maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname heeft nog veertig rechters nodig voor gezonde rechtsgang

Suriname heeft nog veertig rechters nodig voor gezonde rechtsgang

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 jul – Voor een gezonde rechtsgang zijn nog zeker veertig rechters nodig. Dit zegt mr. Dinesh Sewratan, rechter en voorzitter van de Raad Rechters In Opleiding, RIO. Het huidige bestand van negentien rechters is bij lange niet voldoende. De vraag is enorm, maar het rendement uit de twee opleidingsrondes die tot nog toe zijn gehouden, is pover. Slechts twee kandidaten hebben de eindstreep gehaald. De lat wordt hoog gelegd.

Volgens Sewratan wordt daar bewust voor gekozen. De eisen kunnen liever heel hoog zijn dan dat kandidaten gedurende de opleiding bedankt moeten worden. De raad heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Stuart Getrouw van Justitie & Politie. Volgens het Nationaal Informatie Instituut is vooral de bezetting bij de rechterlijke macht ter sprake geweest.

Met het huidige bestand zijn meer efficiëntie en snelheid in het werk niet te realiseren. Maar ook het inhalen van achterstanden is een grote uitdaging. De nieuwe opleiding moet in december van start gaan. Kandidaten worden vooraf onderworpen aan onder meer een antecedentenonderzoek en pyschologische testen. Tijdens het bezoek is ook gesproken over de vergoeding van de raadsleden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. De lat moet wel erg hoog liggen met twee kandidaten die het gemaakt hebben.
  De psychologische testen zullen wel even belangrijk zijn als de kennis van het categorie recht zij recht moeten spreken.
  Zij moeten ook boven de politieke kleuren en ethnische tinten moeten kunnen stijgen.


  Maak melding
 2. In de VS wordt de eerste groep rechters gekozen door de burgers. Je heeft geen rechten te kennen.Van daar als je goed bent kan je tot een hogere recht bank benoemd worden door de gouverneur van de staat. Hier kan je afgestemd worden door het Volk.
  De president van het land kan de rechter benoemd in een federale positie . De benoeming is voor het Leven. De hoogste eer is wanneer de President met de Senate jou benoemt tot rechter van de Supreme Court.


  Maak melding
 3. Je kan wel nog 100 rechters benoemen, maar wat gaan ze dan doen.
  Tot nu toe behandelen ze alleen maar kruimel dieven, pedofielen en verkrachters .
  De grote vissen blijven buiten schot. Onze PG doet ook niet veel.
  De DNA-leden zijn niet op één lijn met betrekking tot corruptie verbannen.
  DNA durft geen opdracht te geven aan de regering om de corruptie dossiers te openen.
  Het schijnt dat bijna iedereen boter op hun hoofd hebben.


  Maak melding
 4. Niet lullen, maar poetsen

  Geef ze die geselecteerde personen die opleiding en studie, waardoor het probleem voor eens en voor altijd wordt opgelost.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 5. Wat heb je aan rechters die bang zijn vonnis uit te spreken tegen de huidige lijder,de moordenaar,couppleger,wapen en drugshandelaar en tevens witwas drugboss bouta??!
  Je kan 1000 rechters benoemen ,het resultaat zal 0 ,nada,nihil zijn.We hebben geen rechters in kwantiteit nodig maar rechters met kwaliteit zoals met moed en durf.


  Maak melding
 6. Ze moeten geen Rechters benoemen, maar Krommers. Dat zijn lieden die alles krom buigen wat recht is. In een Kromstaat past geen Rechter.


  Maak melding
 7. Schreeuwen dat iemand crimineel is, doet niets terzake . Als jullie het zo goed weten ga met bewijs naar de rechters,anders stop met typen.
  Kijk maar naar de zaak Holleeder. Niets voor niets steunen de rechters daar op informanten om het bewijs rond te krijgen. Dus Wan Pipel en anderen hebben jullie sluitend bewijs draag het over aan de rechters.
  Kom niet met die en die zijn crimineel want in de rechtbank houdt dat geen stand zonder hard bewijs.
  Ik ben er zeker van dat bepaalde rechters ook weten wie crimineel is maar zonder bewijs kunnen ze niets beginnen. Dus heb je dat stap naar voren. Op vermoedens is nog niemand veroordeeld .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES