De 19 miljoen euro uit Suriname zit nog steeds vast in Nederland

26
De 19 miljoen euro uit Suriname zit nog steeds vast in Nederland
Heel veel Euro's

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 4 jun – Het is de missie onder leiding van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, niet gelukt om de in Nederland vastgehouden 19 miljoen euro vrij te krijgen. Justitie in Nederland had het geld van de Hakrinbank, DSB en de Finabank op verdenking van witwassen in beslag genomen. Samen met een team van advocaten is geprobeerd de geldverzending die via de Centrale Bank van Suriname liep vrij te krijgen, maar dat is niet gelukt meldt Starnieuws.

Volgens de nieuwssite werd het geld door de Centrale Bank van Suriname via Nederland getransporteerd naar China. Het gaat om geld bestemd voor onder andere import van goederen door bedrijven. Suriname heeft een swapdeal met de Chinese import en export bank. Het geld dat in beslag is genomen, is voor ongeveer 12 miljoen euro opgekocht bij vijf cambio’s. Het ander deel is van bedrijven.

Nederland wil nu weten wat de herkomst is van het geld. In Suriname is inmiddels duidelijk dat het een lange procedure zal worden om het geld vrij te krijgen.


26 REACTIES

 1. Op basis van de tot nu toe beschikbare informatie zou het heel verrassend zijn als het geld op korte termijn zou vrijkomen. Bij het verzenden van zo een groot geldbedrag moeten naar ik aanneem alle relevante documenten aanwezig zijn zoals bijvoorbeeld herkomst van het geld. Afgezien van dit bedrag moeten we niet vergeten dat op verschillende plaatsen in de wereld grote drugsvangsten zijn gedaan, waarbij Suriname het herkomstland was. Omdat Suriname inmiddels het imago heeft van narco-doorvoer-staat kan ik mij het wantrouwen van de Nederlandse OM wel voorstellen. bijzonder jammer dat wij zo ver zijn weggezakt. Uiteraard hoop ik (tegen beter weten in?) dat het wel goed zit met de zending. Als zou blijken dat het inderdaad om money-laundering zou gaan dan is dat de zoveelste domper. Het volk is kennelijk in tegenstelling tot de bewering van Curtis nog steeds niet moe van wat zich allemaal afspeelt.


  Maak melding

 2. @Nederland
  Geef het geld niet terug.Leg beslag erop en vernietlg het.
  Het is niet van de surinamers maar van boefdraad.Het is zijn. en van schoonpa bouta blackmoney.Het was bedoeld voor witwas praktijken maar ze hebben pech gehad.Verbrand het.


  Maak melding

 3. Dus al lange tijd gaan onze deviezen, heimelijk naar China !! a godo-brokko-now, a sirie panja !!
  Geen wonder dat “INGRID” e kisie somenie cadeau van China ! Nu komt de aap uit de mouw !!


  Maak melding

 4. Een beetje onzinnig als Hoefdraad had gedacht, dat hij met zijn gewicht als minister het geld vrij zou krijgen. Hij moet gewoon verklaren waar het geld vandaan komt. Aan de andere kant is Nederland 1 van de grootste drugsdoorvoerhavens in de wereld. En is politiek Nederland de grootste hypocriet.


  Maak melding

 5. Bij het zien van al dat geld op de foto,zullen de marrons waarschijnlijk via de monitor er aan willen komen.Ik zie ze al willen in inbreken in het scherm.


  Maak melding

 6. Was van tevoren voorzien, dat het met Boefdraad niet zou lukken, hier in Suriname kan deze pseudoeconoom met zijn gladde praatjes de boel bedonderen en misleiden, maar in Nederland, moet je van andere huize kopen.


  Maak melding

 7. Lontu Tywa Dansi met Hoefdraad te Abrabroki.
  https://www.youtube.com/watch?v=5rIKIvZVj7M

  Hoefdraad de deskundige bijuitstek heeft teleurgesteld, van Bouterse mag hij nu opstappen. Die man is compleet in de waar! Hij komt met allerlei verhalen over die twintig miljoen euro’s dat Nederland in beslag heeft genomen.

  Eerst was het de Islamic Devolopment Bank (IsDB), die US$ 70 miljoen zou financieren, heeft besloten hiervan af te zien. En nu die twintig miljoen euro’s affaire.
  Wat gebeurd er met de regering Bouterse? De ontwikkeling wordt nu echt ingewikkeld voor Delano Bouterse. Opa is tijd dat jij je bezig gaat houden met je frustu kaliber 16.
  Als de tekenen niet bedriegen zal Gillmore Hoefdraad aftreden als minister van financiën. Bouterse heeft al iemand, maar die persoon moet nog zijn Nationaliteit in orde maken. Ook zo’n egoïst.


  Maak melding

 8. Nu weten ook de ma pima oerdomme verarmde paria’ s wat komen gaat, hihi, jare tachtig e go kong bakka en dan zullen deze paarse paria’ s in 2020 het dan weten………ai boi, oe dong moro mpp, Baas en co. na werkelijk wang ma pima criminele drugs handelde staatkas rovende misdadige bende olv van de allergrootste misdadiger, wiens zoon en stiefzoon, alsook velen die nu de macht uitmaken, gewoon criminelen zijn. Niemand in het buitenland gaat nog zaken willen doen met de verworden drugs staat olv van drugsbaas Bouta. Wo ka no mpp en niemand, ook God gaat niet helpen, want de mpp ndper’ s blijven diehard geloven en hopen dat onberechte onberkeerde moordenaars, drugsbazen en bankrovers hun rust, vrede en voorspoed zullen brengen. Stef Meye en Andre Miskaba e tjies alls mpp dom gelovige didibri ndp sekteleden. Oma en opa nooit bribi a didibri Bouta, Stef Anus meye en Andre Misikaolo, want ze roven, stelen, bedriegen en dealen in drugs. Na wang mpp vervloekt volk, de mpp ndper’ s. Wi e tege ndp in hart en nieren, want na soso onrecht en bedrog.


  Maak melding

 9. Dit is de nieuwe manier omt Suriname onderdruk te zetten maar was het van slaven handelaren waar mee extra slaven gekocht moeten worden dan mocht het wek door , Hoefdraad is gewoon een lul want waarom chatter de hij niet slm omt het zelfs naar China te vervoeren nee ze kunnen weer niet denken .


  Maak melding

 10. @ Karkong sikno

  Internationale betaking gaan giraal via instellingen die de legitiemiteit van het geld moeten bewaken.
  Daarom moet zwart & dope geld eerst wit gewassen worden via kassa’s, cassino’s, handel waar veel cash omgaat,
  Dat Suriname een SWAP deal met China in cash geld afhandeld is sowieso verdacht. Als er dan ook nog veel 200 & 500 biljetten bij zitten maakt het per definitie witwassen via een overheidsinstelling. Boefdraad, Gersie en hun klanten hebben gedacht via zo’n cashtransport makelijk veel coke geld in Suriname wit te kunnen wassen en in China te kunnen gebruiken voor een Swapdeal.

  Suriname us nu officieel een Narcostaat.


  Maak melding

 11. Wat praat jou nou weer met slaven geld. Ben je blijven hangen in de tijd man.je moet niet iedereen over 1 kant scheren Het geld moet onderzocht worden en jij komt daarmee. Houd dan je mond als je niks zinnig weet te melden


  Maak melding

 12. Nou ! Hoewel Suriname dit geld nog niet echt kwijt is, is het wel een wijze les voor de toekomst bij het transporteren van chartaal geld !

  Indien men voor een paar ton een vliegtuig had gecharterd, was dit geld in één keer overgevlogen van Suriname naar China.
  Dit geld had zonder over te worden geladen met bv een Chinees vliegtuig (met een tussen stop in Oost Afrika) direct overgevlogen kunnen worden. Desnoods had men enkele Chinese broeders die ook richting China gingen meegenomen aan boord van deze charter, maar een tussenstop in Europa was absoluut niet nodig geweest.

  En die paar ton welke men voor de charter zou betalen is hetzelfde bedrag als wat men nu zal moeten uitgeven aan advocaten en overige raadslieden voor teruggaaf van deze 19 miljoen euri’s
  .


  Maak melding

 13. @ Milton

  Deze Euro’s zouden in China de zelfde behandeling krijgen als in Europa als ze niet goed gedocumenteerd zouden zijn. De Chinese banken kunnen er ook niets mee zonder documentatie.

  Milton gelukkig wordt het aantal Surinamers dat droomt met de dag kleiner.


  Maak melding

 14. @JoJo

  Goede analyse. Precies wat ik denk.

  @Milton.

  Ook China heeft die verdragen getekend. Precies daarom is een omweg via NL gekozen. Daar stuurde ze al regelmatig Euro’s naar toe dus hoopte ze dat het er door zou slippen. Als dat gebeurt was was het helemaal ge-“witwast”. Alleenging het deze keer heel dik over de tolerantie grenzen. Was ook te verwachten als dik 12 of 14,5 miljoen Euro, de bercihten verschillen, afkostig is van cambio’s !!

  @DNA
  De vragen die gestelt moeten worden zijn:
  Een specificatie van de zendingen over het afgelopen jaar onder vermelding van herkomst ( welke cambio of bank, en hoeveel) alsmede de samenstelling in biljetten.
  De kans is groot dat het aandeel afkomstig van de cambio’s deze keer ongekend groot was en dat de zending voor uit biljetten van 500 en 200 Euro bestond. Biljetten die het publiek al jaren niet meer in handen krijgt !!


  Maak melding

 15. ja dat komt er van na een paar in de bajes voor coca atara ja hoef boef deze geld kan je niet verdampen ja mi boy van der leen . vet klep domie


  Maak melding

 16. China stuurt vrachtwagens vol cash naar Rusland
  30 mei 2018 in FINANCIEEL

  Vrachtwagens vol met Chinese bankbiljetten gaan de grens over naar Rusland. Het onderstreept de toegenomen handel tussen beide landen.

  Dit is om aan te geven dat in China en Rusland niet alles bancair geschied.


  Maak melding

 17. Vooralsnog moet Suriname dit geschil diplomatiek en ook heel subtiel aanpakken. Ik zou voorstellen dat aan Nederlandse bedrijven geen overheidsopdrachten worden gegund boven een kwart miljoen euro.

  Nederlandse bedrijven zouden wel mee mogen doen met tenders of overige inschrijvingen, maar men zou moeten weten dat men kansloos is als het om de gunning gaat.

  Laat de (Ned.) bedrijven die zaken willen doen in of met Su het gevecht aangaan met de Nederlandse overheid en je zal zien dat deze case een andere wending krijgt.


  Maak melding

 18. Jammer,aan dit geld zit een luchtje,maar het is er nu eenmaal.Verbranden is zonde.Laat er fietspaden van maken langs de Kwattaweg dan hebben we er allemaal wat aan.


  Maak melding

 19. Ach wat maakt het uit. De domme nedsuris spekken per jaar 160 milloeneuro in de Surinaamse economie.
  Eigenlijk hoeven wij in su niet te werken
  En nog worden de nedsuris gehaat en uitscholden voor alles wat vies en vuil is.
  Dus de 19 milloen euro is pineuts.

  Tjee


  Maak melding

 20. NL PER DIREKT HET GELD TERUG GEVEN , IS NIET VAN JULLIE.
  GEBOEFTE GELD DAAR MOET JE VAN AFBLIJVEN ZOU JE DENKEN TOCH, OF ZIJN JULLIE OOK NIET ZO
  ZUIVER???
  Afpakken en in eigen beheer uitgeven wtf. daar is nederland heel goed in.
  !9 miljoen kan suriname ook goed gebruiken , duw ze niet nog verder de afgrond in.
  SU Svp de beste advokaten inhuren .


  Maak melding

 21. Milton
  Denk je dat er sprake is van gunning?
  Of dat er sprake is van wie is het goedkoopst.

  Persoonlijk denk ik dat het NIETS met gunning te maken heeft. Waarom zou Suriname, dat zelf krap bij kas zitten, opteren voor een Nederlands bedrijf als een ander buitenlands bedrijf goedkoper is?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.