zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijKeti Koti boodschap 2018 is oproep tot doorpakken in verbinding

Keti Koti boodschap 2018 is oproep tot doorpakken in verbinding

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM, 10 juni – Bij de officiële aftrap van de Keti Koti maand 2018 op 1 juni j.l. mocht Roy Ristie het thema van dit jaar – ‘Verbinden en Doorpakken’ – uiteenzetten. Ristie proclameerde de wens om de huidige Ambtswoning van de burgemeester van Amsterdam te bestemmen als locatie voor een museale funcie waarin plek is voor ontmoeting, educatie en vorming. “Vanuit dit centrum moet het verhaal van de gezamenlijkheid van Nederland, Suriname en de Antillen verder vorm krijgen”, aldus Ristie.

‘Keti Koti Oso’ of te wel ‘Huis van Verbinding’
Het monumentaal pand, ook bekend als de Burgemeesterswoning, aan de Herengracht 502 in Amsterdam. Dit indrukwekkend historisch pand werd in 1671-1672 gebouwd voor Paulus Godin, koopman en bewindhebber van de West-Indische Compagnie. Van hieruit wordt nu al enkele jaren de Keti Kotimaand afgetrapt.

Dit is volgens Ristie bij uitstek de plek die in de naaste toekomst dienst kan doen als het ‘Huis van de Verbinding’. Hij riep alle betrokkenen –  inclusief de politiek – op om nu direct serieus werk hiervan te maken en dus te betrekken bij de verkenningen, die binnenkort van start gaan, voor het realiseren van een ‘Slavernij museum’ in Nederland.

Deze zal volgens de uitgesproken wens op 1 juni 2018, uiterlijk op 1 juni 2021 haar deuren moeten openen.

De Keti Koti maand wordt traditioneel op 30 juni (nationale Dag van Besef) afgesloten met de ‘Ceremonie van Besef‘ op het Surinameplein in Amsterdam. Deze vindt dit jaar voor de 26ste achtereenvolgende keer plaats.

De Burgemeesterswoning

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. ALS BEDENKER EN ORGANISTIE VAN DE 10E KETI KOTI MAAND ( black slavery month ) BEN IK EENS MET DE STEUN VAN HET NATIONAAL 30 JUNI 1 JULI COMITE.

  HET PAND AAN DE HERENGRACHT 205 MOET EEN AFRO CARIBISCHE CULTUREEL SPIRITUEEL CENTRUM ( Keti Koti Oso ) WORDEN.

  IN DIT CENTRUM ZAL DE AGENDA VAN VERBINDEN & DOORPAKKEN HAAR BESLAG IN ALLE FACETTEN KRIJGEN.

  Roy kaikusi Groenberg
  Stg Eer en Herstel


  Maak melding
 2. Van een schaap word de ontlasting als zeep gebruikt. Op het stuk vlees ook ontlasting van die schaap en dat vinden die Afrikanen heel lekker. Als al die ex afrikanen terug gaan en dan halen ze het niet. Wees blij dat ze in Suriname een goed leven hebben. Geloof je niet en kijk zelf maar.
  Een film in youtube:
  Jeroen Meus in Township in Zuid-Africa.
  Je schrikt hoe ze eten. Ja die hardwerkende Chinezen de schuld maar geven.


  Maak melding
 3. @ R. Groenberg,

  Wat bedoel je met verbinden en doorpakken?
  Wie moet(en) verbonden worden en waarom?
  Wie moet(en) doorpakken?
  Waarom ga je voor herstel en wat moet er hersteld worden? Door voor herstel te gaan ben je eigenlijk je eer al verloren. Met eer bedoel ik meer trots.


  Maak melding
 4. Ristie loopt mooi weer in Nederland te spelen het wordt tijd om naar Suriname terug te keren en hier komen verbinden en doorpakken.. Slavernij en armoede is dagelijkse kost hier. Mensen worden hier dagelijks als beesten afgeslacht onder elkaar. Roven en moorden. Uitbuiting.
  Sluiten wij onze ogen voor wat er hier gebeurt? Of blijven wij kijken naar het verleden terwijl het heden hier verschrikkelijk en mensonterend is. Het zijn niet de blanken die dit doen. Ophouden en terug naar Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES