Bisschop Steve Meye in Suriname legt functies tijdelijk neer na schandaal

25
Bisschop Steve Meye uit Suriname beschuldigd van misbruik
Foto: Facebook pagina Steve Meye

PARAMARIBO, 8 sep – De Surinaamse Bisschop Steve Meye heeft zijn functies tijdelijk neergelegd totdat helderheid is in het schandaal waarin hij momenteel verwikkeld is. Ook treedt hij terug als voorzitter van de Vereniging van Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten in Suriname (VVEPS), schrijft de Ware Tijd (dWT)

De voorganger bij de gemeente Gods Bazuin Ministries en geestelijk adviseur van president Desi Bouterse, wordt door een jonge vrouw beschuldigd van misbruik. De publicatie van het schandaal door dWT zorgde afgelopen woensdag voor enorme opschudding, vooral in de christelijke gemeenschap. Volgens dWT geldt Meye als één van de meest invloedrijke predikanten van de afgelopen twintig jaar.

De vrouw heeft op 14 september 2017 melding gedaan wegens verkrachting bij de Politie Noorderkempen in België, waar ze woont. Het incident zou zich op 28 april 2017 hebben voorgedaan in Hotel Van der Valk in Amsterdam, Nederland, blijkt uit de melding.


25 REACTIES

 1. Deze prediker doet graag door de knieën gaan en vervolgens buigen naar de grond en in ruststand liggend op de rug.
  At meye ja zelfs jij ontkomt niet aan wat gebruikelijk is in heel veel sranang mangs namelijk een scheve schaats (alhoewel je die niet hebt in Sranang) rijden.
  Als je geschoren word moet je stil zitten hé


  Maak melding

 2. Seriemoordenaar en drugsbaron DDB verleent deze ranzige, paapse viezerik ongetwijfeld amnestie. Dat is de gebruikelijke procedure in deze criminele paarse onderwereld.


  Maak melding

 3. Hij legt tijdelijk alle functies neer, behalve die ene: betasten, fantaseren en penitreren. Behoeftige vrouwen, u kunt nog steeds bij Gods Bazuin Steve terecht!


  Maak melding

 4. @Ray Voor hoeveel? We gaan beiden winnen, want dat is precies wat zal gebeuren. Men laat de zaak betijen en daarna mag de man op dezelfde voet verdergaan. Een sekte of sektarische groep kenmerkt zich in elke religie en elke maatschappij door een tiental opmerkelijke zaken. Het volle evangelie (praktisch overal ter wereld) bezit minstens vijf van deze kenmerken en één daarvan is dat een leider een soort diplomatieke immuniteit geniet. Hij is vrijwel onaantastbaar. Als Meye permanent zijn functies moet neerleggen is het mogelijk dat hierdoor de positie van andere leiders in hun eigen kerkjes verzwakt wordt en dat zou een regelrechte ramp zijn. De schapen moeten namelijk vooral blijven geloven dat hun leider door God zelf is geroepen, uitverkoren. Erg wettisch en Oud-Testamentisch. Voor de christen is met name het Nieuwe Testament relevant. Uiteraard zijn er in het OT zaken die van belang zijn voor gelovigen, maar het Nieuwe Verbond dat door Christus’ dood en opstanding is verkregen is het kader waarbinnen de christen zijn leven moet leiden. En dat doen deze gasten niet. Als je alleen al kijkt naar de situatie met tienden geven (een Oud-Testamentisch gebruik dat níets met geld te maken heeft), rijzen de haren je te berge. De pinksterbeweging is gewoon een en al onzin. Tek’ yu ay luku: binnenkort wordt Meye vrijgesproken van de aantijgingen en mag hij lekker weer zijn ding doen. Whatever that may be.


  Maak melding

 5. Dit is ongehoord er moet van de PG een groot onderzoek komen. Waarschijnlijk is het net zo’n schandaal als bij de Jehova’s getuigen.
  En die arme volgers maar zijn preken aanhoren


  Maak melding

 6. Surinamers snappen jullie het nog niet!!!!

  Moordenaars
  Dealers
  Verkrachters
  Corrupte werkgevers en nemers
  Kindermisbruikers
  Zelfs predikanten!!!

  En ga zo maar door..al deze mensen hebben vrii spel in suriname.
  Als de president corrupt is is het heel systeem corrupt.
  Een en een is nog altyd twee…behalve als men acteert dan is een en een drie,een ieder kent deze acts.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.