maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentMusicus Robert-Harman Sordam overleden na ziekbed

Musicus Robert-Harman Sordam overleden na ziekbed

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM, 18 jun – In zijn woonplaats Amsterdam is musicus Robert-Harman Sordam vandaag na een kortstondig ziekbed overleden. De artiest, ook wel bekend als Robby Harman, groeide op in Amsterdam-Oost als kind van een Nederlandse moeder en vader uit Suriname. Hij begon met muziek op vijfjarige leeftijd toen hij accordeon lessen kreeg. Hij werd beïnvloed door een diversiteit aan culturele en muzikale stijlen. Jaren presenteerde hij zijn muzikale expertise in projecten, en ondersteunde diverse projecten van componisten.

Sordam zorgde samen met Guilly Koster in de 80-er jaren voor flinke opschudding met hun zwarte jongerenbeweging de Milestones. Volgens sommigen legden zij destijds onder andere de basis voor het allereerste zwarte radioprogramma en eerste zwarte tv-programma bij de Nederlandse publieke omroep.

Samen met Vincent Soekra is hij de oprichter van International Kaséko Organisation (IKO Foundation). Naast muziekdocumentaires, produceerden zij in samenwerking met 529 Media Productions in 2008 het IKO – King of Kaséko Crossover Concert, een ode aan de legendarische zanger lieve Hugo. Het was een magische avond, in een compleet uitverkocht Concertgebouw in Amsterdam. Met diverse optredens van bekende Nederlandse artiesten begeleid door het Metropole Orkest.

Robby Harman bracht daarna het CD-in-Boek album ‘Harmanized’ uit: een origineel muzikaal concept van vocale swing-ballads en jazzy geïmproviseerde muziek met Afro-Caribische invloeden. Robert-Harman Sordam is 63 jaar geworden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Sordam zorgde samen met Guilly Koster in de 80-er jaren voor flinke opschudding met hun zwarte jongerenbeweging. Volgens sommigen legden zij destijds onder andere de basis voor het allereerste zwarte radioprogramma en eerste zwarte tv-programma bij de Nederlandse publieke omroep.

  Allen gecondoleerd met het heengaan van deze zwarte broeder.


  Maak melding
 2. Mijn condoleances aan de familie en vrienden. Een begaafd musicus, maar ook een pracht mens is heengegaan. Heel veel sterkte om dit verdriet en gemis te verwerken. Soso lobi nanga blesi.


  Maak melding
 3. Mijn oude schoolvriend die ook na de schoolbanken een echte vriend is gebleven. Waka Bun untill we meet again. Sterkte aan de familie en zijn grote vriendenschare


  Maak melding
 4. Sterkte familie en vrienden. Het surinaams muziek lijdt hierdoor een groot verlies en enthousiasme het te willen uiten….


  Maak melding
 5. Forummers, Odi odi.

  Ik schrok wel even, toen ik vanmorgen van Guilly Koster via een lokale radio het bericht vernam, over het overlijden van Robert Sordam.

  Rob heb ik op 30-11-2017 na zijn optreden in het Bijlmer Parktheater met Guilly Koster, nog persoonlijk een gesprek gehad. Zijn boek met Cd heeft hij dezelfde avond nog voor mij gesigneerd.

  Robby Sordam met zijn ouders en zusters alsmede Guilly, heb ik sinds de jaren 1972 leren kennen op Kleiburg in de Bijlmermeer.
  Robby je was een toffe peer.

  Mijn condoleance aan moeder Sordam, zijn zusters, overige familieleden en vrienden.
  Heel veel kracht en sterkte toegewenst.
  Robby (Rob) R.I.P


  Maak melding
 6. Heel veel Sterkte gezinn, families, .. k mis je al als sterke, gevoelige , zorgzame, opgewekte en oooh zo muzikale man in de SGI, .. met krachtige uitstraling tot het einde van je leven Robbert Sordam

  Nam Myo
  Astrid Beuk


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES