Geen bewijs dat broers aanslagen wilden plegen in Suriname

9
Terreurverdachten Suriname vandaag voor de rechter

PARAMARIBO, 1 nov – Er kan niet bewezen worden dat de broers Naser I. en Raoul A. terreuraanslagen wilden plegen in Suriname. Dit heeft een politieagent verklaard in de rechtszaal. De agent is betrokken bij het onderzoek. Hij kreeg een reeks vragen te beantwoorden van de verdediging. Er zou ‘niet genoeg’ bewijs verzameld zijn om de broers te betichten van het voorbereiden van terrorisme. Intussen zit het duo al ruim een jaar vast.

De broers zijn sinds vorig jaar aangehouden. Volgens de tenlastelegging worden de broers verdacht van voorbereidingshandelingen om aanslagen te plegen in Suriname. Ook zouden zij jongeren hebben geronseld voor de Islamitische Staat. De zaak van Naser I. en Raoul A. is verdaagd tot eind november. Volgens de familie zijn de gevolgen haast ondraaglijk. Een familielid zegt tegenover de Ware Tijd dat er spanningen zijn.

De gezinsrelaties van de broers zouden zelfs in gevaar zijn. De familie maakt zich grote zorgen. De vrouw van Raoul A. is bevallen terwijl hij in het gevang zat. Volgens de politieman werden Naser I. en Raoul A. al sinds 2015 in de gaten gehouden. Dit gebeurde in opdracht van het Bureau Nationale Veiligheid. “De mannen waren radicaal bezig. Dit blijkt ook uit verhoren van anonieme getuigen”, zei de politieman in de rechtszaal.

9 REACTIES

 1. Geen bewijs en nog steeds opgesloten.Wat een achterlijke overheid is dat.Zo te zien is Suriname zelf een tereur land zonder enige bewijs wordt je jaren lang opgesloten .Suriname is erger dan Afghanistan geworden


  Maak melding

 2. Mijn bericht, dat verwijderd is, luidde al volgt.
  Zoals ik al zei moeten deze jongens worden vrijgelaten. surinaamse moslims staan niet bekend als gewelddadig. Zij moeten ook een fikse schadeloosstelling van de staat eisen. De PG moet nagaan welke grappenmaker deze jongens in de gevangenis heeft doen belanden en hem zwaar straffen. Dit geval is begonnen in een periode toen Bouterse in de knoei zat. Het zal mij niet verbazen als hij iets hiermede te maken heeft.


  Maak melding

 3. Vreemd dat er de laatste tijd zoveel wapens worden gevonden bij de groep die op Santhoki lijkt.

  Wapens, drugs en terrorisme wist niet dat t vereenbaar was.


  Maak melding

 4. Deze heren werden gevolgd door de inlichtingen dienst.Dan zou je denken dat ze al wat bewijs hebben,maar helaas tot de de dag van vandaag geen bewijs .
  @john jij hebt helemaal gelijk
  En hoeveel moslim zouden ze kunnen rondselen in een klein land als Suriname waar er mischien minder dan 80000 moslim wonen.
  Deze mannen zijn voor niets vast gezet het zal een opzet zijn van een idioot,


  Maak melding

 5. Ik vraag mij af wat onze President hier mede te maken heeft.Terrorisme ? Ik denk dat onze politie zeer goed op de hoogte was en is ./Laten we blei zijn dat men zo alert is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.