vrijdag, juni 21, 2024
HomeFotoTwee doden na ernstig verkeersongeval te Leiding in Suriname

Twee doden na ernstig verkeersongeval te Leiding in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 mrt – Dit is over van het voertuig dat donderdagavond laat betrokken was bij een ernstig verkeersongeval te Leiding in Suriname. Daarbij verloren twee mannen het leven. Rond 23.00u ging het voertuig over de kop en belandde het in de goot langs de weg. Hoe dat kon gebeuren is nog niet bekend. Volgens een getuige zou de personenauto tegen onderstaande vrachtwagen zijn aangereden.

De slachtoffers raakten zwaar verminkt. “Van één van de slachtoffers was zijn hoofd weggerukt terwijl de ander zijn linkerbeen meters verwijderd van hem was” aldus een verslaggever die ter plekke was tegen Waterkant.Net. Een derde slachtoffer werd per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij verkeert in kritieke toestand.

Volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd ging het om een Toyota Mark X die waarschijnlijk met zeer hoge snelheid over de Leiding 9a richting Noordpolderdam reed. Om tot nog toe onbekende reden ramde hij met zijn auto de stilstaande vrachtwagen die op de berm was geparkeerd. De personenauto belandde vervolgens in de goot langs de weg. Twee inzittenden zijn uit het voertuig geslingerd. Zij waren op slag dood, zeggen buurtbewoners tegen de krant.

De politie heeft nog geen officieel bericht uitgebracht dus later meer.

Foto: Virish Bhoelai

opening
Fernandes Express
Passion in concert

36 REACTIES
 1. Triest! Gezien de vele zware ongelukken van de laatste weken zou je verwachten dat het tot de vele hardrijders zou doordringen dat je niet hard kan rijden op de slechte en smalle wegen van Suriname. Maar nee, het overkomt mij niet denkt een ieder.
  Hoe hard moet je rijden om een dergelijke ravage te produceren?
  Kijk uit bij wie je in de auto stapt. Den mang e rij joe go kirie.


  Maak melding
 2. Ik vraag mij af hoeveel rij-ervaring de chauffeur had om zo hard te rijden. Snelheid speelt in dit geval zeker de hoofdrol. Met een normale snelheid kan je zo een ravage niet veroorzaken. Ook kunnen andere zaken een rol hebben gespeeld zoals: alcohol, drugs etc.
  Suriname: Ik heb in Suriname mijn rijbewijzen gehaald . ik heb in heel veel landen gereden. ik heb de waarde van mijn Surinaams rijbewijs alom bewezen. Toch ben ik bang om in Suriname auto te rijden. Reden: je weet nooit waar en wanneer je die gek in het verkeer zal tegenkomen.


  Maak melding
 3. Een gedragsprobleem met gevolgen.
  Nabestaanden veel sterkte.
  Verkeersmaatregelen aanscherpen nu!
  Precies een afgeleide van de verkeerde mentaliteit in dit land en eenmaal besef en begrip er blijkbaar niet is moet het OM zwaarder straffen. Maar ja kan dat wel eenmaal bijna alles corrupt is in mijn ooit zo vredelievend en mooi landje.
  Technisch bekeken(worst case scenario): overleden chauffeur onder invloed of vermoeid rijden, rijbewijs gekocht of geregeld, auto technisch niet ok, geparkeerde truck zonder verlichting. dus….
  I rest my case…..What’s next….


  Maak melding
 4. En het houdt niet op, want dagelijks zijn er in principe één of meer doden in het rijverkeer te betreuren. Dit is het gevolg van de losbandigheid en asociaalgedrag dat ten toon gespreid wordt. Deze onverlaten achter het stuur moeten heropgevoed worden, aangezien het op velerlei terrein schort aan discipline, normbesef of normvervaging. De overheid mag ten aanzien hiervan falend beleid verweten worden. Met meer politie op straat, meer verkeersborden, meer verkeerslichten ent als remedie bij overtredingen, het uitdelen van flinke boetes of anderszins strengere sancties bij wet en regelgeving kan men de preventie waarborgen. Ook het inrichten van de wegen met meer verkeersrotondes op gevaarlijke hoeken of kruisingen kunnen uitkomst bieden.


  Maak melding
 5. Nu het een feit is dat de verkeersdoden in Suriname blijven stijgen, is dd vraag wat doet de overheid eraan??
  Blijven tobben heeft geen zin aanpakken wel dus meer controle meer handhaving en serieus naar de situatie kijken. Het verkeer monitoren, en in goede banen leiden betekent niet dat agenten op de hoek van de straat staat en toe kijkt om in te grijpen als het nodig wordt. Het is een ernstige aangelegenheid. Misschien moeten e meer politie agenten hiervoor in dienst genomen worden . Al de spookambtenaren kunnen omgeschoold worden tot verkeersagent om dit opkomend probleem de kop in te drukken. NDP jullie willen blijven regeren, dus zou ik zeggen pakt dit zo snel mogelijk op en laat zien dat de verkeersdoden drastisch omlaag gaan.


  Maak melding
 6. Pataka wat zeg jij nou? Wat doen de militairen? Dat slaat echt compleet nergens op vlgs mij ben je onder invloed van een geestverruimend middel.


  Maak melding
 7. Brantimaka helemaal eens. Dit is de nummer 1 meest gestoorde klap van dit jaar. Er zal er wel 1 tje komen die dit wil overtreffen. Is het een terroristische aanslag ofzo.


  Maak melding
 8. Niks nieuws….
  Het schijnt normaal te zijn in dit land…
  Elke dag verkeersdoden…
  Rijgedrag van 0,0
  Geen verkeersfatsoen…
  Weinig controle…
  De politie zit liever thuis of op kantoor…


  Maak melding
 9. Heel erg triest…zo abnormaledood…RIP….en verder condoleer ik de babestaanden en wens veel sterkte toe…maar heb geen woord voor als ik naar de auto ‘ s kijk…triest!!


  Maak melding
 10. wat wel een feit is , en daar mogen we wel blij om zijn , is : dat de Kamikaze Hell drivers zich zelf opruimen , ik vind het erg jammer dat er onschuldige mensen mee gezogen worden . en dat kostbare materiaal op zo’n manier vernietigd wordt. het is echt jammer voor het materiaal…


  Maak melding
 11. Condoleances aan de families.
  Maar wedden dat:

  – het geen Chinezen zijn;
  – het geen Inheemsen zijn;
  – het geen Javanen zijn;
  – er alcohol in het spel is;
  – er 2x zo hard is gereden dan toegestaan.

  Wanneer wordt het trouwens eindelijk eens tijd dat de verkeershandhaving topprioriteit wordt van de overheid?

  Duidelijk dat de bestuurder geen BOSS was. Dit was te verwachten en zal altijd te verwachten zijn na bepaalde nationale feestdagen.

  Me mars papa!


  Maak melding
 12. Op naar de 100 verkeersdoden in 2019, als het zo door blijft gaan. Te triest voor woorden. Waar blijft het handhavingsbeleid van de overheid. Gewoon zero tolerance. De boetes voor te hard rijden extreem verhogen, alcohol in het verkeer afstraffen met een hoge gevangenisstraf en bij herhaaldelijke misdragingen rijbewijs en auto invorderen .


  Maak melding
 13. Waarschijnlijk moet er in heel su om de 2 meter een drempel komen. Aan het gedrag kun j niets meer doen. Het gedrag is verrot. Als vhp er komt geloof me er zullen veel regels komen wat wij niet leuk gaan vinden. Ik ook niet trouwens. Ha ha


  Maak melding
 14. Dit is zo verschrikkelijk triest er zijn geen woorden voor. Mij gevoelens van medeleven gaan uit naar de nabestaanden.
  Velen op dit forum hebben de heer Misiekeba aangevallen nadat hij voorstellen heeft gedaan om te trachten het aantal verkeersdoden te laten afnemen. Keer op keer weer blijkt dat het in Suriname hard nodig is. Veel Surinamers pretenderen geweldige chauffeurs te zijn. Men verward de begrippen chauffeur met bedreven uitvoerder van bijzondere verrichtingen. Als je goed achteruit of vooruit kunt parkeren, als je je voertuig op een smalle brug naar de overkant kunt rijden wil dat nog niet zeggen dat je een chauffeur bent. In mijn ogen is een chauffeur de bestuurder van een gemotoriseerd voertuig, die deelneemt aan het verkeer en daarbij: Alle verkeerswetten en -regels op propere wijze in acht neemt en toepast evenals het begrip verkeersfatsoen. Hoewel ik het doorgaans niet eens ben met de opstelling van de heer Misiekeba in DNA sta ik in dit geval pal achter hem. Men zal vanaf de basis dit probleem moeten aanpakken. Dat zou kunnen betekenen dat rij-instructeurs opnieuw moeten worden opgeleid en aan hoge standaarden moeten voldoen. Men zou daarbij niet moeten uitgaan van hoe het gedrag in het verkeer nu is naar hoe het zou moeten zijn. Daarop moeten de rij-instructie en het rij-examen worden gebaseerd. Men zou er goed aan doen om ook te gaan kijken bij landen die dit probleem succesvol hebben aangepakt. Dit kan in ieder geval zo niet doorgaan.

  Ook het ongeluk aan de Sarramaccastraat baart zorgen. Waarom rijdt iemand in de bebouwde, overdag kom zo hard dat hij over de kop slaat. Van zo iemand kun je m.i zeggen dat hij geen verstand heeft van automobielen, geen verstand van het verkeer en geen besef van het gevaar dat hij met zijn auto kan vormen voor andere verkeersdeelnemers, met name voor voetgangers. Al schrijvende vraag ik mij af of zo iemand überhaupt wel verstand heeft. Deze materie maakt mij zowel boos als verdrietig.


  Maak melding
 15. Gezien de schade reden deze snelheidsduivels boven de 120km per uur, frontaal is dat boven de 240 km per uur. Zie het gevolg van wie niet wilden luisteren, no rij tranga.


  Maak melding
 16. Een is er bij onthoofd. Hoe hard moet er wel niet gereden zijn ? Misschien ook wel wat drank op en het gaspedaal gaat naar de plank. Niet te geloven.


  Maak melding
 17. Gedrag, Regels, Infrastructuur enz.
  Aan bijna alles schort het momenteel.
  Voorlichting via spandoeken, op sociale media op tv enz gaat zeker helpen.
  Men rijdt als gekken.
  De Hele dag.
  Te weinig verkeers aanduidingen trouwens.
  Veel te weinig borden enz.
  Geen strepen.
  Chaos.
  Een Fijn weekend


  Maak melding
 18. Nu hoor of lees ik niet dat het mensen van ABOP zijn.
  De namen zijn geen boslandcreolen.
  Ik hoop dat jullie in het vervolg jullie racistische bek dichthouden. Het gedrag in het verkeer is niet aan kleur of ras gebonden.
  Bijna alle aanrijdingen van de laatste tijd met dodelijke afloop waren hindustanen bij betrokken.
  Ze reden als gekken en waren 100% dronken.
  Heeft niemand zo’n groot rood ding niet gezien???
  Laat het racen over voor Verstappen.


  Maak melding
 19. Er moet zeker boven de 150 km.p.uur gereden zijn. Politie is nog steeds op zoek naar lichaansdelen. Maar het gezonde verstand is in het verkeer in Su ver te zoeken.


  Maak melding
 20. Vreselijk om dit bericht te lezen..Helaas de harde werkelijkheid. Jonge levens op zo’n gruwelijke wijze beeindigd.
  Heel veel sterkte aan alle nabestanden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES