zondag, april 21, 2024
HomeFotoPRIDE month in Suriname feestelijk afgesloten met jaarlijkse PRIDE walk

PRIDE month in Suriname feestelijk afgesloten met jaarlijkse PRIDE walk

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 okt – De LBGT-gemeenschap in Suriname heeft zich zaterdag, met ondersteuning van derden, goed laten zien tijdens de jaarlijkse PRIDE walk. De tientallenmeters lange regenboogvlag wapperde tijdens de mars door het Uitgaanscentrum van Paramaribo. De stoet trok met muziek langs bedrijven, restaurants, hotels en cafe’s die al enkele weken uit solidariteit de ‘LBGT-vlag’ hebben uitgehangen.

De PRIDE walk is het hoogtepunt van een reeks educatieve, informatieve en feestelijke activiteiten gedurende de hele maand oktober, de Surinaamse PRIDE month. Omdat er in Suriname nog zoveel onbegrip heerst over LBGT, wil de organisatie van de PRIDE month met educatie en uitleg bijdragen aan een vreedzame en productieve samenleving.

De organisatie benadrukt dat LGBT’ers geen bijzondere regelingen, wetten en behandeling eisen. Wat ze wel willen, is om net als alle anderen ‘gelijkwaardigheid’ en de vrijheid te houden van wie zij willen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. @Peter Jackson,

  Dit slaat op dat LGTBers zich niet gelijk behandeld voelen in Su. Die worden ook gesteund door niet LGBTers zoals de mensen van de Amerikaanse ambassade. Helaas is bewustwording nodig. Lekker zijn wie je bent toch, Peter Jackson.


  Maak melding
 2. Ze kunnen beter campagnes gaan voeren dat een man een man is en het er mee moet doen. Wees trots op wie je bent.. nu wordt er reclame gemaakt dat het Oke is om aan je zelf te sleutelen , of om homo te zijn of dat je graag als man zijnde in rokjes loopt .

  Vind dit echt een kwalijke zaak , lijkt nu alsof het een mode is , net als een paar jaar geleden was bijna iedereen opeens lesbische…


  Maak melding
 3. Respect voor de Surinaamse bevolking. Jullie kunnen het voorbeeld voor andere continenten zijn in de positieve zin. Nu. Ik ben trots Surinaamse te zijn. Eenheid volhardt. 💖🙏


  Maak melding
 4. De homo propaganda wordt teveel beïnvloed door de linkse westerse mensen. Straks hebben pedofielen een redenen om kinderen te misbruiken en wij moeten accepteren hun daden. Suriname, please zorg dat dit mensen geen macht krijgen om ons land overnemen.


  Maak melding
 5. Ik schrik nog altijd van sommige bekrompen reacties.
  Iedereen heeft het recht op zijn eigen wandelmars met gekleurde vlaggen.
  Geef ze hun eigen nationale feestdag dan is dat ook geregeld!! Dat zou pas wat zijn in het land van de nationale feestdagen.. I love Su toch..

  Het valt me nog mee dat “onze” community nog zo goed gekleed gaat. Ik bedoel met iets meer dan alleen een speedo. Blijkbaar hebben ze door genoemde kortzichtigheid nog een aantal jaar nodig..

  Me mars papa!


  Maak melding
 6. Vallen op hetzelfde geslacht tot daar aan toe. Maar soms zie je mannen(travestieten) voorbij komen geschminkt als vrouw. Ik vind het meer een karikatuur. Trouwens een jurk aandoen en je om laten bouwen maakt je nog niet tot vrouw. Daarvoor moet je een hele intelligente arts vinden die alle xy chromosomen kan veranderen in xx. Dat lijkt mij een hell of A job. Toch geef ik om zulke mensen.


  Maak melding
 7. De mannen die zich vrouw voelen en de vrouwen die zich man voelen, dat is hun persoonlijke probleem. Zadel de maatschappij niet op met je persoonlijke problemen.


  Maak melding
 8. @Ocvhb,
  Dat heet anno nu “bekrompen denken”???
  Iets dat ik niet ben en/of dat ik niet wil, moet me ook niet opgedrongen worden. Zo werkt dat niet bij mij. Vandaag de dag wordt van een ieder verwacht dat hij of zij zich maar moet vereenzelvigen met alles wat te maken heeft met LBGT; danwel het de normaalste zaak te moeten vinden.
  Ik zou zeggen; een ieder z’n meug. Anderzijds verwacht ik van LBGT-ers dat ook zij de mening van individuen die er anders over denken respecteren.


  Maak melding
 9. Alles wat onnatuurlijk is wordt heden ten dage goedgekeurd, wereldwijd dringen de boelers en potten zich op om hun onnatuurlijke geaardheid te accepteren. Niets nieuws onder de zon, zoals het was in Sodom en Gomorra, zo zal het verloop ook worden. Ook in de politiek dringen moordenaars en rovers zich op, kijk maar naar het domme stemgedrag van de oerdomme verarmde ndper’s. Moordenaars, drugsbonzen en staatskasrovers zijn ook geliefd. Darmneuken nanga beffen zijn ook geliefd bij sommige echtparen, man en vrouw, sa e pesa na grontapoe. Oma taki, na eindtijd. Naarmate die tijd naderd zal de liefde van de meeste mensen verkillen, de liefde voor geld toenemen, zal de leugen worden omarmd en zal het geestelijk en moreel verval algemene norm worden. De wereld zal nog schudden van al die onreinheden en gruwelen als nooit eerder. Wang bun bigi aardbeving ligt in het verschiet en felle branden.


  Maak melding
 10. Alle reacties mogen, dat is uw recht, en wat nu als uw kind gay is?, het is geen keuze die men maakt, en wie dat wel vind, probeer dan gay te zijn als het je lukt…, laat de mensen in hun geluk, ze maken geen ruzie, en beste “perfecte” mensen…, hou je bezig met je eigen afwijking(en)


  Maak melding
 11. Ik heb in een ziekenhuis gewerkt waar er lgbt ers werken. Een was mijn baas, een ander was in gelijke ranh en een andere was onder mij. Er waren veel “normale ” mensen die daar werken. Ze doen mee met ales wat we op werk doen en zijn harde werkers. Ze zijn normale werkers.

  De Su LGBT ers willen als normale werkers gezien worden en alsnormale mensen geaccepteerd worden. Al praten ze soms heel vreemd en lopen ze raar. Zolang ze erkennen dat ik hetero ben en zij mij niet lastig vallen ben ik ok met hun.


  Maak melding
 12. In de artiestenwereld stikt het van deze personen. Op een of andere manier hebben ze dan wel iets meer talent dan anderen. Ze zijn vaak ook agressiever, maar dat kan komen omdat ze zich ongeaccepteerd voelen.
  Van de mol John zeggen ze ook dat hij een van ze is, hoewel hij kinderen heeft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES