maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieHandelaren verdienen geld aan lage euro koers in Suriname

Handelaren verdienen geld aan lage euro koers in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 jul – Deze week werd bekend dat justitie in Nederland naast de eerder aangehouden 19 miljoen euro, opnieuw 4 miljoen euro afkomstig uit Suriname in beslag heeft laten nemen. De euro wordt in Suriname minder waard omdat commerciële banken de munt weren vanwege de onzekere situatie die door de inbeslagnames is ontstaan. De koers van de euro is inmiddels met meer dan 10 procent gedaald.

Volgens de NOS is dit een tegenvaller voor de toeristen maar ook voor de Surinaamse pensionado’s en mensen die geld opgestuurd krijgen van familie in Nederland. Er zijn echter ook mensen die garen spinnen bij de huidige situatie, vertelt een manager van een groot wisselkantoor in Suriname aan de omroep. “De euro is op dit moment in Suriname nog maar 1,06 Amerikaanse dollar waard terwijl je er overal ter wereld ruim 1,17 dollar voor krijgt. Het zijn met name Chinese handelaren die euro’s in Suriname opkopen en ze cash meenemen naar Guyana, Frans Guyana, Curaçao en China.

“Daar worden ze omgewisseld tegen de normale koers,” legt de manager van het wisselkantoor uit. “Op elke 100.000 euro die je op die manier wisselt verdien je dus ruim 10.000 Amerikaanse dollar. Er worden in Suriname op dit moment een aantal mensen heel rijk door de ongewenste en dus goedkope euro” aldus de man tegen de NOS.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. Wat moet je in Suriname doen in Gods naam. Wat valt er te halen daar. 1 advies : ga naar kwaku zomer festival , daar geniet je . Je geeft veel minder uit. Alle Surinaamse gerechten , van pinda soep, roti , nasie Rames tot berkat , exotischhh…


  Maak melding
 2. Ai, tjies alla deng dong no mpp ndp paria’s mooi beet. Bouta e regeri leki wang echte didibri foe mek deng potie dee nanga dee. Toen Vene de paarse puinhopen van boef Julleke Wijlenbos, gemaakt tussen 1996 – 2000 moest opruimen, tussen 2000 en 2010 oenoe dong no mpp ndp paria’s kan beng spaar en kome uit. Ma now, we ka, dus no klgae, na a gevolg foe oenoe dong no mpp stemkeuze. Ai, stem bakka in 2020 gi moro bout ka. Ndp oerdomme debiele idiote dwazen. De lachende derde zijn de chinezen aan wie jullie misdadige president ons land als onderpand geeft voor zijn gemaakte schulden op jullie kromme paarse ruggen. Ai stem bakka dong, foe krepeer moro na 2020. Oma taki, vloek op vloek is wat ndp land en volk dankzij de vervloekte moordenaar aanbiddende ndper ’s hebben gebracht. Opa taki, ndp in haar totaliteit, oe mpp.


  Maak melding
 3. Het probleem van de ontwikkelingslanden is dat ze niet durven kiezen voor een eenvoudig leven met eenvoudige productiemethoden. Ze laten zich gek maken door al die high tech van het Westen en raken daardoor in de schulden en worden slaaf van het Westen.

  Of je nu leeft met high tech of simple tech, je dagelijkse problemen zullen hetzelfde zijn, want je karma bepaalt dat voor een groot deel. Dus kies voor simpel leven. Veel minder koppijn daarbij en minder luxe. Maar wat moet je met al die luxe? Luxe is vooral fijn als je gehandicapt bent.

  Het grote nadeel van high tech is dat slechts enkele mensen de technologie zullen beheersen en controleren en dat iedereen hun slaaf zal worden. Bij sinple tech is iedereen vrij en kan zelf produceren.


  Maak melding
 4. Surinaams Assamblee Is Een Koffie Shop.

  Beste Lezeers.

  Slimme zakenlui hebben baat bij een land die niet stabiel is.. daar slaan ze hun munt uit..

  Jong Suriname.. dit is ons lot.. het suriname van nu.. rijke worden rijker
  armen worden arm

  Thats It


  Maak melding
 5. Dit is gewoon een foefje van de handelaars om de euro koers zogenaamd te droppen……want de Surinaamse economie ligt nog steeds op haar gat!!


  Maak melding
 6. Ja wie instaat is de Euro’s naar Fr. Guyana te brengen en daar voor USD te wisselen kan flink verdienen. Ook zullen er speculanten zijn die de Euro gaan opkopen in de verwachting dat er spoeid weer gewoon geld vanuit SR gewisselt kan worden.

  @Ivanof Limburg. Terecht opgemerkt. Instabiliteit levert altijd grote kansen voor speculanten en daarvan zitten er veel in SR.


  Maak melding
 7. De vraag is nog altijd. Vanwaar krijgen de cambios en banken EURO’s om te verkopen ????
  Suriname is geen Euro economie. Hoe zijn de miljoenen EURO in Suriname terechtgekomen om weer weg te sturen. Niemand kan of wil geen antwoord geven op de vraag; VANWAAR KRIJGEN ze de miljoenen EURO ???? Hoe zijn de miljoenen cash EURO’s in Suriname beland ??? Geld krijg je als je goederen verkoopt, als je exporteerd krijg je geld overgemaakt op de Bank en niet kontant. Kontant krijg je wanneer je illegale handel doet. En de EURO komt van EUROPA. Niemand in Suriname bekommert om de tonnen rijst en andere goederen die naar FRANS GUYANA gaan, zo krijgen ze de cash EURO uit de illegal handel met FRANS GUYANA. Er gaan miljoen liters brandstof en tonnen rijst naar Frans Guayana, brandstof is bijna twee keer zo duur als in Suriname, rijst ook, dus wordt veel EURO verdiend. De door handelaren ontvangen Euro wordt aan de Cambio’s verkocht, de Cambio’s op zijn beurt verkoopt het aan de Banken en de Banken verschepen dat geld naar het buitenland om hun zaken te doen. Zo is dat ding! En dat is allang zo, todat door de drugsvangsten het aandacht van buitenland heeft gevestigd met als gevolg het confisceren van geldzendingen. Suriname kan en of wil niet aangeven vanwaar dat geld is gekomen. Doet legale zaken, dan heb je dit sort problemen niet. Zo kan LVV ook niet verklaren waar jaarlijks tonnen rijst naar toe gaan ???? STOF TOT NADENKEN. Het geconfisceerd geld moet van de illegale handel komen niet zo zeer van drugs.


  Maak melding
 8. Overal zijn er profiteurs. Sranan na nomru wan anga den praktijk disi. Ongeacht etniciteit, iedereen verwacht iets van de ander, of het nou geld is, een huis, een baan, een auto, een concessie, een ministerpost, handels privileges, en ga zo maar door.

  Den suma san e go stem anga den wan sa NO ben go stem den laatste verkiezing, den hab a troef now. Mits er geen doden opstaan uit hun graf, die ook een stem hebben geplaatst en dergelijke frauduleuze zaakjes…


  Maak melding
 9. 1 advies voor degene die hun ouders, broers of zusters in Su willen bezoeken. Ga op reis met US dollars; wissel dus je Euro’s in Nederland.


  Maak melding
 10. OOM van abrabroki moet van nickerie zijn.
  Wees dapper en laat ons zien, dat je baiwa BENT een goede vriend van de racist blok.
  Suriname heeft niets aan zulke lafaards.


  Maak melding
 11. Bouta ,die blijft het proberen .Eerst 19 miljoen euros en nu 4 mijoen aan euros in beslag genomen.En dan nog 1 mijoen dollars vermorsen aan kovind,de ceremoniele president van India.
  Allemaal verloren geld.


  Maak melding
 12. 1000 SRD gepind voor 115,42 euro. 1000:115,42=8,664.(1 euro levert mij 8,664 srd op)Bij de cambio zie ik op de borden een lager bedrag staan. Waarom zou ik dan bij de cambio wisselen? Ik ben tevreden met dit bedrag (geen drugs geld/ zwart geld die de economie verpest en het leven duurder maakt voor de mensen)en spek deze mensen niet.De banken verdienen aan mij, maar ik steun met mijn bescheiden bijdrage deze paria’s niet. Informele sector en cambio’s mogen wat mij betreft uitgeschakeld worden.
  BEN IK DOOR ZO TE HANDELEN EEN DIEF VAN MIJN EIGEN ZAK? Hoeveel krijg je bij de cambio voor dit bedrag


  Maak melding
 13. Roy groenberg 21 juli 2018 at 16:43
  OOM van abrabroki moet van nickerie zijn.
  Wees dapper en laat ons zien, dat je baiwa BENT een goede vriend van de racist blok.
  Suriname heeft niets aan zulke lafaards.

  No dong boi blakka Roy mi sreef habi Afrika broedoe, ma a blakka mang tjarie kondre na bakka


  Maak melding
 14. Ach meneer de manager
  Als het zo is als u zegt dan kunt u het volgende doen:
  leen een paar miljoen bij uw lokale bank en dan doet u dit ook.
  Gauw verdient


  Maak melding
 15. Ja, en dit zijn juist de Bouterse trawanten die munt hieruit slaan. Wat Nederland met deze actie wilde bereiken begrijp ik niet omdat het een domme actie was. Jullie hebben hierdoor juist mensen bevoordeeld die niet bevoordeeld moesten worden en nu hangt een rechtszaak als het zwaard van Damocles boven jullie hoofden.
  Deze rechtszaak zullen jullie zeker verliezen. Deze actie was wel een beetje dom. Voortaan verder denken dan jullie neus lang is.


  Maak melding
 16. volgens mij is dit weer een stunt van de regering: Ze laten het geld vast houden in nederland zodat de euro geen waarde heeft want dat wil bouterse al lang doen.


  Maak melding
 17. @ Wallie;

  Je hebt gelijk. Het ( monetair-) probleem in Suriname zijn de Cambio’s. Die moeten verdwijnen.
  De komende verkiezingen moeten dat gaan bewijzen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES