donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijExpo studierichting Mode van de Lerarenopleiding Beroepsonderwijs Suriname

Expo studierichting Mode van de Lerarenopleiding Beroepsonderwijs Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 18 jun – Derdejaars studenten van de studierichting Mode van de Lerarenopleiding Beroepsonderwijs (LOBO) in Suriname hebben in de loop van de afgelopen week hun kledingontwerpen gepresenteerd op een expo. Voor hun ontwerpen hebben zij gebruik gemaakt van decoratieve technieken en textielkunst.

In de kleding zijn aspecten uit de klederdracht van de verschillende bevolkingsgroepen verwerkt. Janelle Oosterling, docent Lobo, zegt dat het hoogtijd wordt dat Suriname een nationale klederdracht ontwikkelt, waarin alle bevolkingsgroepen zich herkennen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

2 REACTIES
 1. Herkenning is er toch al. De Javanen,Hindoestanen, Stadscreolen, Indianen, Boslandcreolen,Afrikanen, hebben hun eigen identiteit als het om klederdrachten, zeden en gewoontes gaat. Moet het wiel opnieuw uitgevonden worden???
  Vertel maar waarom en wat de toegevoegde waarde hiervan is. Nonsens.


  Maak melding
 2. Opzouten!
  Niet meer van deze tijd.

  Culturele kleding op zijn tijd/gebeurtenissen, dus beperkt voor tradities. Verder is dit wat ik hier zie goed voor carnavalsoptochten, clowneske vertoningen, franche pantje toneelgroepjes,. Alles kan gewoon naar het museum, goed voor het nageslacht, en zo je geschiedenis te kennen, niet te vergeten. Toeristen zouden als ze naar dat museum gaan zich dan kunnen verkleden en op de foto gaan. Als de marketing goed is, geadverteerd wordt zou het museum zich met het toerisme het hoofd boven water kunnen houden.

  De wereld gaat steeds meer en meer op elkaar lijken en het is daarom beter dat men daar zoveel mogelijk met die ontwikkelingen mee gaat. Goed om je te handhaven en te overleven.

  Voor dit soort luitjes op de foto mag voor mijn part flink gezweept gehanteerd worden. De basja,s, kapiteins moeten deze vagebonden geen rust gunnen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES