Donatie voor Palmentuin in Suriname i.v.m. Keti Koti

5
Donatie voor Palmentuin in Suriname i.v.m. Keti Koti

PARAMARIBO, 17 jun – Het directoraat Cultuur van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in Suriname heeft donderdag samen met de Lions Club Paramaribo Norte een milieuproject uitgevoerd in de Palmentuin. Dit project is uitgevoerd in verband met de viering van Keti Koti (1 juli), de herdenking van de afschaffing van de slavernij in Suriname. In het kader van de 155ste herdenking van de afschaffing dit jaar, heeft de Lions Club Paramaribo Norte vier rode palmen, vier bloempotten en zwarte aarde aan de Palmentuin gedoneerd.


5 REACTIES

 1. Keti koti bestaat niet zolang ze nog blanke familie namen hebben.
  Je blijf een slaaf en eigendom van de blanken.
  Ze houden meer van blanken en haten hun eigen ras.


  Maak melding

 2. Dan moeten jij emigreren naar Afrika en daar nieuwe naam aannemen, zoals Pataka of Nkoma, of Nboemba.
  Als dat zover is, ben je bevrijd van alle kolonialisme/sten


  Maak melding

 3. @Pataka
  Dit heeft niets met blanken familie namen te maken. Er zijn nog steeds mensen op deze aardbol die hun achternaam veranderen in hetgeen zij zelf mooi vinden. Dat je slaaf blijf of eigendom bent van de blanken, heb je letterlijk uit je duim gezogen. Overal op de wereld zie je dat rassen zich vermengen.
  Misschien houden bepaalde mensen meer van blanken dan van hun eigen ras, dit zal wel te maken hebben met het feit, hoe de man/vrouw verhouding is in je eigen ras. Ik zou niet zo gauw over haat spreken. Op elk potje past een deksel. Wanneer man/of vrouw elkaar niet respecteren of is er geen sprake van wederzijdse begrip en inlevingsvermogen om de relatie in stand te houden, dan heeft een ieder de keus met wie hij/zij verder wil. Niemand is een anders bezit. Wanneer het goed zit tussen beide partijen, hoef je niets te vrezen. Dus blank of zwart maakt niets uit. Liefde is kleurenblind.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.