donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit SurinameOverdreven? Vliegvelden in zuiden Suriname niet onder water

Overdreven? Vliegvelden in zuiden Suriname niet onder water

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 10 jun – Vliegvelden in het zuiden van Suriname staan niet blank. Het Nationaal Informatie Instituut, NII, beweerde van wel. Maar bij de Luchtvaartdienst wordt dit niet bevestigd. Ook luchtvaartmaatschappijen kunnen dat niet. De vliegvelden van de plaatselijke Inheemse gemeenschappen kunnen dus wel bereikt worden. Dit in tegenstelling tot het grauwe plaatje dat in een officieel bericht is getekend. “Ik weet niet waarom men de samenleving van deze verkeerde informatie voorziet”, zegt een functionaris anoniem tegenover de Times of Suriname.

Het is een bron die de eigen identiteit liever niet prijs geeft. Feit is dat onterecht wordt gesuggeerd dat de gemeenschappen geïsoleerd zijn als gevolg van wateroverlast. Overigens, het zou echt de eerste keer zijn dat Inheemse gemeenschappen zo veel last hebben van water. Inheemsen hebben een cultuur van balans met de natuur. De keuze van hun woongebied heeft door de tijdens heen de waarde van deze cultuur bevestigd.

Het verbaast dus dat zo’n eng alarmerend verslag wordt gegeven. Volgens het NII zijn vliegvelden “onder water en niet bereikbaar voor luchttransport.” Het wordt in twijfel getrokken. “Men schetst een beeld alsof alle vliegvelden onbruikbaar zijn. Dit klopt absoluut niet. De gebieden opgesomd door het NII kunnen trouwens via verschillende vliegvelden worden bereikt. Dus zo dramatisch is de situatie niet”, stelt de functionaris.

Wat zou dan de reden kunnen zijn voor het dramatiseren? “Mensen die nu roepen om een noodtoestand, zijn mensen die op zoek zijn naar fondsen. Bij vorige noodtoestanden is vooral gebleken dat de zogenaamd noodlijdende mensen de opgestuurde pakketten niet nodig vonden. Men (de ‘slachtoffers’, red.) vond de reactie van Paramaribo overdreven”, meent de functionaris. Het is nu wachten op de videoverslagen. Als die ooit komen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

21 REACTIES
 1. Als de berichtgeving van HII niet klopt is dit bijzonder laakbaar en een reden om koppen te laten rollen.
  Ook moet opgemerkt worden dat feit of vliegvelden wel of niet bereikbaar zijn niets zegt over de mogelijke ernst van de lokale situatie. Nu er twijfel is moet dit snel en betrouwbaar verhelderd worden.


  Maak melding

 2. De ndp sensatie media is voor de zoveelste maal betrapt voor overdrijven.En natuurlijk het is niet hun schuld maar van de anderen.Dat zijn wij gewend geraakt te horen.


  Maak melding

 3. “Ik weet niet waarom men de samenleving van deze verkeerde informatie voorziet”, zegt een functionaris anoniem tegenover de Times of Suriname.

  Ik kan me voorstellen dat je niet altijd je identiteit prijs wilt geven. Maar waarom nu niet?
  Hier ageer je toch tegen onjuist verstrekte informatie? Niets mis mee toch.
  Behalve als je zelf niet de (volledige) waarheid spreekt.

  Ook nu weer geldt dat politici wakker worden geschud als het kwaad reeds heeft plaatsgevonden.
  Of ze vervolgens actie gaan ondernemen is een andere vraag.


  Maak melding

 4. Terwijl wi e-soengoe rondom Paramaribo, we njang foe a regering, maar Boefie heeft plotseling wel 1 miljoen vrijgemaakt voor zg. voedsel hulp aan het binnenland (voorbereiding verkiezingsstunt) !!
  Voor dienstverleners/aannemers/hospitalen heeft deze minister nooit gels.
  Tide-tamara, wo ka goe morofara !! Na so wi wani !!! Tek now !!


  Maak melding

 5. Over twintig jaren is dit het stadsbeeld waar menig ndper zal wonen, met of zonder overstroming, in bouwvallige huisjes en krotten. Zie de paarse toekomst vol armoede als de oerdomme dwaze debiele idiote ndp paria’s wederom voor 3x is scheeprecht, op de allergrootse leugenaar en misdadiger.


  Maak melding

 6. Over twintig jaren is dit het stadsbeeld waar menig ndper zal wonen, met of zonder overstroming, in bouwvallige huisjes en krotten. Zie de paarse toekomst vol armoede als de oerdomme dwaze debiele idiote ndp paria’s wederom voor 3x is scheeprecht, op de allergrootse leugenaar gaan stemmen


  Maak melding

 7. Als men liegt over de vliegvelden dan is het duidelijk dat de overheid niet wilt helpen!! Waarschijnlijk hebben ze geen geld voor brandstof voor de vliegtuigen!!


  Maak melding

 8. Praserie 10 juni 2018 at 11:38
  zal me niet verwonderen als mijn paars corrupte criminele vriendenkring van de ddb schijt etende azijn pissers hier erachter zitten,. mi dat mi lobi a kil ddb no ma pp, elke dag eet ik zijn poep en drink ik zijn pis, is daarom ik ben zo ddb oerdom dwaas paars idioot knettergel bouta bezeten en met mij alle andere paarse klootzakken.


  Maak melding

 9. Die mensen daar zijn al lang gewend aan de overstromingen en hebbn hun schaapjes, reservevoorraden en medicijnen op het droge. Waarom er van een ‘ramp’ gesproken wordt is dan ook een raadsel.


  Maak melding

 10. Ik adviseer Desi om een training spreekvaardigheid en articuleren te volgen. Er zijn genoeg capabele mensen in Suriname die hem kunnen trainen. ( zzory dat ik zzoo iets zchrijf overrr jou Desi) Als ik jou hoor praten dan schaam ik mij.


  Maak melding

 11. Robles 10 juni 2018 at 19:24
  @Oom Ludwig van Abra Broki
  Wanneer begin je nou eens een medicijnen in te nemen. Je slaat alleen nog maar wartaal uit.

  Wartaal of niet, feit is dat sinds 1980, jouw misdadige misleider, land en volk beroofd. Over medicijnen gesproken, vraag dat maar aan jouw misleider die dagelijks zelfs gewetenloos lijdt. Over wartaal gesproken, de waarheid is voor het gros der dwaze ndper’ s zoals jij waarschijnlijk een bent, wartaal. Je bent echt een paarstomme Rijpe Onnozele Bedronken Lullende Ezelachtige Strontzak, waar Robles voor staat. Oma en opa taki, paarse etende strontvliegen zoals jij, zijn altijd te vinden op en in Bouta paarse schijt.


  Maak melding

 12. En wij hebben zwemmer M. van Assen en een goede duiker, dat is Parbo : maar Parbo duikt
  liever onder de rokken van de dames !!! Parbo mi booi na wan mooi kans noya, maakt er flink gebruikt van, ma yu no mussu vergitie weri wan masker !!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 13. De lichte vliegtuiges kunnen met floaters uitgerust worden. Anders kunnen parachuten het werk doen.

  Natuurljk is het een ramp. Zo de helden kunnen hun werk doen. Ze kunnen Dan lintjes krijgen achteraf.


  Maak melding

 14. @ Pico,

  Ik kan me indenken dat deze persoon niet met naam en toenaam bekend gemaakt wil worden, om de gevolgen die het voor haar/hem kan hebben. Tegenwoordig ben je je leven niet meer zeker.
  Het valt niet te rijmen dat de Surinaamse regering het volk de ene na de andere leugen vertelt, de ene na de andere belofte doet.
  Blijkbaar is de regering wanhopig om via deze probeersels stemmen te winnen voor 2020.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES