Regering: ‘Noodhulp voor zuiden van Suriname komt op gang’

13
Noodhulp voor zuiden van Suriname komt op gang
Archieffoto: hoog water in het binnenland van Suriname

PARAMARIBO, 10 juni – Het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing in Suriname zal vandaag de eerste vluchten uitvoeren met voedsel en andere noodhulp voor de getroffen dorpen in zuid-Suriname. Dat meldt het Nationaal Informatie Instituut. Door de extreme en aanhoudende regenval is er volgens de regering sprake van een noodsituatie in dat gebied. Zo zijn de kostgrondjes van bewoners vernietigd door het vele water. Ook zijn vijf dorpen verstoken van voedsel, water en medicijnen.

Eerder gaf president Desi Bouterse aan dat de dorpen in zuid-Suriname alleen via de lucht te bereiken zijn. Door de constante regenval kunnen er geen vliegtuigen landen. Bij deze lezing werden vraagtekens gezet omdat de Luchtvaartdienst en luchtvaartmaatschappijen dit niet konden bevestigen. Nu zullen er dan wel vluchten uitgevoerd worden.

De president heeft zich samen met kopstukken van de regering en overige relevante diensten gebogen over de onstane zorgwekkende situatie in zuid-Suriname als gevolg van de aanhoudende neerslag. In dit verslag geeft het staatshoofd wat meer duidelijkheid:


13 REACTIES

 1. Allemaal ophef en leugens,alleen maar om om politiek te scoren.
  Eerst leugens verspreiden en dan doen alsof de regering het heel goed bedoeld met de mensen waar het ondergelopen is.
  Staat hij voor een kaart,met aanwijsstok,kan hij wel een kaart l ezen,is geen pornoboekje.
  Kan zijn vrouw paketten gaan uitdelen dat is haar werk.
  Ze moeten nou eens ophouden met deze flauwekul en de rijkdommen van suriname niet hun zakken laten wegvloeien,maar zorgen dat de bevolking het beter krijgt,want dat verdienen ze. En niet alleen een paar families in suriname die zo een 40 jaar geleden tot arme drommels van
  SU behoorden. Komt een dag dat deze families alles weer zullen moeten inleveren desnoods met hun levens.


  Maak melding

 2. Met soldaat ddb aan het stuur zal Suriname nooit een oorlog winnen. Poppenkast van zo heb je me niet.

  Mayday. ddb heeft zelf hulp nodig.

  Hij doet een beroep op de ambassadeur van USA om mensen in nood in Suriname te redden. Het beste dat hij kon zeggen tegen de US-Ambassadeur, stuurt u een Sikorsky UH60 Black Hawk helicopter van de NAVY SEALs met SEALs-militairen om me te komen afhalen op Leonsberg en mij naar het US-hopitaalschip in de Caribishe Zee te brengen en vandaar naar Miami USA te brengen en daar in de gevangenis op te laten sluiten. Als jullie mij hebben opgepikt is Suriname gered.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Opa taki, de allergrootste ramp dat het land sinds 1980 teistert, is niemand minder dan de paarse misdadige afgod ddb. Dankzij paarsdom bezeten debiele idiote dwaze aanhangers is deze ramp, wat ook is te vergelijken met een misdaadvloek, zich verder aan het uitbreiden, zelfs op internationaal niveau, b.v. de vele honderden kilogrammen drugs die maandelijks sinds 2010 in stijgende lijn in steeds grotere hoeveelheden worden onderschept, naast aanhouding van eigen misdadig van aard zijnde paarse zonen. Laats nog ook de beslaglegging van de 19 miljoen witgewassen geld door het paarse drugssyndicaat. Oma taki, als de ma pima ndper ( oma vloekt zelden, maar ndp is voor haar een scheldwoord) in 2020 voor een derde maal, ddb duivels oerdom paars klote bezeten op de Nationale Duivelse Partij stemmen, dan zijn land en volk voorgoed voort bestemt te verworden……………..Haiti de tweede. Dan kan men werkelijk inpakken, want dan zal misdaad openlijk en bloot olv de meest vervloekte beestmens in SurHaiti worden beleden. Ndper’s worden dan opgeofferd als slachtvee, hun generatie krijgt het ook keihard zwaar te verduren vanwege de paars verdoemde mega schulden die ze zullen aflossen. 10.000 srd voor 1 US zal een werkelijkheid worden en als de ma pima ndper’ s blijven krijsen, neks no fout, want daarna gaan we in 2025 weer voor vijf, dan na 100.000 srd voor 1 US, we gaan weer voor vijf krijsen Parbo, Dagoebalsing en Praseri in 2030, dang a koers na leki Zimbabwe 1.000.000 srd voor 1 US.
  Dus oerdomme ndp dwazen tot de komende generatie, tang stem ndp, na de zonen van de ondertussen overleden ddb e go poroe ka en go tjieri oenoe mars, nog erger dan opa ddb. Wo ka no mpp. Dus stem in 2020 blindelings, ziende blind en horend doof voor noor nog vijf, daarna weer voor nog vijf toe oenoe dede leki stratiedagoe nanga allata.


  Maak melding

 4. De schuld ligt bij hun zelf en zijn lui om hogeneuten te bouwen. Eten en slapen kunnen ze heel goed.
  Een film in youtube:
  Jeroen Meus in Township in Zuid-Africa.
  Je schrikt hoe ze eten. Ja die hardwerkende Chinezen de schuld maar geven.


  Maak melding

 5. Van een schaap word de ontlasting als zeep gebruikt. Op het stuk vlees ook ontlasting van die schaap en dat vinden die Afrikanen heel lekker. Als al die ex afrikanen terug gaan en dan halen ze het niet. Wees blij dat ze in Suriname een goed leven hebben. Geloof je niet en kijk zelf maar.
  Een film in youtube:
  Jeroen Meus in Township in Zuid-Africa.
  Je schrikt hoe ze eten. Ja die hardwerkende Chinezen de schuld maar geven.


  Maak melding

 6. Indianen bouwen hun dorpen toch op de hoogste grond van de omgeving? Het moet dag en nacht voor veertig dagen regenen om het onder te krijgen. In het zuiden zijn er Bergen en heuvels.


  Maak melding

 7. “Er moeten meer Lionsclubs komen, zodat in alle delen van het land er aandacht is voor de noden van de samenleving. Van alle districten heeft alleen Paramaribo er elf, Nickerie één en nu heeft Wanica ook één.” Dit zei Jennifer van Dijk-Silos, president van de eerste Lions Club van Wanica, die dit weekend is geproclameerd

  WEL wat gaat Bessie en haar NDP club doen?
  IN het binnenland zitten ze echt hierop te wachten!


  Maak melding

 8. Dora wordt uitsluitend ingezet als marionet van de paarse maffia. Zij moet de stemmen in 2020 manipuleren en eventueel laten verdwijnen, evenals in 2015. En ook als LC-PRESIDENT nu vooruit geschoven om zgn. aandacht te geven aan de noden in de samenleving. Kortom: pure paarse populistische politiek. Alleen, achterlijke, domme, luie imbelielen vreten dit als zoete koek….NDP’ers dus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.