Haagse Hindoestanen in de ban van verspreide ‘subsidie lijst’

49
Derde twinningfaciliteit Suriname Nederland voor 6,5 mln euro
FOTO: © Chetverikoff | Dreamstime Stock Photos & Stock Free Images

DEN HAAG, 15 nov – Een overzicht van door de gemeente Den Haag verstrekte subsidies aan Hindoestaanse organisaties heeft de afgelopen dagen voor heel wat commotie gezorgd binnen de Haagse Hindoestaanse gemeenschap. Dinsdag gingen via Whatsapp screenshots rond van subsidiebedragen die zouden zijn verstrekt aan diverse stichtingen en andere organisaties in Den Haag. Daarbij worden ook verhalen en beschuldigingen verspreid waarin personen en organisaties die misbruik zouden hebben gemaakt van subsidies, bij naam en toenaam worden genoemd.

Uit de overzichten blijkt dat het gaat om kleine maar soms ook forse bedragen die ook werden uitgereikt aan organisaties die grote en commerciële activiteiten uitoefenen. De genoemde verhalen en beschuldigingen daarbij, waarin ondermeer bands, ondernemers en festivals worden genoemd, zijn niet mals. Deze beschuldigingen zijn echter niet onderbouwd en niet te verifiëren. Toch worden ze massaal verspreid via Whatsapp en social media en als waarheid aangenomen.

Subsidie perikelen binnen de Haagse Hindoestaanse gemeenschap kwamen eerder dit jaar aan de orde toen de gemeente Den Haag in september een Hindoestaanse ambtenaar op non-actief stelde na een intern onderzoek naar financiële belangenverstrengeling. Het ging om de directeur van de Stichting Vobis, die tegelijkertijd ook als ambtenaar bij de gemeente werkte. De stichting kreeg sinds 2016 zo’n 444.000 euro subsidie van de gemeente. Uit het onderzoek bleek dat er onregelmatigheden waren in die geldstromen naar de stichting.

Wellicht dat deze gebeurtenis er nu voor gezorgd heeft dat er binnen de gemeenschap zoveel aandacht is voor subsidies voor die gemeenschap.


49 REACTIES

 1. Als je zulke forse beschuldigingen uit met naam en toenaam, dan moet je dat ook hard kunnen maken. Dit laatste gebeurt nu alleen op basis van speculatie en dat is buitengewoon laag. De mensen die dit naar buiten brengen, moeten zich niet achter hun smartphone verschuilen en ook met naam en toenaam naar in de publiciteit treden en hun aantijgingen onderbouwen. Anders ben je gewoon slappe zak.


  Maak melding

 2. @Raysocialisatie.
  Het gaat hier niet om Suriname waar elke poespas geloofd worden zonder bewijzen.Je hoeft je niet druk te maken want justitie daar gaat zaken onderzoeken wat wij niet gewend zijn van justitie hier.
  In Suriname zijn er geen subsidies,je baasje heeft het afgeschrapt en vult zijn zaken met al het subsidie geld.Wees blij voor anderen die wel subsidie ontvangen van de staat of een of ander stichting.
  Gelukkig gaat het hier niet om het gelul over zwarte piet waarover 1 bepaald groep herrie maakt gewoon zomaar.


  Maak melding

 3. @ Ray… tja je kan wel met n vinger wijzen naar Suriname, maar dit houdt in dat die witte nederlanders steeds meer de geldstromen van die “hardwerkenden” die op Santhoki lijken in de gaten gaat houden.

  …Na de Indo’s, turken, afro-surinamers en marokanen…is jouw groep nu aan de beurd.

  KARMA enzo 😂😂😂


  Maak melding

 4. Ten eerste hoe komt het dat deze “gevoelige” informatie op straat is gekomen….is er soms een mol bij de gemeente Den Haag?!! Ten tweede…..de haat en nijd dat de Hindoestanen laten zien in Den Haag komt overwegend uit misgunning, jaloezie en hebzucht……de reden is meestal dat de andere “partijen” ook een stukje taart willen….krijgen ze die niet dan begint men een roddelcampagne te voeren en andere zelfs te verraden…..heel triest!! Dit gedrag inzake hebzucht naar geld is ook te zien in de Surinaamse politiek…..waar men overloopt naar andere partijen…..alleen voor dat stukje worst!! Hopeloze figuren die een ziekelijke vorm van hebzucht hebben!!!


  Maak melding

 5. De subsidies die aan Marokkaanse en Turkse organisaties zijn verstrekt in de afgelopen jaren zijn het veelvoud van de subsidies die Surinaamse organisaties bij elkaar hebben ontvangen. Zowel Marokkaanse als Turkse organisaties ondersteunen elkaar en hebben daarom een stevig netwerk. Alle politieke partijen houden daarom rekening met deze twee groepen. Kijk maar hoeveel er momenteel in de Tweede Kamer zitten.
  De Hindostaanse organisaties zijn erg afgunstig naar elkaar toe en proberen elkaar kapot te maken. Vaak op basis van halve waarheden. Enkele jaren geleden heb ik het volgende meegemaakt:
  Een Hindostaanse organisatie kreeg van een gemeente 1000 euro om een voorlichtingsbijeenkomst te organiseren. Om de doelgroep optimaal te bereiken had men de bijeenkomst gekoppeld aan een Hindostaanse feest. Enkele maanden later stapte een andere Hindostaanse organisatie in dezelfde gemeente naar een gemeenteraadslid met het verhaal dat er subsidie was verstrekt om een feest te organiseren. 2 Marokkaanse en 2 Turkse moskee verenigingen hadden eveneens 1000 euro ontvangen.
  Beide groepen hebben de voorlichting gekoppeld aan het vrijdag gebed maar niemand heeft hier bezwaar tegen gemaakt. Afgunst en jaloezie onder Hindostanen is onvoorstelbaar groot.


  Maak melding

 6. Raysocialisatie
  Maar natuurlijk houdt Nederland de distributie van subsidie in de gaten.Zij willen er zeker van zijn dat de subsidie gelden gebruikt worden voor het juiste doel.
  Whatsapp is geen communicatie middel van de nederlandse autoriteiten.Het gaat hier om een rumour verspreid op whatsapp en je ziel is zo bekrompen dat jij erin geloofd,zo te zien kan men jou van alles wijsmaken.
  Wees gerust een onderzoek gaat volgen en degenen die misbruik maken zullen gestraft of beboet worden.
  Kom met bewijzen want zo klink je heel idiotisch.


  Maak melding

 7. Mensen voor dat jullie in de war raken.
  Ik Prem Marhe ben met alles begonnen.

  Met het verspreiden van het grote nieuws.

  Ik ben een Haagse Hindoestaan die in
  Nederland geknikkerd heeft.
  Een zanger muzikant die in India doorgebroken is/was tot ze mijn Art gingen kopiëren.
  Na op heterdaad betrapt te zijn met de dood gingen bedreigen.

  Ik betrapte ze op heterdaad van plagiaat met YT bewijzen dat ze meer dan 20 verfijnde details van mijn video’s van YT haddeb gekopieerd.

  Ik deed aangifte bij de politie.
  Aangifte dat er ook een
  “terroristische oproep” naar mij door plagiators was gedaan via Twitter.

  De grote filmproducer Farah Khan en muziek directors Vishal Shekar vanuit India wilden mij gepakt hebben.
  Oproep staat op Twitter.
  Wat deed de politie ..??
  Niks…!!!
  Mij omgekeerd opsluiten.
  Ik zou gek zijn en geluiden horen.

  Wat deden de Indiërs ?
  Mij tegen betaling op de terroristenlijst van India laten via de first officer
  Raja Murugand van de Indiase ambassade in Den Haag.

  Dit heeft niet te maken met misgunnen of VHP.

  Dit heeft te maken met een groepje Hindoestaanse dieven die zich anders voordoen dan dat ze daadwerkelijk zijn.

  Ze behartigen geen belangen van Hindoestanen maar verkopen Hindoestanen voor geld.
  Zonder dat de gemiddelde Hindoestaan
  daar enigzins weet van heeft dat hij/zij Subsidiehandelswaar is.

  Dit doen ze als 45 jaar ongeveer
  in Den Haag.

  Hindoestanen zien stichtinggelden als hun 13e maand salaris of pensioen.

  Daar moet verandering in komen.

  Een van de oplichters die met de 400.000€ plus fraude gepakt zou zijn is
  de grote pedofiel Soerin Narain.

  Zijn advocaat heeft aangifte gedaan tegen de “tweets” van Sherin Musa.

  Sherin Musa had iets via Twitter verstuurd.
  Het openbaar ministerie heeft Sherin die voor de zwakkeren opkomt voor die Tweets van haar voor de rechter gesleept.

  Nu wilde ik natuurlijk weten hoe werkt Tweetswetgeving in Nederland.
  Terroristische oproepen gaan vrijuit en iemand die bekende feiten tweet moet voor de rechter komen.

  In Den Haag zit een Hindoestaanse criminele bende die alles doet voor geld.

  De rest kunnen jullie op mijn FB .
  Prem Marhe lezen.
  Wel heb ik ze niet van Drugs beschuldigd.
  Ze hebben volgens mij niks met Drugs te maken.
  Ze krijgen kartonnen geld op hun bankrekening.
  Dus waarom forceren.

  Dat is een App dat is geschreven door Anand Bhajan.
  Dat werd naar mij gestuurd.

  Alles van Subsidiegelden is waar.
  VEEL ERGER dan dat


  Maak melding

 8. Tja omdat je nu aan de ontvangende zijde (mensen die op jou lijken) zit, zeg je; not guilty till proven!

  Ik zeg je jou groep staat nu onder een vergrootglas (drugshandel, criminaliteit, tweespalt ectect).

  Maak je niet druk over n decenium zijn de chinezen aan de beurt en daarna de witten.

  KARMA enzo.


  Maak melding

 9. @Raysocialisatie, ik heb zo’n idee dat ook jij 1 van de lage figuren bent……met afgunst richting anderen….het geen wat je aldoor post zegt genoeg toch!!


  Maak melding

 10. ….en kel kom niet zeggen spaarzaam hoor…want Prado Landcruisers maken heeeelll veeeeelllll bosjes soepgroente en hoopjes tomaten op.

  Wees gewoon eerlijk!


  Maak melding

 11. Raysocialisatie 15 november 2018 at 12:30
  Ik zei al die ‘hardwerkenden” die op Santhoki lijken staan onder druk!!!

  Iets…met…GODS…molen…draait..

  wat een onzinnige opmerking . Heb jij het artikel gelezen ? Het is de bevolkingsgroep die in jouw ogen nooit iets goeds doen die het subsidiemisbruik aan de kaak gesteld hebben en daar actie om gevraagd hebben. Dus jouw opmerking is net zo veel waard als de bewering dat alle negers dom zijn.
  Zo, ga jij nu maar lekker bezig houden met jouw Sinterklaas en Piet-verdriet gedoe !


  Maak melding

 12. @Raysocialisatie
  De criminelen onder de hindostanen zitten thuis in je thuisbasis namelijk de ndp en geloof me ik verdedig ze nooit.
  Ik vind het alleen zielig voor je dat je bent opgevoed door ouders die in je hoofd zitten te lullen dat je jaloers moet zijn op de hindostanen en ze moet benijden voor alles dat ze hebben.Wel ,de hindostanen houden van competities onderling en ze worden alleen maar beter ervan.De ene kind in de familie wordt dokter,de ander een advocaat ,de andere neef werkt harder en bereikt de top om gekozen te worden als Leider.
  En zo gaat de competitie door..non stop.
  En dan heb je die begi- begi cultuur van jou en je familie.
  Het beste dat jullie kunnen doen zijn is de ander vooral de hindostaan benijden en jaloers op ze zijn.Ga naar school ipv te hangen op hoeken en voor de winkels.Ga werken en niet roven en stelen.
  Wordt productief en actief als de hindostanen en je zal zien dat je niet jaloers op ze hoeft te zijn.Je kan ook alles hebben waarvoor je ze benijd.Luister niet naar de stemmen van je ouders of je voorouderen in je hoofd,laat los en toon dat jij je niet langer laat achter houden in de stenen tijdperk.Vecht terug en doe je intrede in de echte wereld ,ga naar school en werk.
  Maak niet dezelfde mistake als je ouders voor je.Stem niet op een crimineel,stem niet op bouta.Grappig maar die is geen hindostaan, hij is 1 van jou soort.
  Pot verwijt de ketel..
  Please doe je best en stem nooooit op bouta.Herhaal dezelfde mistake van je ouders en voorouders niet.


  Maak melding

 13. Zielig om hier te constateren hoe Surinamers elkaar weer de tent uitvechten en elkaar voor rotte vis uitmaken op basis van etniciteit. Hou toch hiermee op ,we leven in 2018 en dit soort zaken zijn echt niet meer van deze tijd.
  Iemand had het over de Turken en de Marrokanen en juist ja, kijk maar hoe goed die vertegenwoordigd zijn in de tweede kamer. Ik zie in de huidige tweede kamer geen enkele Surinamer, hetgeen betekent dat wij op dat niveau geen enkele invloed kunnen uitoefenen. Creool, Hindustaan of javaan interesseert mij niet . Ik ken uiteindelijk maar een ras en dat is het menselijk ras . laten we elkaar beoordelen op de individuele eigenschappen en niet op basis van afkomst. Ik ben anders bang dat het land gedoemd is een failed state te worden en te blijven en dat wij in Nederland, als Surinamers niks meer in de melk te brokkelen zullen hebben.
  We zijn onderling zo verdeeld t.o.v de Marrokanen en Turken en hebben een heel lange weg te gaan.


  Maak melding

 14. Zelfs hier op de site wordt wedstrijdje gehouden over wie gelijk heeft…..dus je kan begrijpen als er geld verdeeld wordt wat er dan gebeurd…..ik wil ook….nee jij niet……maar hij heeft ook recht….enz!!


  Maak melding

 15. @Raysocalisatie
  Natuurlijk kan je niets ermee..zo pienter ben je eenmaal niet.
  Zeiken op een nieuws verspreid door whatsapp te gebruiken. nou dan ben je noet slim maar een idioot.


  Maak melding

 16. De pres.van BARBADOS is op Bezoek in Sur. zij geniet met volle tuigen van de overvloed , Roti , Nasi , Pom ,peprewatra , en O , we hebben geld te over voor Obiang ,Maduro , Haiti enz. terwijl vele surinamers in de vernieling zijn met 1 hongerige Maag !!
  NDP VREEST EEN VERPLETTEREND VERKIEZINGS NEDERLAAG IN 2020 !! wenig personeel van Openbaar groen kleden zich in Paars ,dit is inmiddels opgemerkt door Abrahams , vandaar dat deze huivert dat hij 2 van de helicopters gaat verliezen tijdens onderzoek O.M.
  Daarom dreigt en bedreigd hij de achterban van de ND-PLEE !!


  Maak melding

 17. @ ray… nee cause your the sharpest knife!

  Pienter… etymologisch; (uir het Javaans; ‘pinter) betekent schrander… oorspronkelijke betekenis; SPAARZAAM 😂😂😂😂
  😎 Check ff in de spiegel Santhoki 😂😂😂
  Ik ben niet pienter. Wel WIJS!!! 🤗🤗😏


  Maak melding

 18. Santokhi is een van die Surinamers waar Suriname trots op mag zijn. Volgens vele NDP ministers heeft hij bergen werk verzet en was het onder zijn leiding veiliger in Suriname.

  Mensen die op Santokhi lijken zijn dus eervolle Surinamers / Hindoestanen. En niet zo schijnheilig als Ashwin Adhin.

  Trouwens in de tekst staat:
  … “Deze beschuldigingen zijn echter niet onderbouwd en niet te verifiëren.” …

  Het is wel erg dom, kortzichtig en bekrompen om gelijk conclusies te trekken en anderen te beschuldigen.
  Maar ja, dat schijnt de mentaliteit te zijn.


  Maak melding

 19. C. A. Schipper .. beter dan die paarse clown Desi B. ook wel wegloper / drugscrimineel / volksoplichter de leider van ezels waar het NDP-volk trots op is.


  Maak melding

 20. En Blok moest door het stof, dag van onnozele kinderen is al voor bij.
  En zo gaat Suriname zich ontwikkelen tot een tweede DUBAI, jullie Surinamers hebben echt de lachers op jullie hand, siiiiiiïmmmmmmpellll.
  Nogmaals die minister Blok heeft echt gelijk.
  De vraag is , wanneer gaan jullie nou eens bezeffen ,dat je het niet alleen kan om dat paradijs wat jullie bezitten weer op de rails te krijgen ,dus toch dom


  Maak melding

 21. Overheid geeft subsidies vooral voor het overbrengen va informatie naar de mensen die moeilijk toegang daartoe hebben, zoals ouderen, zieken enz. en ook om mensen uit hun isolement te halen.

  Dat Hindoestanen subsidies krijgen hiervoor betekent dat er veel eenzame en zieke Hindoestanen zijn. Dat is al triest, maar triester is dan dat lieden proberen tkv deze mensen hun zak te vullen. Hoe gelukkig kun je nou worden van zo’n bedrog? Je wordt er uiteindelijk ongelukkiger van en maakt anderen ook ongelukkig. Sommige mensen beseffen dit niet.


  Maak melding

 22. Die Hindostanen dachten bij zichzelf de Hollandse Roverheid naait toch iedereen staande, zullen wij ze eens een roti van eigen deeg geven. Die Noord Afrikanen en Ottomanen zijn 1000x erger. Beetje opgeblazen verhaal. Heb gevallen gehoord waarbij voor miljoenen is gesjoemeld en weggesluisd, dit is gewoon peanuts. Ga toch lekker een broodje kaas eten en sjit nie zjo te sjeiken joh..
  Anders moeten die Hollanders maar alles lekker zelf doen en alle immigranten maar laten verschepen, sommigen willen dat stiekem toch heel graag. Dan zoeken ze het maar uit met die boerenkool en worst. Laten ze dan maar overspoelen met die Polen, Roemenen en Bulgaren, lekker braaf volk hè, die moet dan maar al het vuile werk doen…

  Echt walgelijk dat etnisch gelul…


  Maak melding

 23. @Jaichand, ben je onwetend of ben je gewoon dom??? Weet je echt niet wat subsidie is….dat kan maar houdt dan je mond dicht en vertel geen koeterwaals!!! Subsidie kan je voor verschillende doeleinde krijgen……kunstenaars kunnen bv subsidie krijgen om hun ding te doen…..sommige festivals krijgen bv ook subsidie…en zo zijn er tal van mogelijkheden om subsidie te krijgen als je maar een goed plan hebt dat in de ogen van de overheid reëel is om in aanmerking te komen voor subsidie!!! Het is toch hopeloos met die onwetende mensen die alles maar roepen….!!!


  Maak melding

 24. Kiran heeft het goed gezien helaas zijn het ook wij als Surinaamse en nl suries die dit doen vandaag de dag zelf zijn wij ondervertegenwoordigd door dit soort mentaliteit


  Maak melding

 25. Het 🦀 (krabu) syndroom is een onderdeel van de Surinaamse samenleving. Het zit in de genen. Daarom nemen de Turken en Marokkanen de zaak in Nederland langzaam maar zeker over want ze maken samen een vuist…. Tja een oplossing zit er voorlopig niet in. Zelfs Baas Watervalletje (de bonu man) kan hier voor geen oplossing bedenken…
  Onder getekende werkte bij ten Cate. Te samen met een groepje Suri’s.. eentje van die naar de naam Ram………an.luisterde nodigde de bazen uit om bij hem thuis te komen eten. Om zo naar de top te komen …. De top heeft hij niet behaald maar wel de bazen ge-entertained. In plaats met de groep een vuist te maken. Dus het krabu syndroom zit in de genen. Dit is te danken aan het verdeel en heers systeem dat de Nederlanders in Suriname hebben toegepast


  Maak melding

 26. Er is geen eenheid onder geen enkele Surinaamse bevolkingsgroep laatstaan onder de totale Surinaamse bevolking. Haat, nijd, afgunst, jaloezie spelen een belangrijke rol in die onderling ge strijd.
  Nu is er weer gekibbel over eventuele misbruik van subsidie gelden door 1 of meerdere hindustanen. Ook onder de creoolse gemeenschap in Nederland heeft dit zich voorgedaan.
  Tegenwoordig gaat alles viraal, waar of niet waar.
  Men praat maar mee, roddelt maar mee, veroordeelt maar mee, zonder er het fijne van te weten.
  De man om wie het vermoedelijk gaat, is ambtenaar geweest. Het is de taak van de werkgever om de handel en wandel van deze man te onderzoeken tijdens zijn werkzame periode als ambtenaar en niet jan en alleman. Maar zoals altijd staan de beste stuurlui aan wal.


  Maak melding

 27. @Wazig,

  Welk naam je er ook aan geeft, maakt niet uit. De overheid probeert mensen te helpen en sommigen – ALLE bevolkingsgroepen, dus ook blanken – maken daar misbruik van. Dat is het punt en niet hoe je een beestje noemt.


  Maak melding

 28. Directeur Stichting Vobis werkt zelf bij gemeente Den Haag
  Bij onze zoektocht ontdekten we dat Soerin Narain zelf werkzaam is als ambtenaar bij de gemeente Den Haag. De directeur van een grote subsidietrekker is ‘medior medewerker administratie B’ bij de gemeente en heeft in die hoedanigheid een @denhaag.nl mailadres. En doet dus financiële administratie voor een gemeente die zijn stichting financieel ondersteunt. Hij zal vast niet zelf over zijn eigen verstrekkingen gaan, maar heeft dus wel interne kennis. Integer? Als je de Haagse gedragscode voor ambtenaren er naast legt, zijn gemeente en Narain op diverse punten in overtreding van hun eigen regels.


  Maak melding

 29. Als ik de reacties hier lees Schaam ik me dat ik Surinamer van geboorte ben. Wannneer houden we op om elkaar zo te besmuren? Jullie maken je gewoon belachlijk naar de Blanken toe. Het lijkt erop dat jullie niet groeien. Het lijkt erop dat scholing geen enkel invloed op jullie bedrag heeft. Nemen jullie een voorbeeld aan de Marrokaanse en Turkse Nederlanders, of kopieer hun bedrag.
  Wat is er toch met jullie aan de hand. Als ik van mijn man hoor hoe Surinamers elkaar veraden en zilch rasistiche uit laten doet het me pijn.


  Maak melding

 30. Sranang mang je bent een creool je bent een hindoestaanse of Javaan Chinees boeroes, 1 staat vast we zijn allemaal surinamers, dus respect elkaar anders komt het land nooit vooruit, als je met een surinaamse paspoort op Schiphol arriveerd en je 1 van deze bevolking groepen, dan zien de bakaras geen blakamang koeling jampanesi of wie, dan ook je wordt gezien als een surinamer, dus accepteer elkaar en respecteer elkaar, een advies aan alle brada nanga sisa, tang boeng


  Maak melding

 31. Als het zo is dat de Nederlandse overheid bij haar subsidiebeleid onderscheid maakt tussen verschillende (Surinaamse) etnische groepen in dat land, dan is dat afkeurenswaardig, het is niets anders dan de voortzetting van de verdeel en heers politiek waarmee de koloniale overheid de verschillende bevolkingsgroepen in Suriname tegen elkaar heeft opgezet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.