PRIDE vlag in brand gestoken op terrein politieke partij PALU in Suriname

20
PRIDE vlag in brand gestoken bij politieke partij PALU in Suriname
PRIDE vlag bij de PRIDE month die vorige week in Suriname feestelijk werd afgesloten met jaarlijkse PRIDE walk.

PARAMARIBO, 1 nov – Op het terrein van de politieke partij PALU in Paramaribo is een zogenoemde PRIDE vlag door onbekenden in brand gestoken. Ook een vlag van de PALU ging daarbij in vlammen op. De PALU had de PRIDE vlag vorige week, bij de afsluiting van de PRIDE month, gehesen om de discussie te ondersteunen over de achtergestelde en soms onderdrukte positie van de LGBT groep in Suriname en vooral over hoe verder. Het vermoeden bestaat dat de beweegredenen voor de vernieling gezocht moet worden in het feit dat de PRIDE vlag was gehesen.

“Het in brand steken van de PALU en PRIDE vlag maakt duidelijk dat er nog een lange weg is te gaan naar het bieden van gelijke kansen aan elke Surinamer in de Surinaamse samenleving” aldus de partij in een persbericht. De PALU schrijft verder dat zij zich ervan bewust is dat de discussie over de LGBT groep soms erg felle reacties oproept bij sommige Surinamers. “Het gemak waarmee men zich al dan niet anoniem, tegen de LGBT gemeenschap uitlaat vooral op het internet legt de kwetsbaarheid van onze te recht zo zeer geprezen multi-culturele en multi-etnische samenleving bloot.”

De partij heeft aangifte gedaan bij de politie en geeft aan dat de weerzinwekkende actie om de PALU en PRIDE vlag te verbranden, de PALU niet weerhouden om ook deze discussie voort te zetten. “De PALU zal zich blijven beijveren om elk individu in Suriname gelijke kansen te geven in zijn/haar ontwikkeling en in zijn/haar streven om op te komen voor zijn/haar belangen, ongeacht geslacht, culturele identiteit, etnische achtergrond en seksuele geaardheid” meldt de partij vanmorgen.

Een van de verbrandde vlaggen.

20 REACTIES

 1. De enige wat de meeste dommeriken kunnen is bedelen en vernielen, en daarom
  komt Su niet voor uit !!! Wat een stelletje losers zijn het eigenlijk ???

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. Suriname is op de meeste vlakken blijven hangen in het stenen tijdperk(maar dat wisten we al). Van diversiteit is het alleen op papier geschreven, en men handelt er niet naar. Hoe dommer en ‘onderontwikkeld het volk, des te makkelijker het wordt om ze onder controle te houden.


  Maak melding

 3. Dit slaat natuurlijk nergens op !!!!! Als je anders denkt ga dan het gesprek aan . Elke vorm van vandalisme is laag bij de grond en volkomen nutteloos.


  Maak melding

 4. Wat een naar volk zeg die dit op zijn geweten heeft!
  Kortzichtig, bekrompen, destructief en waarschijnlijk nooit vooruitkomend anders dan met illegale activiteiten, gesjoemel, corruptie en zelfzucht.
  Sommige van hen moeten waarschijnlijk zelf uit de kast komen. Maar zijn voor het leven gekwetst en getekend.
  Erg zielig…!

  Me mars papa!


  Maak melding

 5. @ Sampa
  Ik denk niet dat dit uit de gelederen van Palu komt, het zal wel van een andere politieke
  partij komen. In ieder geval dit is een werk van imbeciel, die opgespoord en vernietigd moet worden !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 6. Bigi Sma, béng taki : dat de Man de ALMACHTIGE moet bidden dat de Man in hem voorop moet lopen, en de vrouw in hem achteraan…….en evenzo de Vrouw moest bidden dat de Vrouw in haar voorop moet lopen, en de man in haar achteraan……maar die kennis van de innerlijke strijd gaat verloren door ongeloof en via het propaganda machine v/h Babylonische systeem…….”gij zult geen gemeenschap hebben met één van het mannelijk geslacht , zoals men gemeenschap heeft met een vrouw; een gruwelijk is het ” (Levi. 18 : 22 )


  Maak melding

 7. Blok Blok Blok?????,,
  Weten jullie het zelf nog ,een poosje op retrete in de Bush, een beetje zelf reflectie, maar goed nadenken ,het paradijs is verworden tot een bedel staat ,triest


  Maak melding

 8. Goed bezig! Het is duidelijk dat de lgbt aganda moet beseffen dat het genoeg is om dwingen. Ga eerst de kindermisbruik, aids aanpakken die altijd weg komen. Ik vind dat we van Rusland moeten voorbeeld nemen om propaganda aan te pakken en een fors straffen.


  Maak melding

 9. Wat kan het jullie nou schelen hoe anderen hun leven inrichten? Als twee volwassen mannen of twee volwassen vrouwen, samen leven in een huis of waar dan ook. Leef en laten leven. Homoseksualiteit komt niet enkel bij mensen voor, ook bij vele diersoorten.
  Wat een gezeik van personen die het willen verbieden…..


  Maak melding

 10. Wanneer je als volk de stempel meedraagt dat je dom bent is het niet leuk.Het is ook niet leuk om dat te horen maar het wordt wel tyd dat de Surinamer zich realiseert dat het zo is.Ze zyn n dom volk echt in alles en ook alles
  Waarvan akte


  Maak melding

 11. Mensen hebben het recht te doen waarin ze zin in hebben als ze anderen maar niet kwetsen.Het gaat naar mijn mening wel te ver als mensen van hetzelfde geslacht in het huwelijk treden.Huwelijk is door de eeuwen heen gweest een verbond tussen een man en een vrouw.En plotseling moet dat veranderen.Zou je ook moeten toestaan dat iemand in het huwelijk treed met zijn hond omdat hij of zij verliefd op is.Hoe ver wil je gaan?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.