VHP Jongerenraad boekenproject in Suriname

19
VHP Jongerenraad boekenproject in Suriname

PARAMARIBO, 28 jul – In het kader van het boekenproject van de VHP Jongerenraad in Suriname is dit boekenproject voortgezet in de districten Paramaribo en Para. Om kwalitatief goed onderwijs te kunnen bieden, zal elke regering tenminste zorg moeten dragen voor gekwalificeerde leraren, een goede leeromgeving, maar meer nog genoeg leermiddelen. Dat het heden ten dage chaotisch en slecht toegaat binnen de onderwijssector, is alom bekend.
De VHP- Jongerenraad is reeds geruime tijd bezig middels boekenprojecten in diverse districten, schoolbezoeken te brengen waarbij zij tot de conclusie komt dat de onderwijssector steeds meer inlevert. Het is triest dat anno 2018 zelfs scholen in Paramaribo geen vuilnistonnen, prik-en mededelingenbord, behoorlijke omrastering, genoeg meubilair en menswaardige lokalen hebben voor leerlingen.

Oude vuilnistonnen worden beplakt, het schoolerf is begroeid met gras, vuil wordt gewoon op het schoolerf aangetroffen. Leerkrachten moeten tot vervelens toe letterlijk met de situaties op de scholen leren omgaan en blijven improviseren om de scholen een goed gezicht te geven. Een bijzondere taak, waarvoor ze zeker heel veel respect verdienen.

De VHP Jongerenraad is zich ervan bewust dat door het opsommen van de problemen binnen de onderwijssector, de problemen niet worden opgelost. Een helpende hand bieden aan de scholen, is eerder gewenst en zo voorkom je de verdere neergang van het onderwijs. Door goede leermiddelen te voorzien is het onderwijsniveau op deze scholen gegarandeerd.

Met het boekenproject kan de Jongerenraad in de toekomst met trots terugblikken, dat zij middels haar maatschappelijke en sociale bijdrage, een bijdrage heeft geleverd voor de ontwikkeling van goed gevormde burgers. Enkele scholen die in aanmerking zijn gekomen, te weten: Mulo Onverwacht, Mulo Paranam, Mulo O.S. Willen van Lier, GLO O.S. Accaribo en GLO A.R. Einaar school, Mulo Latour-2 en stg Arya Dewaker. Vanwege de grote vraag en nood in Para is de donatie in dit district, met steun van VHP Nederland, tot nu toe het grootst geweest.

De VHP Jongerenraad doet een dringend beroep op de regering, haar verantwoordelijkheid te nemen en te zorgen voor gekwalificeerde leraren en een goede leeromgeving. Tenslotte spreekt de raad de hoop uit dat deze aanwinst voor de scholen een behoorlijke bijdrage mag leveren bij de ontwikkeling van het kind.

19 REACTIES

 1. Het is iets om trots op te zijn wat deze VHP-jongeren raad aan het bewerkstelligen is voor onze jeugd.Onderwijs moet niet alleen goed gekwalificeerde docenten afleveren, ook een veilige leeromgeving.Deze afvallige regering en kornuiten bakken er nog steeds niets van. Wat er niet in hun bovenkamer zit “hersenloos”zal er ook niet komen. Het onderwijs wordt een ondergeschoven kindje. Niet belangrijk dus wordt er een grote puinhoop van gemaakt. De school waar Kovind langs is gereden, zag er zeker pico bello uit, zodat de kinderen met vlaggetjes konden zwaaien. De schoolgebouwen ziet er niet naar uit. Laat staan de terreinen. Geen prullenbakken,zwerfvuil, onkruid, geen behoorlijke afrastering, ongedierte, dit vraagt om gezondheidsproblemen voor onze kroost. Ferrier met haar grote muil en haar voorganger, zijn blind. Hun taak is de vinger op de knip houden. Er is veel aan de hand, wat niet klopt weten wij allemaal. Sommige scholen hebben geen ramen, zijn voorzien van kippengaas. Er huizen ook slangen op de schoolterreinen. What a hell is this. Mensonwaardig en onterend. Zo wordt er met onze jeugd omgegaan. Goede educatie is zeer belangrijk, daarom horen de juiste leermiddelen aanwezig te zijn. Inderdaad petje af voor de leerkrachten, die ondanks deze schromende situatie met alle liefde voor de klas staan om les te geven. VHP-jongeren bedankt voor jullie inzet. Ga zo door.


  Maak melding

 2. Heel veel mensen in Nederland zijn bereid hun boeken af te staan voor dergelijke goede doelen.
  Zou goed zijn als er in de grote steden een plek is waar dit kan worden afgegeven.


  Maak melding

 3. Ook in de assemblee moeten boeken verstrekt worden.Zodat ze hun horizon wat kunnen verbreden en beter Nederlands praten.Wat er nu in de vergaderzaal gebezigd wordt,is van onder de markt.


  Maak melding

 4. Ga zo door VHP-jongeren, geven jullie het juiste voorbeeld.

  Jong geleerd is oud gedaan

  Goede boeken en de juiste boeken lezen is heel belangrijk en goed, ook goed voor de algemene ontwikkeling, enz. van de mens.

  Een leven lang leren/lezen

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. @Ribeiro, heeft elke inwoner in Su een PC……om e-learning te doen??? Sommige mensen willen laten zien dat ze iets opgepikt hebben ergens!!!


  Maak melding

 6. Een land als Suriname heeft helemaal geen geschoolde mensen nodig. Leef eenvoudig, leef van de landbouw en veeteelt, bouw hutjes en niet flatjes, eet elke daag vers voedsel en vruchten en geen pakjes- en potjesmaaltijd, vervoer jezelf met een kano, paardenkar enz. en je leven kan er zelfs gelukkiger van worden.
  Kijk naar de Amish in de VS. Ze leven langer, zijn gezonder en gelukkiger dan de andere ‘moderne’ Amerikanen. Een simpel leven brengt weinig stress met zich mee.
  Sinds de marrons naar de stad zijn ge-emigreerd, lijden ze aan allerlei stresskwalen terwijl ze in hun natuurlijke omgeving – het bos – heel gelukkig waren. Nu plegen ze veel bedelarij en criminaliteit in de stad om het hoofd boven water te kunnen houden. Ze kunnen het ingewikkelde leven (opleidingen vereist) van de stad niet aan.


  Maak melding

 7. mevrouw Ingrid is dagelijks tegen betaling (8000 s r d p. m.)computers aan het uitdelen voor gratie en wel..

  hoeveel mensen hebben zich middels deze moderne middelen kunnen bekwamen..

  in tegen deel zijn ze meer en meer gaan roven, stelen inbreken oplichten vraag maar zelf aan die zelfde persoon..

  met al die middelen wordt ons land steeds armer en het volk armer..


  Maak melding

 8. Alleen maar rotzooi,ze weten niet meer wat ze moeten doen vr publiciteit en bedrog ,de slogan van de vhp in 2015 was construtieve samenwerking maar in feite werd destructieve samenwerking bedoeld ze hebben daarin gefaald,daarna was het de partij opengooien vr de binnenlandse bewoners nu dreigt er een tweespalt binnen de partij want niemand wil een bosneger accomoderen want er zijn zovele voordelen gekoppeld aan een Dna lidmaatschap ,daarna water brengen baar commewijne het verhaal van pani tjor is uw allen bekend ook mislukt


  Maak melding

 9. Hebben ze ook de spirituele leerboeken zoals Ramayan, Bhagvad Gita en Hanuman Chalisa inbegrepen?
  Waarom zou een marron niet hoeven weten wie Lord Hanuman is? After all, ze zijn beiden bosbewoners.


  Maak melding

 10. Het is allemaal stemmingmakerij en doorzichtige propaganda van de VHP. Ik heb ook mijn bijdrage geleverd door samen met anderen die ook sympathiseren met de NDP, hebben wij duizenden (school)boeken naar Suriname te verstuurd. Het waren boeken over Nederlands technisch lezen, Rekenen, Biologie, Technische Vorming, Basistechnieken ICT, sociale- en natuurkundige geografie, culturele antropologie voor de middelbare school, sociale en medische tijdschriften,enz. Deze boeken kwamen terecht bij; scholen, buurthuizen, kerken, enz. Van deze actie hebben wij bewust voor gekozen om er geen geen politieke propaganda manifestatie van te maken. Het moest neutraal zijn. Een ieder had recht op deze boeken. De NDP wist niet eens dat wij met een boekenactie bezig waren.

  Het is ook hopeloos gesteld met de directies van de scholen die geen vuilnistonnen, prik-en mededelingenbord, behoorlijke omrastering, genoeg meubilair en menswaardige lokalen hebben voor leerlingen. Wat hebben de directies zitten doen met de gelden die zijn van de overheid ontvangen? Zitten zij op de overheid te wachten om vuilnisbakken? Wat een troep zal het daar op die scholen zijn. Deze directies nemen de gezondheid van de leerlingen niet serieus. Men moet ophouden om de overheid de schuld van alles te geven. Waar blijft de eigen verantwoordelijkheid van de directies van de scholen. Het is deze regering die honderden nieuwe schoollokalen hebben bijgebouwd. Deze regering heeft het onderwijs hoog in haar vaandel. Wij weten allen dat de fall-out economische crisis ook de scholen heeft getroffen. Maar de directies van de scholen die klagen nemen niet de eigen verantwoordelijkheid die zij moeten nemen. Foei Toch…….!


  Maak melding

 11. De VHP jongeren moet hun eigen boek gaan schrijven over corruptie, diefstal binnen hun eigen gelederen en dat gaan uitdelen. Al die rijke VHP’ers zijn meestal niet door werken en slim zaken doen rijk geworden. Neem nou de rijkste 100 hindoestanen met rijkdommen onevenredig met hun inkomen wow wow.


  Maak melding

 12. Ik vermoed dat de ndp Hindustanen flink rijk zijn geworden door ddb.
  Wat deze VHP jongeren gedaan hebben is lovenswaardig. Jong geleerd is oud gedaan. Later in een beleid makende positie weten ze wat een goede text book voor een student betekend. VHP -NL doet denken aan twee landen een volk. Blijf door werken jullie zijn op het goede pad.


  Maak melding

 13. VHP jongerenraad en VHP Nederland, bedankt!!! De rest mag wel voorbeeld nemen van jullie i.p.v. zich negatief uiten hier. Ga vooral zo door VHP!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.