zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMet schaafijs ga je de hitte echt goed te lijf

Met schaafijs ga je de hitte echt goed te lijf

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM, 27 jul – Schaafijs is de beste manier om effectief af te koelen tijdens deze hete dagen in Nederland. Dat zegt professor Hein Daanen, hoogleraar thermofysiologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daanen noemt het eten van schaafijs de allerbeste ‘drank’. Vandaar dat schaafijs in Suriname zo ingeburgerd is, denken wij dan.

“Een flink glas geschaafd ijs brengt de lichaamstemperatuur sterk omlaag. Het wordt ook met veel succes door topsporters gebruikt. Dat moet je dan dus wel weer niet te snel opeten, want dan koel je te snel af” aldus de professor tegen de NOS.

De afgelopen dagen was het in Nederland heter dan in Suriname en dat is voor veel mensen geen pretje. Morgen volgt er regen en dan neemt de temperatuur weer af.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Het probleem met schaafijs is dat de verkopers het ijs met hun hand aanraken.
  Mie no lob a san datie.Daarom koop ik het nooit.Misschien heeft net met zijn tollie gespeeld.


  Maak melding
 2. Hallo Peter Jackson, ik verkoop al jaren schaaf ijs voor de deur van Club Diamond. Mijn handen gaan alle kanten op. Nog nooit is iemand gestrekt gegaan van mijn schaaf ijs. En als de buit voor die dag binnen is laat ik me goed verwennen door de tienermeisjes van Club Diamond. Lekker toch.


  Maak melding
 3. Ja ik heb mij de afgelopen dagen regelmatig afgevraagd waarom een Surinamer niet op het idee is gekomen met een schaafijs wagen in bijvoorbeeld de Amsterdamse Poort te staan. Ik ben ervan overtuigd dat dit binnenkort door een Turk of Indier zal worden opgepakt.


  Maak melding
 4. @ sosolobi

  Schaafijs maakt sommige mensen blij, verkoeld en is verfrissend. Een negatieveling wil dat alles besmet en vergiftigd word door zijn negatieve energie. Ze willen hun frustraties zo uiten op een forum of waar dan ook, omdat hun leven eigenlijk helemaal niet spannend is en niks voorsteld. Succesvolle mensen zijn bezig zichzelf te ontwikkelen en te leren over de wereld. De negatieveling is alleen maar bezig met negatieve energie naar zich toe te trekken en te verspreiden. Uiteindelijk vullen ze hun hart alleen met haat en leven een ellendig, miezerig leven tot hun vaak eenzame dood.


  Maak melding
 5. In sommige cafetaria’s in Nederland is het mogelijk om schaafijs uit te kopen. Het ijs wordt met een lekkere siroop bereid in een ijsmachine. In de vakantie of bij warm weer hebben we de neiging om ons meer in te spannen, minder te eten en de tijden van de maaltijden te verschuiven. Dat zorgt automatisch voor een verlaging van je bloedsuikerspiegel. Warmte zorgt in de meeste gevallen voor een bloedsuikerdaling. Zoete siroop heeft als doel te voorkomen dat de bloedsuikerspiegel niet naar een risicopunt daalt. Het komt ook voor dat men bij warm weer zich minder gaat bewegen of dat men onvoldoende water drinkt. Dit kan het bloedsuikerspiegel laten stijgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES