Meer dan 20 artiesten op Lustig Phagwa Festival op Boulevard in Suriname

10
Meer dan 20 artiesten op Lustig Phagwa Festival in Suriname
Foto: Lustig Phagwa festival vorig jaar in Suriname. Dit jaar verhuist het festival naar De Boulevard aan de Anton Dragtenweg.

PARAMARIBO, 13 mrt – Op donderdag 21 maart kan Suriname weer genieten van het welbekende Lustig Phagwa Festival. Dit jaar verhuist het festival naar een betere locatie en wel Boulevard aan de Anton Dragtenweg. En Lustig trekt alles uit de kast want meer dan 20 artiesten komen het publiek vermaken, op dit gratis toegankelijk festival. Uit het buitenland zijn tot nu toe o.a. Bizzey, Chucky, DYNA en The Partysquad bekend gemaakt.

Lustig Events, de organisator achter het evenement, beloofde eerder veel groter dan vorig jaar te zullen uitpakken en komt dit jaar met iets nieuws: de dag voor Phagwa, woensdag 20 maart, organiseert Lustig een speciaal ‘Give Back’ event met de Jamaicaanse Dancehall artiest Popcaan en vele anderen. Ook dit event is gratis.

De nieuwe locatie Boulevard is drie maal groter dan het Onafhankelijkheidsplein en is centraal gelegen, op loopafstand van de oude locatie. Bekijk hier een filmpje van het Lustig Phagwa Festival:

10 REACTIES

 1. En zo gaat een religieus feest ten onder aan gezuip gezang en genaaid. Wat is de achterliggende betekenis van Holi Phagwa ? Saamhorigheid en nederigheid. Met het gezuig aan flessen en bana’s en kwiekwies wordt dit feest verkracht.


  Maak melding

 2. Gewoon lekker fris uit je dak gaan en genieten wat Holi het ook mag zijn. Is beter dan op roverspad te gaan. Holi viering brengt ook een stukje moraal in beweging.
  WAT KAN HET NOG MOOIER ZIJN OM MENSEN BIJ ELKAAR TE BRENGEN.


  Maak melding

 3. Wat is dit nu weer voor koetewaals man mang torie ? Als Holi een stukje moraal in beweging brengt, waarom zijn er dan zoveel zelfmoorden onder Hindoevrouwen ?


  Maak melding

 4. Ja Baba Sai zo gaat het tegenwoordig religieus feest gaat ten onder aan gezuip gezang, gestuifd, genaaid enz. Het gaat toch goed in Suriname. Bijna elke dag auto over de kop, in de sloot tegen lantaarn palen, er wordt zoveel geld uitgegeven om nieuwe autos te kopen, pagara’s en feest artikelen te importeren dat de dollars bij de banken opraken. Triest !


  Maak melding

 5. triest dat men aan dit cultuur verval een verguning uitgeeft. dit zyn trouwens geen feesje maar een regelrechte afgang van ons moraal en waarden . men zou dit moeten verbieden


  Maak melding

 6. Het zou mooi zijn als naast al het commerciële gedoe, want GRATIS bestaat niet, het principe van Holi Paghwa ook bijgebracht en gerespecteerd wordt: overwinning van het GOEDE op het kwade, vriendschap, dankbaarheid ,
  respect voor de natuur, hoop voor de toekomst.
  Nadat je je bewust bent van deze mooie en waardevolle betekenis en hem ook doorleefd hebt, ga je op gepaste wijze feest vieren.

  En ook hier geldt weer, ongeacht etniciteit, heb respect voor jezelf en voor elkaar.


  Maak melding

 7. Holi een feest voor een ieder
  Verbrand het slechte met Holika Dhahan en kom op voor het goede.
  Trouwens dat leert elk geloof.
  Sommige racisten denken altijd dat ” het gras bij hen groener” is.
  Heb respect voor elkaar dat zou de eerste stap moeten zijn.
  Subh Holi, allemaal.


  Maak melding

 8. @Jaichand,

  Je zal wel gemerkt hebben dat er langzaam maar zekering een kentering komt in het elkaar racistisch bejegenen op deze site. Door elkaar te corrigeren wordt er stapsgewijs vordering geboekt. We hebben echter nog een lange weg te gaan. Nu blijkt dat jij niet zo goed meekan. Je blijft steeds doorgaan op deze absoluut af te keuren en walgelijke disrespectvolle wijze. Jij hebt dus bijles nodig omdat je niet zo goed meekan met de rest. Als je niet zo goed weet hoe je om moet gaan met je medemens, vraag het desnoods aan je buren, waarvan we maar mogen hopen dat die geciviliseerder zijn dan jij. Hoe komt het eigenlijk dat mensen als jij stoer doen achter de smartphone, terwijl ze in het dagelijkse leven een buffel schijten? Zal ik je maar het antwoord geven? Omdat jij dat niet durft te doen. Je bent zo een paar tanden kwijt, zo niet, erger. Maar in de anonimiteit van internet denk je wel je haat te projecteren en te ventileren. Doe dat thuis bij jou lummel. Daar in de varkensstal! Ga jij je slechtheden afleren want je bewijst geen haar beter te zijn dan degenen die je racistisch bejegent.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.