Rotary ‘Student Excellence Award’ voor best geslaagden in Suriname

13
Rotary ‘Student Excellence Award’ voor best geslaagden in Suriname
Archieffoto uit 2016: 30ste editie van de VOS Student Excellence Awards in Suriname.

PARAMARIBO, 27 jul – Op dinsdag 7 augustus 2018 vindt de uitreiking van de VOS ‘Student Excellence Award’ plaats in het Waag gebouw; the house of Rotary Suriname. Rotary club of Paramaribo Central stelt jaarlijks VOS studenten van achtentwintig (28) VOS onderwijsinstellingen in de gelegenheid om door middel van een mondelinge presentatie, mee te dingen naar deze welbegeerde award. Dit jaarlijks terugkerend evenement zal voor de tweëendertigste (32) keer plaatsvinden en is bestemd voor de best geslaagden van de verschillende VOS scholen.

De Student Excellence Award wordt uitgereikt aan de student, die niet alleen de beste studieprestaties heeft geleverd op school, maar zich ook op een aantal andere gebieden kan onderscheiden. “Het gaat dus om prestaties, meer dan alleen maar op school”, zegt de voorzitter van Rotary Club of Paramaribo Central; mevrouw Gracia Lo Fo Wong.

Op zaterdag 4 augustus a.s. zullen de mondelinge presentaties van 9.00 uur tot 14.00 uur plaatsvinden in the house of Rotary. De best geslaagden verzorgen een mondelinge presentatie en worden op basis van vooraf vastgestelde criteria getoetst en gekozen. Een panel van rotarians van Rotary Club of Paramaribo Central is belast met de jurering voor de ‘Student Excellence Awards’.

Tijdens de mondelinge presentatie wordt er gelet op de volgende aspecten: een positieve instelling, een gezonde levensstijl, een goede studieplanning en time-management, het respecteren van waarden en normen in de samenleving, de ondersteuning van de directe omgeving, met name het gezin, zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen te hebben, een voorbeeld voor anderen te willen zijn door de optimale inzet van eigen talenten en mogelijkheden, een goede balans tussen inspanning (studie) en ontspanning te vinden, oog te hebben voor de behoefte aan ondersteuning van je medestudenten en anderen, waarde te hechten aan de betekenis van religie en geloof te hebben in een hoger wezen.


13 REACTIES

 1. Die hele uitreiking in rare kledij is een wanvertoning. Afschaffen dit ding. Geef die jingens en meisjes een mooie hoed en fatsoenlijke kleding.


  Maak melding

 2. Clown vertoning en krijgen dan een stuk WC papier. Van waar komen ze aan die clown kleding.
  Geen Piet kleding en nu Clown spelen. Zijn jullie zo dom!!!!!


  Maak melding

 3. Wees trots op uw studenten. Mooie kleding die past heel goed bij zo’n uitreiking. Deze mensen zijn wel de toekomst voor het land.


  Maak melding

 4. Kennis en een diploma brengen je nergens in Suriname anno 2018.

  Alle hoge posities worden verdeeld onder oliedomme en corrupte leden van de Paarse Roversbende

  Veel van Surinaams talent verhuist naar buitenland voor betere toekomst.

  Met dank aan Bouterse..


  Maak melding

 5. Aan de kledij van een persoon kun je zien hoeveel verschillende persoonlijkheden hij/zij heeft.
  Geen wonder dat tegenwoordig veel mensen gespleten persoonlijkheden hebben.


  Maak melding

 6. De regering drijft een deel van deze kinderen zo club diamond in. En dat vind ik helemaal niet erg. Ik geniet daarvan.


  Maak melding

 7. Ik bespeur zoveel respektloze opmerkingen . Aub meer compassie Suriname heeft zn eigen manier van mensen bij goede prestaties in t zonnetje zetten . Als u niks positiefs heeft te melden dan niet. Suriname is een klein land niet vergelijken met andere landen. Dankjewel


  Maak melding

 8. Wees blij en geniet van de positieve dingen.
  Ik heb genoten in Suriname van alle mensen met elkaar levend, van Dobru met zijn prachtige gedichten en verhalen en veel meer, waaronder de bibliotheek van het CCS. Mi lobby Sranang en hoop er ooit nog es terug te komen


  Maak melding

 9. Mooi om te zien dat de jeugd er toch alles aan doet om een diploma te halen. Ze mogen best in het zonnetje gezet worden, omdat ze ondanks alle hindernissen, er toch in geslaagd zijn hun diploma te halen. Proficiat en een dikke duim omhoog voor onze jeugd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.