beweren altijd meer te weten over het relegie van een ander.
  Phagwa feest is geen feest om het samen te vieren met een moordenaar!
  Surinamers geven altijd een ander betekenis aan een religieus feest van een ander zolang het hun ten goede komt.
  Zie het vb hier…bouta gaat phagwa vieren en gelijk is het phagwa feest een soort ndp feest waar de moordenaar samen met de rest met poeder en kleursel mag spelen.
  Frek hoor @pakiratigri,
  phagwa feest vier je Zonder de moordenaar in je midden.
  Wees blij dat je baasje de moordenaar na het phagwa feest nog leeft…..


  Maak melding
 12. Het is goed dat de Geleerden zich verenigen. Terwijl de gemiddelde mens zich bezighoudt met zijn of haar geloof, hebben de Grand mufti`s en de hindoes en de boeddhisten en de christenen en de joden gesprekken met elkaar. Zij praten over raakvlakken en niet verschillen. Zij smeden bruggen en geen ravijnen. Wat nog moet gebeuren is het te laten doordringen tot de gewone mens. Met recht is Holi een herdenking van Hindoestaanse afkomst. Eveneens met recht is het een Surinaamse feestdag. En eveneens mag iedereen Holi vieren zoals hij /zij dat wil. Het hoeft niet te betekenen dat iets verkracht wordt. Integendeel, men kan krachten mobiliseren om de betekenis te laten doordringen. Holi of welke feestdag of herdenking dan ook is slechts een dag. Je hebt nog driehonderd en zoveel dagen te gaan. Daar moet jij je bewijzen dat je een christen bent, moslim, jood, hindoe, whatsoever. En daar moet je bewijzen dat je alle geloven kan combineren.


  Maak melding
 13. Rot op jochies. @pakiratigri houdt zich niet bezig met jullie. Het is slechts dat jullie persoonlijke aanvallen af en toe lanceren dat pakiratigri zich even met jullie bezighoudt. Maar jullie zijn rommel.Ga eerst scholing volgen.


  Maak melding
 14. Pakiratigri@@@
  is jou één ding op deze site opgevallen…..
  Dat de meeste mensen op deze site jou voor idioot uitmaken….
  Valt het je niet op….
  Brandt er geen lampje bij je….
  Rinkelt het belletje niet bij je….
  Ga goed naar alle comments lezen van iedereen op deze site….
  Maar ja, sommige mensen zijn:
  Dom geboren….
  Dom gebleven….
  En ze gaan Dom dood….
  Hoe dom kan je zijn om in de paarse moordenaar te geloven….
  Je hebt een wassie nodig….


  Maak melding
 15. Het lampje moet vooral voor jullie branden.Ik houd me niet bezig met jullie. Jullie menen zich bezig te houden met pakiratigri. Het is een voornaam verschil. Een pakiratigri kan soms op een rotsblok zitten en genieten van het uitzicht. Plotseling komen er vliegen die hem lastig vallen. Pakiratigi gebruikt slechts zijn oren en huid om jullie weg te wapperen en weg te jagen. Zo ga je om met vliegen.


  Maak melding
 16. De eigenlijke bedoeling van Holi gaat met zulke ” eregasten” naar de klote.
  Enkele Hindoekontlikkers proberen zij op deze manier weg te kapen bij de VHP.
  VHP (Santhoki) wordt wakker, anders wordt jij door je eigen mensen genaaid.
  Probeer de Moslimgemeenschap- die jij decennia negeert- erbij te betrekken.
  Kijk wat die Ashwin en andere z.g.prominente hindoes hebben gedaan.
  Let op mijn woorden na de verkiezing 2020.


  Maak melding
 17. EFFE TUSSEN NEUS EN LIPPEN DOOR!

  Alleen een laffe nazaat van een tja maar, vergelijkt een afrocaribische mens met een dier.

  Het zou een verlichting voor suriname zijn, wanneer deze vorm van volksellende en vloek voorbij gaat.

  HET LAND HEEFT NIETS AAN ZULKE LAFFE RACISTEN DIE ZICH ACHTER WESTERSE NAMEN SCHUILENHOUDEN.

  DEW, BAIWA, PERSAD, TJUPKAREH!


  Maak melding
 18. Ik heb begrepen dat de gezondheid van de president snel achteruit gaat. Zijn vrouw zegt dat Bouterse al sinds jaren 90 geen spier meer krijgt. Zijn pinda is net als een muizenpiemel. Daarom zoekt zij haar heil elders.


  Maak melding
 19. @Roy Kaikusi groenberg,

  Typisch het gedrag van een nazaat van de slaven!
  Vaak genoeg hebben nazaten van slaven hindustanen voor aap uitgemaakt. Gisteren las ik dat een andere slaaf nazaat ene Luciën, hindustanen voor varkens heeft uitgemaakt.
  De racist Roy Kaikusi groenberg leest dat niet, o wee wanneer de slaaf nazaten voor dieren worden uitgemaakt, dan huilt hij tranen met tuiten. Wat een jankerd!
  Ook Wendy is door de mand gevallen. Deze slaaf nazaat hoog dat een hindustaan in elkaar wordt geslagen.
  Pakirtatigri zijn grote tijgerbek zit nu op slot. Worden hindustanen gescholden dan ligt hij te snurken onder zijn steen, andersom weet hij zich wel ge roeren.
  Hij meent dat hij de racisten op hun gedrag te moeten wijzen. Hij steekt zelfs een veer in zijn reet, met zijn zogenaamde universele opvoeding.


  Maak melding
 20. @ Jai Devi
  Mijn dank voor je uitleg.
  Je schrijft:
  “Holi Phagwa is een RELIGIEUS feest een HINDOE feest”
  Twee (drie) vragen
  1. Waarom gebruik je het woord religie
  2. Is dit een feest dat alleen door Hindoes gevierd moet worden?
  als je antwoord ja is dan hou ik het op deze twee vragen, maar als het neen is dan heb ik nog een vraag
  3. Hoe zit het dan met kinderen waarvan een van de ouders Hindoe is en de ander niet.

  @ Pakiritigri
  Je hoeft niet met elke discussie mee te doen. Geen forumlid hier heeft kennis van alle onderwerpen.
  Het is hierboven bewezen, desalniettemin blijf je halsstarrig volhouden.
  Je geloofwaardigheid, zo die hier nog aanwezig is, wordt hierdoor steeds minder


  Maak melding
 21. @Pico .niks tegen je,
  @Pico ,

  Wat is nu geloofwaardigheid? Zal me een rotzorg wezen. Als iemand in zijn auto stapt en het volgende moment tegen een boom aanrijdt. Wat dan? Praten we niet over de gevolgen? De boom stond in de weg. Maar de boom was niet geloofwaardig. Maar de auto is afgeschreven en de bestuurder mag blij zijn dat hij/zij in leven is.
  Dus @Pakiratigri is pakiratigri ongeacht of men vindt of hij geloofwaardig is of niet. Die boom staat er. En die boom staat in de weg. Maar de boom was ongeloofwaardig. Maar hij stond in de weg en de gevolgen zijn er.


  Maak melding
 22. @ Jiyani-
  22 maart 2019 at 18:23. Als ik vanwege mijn ras of geloof word uitgescholden dan scheld ik net zo hard terug. Als een zwarte mij voor koeli uitscheldt dan scheld ik terug met het N woord. Vaak staan ze versteld en zie je se dan denken “ he man met deze koeli moet je niet spotten en dit klopt want ik smijt zo een zonnepaneel tegen hun kop aan. En Wendy ach is weer een met een ziekelijk gespleten persoonlijkheid. Ik had haar al eerder ontmaskerd die kaolo Mojo


  Maak melding
 23. De holi viering staat traditioneel in het teken van de overwinning van het goede op het kwade. Het lijkt of de organisatoren van het feest, hiervan niet op de hoogte zijn of zijn geweest.
  Want hoe kan je iemand die de dood heeft op z’n geweten van zoveel onschuldigen uitnodigen de eregast te zijn. Het staat gelijk aan de demoon uitnodigen, die de onschuldige Prahlad de dood in moest jagen, zoals een van de legende van de holi viering verhaald.
  Debiele B . kan je alleen maar zien als z’n demonische die geen genade kent voor zij die hem tegenspreken, zoals de vader van Prahlad, naar de legende luidt.

  De december doden staan voor Prahlad en Debiele B. de machthebber die via list verhalen rechtvaardige dat onschuldigen gedood moet worden.

  Shame on u guys. Shame voor het feest en de Surinaamse bevolking. De uitvoering en aanwezigheid kan worden gezien als een belediging.


  Maak melding
 24. Blaka boi 23 maart 2019 at 04:37
  de ndp bespotter , ik voel mij niet aangesproken.
  Betrek dus niet alle forumleden bij je onzinnige opmerking.

  Logisch dat je vanwege je paarse dwaasheid, paars debiel en ddb idioot zijn, je, je niet aangesproken voelt. Zo denken, zeggen en doen vele paarse dwazen en hun paarse motto is……neks no fout


  Maak melding
 25. @pakiratigri 22 maart 2019 at 10:05
  .. Still going strong. ….
  ————————————–
  Je hebt duidelijk een zwak voor jonku en sopie mans want hij is te zwak om in de DNA zijn begroting te verdedigen terwijl het eerste kwartaal al voorbij is.


  Maak melding
 26. @pakiratigri 22 maart 2019 at 12:26
  Dimmen @ mi boi Ray,

  Je weer nieteens het verschil tussen een seriële moordenaar en een massa moordenaar
  ———————————
  Het onderscheid is niet relevant want Bouterse is beide.
  Het is toch werkelijk heel apart, alleen in SR mogelijk, dat HET symbool van kwaad en verderf daar staat op het meest centrale podium, dat deze duivel overal ongestraft kan in breken.

  Alleen al het volgende citaat toont dat deze duivel alles ongestraft en respectloos misbruiken kan voor een persoonsverheerlijking van DE DUIVEL in eigen persoon:
  “Het Phagwa festival op dit plein werd traditioneel georganiseerd door Lustig events, maar die kregen na jaren investeren in het concept, dit jaar ineens geen vergunning van de overheid.”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES