zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieNDP-parlementariër: weer geldzending uit Suriname aangehouden

NDP-parlementariër: weer geldzending uit Suriname aangehouden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 jul – In Nederland is weer een geldzending aangehouden. Het zou om ruim vier miljoen euro gaan. De aanhouding gebeurde in opdracht van de Nederlandse justitie. Amzad Abdoel (NDP) heeft in het parlement vragen gesteld aan de regering. Abdoel wil onder meer weten of een geldverzending van de Republic Bank in beslag is genomen in Nederland. De aanhouding komt bovenop de eerdere, waarbij ruim negentien miljoen euro in beslag is genomen.

Volgens Abdoel is het geld van de Republic Bank via Nederland verzonden met als eindbestemming Trinidad & Tobago. Toen het geld per KLM-vlucht in Nederland aankwam, heeft de Nederlandse justitie het in beslag genomen. Abdoel zegt dat de inbeslagnames het parlement ‘ernstige zorgen’ baren. Hij vindt het daaom noodzakelijk dat de regering uitleg geeft aan het parlement.

Ook parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons en fractieleiders van de oppositie willen uitleg. De regering heeft intussen toegezegd antwoord te zullen geven. De eerste geldzending kwam van de Centrale Bank van Suriname. Het geld was bestemd voor de betaling van importen. Volgens de Nederlandse justitie kan het nog maanden duren eer het aangekondigde onderzoek naar de herkomst van het geld wordt afgerond.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

60 REACTIES
 1. Nederland moet nu ophouden met dit ka gedrag. Ik ben niet een voorstander van ddb en gangsters die grote en zeer zware criminelen zijn, maar Suriname kan niet zo skeer zijn dat ze niet over 4 miljoen euro beschikken en in het buitenland hun zaken kunnen doen. Er mag/moet een vinger aan de pols gemaakt worden, streng gecontrolleerd worden, maar het moet niet te gek worden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 2. Bouterse verkoopt Suriname voor een appel en een ei aan China.Laat het arme volk zien op welke idioot en zakkenvullers ze gestemd hebben.Bouterse heeft zichzelf verrijkt ten kosten van alles.Het land is failliet gemaakt door hem.Als Surinamer schaam ik mij voor mijn eigen land.


  Maak melding
 3. Nederland volgt alleen maar de regels van de Europese Unie wat betreft
  zwart geld. Ik kan mij bijna niet voorstellen dat Nederland zomaar geld in beslag
  neemt, ook al door het gevoelig verleden.


  Maak melding
 4. Er zijn meerdere onafhankelijke banken met deze naam. Dit is feitelijk een dochter van de bank uit T&T en geopend in augustus 2015

  https://www.srherald.com/suriname/2015/08/04/republic-bank-opent-haar-deuren-in-suriname/
  In maart 2017 was er conflict met het personeel en bleven deuren gesloten. https://www.waterkant.net/suriname/2017/03/18/klanten-republic-bank-gesloten-deuren/
  Uit het volgende artikel blijkt dat het geld via NL naar de moederbank in T&T werd verzonden. Blijkbaar een nieuwe truuk om zwart geld wit te wassen en/of zich niet aan de internationale regels te houden. Een overeenkomst die ook, recent, door de regering is ondertekent omdat SR anders geheel wordt uit gesloten van internationaal betalingsverkeer. Blijkbaar gaat die uitsluiting nu alsnog plaats vinden.

  https://www.waterkant.net/suriname/2018/07/17/ndp-parlementarier-weer-geldzending-uit-suriname-aangehouden/

  Opvallend aan de inbeslag name is dat, bij transport via Schiphol, naar T&T het waarschijnlijk is dat de vestiging in T&T deze informatie mogelijk gelekt heeft naar de douane in NL. Mogelijk omdat zij anders het stempel witwassen zou krijgen en zelf uitgesloten zou worden van het internationale betalingsverkeer.

  WITWASSEN WORDT INTERNATIONAAL STEEDS HARDER AANGEPAKT.


  Maak melding
 5. Toen het geld per KLM-vlucht in Nederland aankwam, heeft de Nederlandse justitie het in beslag genomen. Niet zomaar wordt er voor de tweede maal beslag gelegd op valuta uit Su. Zelden of nooit wordt er via een vliegtuig miljoenen aan valuta naar het buitenland vervoerd. De normale weg is altijd via de banken. Maar ja, Nederland en straks ook andere landen gaan straks overgaan tot beslaglegging van alle vreemde valuta afkomstig uit de verworden drugs staat Suribabwe, vervoerd of overgemaakt op welke wijze dan ook. Sinds onberechte moordenaars, bij verstek veroordeelde drugs criminelen en bankrovers door debiele delinquente dwaze idiote ndper’s aan de macht zijn geholpen, blijft de misdaad in al zijn vormen maar stijgen. Moord, drugs en roof zijn anno 2018 schering en inslag geworden. Zowel dader als slachtoffers zijn verworden ndper’s, die de ddb vloek over aan zich zelfs hebben te danken.


  Maak melding
 6. wat een haast heeft die abdoel om dit bericht in het openbaar te brengen..

  was hij n.l. bang dat een opositie lid met de eer zou doorgaan.., of is het opzet van de coalitie..

  hoe lang gaat deze soap nog door, wordt het geen tijd dat Interpol ingrijpt in s m e..

  onder tussen verliezen ”eerlijke ” mensen hun vermogen.

  wie gaat het gelag betalen aan deze mensen..


  Maak melding
 7. Er is volgens mij meer aan de hand dan we denken. Ik denk dat Suriname met een bancaire boycot wordt gestraft. Suriname kan niet meer normaal bancair geld overmaken. Dat betekent dat Suriname toute dingen heeft gedaan. Suriname in de persoon van Boefie, speel open kaart met het volk zodat ze weten wat er precies scheelt anders gaan we fantaseren.. En republiek bank als je geen geld bancair mag overmaken om redenen mij onbekend moet je het zelf brengen. Wat kost het om een vliegtuig van de SLM, Oedit air, Blue Wings of Gumair te charteren voor een vlucht naar Trinidad? In ieder geval geen 4 miljoen Euro’s. Wanneer volgt de 3 beslaglegging?


  Maak melding
 8. Botje,
  In beslagname valt onder herstelbetalingen voor de nooit betaalde overtochten van Afrika naar Su en de bij behorende baangarantie op de plantages. Verder blijven het stiekeme en achterbakse geldzendingen, normaliter doe je dat via bankopdrachten. Maar de corrupte, criminele paarse Surinaamse maffioso blijven, hersenloos risico’s nemen. Niet goed???…geld weg !!!!!


  Maak melding
 9. Ai, deng dong no ma pima ndp pariaá e zwijge als et graf. Tide, Henricus beng long pesa. Ai Ludje ai kong moro nanga moro soso paarse soro gi oeng dong ndper’s. Ieja, ma oenoe beng warskow oenoe keba in 2015 en toch oenoe stem bakka tapoe a allergrootse moordenaar, drugscrimineel en bankrover en trawanten, ddb en co. Ai Ludje, ko taki wang tra sani no, mi no wang jeri not moro foe a regering disi nanga ddb. Ook Jacoba e erger eng srefi dee nanga dee dati a mang ddb sa tapoe wi stem, ai na soso ma pima deng tjari kondre na afgrond. Na Vene oe kan beng spaar eti en Chan ooktoe beng sroto foeore misdadighers. Ma sa e pesa nu, na echt didibri vervloektoe fasi. Ai na 2020, wi dati foe Abra Broki wi dat e stem nooit moro tapoe ndp. no boi, nooit moro. Oma taki, ndp is in haar tgeheel een ware vloek voor land en volk gebleken. Opa taki, Elsje hou je rustig, Henri kong bekeer.


  Maak melding
 10. de Van Braam Houckgeestkazerne

  Doorn geschokt door drugsvondst
  Door CHRIS VERVERS
  Updated 8 min geleden
  32 min geleden in BINNENLAND

  De Koninklijke Marine zit in haar maag met een grote drugsvondst op de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn.
  De Koninklijke Marine zit in haar maag met een grote drugsvondst op de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn.Ⓒ ANP EXTRA
  DOORN – Met verbijstering reageren inwoners van Doorn op de enorme cocaïnevangst op het terrein van de Van Braam Houckgeestkazerne. De kazerne huist er sinds de jaren vijftig en is sindsdien onlosmakelijk verbonden met de Doornse gemeenschap waar veel mariniers met hun gezinnen wonen.

  Met verbijstering reageren inwoners van Doorn op de enorme cocaïnevangst op het terrein van de Van Braam Houckgeestkazerne. De kazerne huist er sinds de jaren vijftig en is sindsdien onlosmakelijk verbonden met de Doornse gemeenschap waar veel mariniers met hun gezinnen wonen.


  Maak melding
 11. Ik ben benieuwd of deng tingi go bongro bita ook de kazerne gn sluiten en beslag gn leggen op de gelden van defensie,dit zijn de zogenaamde nette dieren of ze doen als of,de makaken,barbaren,and the wannabee Hollanders zullen wel alles uit de kast om ze weer vrij te pleiten


  Maak melding
 12. Luti de vieze poeperd fu abra broki sa e tan ini wan tingi olo tegenwoordig werkzaam als bruinwerker in ned,ben benieuwd wat uit j bruinegat gt komen ter verdediging van de witte dieren


  Maak melding
 13. Passant je moet met mij eens zijn.Is Nederland het geld gaan halen in Suriname?
  Nee ,dus!Van Paramaribo naar Trinidad vliegen is ongeveer 120 min.
  Waarom niet rechtstreeks dat geld Trinidad verzenden?
  Sommige volksstammen leren het NOOIT.
  Afgeven op Nederland heeft geen zin.
  Straks volgt weer een zending met hetzelfde resultaat.


  Maak melding
 14. je zou denken dat de geleerde heren in de bancaire sector, als ook de governor en onze special agent minister van financien gilmore hoefdraad voldoende kennis hebben hoe het gaat met internationale geld transporten en exporten.
  ai baja het is toch wel wennen aan zo’n hoog gehalte dommigheid.


  Maak melding
 15. Dagoebal,… in Nederland worden misstanden en criminelen opgepakt en berecht in tegenstelling tot die corrupte, criminele apentuin Suriname waar verkrachters, bankrovers en moordenaars worden beloond met een hoge post of het presidentschap. Haal dat witte order poeder uit je paranoïde, paars geïndoctrineerd zwarte neus v asn jhr, dan krijg je weer een heldere kijk op wereld, kneus.


  Maak melding
 16. Dit roept wel een aantal vragen op. Waarom geen bankoverschrijving, ik neem
  aan dat ze op Trinidad ook wel banken hebben. Waarom met de KLM eerst naar
  Amsterdam en dan pas naar Trinidad?? Was Nederland getipt over deze zending??


  Maak melding
 17. Het is toch wat 4 miljoen ,nou nou en nu faillissement aanvragen .
  Vraag me af hoeveel meneer bouta en consorten al hebben laten verdwijnen 😉


  Maak melding
 18. Het vasthouden van geldzendingen uit Suriname heeft te maken met overheersende macht. De rijke westerse landen onder aanvoering van de USA willen alle geld, goud, diamanten,en alle andere edele metalen in de wereld onder hun controle hebben en zij hebben het zo geregeld dat alleen zij de waarde hiervan kunnen bepalen. Dit is een van de redenen waarmee de westerse ´ blanke mens ´ haar machtspositie in de wereld wil behouden.


  Maak melding
 19. Trinidad en Tobago is toch dichterbij dan Hollanda. Die paisa maakte wel een lange omweg. Ook toevallig dat er recentelijk een wisseling van managers is geweest bij Repoeblic Bank, wat gebeurd er daar bij die bank…


  Maak melding
 20. 4 mil aan contanten via een vliegtuig vervoeren. Welke imbeciel verzint dit ?

  Kan alleen zwart geld zijn. Normailiter worden bedragen via een digitale transactie overgeboekt.

  Dit is crimineel geld en Suriname gaat uitleg moeten geven. Met andere woorden Nederland gaat het geld definitief in beslag nemen.


  Maak melding
 21. RobG ik dacht al wanneer spelen de Boutisten de witte troefkaart. Jij mag met de eer strijken jongen. Wees er maar trots op.

  Als econoom weet je dondersgoed dat Nederland verdragen heeft ondertekend om zwart geld en het financieren van terrorisme tegen te gaan. Suriname heeft ze ook ondertekend maar Nederland handhaafd. Dat is het verschil tussen een staat waarbij institionele criminaliteit hoogtij viert en een rechtstaat waar wetten en regels zijn conform trias politica.


  Maak melding
 22. Dit had Bouterse moeten verwachten. Bouterse houdt niet van Holland en dat is wederzijds. Om Bouterse te pesten gaat Nederland in Nederland op zoek naar Surinaamse drugs en Surinaams geld. Nederland heeft alle reden om het geld maandenlang vat te houden


  Maak melding
 23. Als je als vestiging een overschot hebt aan valuta dan zal dat toch echt via een waarde transport naar de hoofdvestiging moeten. Het zou zomaar kunnen dat de KLM daar voorzieningen voor heeft die de SLM niet heeft.


  Maak melding
 24. De vraag is natuurlijk vanwaar krijgt Suriname zoveel kontant Euro ?
  Het gaat om miljoenen contant geld. Banken verklaren dat deels van de euro komen van de Cambios.
  Natuurlijk kunnen banken en cambios verklaren van wie ze de euro hebben opgekocht. Van grote handelaren uiteraard, en wie zijn de handelaren of wie zijn de mensen ? Daar zit het probleem natuurlijk, om namen te noemen (er gaan koppen rollen). Legale Export transacties lopen via de banken en niet met contant geld. Het vermoeden is, dat het geld moet komen uit Frans Guyana. Sommige mensen in Suriname weten dat heel veel goederen naar Frans Guyana gaan, brandstof, rijst zijn de voornaamste goederen waar geld in zit, daar wordt met Euro betaald. Als het illegal handel betreft wordt uiteraard kontant betaald, is het legaal loopt het via de Bank. Als instituten (waarschijnlijk weten ze ook, omdat ze belangen bij hebben) willen weten vanwaar de euro’s komen moeten ze de moeite nemen om bij de Wijdenbosch te gaan staan om te kijken wat er allemaal naar Oost Suriname gaan. Ze kunnen zelf tot de ontdekking komen vanwaar de Euro’s komen. Stof tot nadenken ! De behoefte van de bevolking in Oost Suriname is niet zo groot, als de goederen die die richting opgaan. Bovendien betalen Surinamers met Surinaams geld en niet Euro. Fransen betalen met Euro. Miljoenen euro betekent ook tonnen aan goederen die Fransen van Suriname kopen. (illegale export).


  Maak melding
 25. “Dagoebal
  NL is een rechtsstaat. Daar worden coke en zwart geld transporten onderschept:
  SR is een narcostaat. Daar worden coke en zwart geld verzonden.


  Maak melding
 26. @Koos, jij hebt het nog steeds niet door dat de Nederlandse regering met twee maten weegt. Een duidelijk voorbeeld dat in de Nederlandse media werd verzwegen. Een aantal jaren terug faciliteerden Nederlandse banken en de Nederlandse ambassade in Moskou een groot aantal Russen om per maand meer dan 10 miljard Euro’s over te maken naar Nederland. De Russische staat had niet door dat hiermee per jaar meer dan honderd miljard aan US Dollars en Euro’s werden overgemaakt naar Nederland, Engeland, de USA, Canada , enz. Dit was allemaal zwart geld dat gretig werd geaccepteerd door Nederland en andere landen. De Russen waren qua westerse Economische kennis nog niet zover om dit door te hebben maar toen zij eenmaal de kennis in huis hadden en doorkregen wat er gaande was kwam er een eind aan de illegale geld overmakingen naar het rijke westen. Als Nederlandse bedrijven in Suriname het geld overmaakten naar Nederlandse bankrekeningen en dit geld kwam de Nederlandse staat ten goede zou de houding van Den Haag anders zijn.
  Het is daarom ook begrijpelijk waarom landen als China, Rusland, Zuid Afrika en een groeiend aantal landen hun eigen onderlinge geldoverkaningssysteem bezig zijn in te voeren. Men wil af van de controle van het rijke Europa en de USA over deze gelden. Suriname is niets anders dan het slachtoffer van Nederland omdat alle geldovermakingen van Suriname met het buitenland via Nederland plaatsvinden terwijl Suriname een onafhankelijk land is.


  Maak melding
 27. “RobG
  Je moet wat minder snuiven en spuiten. Je verhaal over de 100/de miljarden Euro´s slaat werkelijk nergens op. Daarom ook kom je niet met een verwijzing naar een betrouwbare bron.
  Echt irritant dat sommige posters niets anders doen dan de ene smadelijke leugen en onzin posten.


  Maak melding
 28. Klaas de Groot, jij bent niet meer te redden. Alles wat de media in het westen aan jou voorkauwd slik je gretig in. De waarheid doet pijn.Het slaat neer als een blikseminslag in jouw hersenen. Ga maar zelf goed googlen om achter mijn verhaal te komen. Ik help jou toch ook niet om je vrouw/vriendin een orgasme te bezorgen.Dat moet je toch zelf doen?


  Maak melding
 29. Klaas de Groot, al die Russische dissidenten die in het westen asiel kregen hebben meegeholpen dat er honderden miljarden Euro’s illegaal vanuit Rusland naar West Europese banken werden overgemaakt. METEN MET TWEE MATEN.Russische boeven nam men in bescherming. Foei toch….!


  Maak melding
 30. Het is witwasgeld en daarom in beslag genomen!
  Bouta is 1 grote drugsmafia ik schaam me, hoe kan zo een ka crime pres worden mang!
  Su is een koulo banaan republiek aan het worden!


  Maak melding
 31. Boeler Abdoel weet zogenaamd niet waar het allemaal mee te maken heeft, maar die zelfde paarse criminele club waarvan hij deel uit maakt weet wel beter.


  Maak melding
 32. Haha ha Adboel, baas ka-bouta probeert het volk tegen ptata op te hitsen. Als je geld naar T&T gaat sturen voorzover ik dat weet SLM en CarribeanAir vliegen dagelijks op en neer. Waarom moet het via Holland domme econoom.


  Maak melding
 33. Iedereen mist het werkelijke nieuws. Republic bank is de vreemde valuta uit de kluis aan het veiligstellen door het naar het hoofdkantoor op Trinidad te sturen. Dat kan niet per overmaking want dan moeten ze de tegenwaarde via de centrale bank sturen. Dit is echt een vlucht naar voren.
  Gaat de republic bank ook Suriname verlaten? of is er een verplichte geldwissel actie vanuit de centrale bank op komst?


  Maak melding
 34. Mensen, mensen. Maken jullie je niet al te druk met deze recente ‘geld vangst’ door Nederland, want dit transport was/is verzekerd. Let wel, het was een eis van de verzekeraar dat het geld via A’dam naar Port of Spain moest worden vervoerd.
  Het klinkt zeer onlogisch maar als de verzekeraar dat stelt dan moet het maar.

  Indien alle procedures en processen mbt dit geldtransport correct en conform zijn gevolgd zal The Republic Bank haar geld zeker terug krijgen. Maw, de verzekeraar zal het gevecht voor terug vordering zelf moeten aangaan met de Ned. douane.

  Laat mij u vertellen beste posters dat transport van chartaal geld (per vliegtuig, per schip of spoor) de normaalste zaak van de wereld is dat iedere dag plaats vindt.
  Er zijn wel wetten, processen, procedures en regels waar men zich aan dient te houden bij transport van dit soort highly & sensitive cargoes.


  Maak melding
 35. RobG: je bent niet meer te redden.

  De Paarse Roversbende probeert nog voor de verkiezingen van 2020 haar drugsgelden veilig te stellen. Niks meer en niks minder.

  Welke normaal, beschaafd land stuurt in koffers tientallen miljoen contant geld de wereld rond?


  Maak melding
 36. Dagoebal 17 juli 2018 at 21:11
  Ik de vieze poeperd fu ndp sa e tan ini bouta tingi olo tegenwoordig werkzaam als bruinwerker in ned,ben benieuwd wat uit me bruinegat gt komen ter verdediging van de witte dieren

  Ai, joe Dagoe, joe lobi a woord bruinwerker, paarse bouta darm neuker.


  Maak melding
 37. Menigeen zal het opgevallen zijn dat er kapotte straatnaamborden dwars door Paramaribo en omgeving zijn. Liggende palen is ook een gewoon straatbeeld geworden.

  Bij navraag bij de betreffende dienst belast met straatnaamborden, wordt verteld dat het al langer dan een jaar zo is dat zaken niet goed aangepakt of helemaal niet aangepakt kunnen worden. Er zijn geen middelen. Op de vraag of men niet via een andere afdeling van een ander Ministerie iets geregeld kan krijgen, zegt men dat er ook daar geen middelen zijn.

  Het niet makkelijk kunnen vinden van straten omdat er geen goede aanwijzing is, kan storend werken. Ook zorgt het voor verkeersoponthoud. Onze straatnaambordpalen worden van hout gemaakt en door de jaren heen gaat het bord schots en scheef hangen, raakt verrot of valt eraf. De palen blijven vaak nog overeind, totdat die het ook begeven. Indien ze omver gereden worden of aan de onderkant wegrotten gaat dat natuurlijk sneller.
  Misschien wordt het tijd om na te gaan of er andere manieren zijn om dit aan te pakken. Of zou men moeten overstappen op gebruik van een ander materiaal? Dat zal nu geen optie zijn als er geen middelen zijn. De vraag is dan hoe lang het zal duren voordat we weer op normale wijze de straatnaamborden kunnen zien. Ook die van Frederik Derby…

  Wahahaha we kunnen ons nog herinneren dat wij zelfs de straat moesten voorzien van een straatbord. Ai jare tachtig e doro bakka gi deng dong no mpp ndp paria´s.


  Maak melding
 38. RobG weet heel goed , als vermeend econoom, dat invoer van geld uit en financieele handelingen met landen die nu niet bepaald het keurmerk betrouwbaar dragen, terrorisme, drugshandel etc. en waar zou Suriname nu ondervallen, nauwlettend in de gaten worden gehouden, en het nederlandse banken wettelijk verboden is in bepaalde gevallen mederwerking te verlenen en handelingen te verrichten.
  Dus door al deze onzin van hem hier weer te verkopen valt hij voor de zoveelste keer door de mand als een paars geinfecteerde zwamneus, totaal niet serieus te nemen dus.


  Maak melding
 39. Kan het niet via de bank ,dan maar met het vliegtuig. Lukt dat niet dan maar via het water. Volgens mij liggen er nog duikboten in Suriname. Wil niemand op gekke gedachten brengen trouwens. Dat illegaal/legaal gekregen valuta moet naar NL??


  Maak melding
 40. Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken © ANP

  Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) heeft tijdens een bijeenkomst in Den Haag keihard uitgehaald naar Suriname, dat volgens hem een ‘failed state’ is vanwege de ‘etnische opdeling’. Dat blijkt uit videobeelden die Zembla in handen heeft.


  Maak melding
 41. Denny van Ommeren heeft geprobeerd de 4 miljoen euro`s binnen te smokkelen.
  Waar is Oedith, nog steeds voortvluchtig in Europa.
  Nederland grijp aub in en sluit Bouta and friends nu op, want wij pienaren.
  De euro`s zaten in de koffers van het cabine personeel van de SLM verstopt.
  De regering is echt wanhopig.
  Nederland heeft de biljetten gekopieerd en daarmee is de drugs betaald.
  Oh oh oh wat zijn die ka Surinamers toch achterlijk. Geld en drugs daar gaan de Surinamers over lijken. Ze kunnen je zelf vermoorden als het om geld gaat. Geld kent geen vrienden.


  Maak melding
 42. Blijven jullie geld naar Nederland sturen, want dan kunnen wij hier de Nederlandse economie opbouwen. Vroeger ging er geld vanuit Suriname naar Nederland. Baja teng kong drai.


  Maak melding
 43. Oom Ludwig jij bent echt zo dom als een aantal medelanders van je hier al eerder lieten weten. Het is heel normaal dat landen de vreemde valuta die toeristen hebben ingewisseld voor lokale valuta per vliegtuig terugsturen zodat het papier weer uitgegeve kan worden. Het is alleen een beetje van de pot gerukt dat Nederland geld van een ander land in beslag neemt. Of het zwart geld is is in mijn ogen niet het probleem van Nederland maar van het land van herkomst. Maar nog idioter dommer en noem maar op is geld wat van Suriname naar Trinidad moet via Nederland te laten gaan en stom in het kwadraat als ze net al 19 miljoen hebben afgepakt. Was het niet slimmer om het gewoon in een boot te flikkeren en naar Trinidad te varen?


  Maak melding
 44. Als Nederland onterecht het geld in beslag had genomen dan had de regering Bouterse
  veel meer kabaal gemaakt, maar ipv blijft het muisstil en had men er liever helemaal
  niet in de publiciteit willen komen met deze in beslagname. Het blijft een vreemd
  verhaal en het is wachten dat Nederland meer openheid geeft.


  Maak melding
 45. Naai Deng People (NDP) is zoals gebruikelijk een en al domoor. Duidelijk dat ongeschoolden het land regeren.
  Hebben zij wel gehoord van Internationaal recht en advocaten die direct op de zaak moeten zitten?
  Waar blijven die staatsadvocaten van Suriname? En privaatrechtelijke aansprakelijkheden jegens KLM?

  Op welke gronden is het geldbedrag dan aangehouden?


  Maak melding
 46. Bas 18 juli 2018 at 17:18
  Ik bent echt zo dom als een aantal medelanders van me hier al eerder lieten weten. Het is heel normaal dat landen de vreemde valuta die toeristen hebben ingewisseld voor lokale valuta per vliegtuig terugsturen zodat het papier weer uitgegeve kan worden. Het is alleen een beetje van de pot gerukt dat Nederland geld van een ander land in beslag neemt. Of het zwart geld is is in mijn ogen niet het probleem van Nederland maar van het land van herkomst. Maar nog idioter dommer en noem maar op is geld wat van Suriname naar Trinidad moet via Nederland te laten gaan en stom in het kwadraat als ze net al 19 miljoen hebben afgepakt. Was het niet slimmer om het gewoon in een boot te flikkeren en naar Trinidad te varen?


  Maak melding
 47. Hollanders gijzelen alla het voorbeeld van de FARC en ELN en dan losgld vragen in euros.Deze idioten denken dat ze SWITi Sranan en de Sranamans klein gaan krijgen.Als die tatas zo door blijven gaan ga je dezelfde situatie krijgen als met die joden en palestijnen.Nederland wat je zaait zal je ook oogsten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES